2014. április 15., kedd

Szex - Szerelem 04.15

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkat Papp Zoltán női erőszak elhárítási szakértővel készült interjúval folytatjuk.

szex - szerelem - videó


szex - szerelem - szövetminta
Kornél a riporter: Előzőekben arról beszélgettünk, ha megtörténik egy nemi erőszak, akkor a szenvedő alanynak mit kell tennie. Elsőként a szakértő azt javasolta, hogy ne adjuk olcsón a bőrünket. Szerezzünk a körmeink alá szövetmintát az elkövetőtől. Próbáljunk belekarmolni a bőrébe, ruhájába. 

szex - szerelem - ondó

Nem feltétlenül kell a vérzésig eljutni. De ha körmeink nem bőszítik fel jobban az erőszaktevőt mehetünk mélyebbre is. A legveszélyesebb egy nő esetében az ondó. Iszonyatos nehéz ilyenkor tudatosnak maradni. 

szex - szerelem - tudatmódosító

Főként ha még valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt is állunk. Drog, alkohol, stb. Sajnos az első reakciója minden sértettnek az, hogy azonnal lemossa magáról a mocskot, a szennyt, ami vele, benne keletkezett. 

szex - szerelem - fogamzásgátló

Volt olyan eset, amikor a megerőszakolt nő felhívta a mentőket, rendőröket - és már a telefonban - azonnal kért a mentőktől olyan fogamzásgátlót, amit utána kell bevenni. Hogy minden mentősnél van-e ilyen tabletta, ennek utána fogunk járni. Minden esetre a mentők által értesített igazságügyi orvosszakértőnek szerencsére volt. 

szex - szerelem - erőszak

A legnagyobb probléma és a legnagyobb félelem ilyen esetekben a szenvedő hölgynek, hogy általában azért nem bizonyítható az erőszak, mert állítólag nem volt erőszak. A következők egy nagyon közeli barátom kislányával történt. 

szex - szerelem - kábítószer

Olyan kábítószert csempésztek az italába, amitől nem volt semmilyen védekezési lehetősége. A fiatal fiú, aki elkábította a védtelen lányt – annak akarata ellenére közösült vele. A szerencsétlenül járt gyermek még abból is alig emlékezett valamire, ami korábban történt. 

szex - szerelem - meztelenül

Utána pedig semmire. Meztelenül ébredt fel és a fiú már nem volt ott. A szülők szinte teljesen tehetetlenek voltak. Természetesen feljelentették a fiút, de semmilyen bizonyíték nem maradt. 

szex - szerelem - bizonyíték

Mi az, ami ilyen helyzetben bizonyíték lehetett volna? Hogyan tud tudatosan bizonyítékot szerezni egy nő, egy olyan helyzetben, ami gyakorlatilag, ha semmit nem csinál egyszerűen bizonyíthatatlan az erőszak. 

szex - szerelem - megerőszakolták

Ettől félnek a nők a legjobban, hogy hiába panaszkodik, hiába megy el és tesz feljelentést csak nagyobb kárt okoz magának! Meghurcolják ebben a dologban. Miközben ő gyakorlatilag teljesen tehetetlenül, esetleg lefogva - semmiféle nyomot nem tudott akkor ott szerezni arra vonatkozóan, hogy őt tényleg megerőszakolták.

szex - szerelem - markecolás

Ez így igaz. Ez alapvető probléma, sajnos megint teret kapott ez a szórakozóhelyeken, ez az úgynevezett bekábításos történet. Ezt régen, húsz évvel ezelőtt markecolásnak hívták. 

szex - szerelem - nincs orvosság

Pontosan a VIII. kerületben, Józsefvárosban zajlott ez a prostik által bekevert valamit az italba, aztán mire magához tért az ember se pénze, se semmije nem volt. Ez ellen, amikor már idekerül az ember már nincs orvosság. 

szex - szerelem - helyzetek

Éppen ezért mondom, és tanítom azt, hogy ezeket a helyzeteket megelőzni lehet. Ezekre a helyzetekre felkészülni lehet. És ez egy nagyon tudatos tervezés. Az első anyagok egyike, amit megkap tőlem az ember az az, hogy 
- hogy, 
- milyen módon 
tud fölkészülni arra, hogy ne kerülhessen ilyen helyzetbe.

szex - szerelem - nem emlékszik

Már hogy a kábításos helyzetbe? Ezek a modern kábítószeres módszerek, amelyek már kimutathatatlanok. Nem is tudom! A kislány egyszerűen nem emlékszik semmire. 

szex - szerelem - bekeverve

Persze, hogy nem emlékszik! Ezek a szerek az agynak pont ezen területeire hatnak a legintenzívebben, azonkívül, hogy mély alvásba kényszerítik az embert. Ezek általában szórakozóhelyeken vannak bekeverve az ember italába.

szex - szerelem - meztelenül

Következő, amit tudni kell az embernek a mindennapi élete, nem különbözik attól, amit akár egy hadsereg, akár egy különleges egység csinál. Lehet úgy élni, hogy megyek bele a világba aztán valami majd csak lesz. Akkor 50-50% esélye van annak, hogy történik-e valami vagy sem. A Jónak és a rossznak is.

szex - szerelem - stratégia

De a jó célt kitűzve, fel lehet építeni rá már egy stratégiát.
A stratégiának az a lényege, hogy 
- van egy célunk, amit el akarunk érni, és 
- ehhez meg vannak azok a határok, amiket mi magunk meghatározunk magunknak. 

szex - szerelem - lépései

Ebből a kettőből föl lehet építeni azt a stratégiai célt, amit el akarok érni. Ennek aztán vannak lépései, amik függenek attól, hogy milyen körülmények között, milyen eszközök állnak rendelkezésemre. Ebből föl lehet építeni egy taktikát. 

szex - szerelem - alapeset

Amikor megvannak ezek a taktikák, akkor jöhetnek a technikai lépések. 
Hogy ez érhetővé váljon. 
Alapeset. El akarok menni szórakozni valahová, hogyha már ez a téma föl lett vetve. 

szex - szerelem - 7 lépcsőfok

A stratégiai célom, az az, hogy elmenjek Pistinek a születésnapjára, lehetőleg úgy, hogy haza is jöjjek egészben. Ezt fel lehet építeni 7 lépcsőfok mellé.

szex - szerelem - benne van

Minden egyes tevékenység igazándiból arról szól, hogy:
- ki, 
- mit, 
- hol, 
- mikor, 
- hogyan, 
- kivel és 
- miért csinál. 
Ebbe minden válasz benne van. 
Nekem az a célom, hogy 
- ki? -> én, 
hogy 
- mit akarok csinálni? -> azt a akarom csinálni, hogy el akarok menni a Pisti bulijára. Oké rendben van. 

szex - szerelem - hol

- Jön az, hogy hol van ez a buli? -> meg kell tehát határoznom a hol-t! 
Tudom azt, hogy például, hogy a XVII. kerületben van. Jól van, jöhet a következő! 
- Mikor? -> Hát ez mondjuk 8 órától fog zajlani. Nem akarok már hazajönni taxival, hanem el akarom érni az utolsó buszt. 

szex - szerelem - bulizni

Ez már behatárolja azt, hogy mit teszek. 
- Azt, hogy hogyan, kivel és miért? 
- Nos a miért az teljes egészében adott, -> mert jól akarom érezni magam és bulizni akarok.

szex - szerelem - tervezéskor

- Kivel? -> Mondjuk a Zsoltival fogok menni. Most mondok egy példát. 
Zsolti eljön majd értem, autóba beülünk - ebből meg van a hogyan. 
Eljutunk oda, ahol mit fogunk csinálni? Bulizni fogunk. 
Egészen addig az időpontig, amíg ezt a tervezéskor otthon meghatároztam. 

szex - szerelem - összerakott

Ugyanis a következő lépcső az már a kiszállási stratégia. Hogyha tehát összefoglaljuk az így rövid idő alatt, fejben összerakott stratégiát, akkor lehet látni azt, hogy 
- hova megyek? 
- mit akarok csinálni? 
- honnan indulok el? 
- kivel? 
- mit fogok csinálni? 

szex - szerelem - odaérnem

Konkrétan meghatározom tehát azt, hogy - oké rendben van -, 8-ra kell odaérem, akkor mi 7-kor el fogunk indulni. Beülünk az autóba. Ott leszünk. Azt tudom, hogy én 8-tól 10 óra 30-ig ott vagyok, mert utána nekem a 11:00 órás buszt el kell érnem, hiszen haza akarok érni. 

szex - szerelem - cél

Ez az alapvető stratégiai cél.
Így működik egy egyszerű stratégia felállítása. 
Most akkor tovább lépünk a taktikára. Hogy oké, rendben van. Mi fog történni? Az odajutás az teljesen egyértelmű. Zsoltival megyünk együtt a kocsijával. Innentől kezdve tehát a közlekedés kérdése meg van oldva. 

szex - szerelem - taktika

Következő taktikai kérdés, hogy amikor ott vagyunk mi fog történni? Valószínű, hogy enni, inni fogunk, jól fogjuk magunkat érezni stb. 
A harmadik taktikai lépés, hogy 10.30-kor én felállok, felszállok az éjszakaira és hazajövök. 

szex - szerelem - eddig

Ebből a három taktikai lépésből áll tehát össze. 
Eddig a tervnek ez a része rendben van. 
Stratégia – taktika – technika.

szex - szerelem - technika

Következik, tehát, hogy milyen technikával fogom ezt megoldani? 
Először is úgy, hogy jön a Zsolti. Be fogunk ülni a Ladájába. A Ladával elmegyünk a buli helyre. Ott a haverokkal Gézával, Pistivel és Sanyival fogjuk magunkat jól érezni. És majd utána kimegyek az 53-as buszhoz, arra fölszállok és az letesz a kapu előtt és bejövök.

szex - szerelem - Zsolti

- És mi van a Zsoltival? Mert hát Zsoltival mentem. 
- Zsolti az jól érzi magát, az Zsolti problémája. 
- Nem az a cél, hogy Zsoltival…?
- Nem az a cél, hogy Zsoltival menjek, Zsoltival jöjjek. Hanem az volt a  cél, hogy én Zsolti segítségével odajussak.

szex - szerelem - terv

Nos eddig tehát megvagyunk.

Megterveztük a stratégiát, a taktikát és a technikát.
De eddig ez csak egy terv. A világnak van egy olyan tulajdonsága, hogy a tervek általában nem valósulnak meg. Ha megvan egy tervünk, megvan egy célunk, akkor a taktikai lépések változtathatók. 

szex - szerelem - telefonál

Teszem azt például, hogy Zsolti telefonál nekem, hogy:
- Te figyelj éppen rám jött a hányás és nem tudok menni. 
Akkor tudom azt, hogy oké rendben van. 

szex - szerelem - 53-as busz

Ha Zsolti nem, de nekem az a stratégiai célom, hogy A-ból B-be eljussak, akkor fölszállok az 53-as buszra és az 53-as busszal fogok elmenni. Ez nem változtat azokon a stratégiai pontokon sem, hogy én jól érzem magam és nem változtat azon, hogy én utána, hogyan jövök haza.

szex - szerelem - lekésem

Ami változtathat a stratégián az az, hogy, én ott vagyok és úgy alakul a buli, hogy lekésem a buszt. Ebben az esetben mit csinálok? Taktikai lépéseket teszek egy másik technika használatára. Erre már föl kell készülni! Mert mi van, ha lekésem a buszt? 

szex - szerelem - technika

Akkor tudom azt a taxis számot, amit föl fogok hívni, aki ide fog jönni az ajtó elé és, aki majd kirak az ajtóm előtt. Nem ott kapkodom, hogy 
- Gyerekek van valakinek egy telefonja, hogy úristen most taxit vagy mit, vagy merre, meddig hívjunk?

szex - szerelem - pénz

Természetesen van nálam pénz erre tervre vonatkozóan, hogy ezt meg tudom oldani. A felkészülés tehát egy ilyen helyzetre, az még otthon megtörténik. De nem fog megtörténni az, hogy én ott vagyok a baráti körömmel. 

szex - szerelem - szimpatikus

Aztán hirtelen jön valaki, aki nekem szimpatikus és elmegyek vele. És nem fogom tudni, hogy mi történik. 

De hát hogyha..?

Mert nem erre voltam felkészülve sem stratégiailag, sem taktikailag, sem technikailag. 

szex - szerelem - óvszer

Mondok egy példát: Lehet, hogy még óvszer sincsen nálam. Akár nőként sem gondoskodtam arról, hogy legyen nálam gumi. Ha olyan helyzetbe megyek bele az éjszaka közepében, amit nem terveztem be, a helyzetem meginoghat. 

szex - szerelem - biztonságom

Onnantól kezdve a stratégiám, a taktikám, a technikám, azzal együtt a biztonságom kontrollálhatatlanná válva kicsúszik a kezemből. 

És mi van, hogyha megtetszik nekem az a valaki?

Rendben van, akkor megtetszik. Akkor azzal a valakivel telefonszámot cserélek. 

szex - szerelem - lemeózom

Lemeózom azt az embert, hogy ki az, merre, meddig? És utána találkozok vele egy másik közegben szintén több ember előtt, amíg meg nem ismerem jobban. Sajnos ma egyre inkább elterjedt az, hogy elmegyünk egy szórakozóhelyre. 

szex - szerelem - szimpatikus

Megismerkedünk egy szimpatikus hölggyel, egy szimpatikus úrral. Elmegyünk vele és reggel megkérdezzük, hogy 
- Hogy hívtak?

szex - szerelem - kínálkozó

Igen. De arról van szó, hogy nem akarnak kimaradni a buliból, a kínálkozó lehetőségből sem. A mostani huszonéveseknél ritka, - meg az is igaz, hogy senki nem tanította meg nekik - a stratégiai tervezést... 

szex - szerelem - rendes

Náluk még nem a hogyan, hova, mit, és a miért a fontos. Náluk a központi kérdés – mondhatni stratégiai cél – mint ennél az elkábított kislánynál is, hogy ki, hogy kivel. Mikor megkérdeztem tőle, hogy miért ment oda, azt válaszolta:
- Hogy végre találjak egy olyan fiút, aki kedves, aki helyes, aki rendes.

szex - szerelem - gyávaság

Ez a "rendes" gyerek, meg vélhetően gyávaságból, neveletlenségből, ostoba tapasztalatlanságból vagy lehet türelmetlenségből így szerezte meg azt a kislányt, akinek egyébként pedig tetszett a fiú.

szex - szerelem - dugni

A lányok tündérmesékkel érkeznek a kiéhezett kanik közé egy-egy buliba. Még az sem ritka, hogy azzal az álomfelhővel, hogy majd az a fiú lesz a gyerekei apja. 
A fiúk meg mit akarnak? 

- Dugni

szex - szerelem - nagyot

Egy jó nagyot… 
És a kettő persze, amit az elején is mondtál, a kettő teljesen más. Hogy lehet erre a lányoknak is, főképp a lányos szülőknek felkészülni?

szex - szerelem - kedves

Amit tudni kell, hogy kedves ember nincs. Ez egy nagyon durva dolog. Kedves ember azért nincs, mert két féle stratégia van. És ez a ragadozókra jellemző. 
Az egyik az, vagy a ragadozó stílus, hogy 
- lesből, frontálisan teljes erőből letámadunk valakit és elvesszük azt, ami nekünk kell.

szex - szerelem - behálózás

- A másik pedig a behálózás. Odakerülünk, kedvesek vagyunk, aranyosak. Igen beszélgetünk, és utána vesszük el azt, amit akarunk. 
Ez a két ragadozási stratégia van. Az üzleti életben, a magán életben és minden területen. 

szex - szerelem - csúnyán

Alapvetően kedves ember nincs. Olyan ember van, aki a saját érdekeit akarja érvényesíteni. Ez tudom, hogy ez így nagyon csúnyán hangzik. Ez így nagyon csúnyán hangzik, de sajnos ez a tény. 

szex - szerelem - rózsaszín

Nagyon sok olyan kapcsolatot látok, amikor az elején, 
- Jaj ez kedves és én nem látok a rózsaszín ködtől. Csupa öröm és boldogság vele minden. 
Utána eltelik másfél év és jön a telefon, hogy 

szex - szerelem - ellenőriz

- Teljesen igazad volt és húzz ki a sz*rból, mert egyszerűen be vagyok korlátozva. Nem engedi, hogy telefonáljak, nem engedi, hogy tartsam a barátaimmal a kapcsolatot, stb. Ellenőriz, agresszív stb… 

Kornél: De az a nőkre is igaz.
Természetesen. 

szex - szerelem - korlátok

Kornél: Mert úgy tűnt, mintha itt most csak a férfiak lennének ilyenek. Mert többek között a behálózás és ezek a dolgok gyakorlatilag ugyanúgy igazak a nőkre is. Egy másfél éves kapcsolatban egy férfi, ugyanolyan korlátok között érzi magát. Érted…? Mint adott esetben egy nő. Sőt!

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkban Kornél elmeséli, hogy miért marad ki az eddigi minden szerdán kiposztolt Szex, szerelem blog...