2014. március 11., kedd

Szex - Szerelem 03.11

Riporter: A Szex, szerelem blog fókuszában továbbra is a nő van?

szex - szerelem - női nemi szerv

Folytatjuk a titokzatos nőiesség célpontjáról elkezdett beszélgetésünket - a Szex, szerelem, párkapcsolatok, család témában.
Legfontosabb,
- hogy ez a titokzatos nőiesség és annak célpontja egy nő számára élmény és ne csalódás legyen.

szex - szerelem - nőiesség

- hogy egy nő meg tudja élni és szeretni tudja saját nőiességét, meg kell ismernie magát.
- hogy ebben az önismeretben a szülőknek, a családnak óriási felelőssége de azzal együtt óriási lehetősége is van.
- hogy a lánygyermek (fiú) pozitív önbecsülésének kialakítása lehetőség a szülőknek arra, hogy tudatos párkapcsolati és szexuális felvilágosítással unokáktól hangos nemzettséget teremtsenek.
- hogy fel kell készíteni ezekkel az ismeretekkel a fiatalokat a nemiségük korlátaira, de leginkább a lehetőségeikre.

szex - szerelem - behatolás

Az előzőekben
- az első behatolás fiatalkori körülményeit és problémáit nem a teljesség igényével, de néhány fontos részét kiemelve megbeszéltük.
- A családon belüli beszélgetések, a folyamatos kommunikáció szükségességét minden terapeuta különösen kiemeli.
- Adtunk jó néhány megoldást, útmutatót a kapcsolat felvételére és ápolására.


szex - szerelem - ellentmondás

Sajnos tudok - nem egy nem kettő - olyan családról, ahol ez nem ment, nem megy és lehet soha nem is fog menni. Gyakorta a fel nem ismert azonos habitusok okozzák ezeket az ellentmondásos helyzeteket.

szex - szerelem - felelősség

Csak a tudatosság, a felelősség - a saját felelősségem tudatosítása és felvállalása oldhatja meg az ilyen helyzeteket.
Egy évtizedek óta haragban lévő testvérpár fiatalabb fiúja elment egyszer egy személyiség fejlesztő tréningre, ahol tudatára ébredt a saját felelősségére. 

szex - szerelem - viszony

Aztán kijelentette, majd leírta egy papírra és mindennap elolvasta:
"Nehogy már a kettőnk között lévő harag és viszály miatt ő legyen a felelős! Hiába ő az idősebb, ne hogy már ő határozza meg, hogy milyen viszony legyen közöttünk! Majd én megmutatom neki, hogy hogyan kell alkalmazkodni a másikhoz, és én irányítom a továbbiakban a kapcsolatunk alakulását!"

szex - szerelem - meghívás

Néhány nap múlva az elhatározást tett követte és meghívta a bátyját egy nagyon nívós étterembe ebédelni. Ilyen komoly meghívásra általában nem szoktak az emberek nemet mondani. 

szex - szerelem - kibékültek

Kibékültek. Azóta is békességben élnek egymással és sajnálják az egymás nélküli eltékozolt időket.
A történet tanulsága:

szex - szerelem - változtatni

Meg akarod változtatni a másikat? Igen? Nagyon?
Akkor tedd meg az első lépést Te! Akkor változz meg te magad! Változtasd meg a hozzáállásodat, a kommunikációdat a másik felé!


szex - szerelem - tudatosan

Ha egészséges gyerekeket, unokákat, családot, nemzettséget akarsz, akkor tanulj meg tudatosan alkalmazkodni a gyermekedhez és tudatosan kommunikálni a gyermekeddel.
Egy módszer a sok közül például az imént említett fivérek viszályának megoldása.

szex - szerelem - alkalmazd

Ha tetszik és megoldást látsz benne, akkor kövesd a példájukat. Írd le, fogalmazd át magadnak és alkalmazd! Például:
"Ne hogy már a pár éve még a térdemen lovagoló Szépségem legyen a felelős a kialakult helyzetért! Majd én megmutatom neki, hogy hogyan kell alkalmazkodni a másikhoz. Én alkalmazkodom tudatosan hozzá és én irányítom a továbbiakban a kapcsolatunk alakulását!"

szex - szerelem - alkalmazkodás

Már többször elmondtam, de most is elmondom:
- Az alkalmazkodás (a türelem) nem a valamibe való ostoba belenyugvást jelenti, hanem megérteni a másik viselkedésének motivációit és kifejleszteni magunkban azt a képességet, amivel készek vagyunk arra, hogy meglássuk és megértsük a másik magatartásának okait. 

szex - szerelem - nőiesség

Valamint érzékeljük, hogy ezekkel a segítőszándékú gondolatokkal, ezzel a hozzáállással a tűrőképességünk folyamatosan fejlődik.

Valahogyan elértük, hogy sikerült!

szex - szerelem - figyelem

Végre a várt kommunikációs helyzetbe kerültünk a gyermekünkkel. Lehet éppen egy étteremben ülünk, csak mi ketten az asztalnál. Fiúnk, lányunk csupa fül és figyelem ránk. Mit mondunk neki, hogy jobban megismerhesse magát?

szex - szerelem - közösen

A legegyszerűbb ilyenkor, ha előveszed a két darab kinyomtatott személyiségtesztet és közösen megcsináljátok. Mindkettőtöknek egyszerre. Nem gond, ha korábban te már megcsináltad. Mutass példát! Csináld te is közben, míg ő is pipálgatja.

szex - szerelem - játékosan

Időnként játékosan, kedveskedve megkérdezheted, hogy:
- Te mit gondolsz? Rám melyik válasz illik erre a kérdésre?
Feloldhatod a tesztkitöltés néhány kérdésének a nehézségét azzal, hogy azt mondod:
- Néhány válasz nekem is fejtörést okozott, de aztán kizárásos alapon döntöttem, hogy melyik három, ami biztos hogy nem, ezért maradt aztán az ami maradt...

szex - szerelem - egyezőségek

Ha a teszt megvan, értékeljétek ki közösen! Azonnal látszani fognak a habitusotokból fakadó egyezőségek illetve különbségek. Beszélgessétek át, olvassátok fel egymásnak hogy milyen különleges tulajdonságok illenek a másikra. 

szex - szerelem - feladatod

A te feladatod az, hogy mindig róla beszélj, az ő jó tulajdonságairól. Építsd őt folyamatosan és vonzódni fog hozzád. A jövőben is akar majd már veled beszélgetni, mert jól esik neki. Ha internet közelébe kerültök - például otthon - keressétek ki a Szex, szerelem blogban az ő habitusára jellemző oldalakat! 

szex - szerelem - lazán

Együtt, nevetgélve, hülyéskedve, lazán beszélgessétek át a nemiségére vonatkozó előnyöket. Keressétek ki az óvszerhasználatára vonatkozó részt és ha fiú, ha lány próbáljatok ki közösen egy gumit felhúzni egy banánra vagy uborkára.

szex - szerelem - szégyenlősség

Lehet számodra ezek nagyon kemény feladatok. Lehet, hogy a személyiség típusodból fakadó szégyenlősséged nem engedi meg, hogy ilyen közel kerülj a fiadhoz, lányodhoz.
Együttérzek Veled!

szex - szerelem - infoanyagok

Hamarosan a rendelkezésedre fognak állni olyan infoanyagok, amik leveszik a válladról ezeket a gondokat. Egyszerűen csak a kezébe kell adnod a gyermekednek és e-mailben fogsz értesülni róla, hogy megnézte-e, mennyi időt töltött vele és milyen eredményei és hatásai vannak az általad elkezdett kommunikációnak.
De ne feledd az első lépést neked kell megtenned!


szex - szerelem - menstruáció

A másik nagy lehetőség a lányos anyák számára a menstruáció. A menstruációs fájdalmakat, problémákat, a vérzés kezelését a nők gyakorta megbeszélik egymással. Anyaként pedig igyekeznek ilyenkor segíteni a szenvedő kislánykájuknak.

szex - szerelem - fogékony

Azonban nem tudom hány anya használja ki ezeket a rendkívül fogékony alkalmakat, arra hogy elkezdjenek egymással a nemiségről beszélgetni.
Ahogy az elnök úr mondta: "Előtte egy kávé, utólag már egy több fogásos ebéd is kevés lehet egy fontos kommunikációt létrehozni."

szex - szerelem - nem

Ráadásul ezt a témát már nem biztos, hogy étkezés közben kell megbeszélnetek!
Az első menstruációk megjelenésekor a lányok többnyire nagyon fiatalok. Ezért 
- nem az aktusról 
- nem a szexről, 
- nem a párkapcsolatokról kell kezdeni a beszélgetést, 
hanem a... 

Riporter: A Szex, szerelem blogunkat egy másik nagy lehetőség megbeszélésével folytatjuk...