2014. január 22., szerda

Szex - Szerelem 01.22 Zoltai Miklós

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a Zoltai Miklós individual szexuálterapeutával készült interjú ismét egy nagyon fontos részletét látjuk....

szex - szerelem - tantra

Kornél: Arra a kérdésre keressük a választ, hogy az indiai kultúrából származó tantrajóga hogyan került a mi szexuális kultúránk fókuszába. Többnyire tatntrikus szeretkezés, tantrikusszex néven ismeretes, ami valami misztikus elemekből és testhelyzetekből álló szexus.

szex - szerelem - nővé válás

Van ahol azt írják róla, hogy a nővé válás, a szeretkezés csúcsa.
Számos, a szexuálitást, a jó szexet tanító írás foglalkozik a tantrával. Olvastam például olyat, hogy "a tantra elsajátításával olyan gyönyörűséges álommá válik a nemi kapcsolatunk, hogy nem akarunk belőle többé felébredni..."

szex - szerelem - szertartás

Van ahol szertartásként említik.
Van hogy a taoizmussal hozzák összefüggésbe a tantrát. "A tökéletes harmónia a Tao követésével érhető el."

szex - szerelem - energia

Aztán tudatos gyönyörfokozás. Energiákból álló érzékiségi háló a tantra.
A szexuális orgazmus végletekig történő elnyújtása. Közben a folyamatos szexuális kéjes izgalom egyre jobban és jobban fokozható. Egyfajta technikával késleltetve - és azzal katartikus élménnyé téve - a beteljesülés pillanatát.

szex - szerelem - tantrajóga

Szinte valamennyi magyar nyelven megjelent írás szépen nyilatkozik róla, függetlenül attól, hogy nem minden esetben nevezik meg a fordítás alapjául szolgáló művet.

szex - szerelem - gyakorlás

Az viszont biztos, hogy a tantra, a tantrajóga gyakorlása mindenképpen egy csodálatos lehetőség lehet a szexualitás, a szerelem, a boldog párkapcsolatok valamilyen vonatkozásában. Ezért ezzel a Szex, szerelem blogban is foglalkozunk.

Lássuk a Zoltai Miklós szexuálterapeutával készült interjúból az erre vonatkozó részletet!

szex - szerelem - Zoltai Miklós videó


szex - szerelem - Zoltai Miklós
Kornél a riporter: Van-e a tantrikus szexszel kapcsolatosan olyan információd, amit szívesen megosztanál?

Zoltai Miklós szexuálterapeuta: Nos ez igen fejbeütő lesz, ugyanis a tantrajóga nem foglalkozik a szexszel. Ez egy óriási tévedés. A tantra azzal foglalkozik, amit úgy nevezünk, hogy teremtés. A tantrajógában a tanítás nem szextanítás, ez csak félreértelmezés és a tudatlan nyugatiak hiszik. 

szex - szerelem - szexpozíciók

Látszatra valóban szexpozíciók vannak, különböző pozitúrák. Indiában van egy olyan templom, mai napig is a turisták kedvelt célpontja, amelyen kívül olyan domborművek vannak, amelyeken különböző pozíciókat mutatnak be. Csakhogy ott egészen mást jelent. 

szex - szerelem - teremtés

Itt a teremtés mítoszát, a teremtésnek az élet energiájának a szublimálását akarják bemutatni. Mi viszont ledegradáltuk, lealacsonyítottuk, bemocskoltuk a két ember kapcsolatát. Lásd a pornót. 

szex - szerelem - pornó

Más a látvány, és más, hogy mi nyugatiak mit hogy gondolunk – és egészen más a tantrajóga. A tantrajóga nem a szexről szól, hanem az isteni teremtésről. Az isteni teremtőelvről és arról a két formáról, amelyet úgy nevezünk, hogy nő és férfi. 

szex - szerelem - tudatállapot

Ebben az esetben nem a szex a lényeg, nem maga az aktus a lényeg, bár ugyanúgy megtörténik. Azonban más a tudatállapot. Itt a nyugati ember kultúrájában a szex az szex. Fizikális, testi, és ez a dominancia. 

szex - szerelem - ösztönszint

Nincs benne semmi lelkiség és nincsen benne semmi tudatosság – ösztönszint. És ezért van ennyi párkapcsolati probléma is. Mert ma a sorrendiség az: szex, szerelem, szeretlek...

R: Holnap folytatjuk ezt a rendkívül izgalmas témát a Szex, szerelem blogunkban...