2014. március 12., szerda

Szex - Szerelem 03.12

Riporter: A Szex, szerelem blog fókuszában továbbra is a nő van?

szex - szerelem - női nemi szerv

A titokzatos nőiesség és a megoldásokat részleteztük és folytatjuk a Szex, szerelem, párkapcsolatok, család témában.
Röviden összefoglalva:
- Cél, hogy a nőiessége a nő számára élmény legyen.

szex - szerelem - nőiesség

- Ahhoz, hogy egy nő szeretni tudja saját magát, nőiességét, meg kell ismernie hogy hogyan "működik" testileg, lelkileg, szellemileg és szociálisan.
- Ebben az önismeretben a szülőknek, a családnak óriási felelőssége de azzal együtt óriási lehetősége is van.
- A lány vagy fiúgyermek pozitív önbecsülésének kialakítása a szülő feladata. Feltéve, hogy a szülő akarja, hogy unokáktól hangos nemzettsége legyen.

szex - szerelem - menstruáció

Ebben egy óriási lehetőség a korábban már említetteken kívül a lányos anyák számára a menstruáció. A menstruációs dolgaikat a nők gyakran megbeszélik. Az odaadó anyák pedig igyekeznek elviselhetővé tenni kislányuk szenvedését.

szex - szerelem - fogékony

Vajon hány anya használja ki a menstruációs helyzetek adta fogékony alkalmakat, hogy lányával a nemiségről beszélgessen?
Az első menstruációk megjelenésekor a lányok általában még nagyon fiatalok. 
Emiatt 
- nem a nemi aktusról 
- nem a szexualitásról, 
- nem a párkapcsolatok problémáiról kell kezdeni velük a beszélgetést, 
hanem a nemi szervekről.

szex - szerelem - becézett

A szépen becézett ivarszervről a pinuskáról, a puncikáról, stb.
Még sem kezdheti egy anya úgy a beszélgetést ilyenkor, hogy:
- Akkor most dumáljunk picit a vulvádról kislányom!

szex - szerelem - játékosan

Mindenképpen játékosan, humorosan, kedveskedve, szépen kell beszélgetni az anyának ilyenkor. Már ahogyan elnevezi, ahogyan nevén említi a beszélgetésükkor a kislány vagináját, meghatározza lányának az egész hátralévő szexuális életét, unokáinak valószínűsíthető jövőjét.

szex - szerelem - kemény

Keményen hangzik??? 
Igen!
Mert az is! Nagyon kemény!
Abszolút felelős minden anya a lányai gyerekéért, azaz az unokáiért! Már most!

szex - szerelem - sunám

Volt olyan páciensem, aki a vulváját sunának, a menzeszét stukának hívta.
- Intéznem kell a sunámat, mert megjött a stukám - mondta. Ez több, mint 20 éve történt. Akkor ezen a kommunikáción sürgősen változtattunk. Nem sokkal utána komoly kapcsolata lett, és szült két gyermeket.

szex - szerelem - húgycső

Egy nagyon egyszerű kérdéssel szoktam kideríteni, egy-egy terápia kapcsán, hogy a fiatalasszony mennyire ismeri saját magát. Megkérem, hogy mesélje el, írja körbe valahogyan, hogy hol helyezkedik el a nemi szervében a húgycső nyílása. 

szex - szerelem - csiklóm

Aki tudja, egyből rávágja:
- A csiklóm alatt.
Aki sokat gondolkodik vagy téved, annak előveszek egy orvosi képet és megkérem mutasson rá a húgycső nyílásra.

szex - szerelem - sunás

"Sunás" páciensem - bocsánat, hogy így nevezem, de semmiképpen nem szeretném őt megnevezni, bár hozzájárult, hogy a 20 évvel ez előtti sztoriját leírjam a Szex, szerelem blogunkban - akkor ő a képen a hüvelyre mutatott. Azt gondolta, hogy amikor vizel, akkor az ugyan onnan jön, mint ahová a férfiak, akikkel volt, behatoltak.

szex - szerelem - anatómia

Elmesélése alapján édesanyja is valahogy így kommunikált a saját nemi szervéről és valószínű ő sem volt képben a saját ivarszervének anatómiai részleteivel.
Ezért természetesen az oktatási rendszerünk is felelős. Az általam eddig ismert általános, és középiskolai biológia tankönyvek nem mutatták be a női és férfi nemi szerveket. 

szex - szerelem - szexoldalak

Emlékszünk, hogy milyen megdöbbenve reagáltam a Zoltai Miklós szexuálterapeutával készített interjúban, arra, hogy a tizenegy-két éves fia hogyan számolt be arról, hogy az iskolatársai a mobiltelefonjukkal elért szexoldalakon látott dolgokon hogyan vihorásznak? 

szex - szerelem - undorító

A gyerekeknek fogalmuk sem volt arról, hogy tulajdonképpen mit látnak és hogy miért, de már érett felnőtt irányítása nélkül, véleményt igyekeztek formálni róla.
- Fúj de förtelmes! Ez undorító! - mondták a kisfiúk...

szex - szerelem - férfiak

A férfiak jelentős részének nem igazán vannak megfelelő ismereteik a saját testükről, a nőkéről pedig még kevésbé. Az ilyen jellegű iskolai "élmények" hasonlóan odavezethetnek, - mint ahogyan a tudatlan szülők is nevelik gyermekeiket -, hogy tekintsék szégyellni való, förtelmesen bűzölgő, undorító tisztátalanságnak a nemi szervüket.

szex - szerelem - együttlét

Nem véletlenül használtak hasonló kifejezéseket az éretlen kisfiúk a szexoldalak láttán.
Ezekkel az érzelmekkel párkapcsolatba kerülő fiatalok számára szinte elképzelhetetlen a meghitt szexuális együttlét. Rettegve közelednek egymás felé. Besötétített szobában, a paplan alá rejtik nemi szerveik látványát, szagát, ízét. 

szex - szerelem - betegségek

Mindezek a korlátok odavezethetnek, hogy az ivarszerveinken keletkező betegségeket sem ismerjük fel időben és kezeletlenül maradnak.
Nők esetében, ha nem hajlandóak felfedezni nemiségük meglepően szépséges anatómiáját, sosem derül ki számukra a női test mesébe illően sajátságos gyönyörűsége. 

szex - szerelem - kultúránkban

Viszonylag érhető a mi kultúránkban a nők saját nemi szerveik iránti érdektelensége. Sajnos komoly, több évszázadnyi "hagyománya" van annak, hogy arról ott lent még gondolkodni sem szabad. Zárdákba vonultak a gyönyörűbbnél gyönyörűbb lányok.

szex - szerelem - bűnös

Könyökük, térdeik megdagadtak, eldeformálódtak a kényszertartásban végzett imádságba feledkezve. Mind ezt azért, hogy bűnös gondolataikat, és a tükörben látott, elfogadhatatlannak vélt alakjukat, formájukat elnyomják.

szex - szerelem - vagyok

Mai napig is, ha egy nő magáról beszél csak elvétve hallom azt, hogy:
- Szép vagyok! Csinos vagyok! Jó alakom van!
Sokkal inkább, hogy a fenekem, a lábam, a melleim, az orrom, a fülem és a többi és a többi milyen csúnyák. Vajon ezek a hölgyek hogyan vélekednek a szeméremtestükről, a nagy és kis ajkaikról? Sajnos néha jobb meg sem kérdezni őket...

szex - szerelem - szaporítószerv

Pedig a női szaporítószerv a világ legszebb, legcsodálatosabb és legkülönlegesebb szerve az Univerzumnak. Rendkívül célszerű szerv és csodálatosan képes működni, és ez nem férfi partnerünk hozzáállásától függ.

Riporter: Szex, szerelem blogunkat - a női nemi szervekkel kapcsolatosan - Valika és Sándor esetével folytatjuk...