2014. március 10., hétfő

Szex - Szerelem 03.10

Riporter: A Szex, szerelem blog fókuszában továbbra is a nő van?

szex - szerelem - szűz

Múlthéten a titokzatos nőiesség célpontjáról kezdtünk beszélni. A behatolásról. Valamint a lányos apák dilemmájáról. Amikor a pár éve még az ölünkben ülő kislánykánk el kezd járni egy fiúval. Ennek a fiúnak - a természet legősibb törvénye szerint - egyetlen célja lesz, behatolni és elvenni a pici lánykánk szűzhártyával védett szüzességét.

szex - szerelem - szeretkezés

Ráadásul lánykánkban is dübörögnek a hormonok, és egy idő után komoly készséget mutat a fiú közeledésének elfogadására. Ha a fiúnak a mi Egyetlenünk volt az első próbálkozása, lehet, hogy hamarosan elhagyja és szomorúvá teszi Kincsecskénket. Pedig sajnos korunkban ez a világ rendje. A fiúnak valahol, valakin meg kell tanulnia a szeretkezés művészetét.

szex - szerelem - átszúrtam

Egy orvos ismerősöm mondta el a számára is szörnyű valóságot.
- Mire megtanultam pontosan a vénába szúrni a tűt, bizony nagyon sok embernek okoztam fájdalmat azzal, hogy gyakorlatlanságomból fakadóan teljesen átszúrtam az ereit...

szex - szerelem - nagy Ő

Szerencsére a fiatalok hamar kiheverik. Szenvednek picit, de gyorsan túl teszik magukat az első csalódáson. Tulajdonképpen ez a természet rendje. Csalódásokon és kudarcokon keresztül jutunk el a nagy Ő-ig.

szex - szerelem - tapasztaltság

- A tapasztaltság bölcsebbé tesz, a
- bölcsesség türelmesebbé,
- a türelem alázatosabbá és
- az alázat fogékonyabbá tesz bennünket, hogy
- gyorsabban és hatékonyabban tudjunk tanulni és működni a nagyvilágban...

szex - szerelem - szűz

Ezek után tehát a legféltettebb Tündérkénk szűzhártyájának megmentése, illetve kislányunk szüzességének elvesztésének befolyásolása, a legnagyobb ostobaság, amit tehetünk.
- De akkor mit tegyek? - hallom oly sokszor, személyesen is az elhangzó, kétségbeesett kérdést. Anyáktól és apáktól egyaránt.

szex - szerelem - beszélgess

- Beszélgess a gyerekeddel! Kommunikálj! Vidd el ebédelni, vacsorázni egy jó helyre. Legyetek kettesben és BESZÉLGESSETEK!
- De miről és főként mikor? Állandóan odavan. Ha meg itthon van, akkor a facebookon csüng és dumál folyamatosan. Hétvégén meg alszik egész nap az előző napi buli után. Ha meg felkel végre, akkor tanulnia kell hétfőre... 

szex - szerelem - facebook

- Mikor és hogyan beszéljem ezt a dolgot meg vele?

- Az egyik ismerősöm például csináltatott a gyerekkel magának egy facebook fiókot és azon kezdték el megbeszélni a dolgaikat - cseten.
- Van, aki többnyire e-mailben, telefonon és persze a fészen kommunikál a gyerekeivel.

szex - szerelem - fészen

- A fészen gyakorta derülnek ki olyan ellentmondások, kommunikációs problémák szülő és gyerek között, amik egyébként sosem derülnének ki.
Egy szenvedélyes anya feltette gyermekéről kedvenc gyerekkori képét, ami aztán olyan családi viszályt generált, ami sírással és szenvedéssel és a kép törlésével végződött...

szex - szerelem - provokáció

Terapeutaként ezt a fajta provokációt feltétlenül javaslom az arra bátran vállalkozó szülőknek! - Legfeljebb törli a képet a fészről, de legalább érzelmeket ébreszt. És az gyakorta jó! Feltéve, ha a provokáció eléri a célját és értelmes kérdéseket lehet utána feltenni.

szex - szerelem - apa

Volt olyan apa, aki észrevette a konyhaasztalon, hogy a 17 éves lánya nagyon szépen fogalmazott levelet írt a 19 éves bátyjának. Hogy mit hol talál a hűtőben és hogy mit egyen. Ő hová és kivel utazik el a hétvégére és mikor jön haza. 

szex - szerelem - levideózta

Édesanyjuk külföldön dolgozik már egy ideje, és az apa is nagyon elfoglalt. Azonban nagyon meghatotta ez a kis levélke. Elővette a telefonját, levideózta és felolvasta a szöveget, majd elküldte e-mailben mindhármójuknak. 

szex - szerelem - kommunikálunk

Anyjuk nagyon örült a kedvességnek és hogy otthon minden rendben van. Hanem a kislány nagyon dühösen állt neki az apjának, hogy ez most mire volt jó? "Na végre kommunikálunk!" - mondta lelkesen a népszerű szangvinikus apuka a békés flegmatikus lánykájának. 

szex - szerelem - megőrzöm

Hosszú szempillái alól csodálkozva nézett fel férfias ősére, aki kihasználva a figyelmet így folytatta: "Tudod Szépségem nekem nagyon tetszett amit és ahogyan írtál a bátyádnak. Én ezt a kis levelecskét ugyan úgy megőrzöm, mint mindent, amit eddig nekem készítettél. 

szex - szerelem - kincsek

El vannak téve a bölcsis és óvodás karácsonyi és egyéb ajándékaid is. Minden pici kis gyurmás és más rajzos, kézműves alkotásod számomra kincsek. De a legnagyobb kincs, ahogyan szeretjük egymást mi négyen. Hiába kényszerít bennünket a jelenkor arra, hogy szét legyünk, mi akkor is összetartozunk.

szex - szerelem - szűz

És utólagos engedelmeddel a leveledet is azért 'filmesítettem' meg, hogy erről a szeretetről és összetartozásról megerősítsük egymást. Minden alkalmat megragadok arra, hogy még ebben a viszontagságos helyzetben is a családunk boldog legyen. 

szex - szerelem - szűz

Te nem vetted észre, de a szép, színes tollal írt kedves szavaid indították el azt a hatalmas boldogság fodrozódást*, amiről most beszélgetünk, és amibe valamikor újra megmártózhatunk. De a lényeg az, hogy Anyának, a bátyádnak és nekem nagyon nagy örömet szereztél vele." (*A fodrozódás elméletről külön még fogunk beszélgetni.)

szex - szerelem - rohanó világ

Persze rohanó világunkban nem minden szülő ismeri fel a lehetőséget az ilyen választékos kommunikációra. Ráadásul hozzá teszem, hogy egy újságíró apáról van szó, aki elküldte aztán nekem ezt a sztorit.

szex - szerelem - figyelmet kapni

Ösztönösen minden szülő próbálkozik valahogyan figyelmet kapni a gyermekétől.
- Például van, aki csak akkor adja oda a pénzt a gyereknek, ha szán rá legalább egy 20 percet mielőtt megkapja a lóvét.
- Van olyan család, akik szombaton és vasárnap együtt ebédelnek és ebéd után beszélgetnek. Ez így megy már majd tizenakárhány év óta. Kicsi gyerekként megszokták már ezt a kommunikációt. Tinédzser korban ezek a szokások rendkívül jól jönnek!

szex - szerelem - pedagógus

- Volt olyan pedagógus, komoly középiskolai tanár, aki besokallt a gyerekeitől, a feleségétől, a munkájától és eltűnt pár napra, minden kommunikációt megszakítva mindenkivel. Egyszer csak mindazok, akik közelálltak hozzá észrevették, hogy mennyire fontos az ő szerepe, jelenléte az életükben. 

szex - szerelem - figyelni

Úristen mi történt vele? Mi lesz most velünk nélküle? Amikor előkerült, végre otthon is elkezdtek figyelni rá. - Nem azt mondom, hogy ezt javaslom, de a kommunikáció, a figyelem felkeltése, a gyerek fejlődése érdekében elengedhetetlen.

szex - szerelem - lepd meg

- Ahogy korábban említettem lepd meg a lányodat, fiadat egyszer-egyszer, hogy elviszed egy étterembe, kávézóba valami jobb helyre és hívd meg egy üdítőre, kávéra. Vagy akár egy ebédre, vacsorára.

szex - szerelem - egy kávé

Egy nagyvállalat elnöke mondta egyszer a kollégáinak:
- Előtte egy kávé, utólag már egy több fogásos ebéd is kevés lehet egy fontos kommunikációt létrehozni.

szex - szerelem - kapcsolat

- Ülj le a fiaddal, lányoddal beszélgetni! Ha nem megy másként hívd meg ebédre! ÉS CSAK TI KETTEN! Ez nem családi megbeszélés. Ez személyes kapcsolatépítés, és a köztetek lévő kapcsolat elmélyítése. 

szex - szerelem - elkötelezed

Ha valakit meghívsz egy üdítőre, kávéra, stb. elkötelezed vele. Miért ne tennéd meg ezt a saját, a számodra legfontosabb szeretteddel, a gyermekeddel?

Riporter: A nő a fókuszban Szex, szerelem blogunkat innen folytatjuk...