2014. április 17., csütörtök

Szex - Szerelem 04.17

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunk, - jól lehet szerda volt - kimaradt? Miért?

Kornél: A héten húsvét lesz. Pénteken nem szoktam írni, de most "nagypéntek" lesz, és kivételesen pénteken fogunk közzétenni a Szex, szerelem blogunkban újabb posztot. A szerdai helyett.

szex - szerelem - húsvét

A húsvét a tavasz első telihold utáni vasárnapja illetve hétfője. A tavasz minden évben március 21-én, a tavaszi napfordulókor kezdődik. Ennek megfelelően a húsvét lehet akár március 22-én is. Azonban rendkívül ritka az ilyen korai húsvét. 

szex - szerelem - április

2008-ban volt ilyen, de legközelebb majd csak 2285-ben lesz. A másik véglet amikor április vége felére esik. A legkésőbbi időpont április 25-dike lehet.

szex - szerelem - böjt

Nem tudom hányan tartják be a mi kultúránkban a húsvét előtti 40 napig tartó böjtölést. Húshagyókedd-el, farsang környékén kezdődik. Az elmúlt 10 év alatt nekem is csak néhányszor sikerült tökéletesen kiviteleznem. 

szex - szerelem - tojást

A rendesen előírt böjt feltétele, hogy naponta maximum háromszor szabad étkezni, de csak egyszer szabad jól lakni. Semmilyen húst, jómagam tojást sem eszem. 

szex - szerelem - böjttel és imával

Amikor egy nagyon közeli családtagom rákos beteg lett, böjttel és imával segítettem gyógyulását. Több, mint fél évig (novembertől májusig) tartott és sikeresen meggyógyult. 

szex - szerelem - kedd

Vannak családok, akik csak a húsvét előtti keddtől kezdődően nem esznek húst. Így böjtölnek pár napot. Ez egyfajta félreértelmezése a húshagyókeddnek, de már ez is egy jó szokás lehet. Főként azoknál, akik egyébként mindennap fogyasztanak húst.

szex - szerelem - telihold

Idén a tavaszi napfordulót követő első telihold "húshagyó" keddre esett. Ezért aztán a kedd reggeli gyümölcs után már nem fogyasztottam szilárd ételt. Tegnap, szerdán pedig nagy böjtöt tartottam. Már jó pár éve, a tavaszi telihold utáni első napon böjtölni szoktam. 

szex - szerelem - ivólevek

Csak folyadékot iszom és szinte egész nap olvasok. Erre a napra már jó előre felkészülök. Szabadságolom magam és olyan ivóleveket szerzek be, amik tele vannak természetes vitaminokkal, ásványokkal. Gyümölcs és zöldségleveket. 

szex - szerelem - vizet

Ezen a napon például a kedvencemből, - a céklaléből - legalább másfél litert megiszom. Valamint a gyümölcs illetve zöldséglevek felszívódása és ürülése után, közben természetesen tiszta vizet (sosem bubisat) fogyasztok. 

szex - szerelem - beöntés

Összességében az egész napra elosztva körülbelül 8-9 liter folyadékot iszom meg. Szóval rendesen megvan a tavaszi telihold utáni első napom programja. Bátran ajánlom mindenkinek. Ez természetesen azon kívül, hogy táplálja a szervezetemet, jelentősen tisztítja is. Ilyenkor a beöntést is megcsinálom magamnak.


szex - szerelem - böjt

A 40 napos böjt abból fakad, hogy Jézus 40 napig vándorolt a sivatagban étkezés nélkül. Azonban ez a hosszú böjtölés nem a keresztény kultúra találmánya. A böjt jótékony hatását a beteg állatok is ösztönösen kihasználják. Csak vizet isznak olyankor. 

szex - szerelem - emészthető

A böjt az emberiség kora óta létezik. Vannak népek, akik a 40 napos böjtön kívül évente többször is végzik. Vannak, akik minden héten böjtölnek egy teljes napot. Ez alatt az idő alatt csak folyékony, gyorsan emészthető ivóleveket fogyasztanak. 

szex - szerelem - vegetáriánus

Természetesen ez elsősorban azokban, a főként déli országokban könnyebb, akik földjén télen is teremnek gyümölcsök és zöldségek. Általában az ezeken a területeken élő népeknél gyakoribb a vegetáriánus életforma, azaz egyáltalán nem esznek húst illetve tojást sem. Én sem.

szex - szerelem - egyház

Az európai kultúrában a papok ezt nem azért honosították meg elsősorban, mert egészséges. Az egyház anyagi érdekeltségi rendszerében, nagyon kevés szerepe volt akkor még az egészség fogalmának. 

szex - szerelem - megtisztulás

Praktikusan a 40 napos böjt azt a célt igyekezett szolgálni, hogy az emberek kevésbé szenvedjenek az előző évi termések és az elvermelt készletek kifogyása miatti éhezéstől. Tekintsék ezt minden évben a vallásukhoz szükséges megtisztulásának. 

szex - szerelem - praktikusan

Ráadásul ilyenkor teljesen feleslegesen indultak a kiéhezett harcosok a másik törzs ellen. Azoknak ugyan úgy üres volt a kamrájuk, ők is kifogytak az ennivalóból. 

szex - szerelem - esők

Hogy a böjt időszaka minél elviselhetőbb legyen, hatalmas ünnepségekkel - az elejét farsanggal, a végét a húsvéttal - tudatosították a hívőkben. Azaz a böjt vallási fontosságát. 
40 nap alatt a hó lassan eltűnik az alacsonyabban fekvő földekről. Esők jönnek. 

szex - szerelem - tyúkok

A fűfélélék hamar kizöldülnek és egyre gazdagabb, friss takarmányt biztosítanak a legelő jószágoknak. A 40 nap vége felé már termést is hoznak bizonyos növények. A tyúkok elkezdnek egyre gyakrabban és többet tojni. 

szex - szerelem - nemi vágyakozás

A böjtnek megfelelően a szexualitás, a nemi vágyakozás is csökken. A kevesebb fehérje fogyasztás általában kevesebb aktivitást eredményez a férfiaknál. Valamint a holdciklusnak a telihold felé közeledése is erőt vesz ki az emberekből, ahogyan ezt egy korábbi Szex, szerelem blogunkban Zoltai Miklós individual család pár- szexuálterapeuta is elmondta. 

szex - szerelem - szerelmeskedés

A húsvét kiváló alkalom a szerelmeskedésre. Mindenki ünnepel. A párkapcsolatban, házasságban élő illetve a családos embereket ilyenkor igyekeznek az olyan munkahelyeken is mentesíteni, ahol nincs megállás. Egészségügy, energiaszolgáltatás, közlekedés, rendfenntartás, stb. 

szex - szerelem - egymás karjaiban

Ilyenkor érdemes kivenni egy-két nap szabadságot is akár. Szóval péntek estétől hétfő estig négy nap áll a rendelkezésükre a szerelmeseknek, hogy jól kipihenjék egymás karjaiban magukat.

szex - szerelem - holdciklus

A nagyszülők ilyenkor általában nyitottabbak az unokákra vigyázni. Játszani, foglalkozni velük. A holdciklus is kiválóan alkalmas arra, hogy egy csomó új dolgot is kipróbálhassanak. 

szex - szerelem - szexshop

Olyanokat például, amiket a hétköznapok taposómalmában és időtlenségében szinte lehetetlen. Még csak csütörtök van, úgy hogy hajrá. Kéredzkedjetek el holnap hamarabb a melóból, és menjetek el együtt egy szexshopba és lepjétek meg egymást egy kis izgalmas játékkal. 

szex - szerelem - holnapi

Riporter: Akkor holnapi Szex, szerelem blogunkat Papp Zoltán női szakértővel készült interjúval folytatjuk? Vagy inkább a kikötözős szex-szel?

Kornél: Tudod mit szavazzanak a blog olvasóink! Küldjetek e-mailt, hogy melyik témát dobjuk be a holnapi Szex, szerelem blogunkba!