2014. április 1., kedd

Szex - Szerelem 04.01

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunknak megfelelően április tréfával kezdtem a napot. A lakás egyik ablakától a másikig hívtam fel a családom figyelmét a nem létező hóesésre és bedőltek neki. 
- Ezen az ablakon látod csak! - mondtam.

szex - szerelem - április bolondja

- De most inkább a másikon nézd! - Jöttek mentek a lakásban és egyik ablakon kinézve sem esett nekik a hó... :-) 
- Április bolondjai vagytok, hogy minden évben át lehet verni benneteket ezzel...!
De a mai Szex, szerelem blogunkat folytassuk inkább a történelemmel!

szex - szerelem - nemi érintkezés

Összefoglalva picit a történelmi áttekintésünket.
A nők jelenlegi társadalmi helyzetének változása sokkal korábban kezdődött a világtörténelemben, mint az újkor háborúi, pénzügyi és gazdasági változásai.
Korábban az embereknek fogalmuk sem volt róla, hogy a nemi érintkezés és a gyerekszületés között komoly összefüggés van.

szex - szerelem - tudatosak

"Ahány ház annyi szokás" - Megvilágítottuk többfelől ezt a mondást. A földrajzi és történelmi körülmények fontosságát emeltük ki. Azt, hogy abban az adott történelmi időben, a különböző földrajzi eloszlásban mennyire voltak tudatosak az emberek a szexualitással kapcsolatosan.

szex - szerelem - panelház

- Láttuk a nagyon nagy távolságbeli különbözőségeket a Földünkön. Kelet és nyugat, a sarkkör és az egyenlítő környékét benépesítő emberek szokásait.
- Elemeztük a jelenkorunk panelházaiban lakók elidegenedését és ismeretlenségét. Minél nagyobb egy panelház, minél több lakás van egy-egy emeleten, annál kevésebbet tudnak egymásról az emberek. 

szex - szerelem - kit keres?

Falun évszázadok óta ismerik a családok egymást. 
Egy iparost kerestem egyszer egy kistelepülésen, de csak az utcanevet és a házszámot írtam fel. Mikor megkérdeztem egy helybelit, hogy a Pipacs u. 44-et merre találom, fura választ kaptam:
- Kit keres?

szex - szerelem - elcsevegtünk

- A nevét nem tudom, de elég nekem ha az utcát megmutatja.
- Há' aszt ho, melyik uccát hogy híják azt én nem tom, de ha mondja az úr, kit keres, örömest segítek.
Elcsevegtünk így még egy darabig, mire összeraktuk az iparossága alapján, hogy kihez jöhettem. Aztán egyszer csak felderült az ember szeme és:
- Há' az úr a Józsi bácsit keresi!
...és útbaigazított.

szex - szerelem - hagyomány

Lakótelepi panellakásokba általában sok felől költöznek az emberek. Nincsenek közös rendezvényeik, hagyományaik, közös múltjuk.
Minél több felől érkeznek a lakók, annál eltérőbbek a viselkedési és a szexuális szokásaik is. 

szex - szerelem - lifteffektus

Emiatt nem érintkeznek, nem tartanak semmiféle kommunikációt fenn egymással. Ismerjük a lifteffektust! Pár centire, szinte összeérve vannak a liftben egymással és az egyik a plafont, a másik a cipője orrát nézi, és mikor végre kiszállnak a "dobozból" fellélegezve kerülik egymás tekintetét továbbra is. 

szex - szerelem - lakótelep

Csak nehogy köszönni, sőt csak nehogy beszélgetni kelljen. A lakótelepi iskolába járó gyerekek még valamelyest tartják is a kapcsolatot. Azonban nem ritka, hogy az egy osztályba járó, barátságba kerülő kölykök a lakótelep távoli szélein laknak. Egymástól akár kilométerekre.

szex - szerelem - fajfenntartás

- Megismertünk egy olyan asszonyi hozzáállást a gyermekszülési vágytól vezérelve, amikor egy lakótelepi nő a legkésztetőbb női ösztöntől hajtva egyszer feküdt le a fajfenntartás érdekében egy férfival.

szex - szerelem - másik országban

- Az előző Szex, szerelem blogunkban megemlítettük a cserediák programot. A fiatalok számára egy rendkívüli lehetőség, hihetetlenül jó hatását. Korábban a katonaság választotta ennyire le a családról a fiúkat. De mára már a lányoknak is jó dolog, - a szülőktől távol - egy másik országban, kultúrában való lét megismerésével önállóvá válni.

szex - szerelem - termékenylépes

Korábban az emberek a létfenntartásukért küzdöttek, a mellett élték ki a szexualitással kapcsolatos vágyaikat. 
Az állatokhoz és növényekhez képest az emberek nem kapták meg azt a tudást, ösztönt, hogy mikor termékenyképes egy asszony. 

szex - szerelem - terhesség

Nem tudjuk, hogy mikor kell szerelmeskedünk, hogy várandós legyen egy nő. Azt pedig nagyon nem tudjuk, hogy mikor és hogyan vigyázzunk nőnkre, hogy a nem kívánt terhesség ne okozzon fájdalmat!

szex - szerelem - lehet

Azonban azt is megbeszéltük, hogy ez a lehetőségünk megtanulható. Ha rendszeresen szerelmeskedünk, - ha elsajátítjuk az orális szeretkezés és kielégítés művészetét, pontosan tudhatjuk az ízről és illatról, hogy most lehet vagy nem lehet...


szex - szerelem - habitus

Az emberek tehát nem csak világszerte, hanem a legszűkebb környezetünkben is teljesen mások. Legfontosabb, - amiről igen gyakran beszélünk a Szex, szerelem blogunkban -, az a habitusuk, vérmérsékletük, személyiségtípusuk. 

szex - szerelem - elszigetelten

Jellemvonásaik, valamint a családi hátterük, neveltetésük szerint a szexualitáshoz, a nemiséghez való hozzáállásuk is rendkívül változatos eltérőséget mutat. 
A különböző népek egymástól elszigetelten fejlődtek szexuálisan is. 

szex - szerelem - hitrendszerek

Óceánok, tengerek, hegyek választották el egymástól a népcsoportokat. Különböző hitrendszerek, vallások alakították ki a teremtés elméletet, benne az ember képét saját magáról. Minél jobban tabunak tekintették a nemiséget, annál kevésbé fejlődhetett ki egy egészséges, szexuálisan érett felnőtt férfi illetve nő.

szex - szerelem - nemi érintkezés

Az egymástól jelentősen távol élő ősi csoportok, kolóniák, hitrendszerük fejlettségének megfelelően teljesen eltérő szinten voltak a nemiséget tekintve is. Voltak olyan népek, családok, akik hitében semmilyen összefüggés nem volt a gyermekszületés és a nemi érintkezés között.

szex - szerelem - gazdálkodás

Jelen írásunkban történelmileg abban a korban járunk, amikor őseink már a vándorló, vadászó, halászó, bogyóevő életformáról áttértek a földművelő gazdálkodásra. 
Azelőtt hordákban éltek. A nőknek ugyan úgy ki kellett venniük a részüket a munkából, mint a férfiaknak. 

szex - szerelem - evolúció

Csak kolonc volt a nyakukon a csecsemő. Ezek a népek aztán ki is haltak az evolúciós folyamatból, mert nem gondoskodtak, hátrahagyták utódaikat. 
A letelepedő, földművelővé fejlődött törzseknél már fontos volt a gyerekkérdés. 

szex - szerelem - föld

Kellett az erős kéz a föld megműveléséhez, valamint örökös a földbírtok örökléséhez. Aztán ahogy ezek a törzsek sokasodtak egyre több föld kellett. Ahhoz pedig erős, harcoló fiakra volt szükség, hogy elvegyék a másiktól a földet majd, megvédjék a másiktól a földet

szex - szerelem - harcos

A föld volt a minden, amit aztán a leigázott népekkel (rabszolgákkal) műveltettek már meg. Földművesből ismét harcos. Akik viszont már nem a létfenntartásukért küzdenek, hanem a tekintélyükért, az egójukért. A minél többért, a minél nagyobbért, a minél termelékenyebbért, stb.

szex - szerelem - asszony

Ekkorra a nők már mihamarabb asszonnyá váltak. Az asszony feladata pedig erős, egészséges fiúgyermekeket szülni tekintélyes urának és parancsolójának.
Ezek még azok a korok, amikor a föld természetét, termelőképességét, gazdagságát, hozamát ugyan úgy a szellemek jóindulatának tulajdonították, mint a gyermekáldást. 

szex - szerelem - figyelmetlenek

Érdekes, hogy az evolúciónak ebben a szakaszában nem voltak valami nagy ésszel megáldva őseink. Tudatlanok, figyelmetlenek, zsarnokok és kapzsik voltak. A leigázottak iránt, egymás iránt és asszonyaik iránt. Egyedül a fiúgyermek és a megszerzett javaknak volt értéke a szemükben. Gyakorlatilag majdnem ugyan úgy, mint most a XXI. századi Internetkorban.

szex - szerelem - kultúrálatlanság

A mi kultúránk és a szexuális kultúránk is jobbára ezeknek a népeknek, (ha tetszik hanem őseinknek) a kultúrálatlanságából eredeztethető. Nem véletlenül kezdtem a két szörnyű világháborúval, ahol még mindig ugyan azok a "törzsek" marták egymást Európában, mint évezredeken keresztül, csak XX-dik századi ipari technológiával.

szex - szerelem - szeretni és tisztelni

Szex, szerelem blogunkban azért szentelünk egy kicsi történelmi áttekintést, hogy lássuk honnan jöttünk és változtatni tudjunk azon, hogy hová tartsunk!!!
Meg kell tanulnunk szeretni és tisztelni egymást. 

szex - szerelem - nyitottság

Szerencsére a szerelmeskedést, annak örömét és jótékony hatását az evolúciós folyamat nem irtotta ki belőlünk. Sőt mutatkozik egy pici nyitottság is már az évezredes prüdantéria levetkőzésére, de még bőven van mit tennünk. 

szex - szerelem - mondom

Nem azt mondom, amiről Swift írt az 1700-as években, hogy 
"nyíltan szeretkezzünk az utcákon, de rejtsük el intim étkezési szokásainkat az otthonunkban" - nem ezt mondom! 

szex - szerelem - ahogy eszik

Azt azért hozzá teszem, hogy ahogy egy korábbi Szex, szerelem bejegyzésünkben már szerepelt. Egy asszony mondta:
- Férfi úgy szeretkezik, ahogy eszik... 
Az utcán egyébként, főként állva nem a legideálisabb enni, de az étkezésről még nagyon sokat fogunk beszélgetni.

szex - szerelem - kielégítő élet

Nem kell tehát leragadnunk őseink tudatlan, figyelmetlen, zsarnoki és kapzsi szintjén. Van egy nagyon jó kiinduló pontunk! Ahhoz, hogy normális, teljes és kielégítő életet élhessünk kizárólag a párunkkal kell egy harmonikus, sokat szerelmeskedős, bensőséges kapcsolatot kialakítanunk és a többi már jön magától. 

szex - szerelem - boldogság

Jól nevelt, jó tanuló gyerekeink. Jó kapcsolatok, munkahelyek, vállalkozások és sok-sok pici és nagy siker és sok-sok boldogság...

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkban a szexualitás, a nemiség történelmi fejlődést folytatjuk!