2014. március 31., hétfő

Szex - Szerelem 03.31

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban miről lesz szó?...?

szex - szerelem - jövő

Mielőtt a női nemi szervek ismertetést tovább folytatjuk nézzünk egy picit a múltba.
Van egy mondás:
"Akinek múltja van, annak jövője is van, és akinek van jövője annak a jelene is sokkal boldogabb..."

szex - szerelem - mellékhatásai

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én imádom a történelmet. 
Egy múltkori Szex, szerelem blogban már beszélgettünk az Első és Második Világháború hatásairól korunkra és kultúránkra. Párkapcsolati, család és szexuális "mellékhatásairól".

szex - szerelem - legkritikusabb hatása

A két gigantikus "nagyüzemi öldöklés" mindent megváltoztatott, az élet minden területén. 
A témánkat érintő egyik legkritikusabb hatása, hogy az addigi markáns férfitekintélyt szinte teljesen lerombolta, és nem csak Európában. 

szex - szerelem - munkaerő

Addig soha nem látott méretekben pusztultak az emberek, de főként a katonaként szolgáló, erős emberek. A férfi munkaerő töredékére csökkent. A háború alatti termelésben, majd azt követően a rombolás, a pusztítás helyreállításban, mindenkinek részt kellett vennie. 

szex - szerelem - női szerepek

A nők szerepe jelentősen megváltozott. El kezdtek munkahelyeken dolgozni, teljesíteni. 
A női szerepek átformálódásával óriási változások történtek, főként a világ akkori vezető országaiban. 
Az asszonyi fő feladatok mellett:

szex - szerelem - ipari termelés

- család
- otthonteremtés
- főzés
- mosás
- gyermeknevelés
és még sorolhatnám a ma is töretlenül, a feladataikat maradéktalanul elvégző asszonyok számos tennivalóját, be kellett állniuk az ipari termelésbe is. 

szex - szerelem - gyártottak

A korabeli filmeken láthatóak, ahogyan a lányok, nők, asszonyok - ipari mértekben, hatalmas gyárcsarnokokban - tankokat, fegyvereket, lőszereket, ruhákat, felszereléseket, vegyszereket és még megannyi mindent gyártottak.

szex - szerelem - Auswitz

Személyes emlékem, hogy még gyerekkoromban jártam Auswitzban, az embereket tömegesen pusztító haláltáborban. Gyerekként is annyira megrázó volt az egész, hogy soha nem fogom tudni kiverni a fejemből az ott látottakat. 

szex - szerelem - rabruhák

Akkor vetíttettek ott egy olyan filmet, ahol a háború alatt hatalmas szövődében rabruhákat varrtak nők százai. Azonban a legmegdöbbentőbb hír az volt, hogy a koncentrációs táborokban az embereket kopaszra nyírták és a hajukból szőtték a fonalat a rabruhák varrásához.

szex - szerelem - beteges

Fontos volt erre kitérnem, mert meggyőződésem, hogy a rendszeresen és kielégítően szerelmeskedő emberek soha nem válhatnak ilyen beteges gondolkodásúvá, hogy ilyen szörnyűségekre legyenek képesek.

szex - szerelem - irányítanak

A női "evolúció"-nál jártunk. A nők megállíthatatlanul megváltoztak a háborúk nyomán. Vezető beosztásokat kezdtek el betölteni és mára már vannak olyan munkahelyek is, ahol csupa férfiakat irányítanak munkakörüknél fogva. 

szex - szerelem - tévhiedelmek

Nem csak személyautók, hanem buszok, kamionok, munkagépek volánjánál is megjelentek a nők. Vállalkozásokat kezdtek létrehozni ötleteik kivitelezésére. Már a háborúk közben bebizonyosodott, - az évezredekig tartó tévhiedelmekkel ellentétben -, hogy a nők minden olyan dologra képesek amire a férfiak. 

szex - szerelem - fizikai erő

Mindenre! A fizikai erő megszerzése sem korlát már számukra. Rendszeresen teniszeztem korábban, és volt, hogy hölgy játékpartnerem úgy elvert, hogy leginkább labdaszedőnek éreztem magam.

szex - szerelem - máglyára vele

A nők szerepe a társadalomban is teljesen megváltozott. Mára már politikai és vallási vezetők is vannak közöttük.
Nem egészen egy emberöltővel ezelőtt ha ezt valaki megjósolta volna, szerintem ott helyben újra felállítják az inkvizíció intézményét és: 
- Máglyára vele a főtérre! Had égjen az eretnek az ilyen felforgató gondolatokkal...


szex - szerelem - világtörténelem

Azonban mindennek, - a nők jelenlegi társadalmi helyzetének - sokkal mélyebb gyökerei vannak a világtörténelemben.
Ott kezdődött, amikor még az emberek nem tudták, hogy összefüggés van a nemiség és a gyerekszületés között. 

szex - szerelem - gólya hozza

Még mikor kisfiú voltam jó néhány gyerek hitte azt, hogy a gyereket a gólya hozza. Nekem megmondta édesanyám, hogy mi újság van a hasában a születendő öcsémmel kapcsolatosan. Sok mindenre nem emlékszem, de az biztos, hogy nem a gólya hozta nekem a kistestvéremet anno.

szex - szerelem - szokás

"Ahány ház, annyi szokás" - ismerjük a közmondást. A nemiség megnyilvánulását a nő és a férfi kapcsolatát, annak lényegét a régi korokban elsősorban a társadalom felvilágosultsága, tudata határozta meg, és majd csak azon felül a család. 

szex - szerelem - ideológiák

A nemiséggel, a gyermekszületéssel kapcsolatosan "gyártott" ideológiák jelenleg is teljesen mások az eszkimóknál, és teljesen mások az egyenlítő környékén élő törzseknél. A jól érthetőség érdekében - a történelemkutatókkal ellentétben - én úgy szeretem megfogalmazni, hogy:

szex - szerelem - jelenkorban

Földrajzi és történelmi körülményektől függ, hogy egy adott korban mennyit tudtak az emberek a szexről. És milyen érdekes, amely kultúrákban korábban is komoly hiányosságok voltak ezen a területen, azoknál a jelenkorban sem sokat változtak a dolgok.

szex - szerelem - panelház

Úgy kezdtem, 
- "Ahány ház, annyi szokás." Így amikor arról beszélünk, hogy földrajzilag, az már azt is jelenti, hogy a panelházakban alig tíz centi falszomszédságban élő emberek teljesen másképpen viszonyulnak szinte minden kérdéshez. 

szex - szerelem - lakótelepen

A valláshoz, a sporthoz, a politikához és természetesen a szexualitáshoz is. Én huszonöt éves koromig laktam egy tíz emeletes panelházban, lakótelepen. Az ötödik emeleten is négy lakás volt, mint a többin. 

szex - szerelem - ikreket szült

A szomszédunkban egy bájos arcú fiatal nő élt az édesanyjával. Falun a húsz utcával arrébb lakó kisemberről többet lehet tudni, mint panelben a szomszédról, így aztán ennek a nőnek a nevét sem tudom. Azonban ikereket szült. 

szex - szerelem - olthatatlan vágy

Egyszer csak úgy, hogy férfi jelenséget sosem láttunk körülötte. Ez még egy panelházban is arra készteti az embereket, hogy kíváncsiskodjanak. Így aztán csak kiderült valahogy, hogy ez a gyönyörű nő úgy oldotta meg a gyermek szülés iránti olthatatlan vágyát, hogy megállapodott egy férfival. 

szex - szerelem - alku

Állítólag úgy szólt az alku, hogy csak egyszer lesz vele, és csak azért, hogy megfoganjon. A részleteket nem tudom, mert hát ez is csak pletyka szinten terjedt. Azonban az ikrek megszülettek, és szépen lassan cseperedtek. Miután kénytelenek voltunk a jópár év alatt időnként együtt menni a lifttel, ezt nem lehetett nem észrevenni...

szex - szerelem - cserediák

- "Ahány ház, annyi szokás." Folytatom ennek a nagyon igaz mondásnak a legutóbb általam is megtapasztalt tényszerűségét. Cserediák programban egy évet Amerikában tanulhatott a fiam. Évtizedek óta zseniálisan megszervezett rendszer. 

szex - szerelem - cseregyerek

Amíg ő odavolt, a szobájába több más külföldi cseregyerek jött. Így az egy év alatt - mi itthon - egy brazil, egy mexikói és egy amerikai gyerekről gondoskodhattunk. 
Hogy minél több felől megismerhessék a fiatalemberek e projekt keretében az adott országot, több családnál is lakhattak. 

szex - szerelem - több szokást

Hogy minél jobban megismerhessék az embereket, az ország kultúráját, a szokásait, előirányzottan az egy évet három különböző családnál is tölthették. Persze ennek a kivitelezhetősége sok mindentől függ. Az viszont nagyon életszerű gondolat, hogy ha a gyerek már lehetőséget kapott arra, hogy világot lásson, akkor lásson több házat, több családot, több szokást. 

szex - szerelem - felszabadultan

Nálunk is a kölykök jöttek-mentek. Buli buli hátán, de tűrtük, mert a fiúnk ugyan ilyen "nagyot élhetett" kint az USA-ban. Facebookon követtük a kalandjait. Mikor hazajött végre, olyan felszabadultan, egy csomó görcstől megszabadultan érzetem, ahogyan élvezi az itthoni létét, hogy azt kell mondjam - megérte. 

szex - szerelem - Amerika

Igaz, miközben odavolt, nem várta meg az akkori barátnője, de egy Amerikát megjárt, sármos 18 éves, olyan vonzó jelenség, mint amilyen Fenyő Miklós már több mint 50 éve. Tudtad, hogy a Hungária együttes alapítója mai napig abból a kultúrából merítkezik, amit suhancként Amerikából hazahozott? A mai napig nagyon jól csinálja és teszi a dolgát - kitűnő zenész. És a fiam is a szebbnél szebb kislányok álma mára már...

szex - szerelem - fajfenntartás

De térjünk vissza az ötödik emeleti panelház szép fiatal asszonykájára, aki ikreket szült. 
Látszik, hogy szokás ide, szokás oda, a legfontosabb, legkésztetőbb emberi ösztön a fajfenntartás. Még a donor apa is előkerült és be-besegített az ikrek anyagi helyzetébe, pedig még a nevét sem viselték a kislányok. 

szex - szerelem - hódolhat

Azonban ilyen lehetőségeknek, valamint a szexuális élmény élvezetének a régi korokban élő emberek nem hódolhattak annyiszor, amennyiszer például a mi kultúránkban élők hódolhatnának. 

szex - szerelem - létfenntartás

Ugyanis idejük nagy részét az töltötte ki, hogy vigyázzanak magukra, miközben a főétkezések idejére megfelelő mennyiségű táplálékról kellett gondoskodjanak. 
Tudományosan megfogalmazva: a létfenntartásukért küzdöttek. 

szex - szerelem - ellentmondásos

Persze azt érezték, hogy szexelniük is kell. Dehogy mikor és miért, azt nem tudták. Csak azt, hogy kell és hogy jó érzés. Az emberi és az állatvilág a szexualitás szempontjából is rendkívül ellentmondásos. Mi emberek nem kaptuk meg azt a tudást, ösztönt, amit az állatok. 

szex - szerelem - fogamzóképes

Nekünk jobbára - főként amíg nem volt villany az ultrahang készülékekhez - fogalmunk sem volt róla, hogy mikor fogamzóképes egy asszony. Viccet félretéve, a mai napig sem tudjuk megállapítani érzékszerveinkkel, hogy mikor kell ahhoz együtt lennünk kedvesünkkel, hogy teherbe essen. Főként pedig azt nem tudjuk, hogy mikor ne legyünk együtt!

szex - szerelem - meg tudják tanulni

Azonban ez a képességünk fejleszthető. A rendszeresen szerelmeskedő párok, - főként ha az orális együttlétüket is élvezik -, hamar meg tudják tanulni, hogy milyen illata, illetve íze van a nőnek, amikor éppen fogamzóképes. 

szex - szerelem - hőmérős módszer

Ha ezt a hőmérős módszerrel* még ellenőrzik is, akkor nagy biztonsággal tudnak természetes módon is védekezni. Vagy ahogyan Valika és Sándor - a korábbi Szex, szerelem blogunkban - ki tudják számítani, hogy mikorra szülessen meg és milyen neműként az újszülött. (*Hőmérős módszert lásd egy korábbi Szex, szerelem blogunkban!)

szex - szerelem - évezredek óta

Az emberek rendkívül sokfélék, és nem csak bőrszínük, habitusuk, stb. szerint, hanem a szexuális tudatosságuk fejlettségi foka szerint is. Vannak népcsoportok, főként az ősi keleti kultúrák hagyományait őrzők, akiknél a férfiak évezredek óta birtokában vannak annak a képességnek, hogy megérzik, hogy mikor fogamzóképes az asszonyuk. 

szex - szerelem - kalap

Régi korokból fennmaradt írás szerint egy tehetős, több feleséggel rendelkező nemes ember minden vacsora után körbement a hatalmas étkező helyen ülő feleségei mögött. Meg-megállt, picit beleszagolt a levegőbe és minden este egy másik feleségének az ölébe tette le a kalapját. 

szex - szerelem - 800 gyermek

Az asszony engedelmesen követte urát a hálószentélybe és szerelmeskedett vele. Kilenc hónap elteltével pedig egy újszülöttnek adott világot. Volt olyan szultán, akinek ebbéli képességei eredményeként haláláig több, mint 800 gyermeke született.

szex - szerelem - elszigetelten

A különböző embercsoportok egymástól elszigetelten fejlődtek szexuálisan is. A kínaiak egy hatalmas fal mögött. Szigetlakók a tengerrel, óceánnal, mások hegyekkel körülvéve.
Azonos időszakokban más-más szexuális fejlettségi szinten voltak a különböző nemzetségek. 

szex - szerelem - India

Sőt vannak olyan népek, akik még nem tartanak és vannak olyanok, akik már soha nem is fognak olyan ismeretekkel bírni, mint például az indiai, a szexuális problémáktól mentes kultúra - ahogyan arról Zoltai Miklós, Indiát többször megjárt szexuálterapeuta beszámolt.

szex - szerelem - szellemek

Amely kultúrákban ezek az ismeretek nem voltak meg ott az asszonyi állat megtermékenyülését szellemeknek, egyes etnikumok kifejezetten az őseik szellemének tudták be. Fogalmuk sem volt a szexualitás és a gyermekáldás közötti összefüggésekről.

Riporter: Figyelj! Holnap április elseje. Holnapi Szex, szerelem blogunkat a minden évben elkövetett áprilisi tréfával kezdem!