2014. április 24., csütörtök

Szex - Szerelem 04.24

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban mire válaszolsz?

szex - szerelem - szerelem

Ki volt az első ember, aki szerelmes lett?
Férfi volt vagy nő?
Miért fontos a szerelem, mint érzés a nemi kapcsolatokhoz?
Mai Szex, szerelem blogunkban ezekre a kérdésekre kapunk válaszokat.

szex - szerelem - tapasztaljuk

A emberek szexualitásának, a nemi vágyak érzelmi töltésének fejlődése, magának a szerelem érzésének először történő megtapasztalása, ma is aktívan kutatott téma.
Hogyan, mikor, hány évesen, és miért és miként tapasztaljuk meg először a SZERELMET?

szex - szerelem - párkapcsolat

Számtalan ember még mindig úgy éli meg a párkapcsolatát, a párkapcsolatait, hogy közben nem jön elő belőle a szerelem érzése, - nem lesz szerelmes. Vagy közben akár teljesen más valakibe szerelmes. 

szex - szerelem - leragadtak

Sok esetben nem tudni, hogy miért alakulnak így a dolgok. Sőt sok olyan ember is volt, van, lesz, aki sosem tapasztalja meg a szerelmet. Illetve, ami a legmegdöbbentőbb, hogy vannak emberek, akik leragadtak a történelmi korok azon szakaszában, amikor még az emberben nem alakult ki a szerelem érzése. Egyszerűen leragadtak valahol.

szex - szerelem - asszony

A nők sokkal fogékonyabbak a szerelem érzésének befogadására, mint a férfiak. Múltkori Szex, szerelem blogunkból tudjuk, hogy miért. 
Valószínű tehát, hogy az első ember, aki szerelmes lett talán egy asszony volt. 
Egy asszony, aki 

szex - szerelem - ember

- isteni tulajdonságokat vélt felfedezni emberében. 
- Biztonságban érezte magát az ura mellett. 
- Először el kezdett hiányozni neki az ember, ha nem volt vele. 
- Aztán megérezhette a vonzódást. Azt az érzést, amikor ha vele volt, szívesen nézett rá.

szex - szerelem - vágy

- Ezután következett a vágy, a vágyakozás érzése. Amikor vágyott az ember érintésére vagy csak arra, hogy megérinthesse urát. Vagy csak hogy érezhesse a szagát.
- Majd jött az, amikor a vágyakozás nemi vágyakozássá vált. Azaz a férfival való szexuális aktus, örömmé, gyönyörré vált.

szex - szerelem - megkívánta

- Aztán megkívánta emberét, amikor meglátta.
Aztán megkívánta emberét távollétében is.
Ez már a szerelem. Akkor is élmény rágondolni, ha nincs velem. Szexuális izgalom (felizgulás) keletkezik magától a gondolattól is. 

szex - szerelem - orgazmus

Azonban ez elvileg csak akkor lehetséges, ha a nő megtapasztalta már az orgazmus élményét. Akár a férfival való aktus közben, akár maszturbációval, vagy akár spontán orgazmusa volt, például álmában.

szex - szerelem - kezdeményezés

- Tovább fokozódott a szerelem érzése, a kezdeményezés élményével. Amikor az asszony különböző női praktikákkal, indirekt módon érte el, hogy a férfi közeledjen. És a férfi "beindult"!

szex - szerelem - kényszer

- Majd elérni, hogy a férfi akarja, hogy a férfi odafigyeljen a nő orgazmusára.

A fentiek annak az asszonynak a szerelmessé válásának folyamatát követik nyomon, akit esetleg rablással vagy vásárlással kényszerítettek bele egy "párkapcsolatba" anno.

szex - szerelem - történik

Ezt így lemodellezni, elképzelni - a mai tapasztalatainkkal - viszonylag rövid idő alatt történik meg. Mindössze néhány hetes, néhány hónapos folyamatnak tűnik mindez, a szexuálisan érett felnőtteknek.

szex - szerelem - szerelem

Azonban ennek a történelem folyamán külön evolúciója volt. Földrajzilag, történelmileg és vallásilag is nagyon különböző módokon alakult ki a szerelem érzése.
- De miért volt fontos az asszony számára, hogy kialakuljon a szerelem érzése benne, a "vadállat" ura iránt?

szex - szerelem - válasz

Ezt a kérdést joggal feltehetnénk, ha már itt tartunk, hogy:
- Miért fontos ma egy nőnek, hogy szerelmes legyen a férfiba, akivel lefekszik?
De ne szaladjunk ennyire előre!
A történelmi korokat tekintve a válasz nagyon egyszerű:

szex - szerelem - lefeküdni

- Mennyivel könnyebb volt elviselnie ősanyáinknak a szexet egy olyan emberrel, akivel jó  volt lefeküdni?

szex - szerelem - a titok

Ugyan ebből kifolyólag kezdtek el szerelmesek lenni a férfiak is asszonyaikba!

A TITOK: 
A titka tehát a szerelem érzésének kialakulása körüli misztikumnak az, hogy:

szex - szerelem - vágyfokozó

Akár nőről, akár férfiról van szó, a nemi aktus minősége nagyságrendekkel izgalmasabb, ha mellette ott van a szerelem vágyfokozó, katartikus élménye is.
A szerelem tehát a vágyfokozó. 

szex - szerelem - nincs

A boldogság hormonok termelődését akkor is létrehozó "szer" - és erről már beszélgettünk egy korábbi Szex, szerelem blogunkban - ami akkor is dolgozik bennünk, ha az akibe szerelmesek vagyunk, nincs is velünk. Ha nincs a közelünkben.

szex - szerelem - boldogság hormon

Valamint - és a szerelemnek valójában ez a lényege -, hogy biológiailag nagyságrendekkel több boldogság hormon lökődik bele a véráramba szerelmeskedés közben, ha szerelmesek vagyunk. 

szex - szerelem - szerelem

Így az aktus maga, nagyságrendekkel magasabb élményt jelent a szerelmeseknek, egy átlagos közösüléshez képest.

Az utódnemzéshez, a fajfenntartáshoz szükségtelen a szerelem. Az állatoknál hiába kutatták tudósok, nem is találták meg a szerelem nyomait sem.

szex - szerelem - párzás

Éppen ezért az állatok nem is párzanak a párzási időn kívül. Még a legfejlettebb emlősök - a majmok sem. Érdekesség, hogy az állatvilágban is megfigyelhető az önkielégítés, de a párzás szigorúan csak párzási időben valósul meg.


szex - szerelem - szex

Van egy mondás, hogy:
"A nők akár a szexre is hajlandóak egy kis gyöngédségért, 
míg a férfiak akár egy kis gyöngédségre is képesek a szexért." 
Nem igazán szeretem az ilyen dogmatikus kijelentéseket. Mert bár mondatszerkezetében igazán elbűvölő. Első ránézésre olyan, mintha rímelne is. 

szex - szerelem - katalizátor

Azonban ez így ebben a formában nem igaz. Még akkor sem, ha játszunk a szavakkal és a gyöngédség szót a szerelem szóra cseréljük. Hagyjuk is ezt a bár jópofa, de csak egy okoskodást...

A szerelem a szexualitás mellé kifejlődött rendkívül fontos érzés, igazi katalizátora a nemi aktusnak. 

szex - szerelem - fiataloknak

A fiataloknak éppen ezért azt javaslom, hogy járjanak egy ideig együtt különböző koncertekre, bulikba, rendezvényekre és akkor kezdjenek el szerelmeskedni egymással, ha már tényleg vágyakoznak egymásra. 

szex - szerelem - egy lány

És csak akkor, amikor már elolvasták, hogy az első szerelmeskedést hogyan kell úgy létrehozni, hogy az egy örök élmény legyen.

De hogyan lesz szerelmes egy lány?
Ennek is történelmi, vallástörténelmi alapja van. 

szex - szerelem - Isten

A történelmi korokban az emberek Istenfélő gyermekei voltak hitrendszerüknek. Valamilyen formában a ma embere is hisz Istenben. Vagy ha nem így nevezi, akkor valami kozmikus, megmagyarázhatatlan erőben. Vonzásban vagy valamiben, ami meghaladja a képzeletével felfogható anyagi, érzelmi, szellemi világot. 


szex - szerelem - amerikai elnök

Dóra magyar lány, mégis Istenként bálványozta az amerikai elnököket.

Dóra (19) békés flegmatikus, kedves szangvinikus vidámsággal
Amerikai elnök (5?) erőteljes kolerikus... + vagy népszerű szangvinikus vagy elemző melankolikus tulajdonságokkal - elnöke válogatja.

szex - szerelem - tőlük függ

Egy amerikai kislány (19) békés flegmatikus, sértődős melankolikus vonásokkal.

Dóra számára, - mint oly sok ember számára a kultúránkban, a jól PR-ozott - amerikai elnökök testesítik meg az Isten képét. Tőlük függ a világ. Tőlük függ az Univerzumban kutató űrhajók eredményessége, hogy hová menekül az emberiség a Földről. 

szex - szerelem - 19 évesen

Tőlük függ így aztán a TV-nek és a reklámoknak kiszolgáltatott, csekély önértékeléssel rendelkező sok-sok fiatalember. Valamint tőlük függ Dóra a magyar fiatal lány is. Legalább is az ő hitrendszerében, 19 évesen ezt gondolta. 

szex - szerelem - hatott

Ráadásul könnyen azonosult egy szexuálisan rendkívül izgalmas helyzettel, aminek nem az volt a célja, hogy leépítse az éppen aktuális elnök imázsát. Dórára pont ellenkezőleg hatott! Mert hát a kislány, akiről kiderült, hogy orálisan kényeztette a jóképű elnököt, pont olyan kis duci és korú szépség volt, mint ő. 

szex - szerelem - tapasztaljuk

Az összes újságot megvette, amiben megjelentek mind az elnök, mind a kislány fotói. Mint később kiderült orgazmikus szexuális élményt jelentett számára velük álmodnia és spontán kielégülést jelentettek alvásközben az álmaiban elképzelt orális aktusok. 

szex - szerelem - naponta többször

Aztán már maga is rátalált a saját örömszerzésének megoldására. Különböző eszközökkel naponta többször is kielégítette magát.

Az édesanyja hozta el hozzám, miután a kislány teleragasztgatta a szobája falát a színes fénymásolóval kinagyított képekkel. 

szex - szerelem - kifogástalan

Dóra, mivel a vonzás törvénye nála is működött, elcsábított egy 5? éves, magas, tejesen ősz, de dús hajú, nős férfit. A férfi nagyon "elnökös" megjelenésű volt, és kifogástalan úriemberként tanítgatta a szemre való Dórát az orális szex fortélyaira.

szex - szerelem - kiderült

A lányát egyedül nevelő édesanya a férfiról semmit nem tudott. Ez már csak a terápián derült ki, a kislány elmondása alapján. A másik, ami kiderült, hogy a férfi nem volt képes közösülni Dórával, mert ahogy megpróbálta felhúzni az óvszert, a szerszáma csődöt mondott.

szex - szerelem - probléma

- Hogy van az, hogy a számban feláll neki, és el tud élvezni? - kérdezte a kislány.
Halmozott problémával kerültem szembe. Egyrészről Dórán komoly apakomplexus jelei mutatkoztak, ahogyan az idősebb férfihoz vonzódott. Másik probléma pedig az volt, hogy Dóra magára vette a férfi sikertelenségét. 

szex - szerelem - orális

A saját képességeinek korlátjait érezte. Azt, hogy ő nem volt képes ugyan olyan izgalomba hozni a férfit, mint amilyen izgalomba ő került a férfi orális kényeztetése közben.
Komoly ismerethiányos helyzet. 

szex - szerelem - élmény

De honnan is tudhatná egy 19 lány, hogy egy 50-es éveiben járó férfi milyen szexuális problémákkal küzdhet. 
1. Még fiatalabb férfiaknak is idő kellhet ahhoz, hogy egy rendkívül odaadó és kielégítő orális élmény után újra cselekvőképessé váljon. 

szex - szerelem - impotencia

2. A férfiaknál szinte kórtól független jelenség az úgy nevezett "házon kívüli" szexuális impotencia. Vagy esetünkben részleges impotencia, mert orálisan működött.

szex - szerelem - közösülés

3. Egy odaadó orális aktus jóval izgalmasabb és izgatóbb lehet egy bármilyen korú férfi számára, mint maga a közösülés. Ráadásul lehet, hogy ez az ember otthon is így működik. Ki tudja? 

szex - szerelem - merevedés

4. Egy 50-es férfi esetében sajnos előfordulhatnak már más, egészség ügyi tényezők is a potencia, illetve a merevedés megtartásához.
Jöjjön el egy kötetlen első beszélgetésre, és elkezdhetjük megpróbálni megoldani a problémát.

De hogyan lesz szerelmes egy lány egy fiúba?

szex - szerelem - Isten

Természetesen ennek a kapcsolatnak is - a történelem evolúciós folyamatán keresztül menve - az Isten képet kell lássa a lány a fiúban.
Egy jól udvaroló fiú, istennek tűnik annak a kislánynak a lelkében, akinek a fiú isteni szertettel képes megfogalmazni a tapasztalatlan és hiszékeny kislány szépségét és jó tulajdonságait.

szex - szerelem - spontán

Azonban az udvarlás általában csak akkor érhet célba, ha a lánynak korábban volt már spontán vagy maszturbációs élménye.  

Vannak, akik tagadásból, elutasításból nem engedik magukra hatni az érzéseket, de ez a habitustól, a személyiség típustól is függ.

szex - szerelem - hazugságvizsgáló

Minden élőlény érez. Hazugságvizsgáló berendezéssel kimutatták, hogy még a növények is képesek érezni. Égő cigaretta parázzsal közelítettek az elektródákkal felszerelt növényhez, és az különlegesen élénk aktivitást mutatott már a közeledéskor. 

szex - szerelem - monogámia

Az állatok is éreznek. Néhány fajnál megfigyelhető a halálig tartó monogámia is. A szerelem érzése azonban csak az emberi faj sajátossága. Azonban az sem alakul ki minden népcsoportnál illetve minden emberben. 

szex - szerelem - konfliktusok

A jelenleg a Földünkön kisebb, törzsi közösségben élő egyes népcsoportoknál ismeretlen jelenség a szerelem érzése. És természetesen az abból fakadó konfliktusok is. 

Hogyan lehetséges mindez?

szex - szerelem - leghatékonyabb

Ahhoz, hogy közelebb kerülhessünk ezekhez az ismeretekhez, okokhoz, minden lehetőséget meg kell ragadnunk. A történelem tanulmányozása az egyik leghatékonyabb eszköz a jelen korunk problémáinak átvizsgálására. 

szex - szerelem - szerelem

Ma is élnek emberek közöttünk, akik nem tapasztalták meg a szerelmet. Pedig a több ezer, sőt több tízezer év alatt keletkezett történetek, mesék, versek, dalok szinte valamennyi a szerelemről szól. 

szex - szerelem - zene

De nézzük csak meg a jelenkorunk film, zene, irodalmi alkotásait! A legérdekesebbek a párkapcsolatokról, a zeneművek pedig szinte mind a szerelemről szólnak.
A beteljesült szerelem akár hogyan is, de valamennyi ember vágya. 

szex - szerelem - boldogan

A saját élettörténetünket is, mint ahogyan a mesékben: "Boldogan élnek, míg meg nem halnak..." képzeljük el. Vannak emberek, akik a vagyonukat áldoznák, azért a nőért vagy férfiért, akibe szerelmesek. Sőt, akár az életüket is!

szex - szerelem - érzelmek

És ez időről-időre, korokról-korokra, a történelem folyamán, amióta a szerelem érzése kialakult az emberben, mindenkor a legintenzívebb, legszenvedélyesebb vágyak és érzelmek közé tartozott.

Riporter: Fuhhh! A mai Szex, szerelem blog ismét nagyon ütős volt! Mi jön még ezek után?