2014. március 4., kedd

Szex - Szerelem 03.04

Riporter: Ma akkor a Szex, szerelem blog fókuszában a nő van?

szex - szerelem - női nemi szerv

Férfiként viszonylag nem egyszerű írni a női nemi szervről. Azonban terapeutaként természetesen nagyon fontos tisztában lennem a női ivarszervekkel kapcsolatos ismeretekkel.

szex - szerelem - lányom

Két tizen és huszon éves lányom van és korban köztük egy fiam. Mindhárman értettek már. Az egész írást úgy képzeltem el, hogy velük, nekik írom ezt a Szex, szerelem blogot. Természetesen nem csak a saját, illetve pácienseim tapasztalatait osztom meg most sem a témában.

szex - szerelem - olvas

Rengeteg könyvet, irodalmat, tanulmányt, weboldalt olvasok nap, mint nap folyamatosan. Évek óta naponta több órát töltök olvasással, mint írással. Egyszer egy professzor barátom azt mondta, hogy
- Ha bármely témáról egyszer elolvasol legalább 10 könyvet, szakértővé válsz az adott területen.

szex - szerelem - írsz

- Ugyanis belekerülsz a világon azon néhány ember közé, akik ezt megtették. Ha még ezen felül írsz legalább egy 300 oldalas összefoglalót, arról amiket olvastál és hozzáteszed a saját tapasztalataidat is, akkor egy 50 oldalas szakdolgozathoz képest a nagydoktori teljesítményt is elérheted.

szex - szerelem - előadás

- Ha még előadásokat is tartasz, és még azokról hang- illetve videófelvételek is készülnek és felkerülnek a világhálóra, egy idő után a Google is elismer téged a téma szakértőjeként.

Nos én szinte kizárólag a szakmámmal kapcsolatos könyveket olvasok.

szex - szerelem - interjú

Több tucaton vagyok már túl, és még több tucat áll a polcomon elolvasásra várva. Ezen felül a témában leghitelesebb szakemberekkel igyekszem felvenni a kapcsolatot és interjúkat készíteni velük.

szex - szerelem - videó

Van akikkel a beszélgetésünkről csak jegyzetet készítek és azt teszem közzé, de számos olyan szakértő van, akikkel videó felvétel is készül, amiket szinte szóról szóra legépelve osztok meg a Szex, szerelem blog olvasóival, követőivel.

szex - szerelem - női nemi szerv

Ezt azért volt fontos leírnom, hogy a Szex, szerelem blogban a női nemi szervről írtak természetesen összefoglalása az eddigi olvasmányaimnak és tapasztalataimnak.
Mint ahogyan mondtam, úgy emelek ki fontosságuk szerint gondolatokat, mintha a saját gyermekeimnek mondanám, írnám. Mintha most ők lennének a beszélgető partnereim.

szex - szerelem - apaként

Lányaimnak apaként minden fenntartás nélkül szoktam feltenni kérdéseket, így ezeken a kérdéseken sem sokat hezitálok. Joggal merül fel, hogy ezt miért nem a feleség intézi. Nos felelős apaként megfelelően jó kapcsolatom van a gyerekeimmel.

szex - szerelem - vállalom

Azon kívül a szangvinikus-kolerikus habitusomnál fogva, örömmel magamra vállalom ezeket a kommunikációs helyzeteket a melankolikus feleségem helyett.
Így aztán nagyon direktben tettem fel a kérdést a lányaimnak, természetesen külön-külön az ő habitusuknak megfelelő kedvességgel:

szex - szerelem - kincsem

- Kincsem! Megnézted-e már magad tüzetesen mindenütt? A nőiességedre is gondolok...
- De apaaaa! - jött a válasz a nagyobbiktól.
Ő erőteljes kolerikus és népszerű szangvinikus jelenség.

szex - szerelem - az ideje

A kisebbik békés flegmatikus és tökéletes melankolikus tulajdonságok keverékei. Ő azt mondaná:
- Még nem jött el az ideje...

szex - szerelem - fiam

A fiam népszerű szangvinikus és kolerikus. Hihetetlenül jó testvérek. Az alábbi videót ő készítette rólunk. Ő vele szintén beszélgettem már erről és a nagy fiúk lekezelő modorával próbált leszerelni:
- Apukám! Már megnéztem jó pár videót a témáról.
- Pornót kisfiam?
- Persze.

szex - szerelem - barátnőd

- És honnan tudod, hogy a barátnőd is élvezte Veled a szexet? Úgy csinált mint a pornófilmeken a csajok?
- Ööööö! Nem igazán... Mert azt egyébként meg honnan lehet tudni?

szex - szerelem - lányaim



szex - szerelem - gyermek

Kedves szülőtársaim! Nektek, Önöknek is felteszem a kérdést!
Mikor foglalkoztak, foglalkoztatok utoljára a gyermekük, gyermeketek nemi problémáival. Mert bizton állíthatom, hogy vannak problémáik! Ráadásul nagyon sok problémáik vannak...

szex - szerelem - bensőségesség

Azt a kérdést is felteszem Nektek, és engedjétek meg, hogy a baráti bensőségesség kedvéért tegezhesselek Benneteket.
- Te magaddal mikor foglalkoztál utoljára?
- Mikor nézted meg magad utoljára tüzetesen?
- Te mennyire ismered a testedet, a nemi szerveidet?

szex - szerelem - nézd meg

Gyerekeimnek - külön-külön egyesével - a következőt mondtam:
- Kincsem! Van az a nagyobb kézi tükrünk. Amikor senki nem zavar nézd meg jól magad odalent is! Irányítsd rá a mozgatható asztali lámpa fényét. Húzd szét és nézd meg tüzetesen. A fenekeddel ugyan így. Csodáld meg magad, hogy milyen gyönyörű vagy!

szex - szerelem - fénykép

Ha jól be van világítva, a mobiloddal le is fényképezheted. Utána a monitorodon kinagyítva minden részletét jól meg tudod nézni.
Ha neked tetszik, ha te magadat úgy fogadod el és szereted, ahogyan vagy, hidd el a párod is imádni fog téged!

szex - szerelem - megismered

Minél jobban megismered magad, annál könnyebb lesz megismerned a párodat. És minél jobban megismered a párodat, annál jobban el tudod őt fogadni, - szeretni. És minél jobban el tudod fogadni és szeretni a párodat, annál hosszabb, boldogabb és biztonságosabb pár- és szexuális kapcsolatot tudsz kialakítani vele.

szex - szerelem - boldogságot

Ezek után megkérdezem a lányaimat, fiamat.
- Szeretnél olyan párkapcsolatban létezni, amely boldogságot, kiteljesedést, - a tanuláshoz, a munkád végzéséhez - biztonságos hátteret, megértést és figyelmet biztosít?
Mit gondolsz, ha ezt az egyszerű kérdést felteszed a gyerekeidnek mi lesz a válaszuk rá?

szex - szerelem - csúnyájáról

Kedves Szülőtársaim! Kedves Barátaim!
Jó néhány párterápiára jött hölgy számolt be róla, de Zoltai Miklós szexuálterapeuta is beszélt hasonló pácienséről, hogy kislányként gyakorta arra nevelték őket, hogy ne beszéljen a "csúnyájáról". Külön törölközővel kellett megtörölnie "azt".

szex - szerelem - szeméremtest

Nagyon nem mosogathatta meg, nem nyúlhatott hozzá, nem nézegethette. Úgy kellett tennie, mint ha "az" nem is létezne.
A nő szeméremtestét és a mögötte húzódó nemi és ivarszerveket fokozatosan lépésről lépésre tudjuk csak láthatóvá tenni és tisztán tartani. A női higiéniáról külön Szex, szerelem blogban fogunk beszélgetni.

szex - szerelem - asszonyosan telt

A combok és a fanszörzet rejtik el a nagyajkakat. Husisabb, asszonyosan telt nők néha azért izgalmasabbak, mert őket csak akkor lehet a férfinak felderítenie, ha azt a hölgy kifejezetten akarja.

szex - szerelem - széttárja

Ha egy nő kissé széttárja lábait, a combjai és a fanszörzet takarásából eltűnnek az eddig rejtve maradt nagyajkai. Ha még jobban széttárja combjait, a nagyajkak szétnyílnak és láthatóvá válnak a kisajkak. 

szex - szerelem - gyönyörű

Vannak olyan gyönyörűséges nöi kisajkak, amelyek gyönyörűen kicsik, gyönyörűen nagyok, gyönyörűen fodrosak, gyönyörűen simák vagy egyáltalán gyönyörűek.
Gyönyörűek, mint a virágok. Sok színűek és illatosak. Simák és fodrosak, kicsik és nagyok és minden félék... 

szex - szerelem - növény

Valamennyi virág gyönyörű, hiszen a növényvilágban a növények szaporodásáról kell gondoskodniuk. Minden női vulva, vagina, nuni, pinuska, kéjbarlang, gyönyörkehely, puncika gyönyörűséges, hiszen a nemzettségünk sokasodásáról kell gondoskodnia! 

szex - szerelem - nőiesség

Felnőtt emberként is rácsodálkozunk, hogy örömeink legfontosabb, legizgalmasabb forrása körül mekkora titokzatosság örvénylik. Mekkora titkok vannak még a nőiességben, nőként pedig még magunk előtt is - még a saját nőiességünkben is.

szex - szerelem - behatolás

Ennek a titokzatos nőiességnek a célpontja viszont a behatolás. És a behatolás mélyén a lényeg. Ha ugyan úgy mint én, te is lányos apa vagy, akkor már sejted, hogy a pár éve még a térdünkön ücsörgő pici lánynak lesz egy fiúja. Ennek a fiúnak egyetlen célja lesz. A behatolás! És a mélyén - a lánykáink szűzhártyája. 

szex - szerelem - egyetlenünk

Aztán nagy valószínűséggel tovább is áll, főként ha a mi Egyetlenünk az első próbálkozás volt a számára... Ráadásul a mai korban, ha egy fiú az első és egyetlennel megelégszik, akkor sokkal lúzerebb, mint amit a lányunknak kívánhatnánk. Róka fogta csuka - a világegyetem leghülyébb helyzetébe kerültünk mi lányos apák - basszus...

szex - szerelem - szűzhártya

Ezek után pici, legféltettebb tündérkénk szűzhártyájának megmentése, - illetve az általunk is elfogadhatóan - a kislányunk szüzességének elvesztésének befolyásolása, a legnagyobb ostobaság, amit tehetünk.

szex - szerelem - mit tegyek

- De akkor mit tegyek? - hallom az oly sokszor személyesen is elhangzó, kétségbeesett kérdést anyáktól és apáktól egyaránt.
- Beszélgess a gyerekeddel!
- De miről és főként mikor? Állandóan odavan. Ha meg itthon van, akkor a facebookon csüng és dumál folyamatosan. Hétvégén meg alszik egész nap az előző napi buli után. Ha meg felkel végre, tanulnia kell... Mikor és hogyan beszéljem ezt a dolgot meg vele?

szex - szerelem - ismerősöm

- Az egyik ismerősöm például csináltatott...

Riporter: Szex, szerelem blogunkat holnap innen folytatjuk, illetve holnap Kornél elmondja, hogy miért maradt ki a múlt hét csütörtöki Szex, szerelem bejegyzés...