2014. január 14., kedd

Szex - Szerelem 01.14

Riporter: Előző Szex, szerelem blogunkban Kata és Főnök történetében egy komoly tennivalóra hívtad fel a figyelmet. Etelka (20) és Károly (25) is nagyon különleges szex illetve szerelem helyzetbe kerültek?

szex - szerelem - tapasztalat

Sokan indulunk neki egy újabb kapcsolatnak a régi tapasztalatainkból okulva vagy nem okulva. Van egy mondás, miszerint "Ha ma is mindent ugyan úgy csinálsz mint tegnap, akkor ne várd, hogy más legyen a holnap..." Ez a szexre, a szerelemre, a párkapcsolatodra is igaz.

szex - szerelem - módszer

Ha nem változtatsz a párkeresési módszereden, nagy a valószínűsége, hogy hasonló típusú helyzeteket, problémákat, eredményeket vonzol be, mint a korábbi kapcsolatodban. Vannak, akik ezt maguktól felismerik.

szex - szerelem - példák

Például
- eddig hagyták, hogy sodorja őket az élet és nem kezdeményeztek. Várták, hogy őket szólítsák meg. Felejtsük el szüleink gyerekkori intelmét! "Lányom/Fiam! Ne állj szóba idegenekkel!" Most megszólítanak melléjük sodródott idegen nőket, férfiakat. Boltban, villamoson, parkban, stb. Kérdeznek és beszélgetni kezdenek velük. Azzal együtt rengeteg barátra, ismerősre találnak a nagyvilágban.

szex - szerelem - varázskérdés

Van egy varázsmondat, egy varázskérdés egy rokonszenvesen alakuló beszélgetésnél, ami azonnali eredményt hozhat a párkeresőknek:
Szerintem tuti, hogy van egy olyan helyes (jóképű, bájos, rokonszenves, stb.) barátod, ismerősöd, mint Te, aki éppen pártkeres?

szex - szerelem - szerencse

Ha szerencsénk* van az illető a két legcsodálatosabb szót mondja, amit hallani szeretnénk: "igen én" :-) Ha mást mond az sem gond, menjünk, haladjunk tovább az utunkon! *Mert hogy a pártalálás nem szerencse kérdése így a leghatékonyabb módszereiről rengeteget fogunk még beszélni...

szex - szerelem - ismerkedés

Most maradjunk az első lépésnél a saját magunk változásánál!
A változás érdekében
- vannak, akik másként kezdenek öltözködni. Más frizurát, arcszőrzetet, stb. viselnek, hogy másként érezzék magukat és más típusú férfiakat, nőket vonzzanak be.

szex - szerelem - helyek

- Vannak, akik eddig szórakozó helyeken, klubokban, stb. ismerkedtek, most már az Interneten. Illetve az "offline"-on kívül online is.
- Vannak, akik a korábbi kapcsolatban készült fotók közül szándékosan azokat használják, amik a korábbi párjuknak kifejezetten nem tetszett,

szex - szerelem - fotózás

- és vannak, akik teljesen új sorozatot készítenek magukról, illetve
- akik műterembe mennek. Visznek pár ruhát és ellentétes nemű szakemberre, fényképészre bízzák magukat. Találja meg ő a szépet, a sármosat, az izgalmasat bennük.


szex - szerelem - Károly és Zsóka

Károly (25) Zsóka (27) egy nagyon érdekes eset. Azzal kerestek fel, hogy ők már régen szakítottak, de nagyon jól megvannak egymással azóta is, szinte minden tekintetben. Azonban a szex nem működött közöttük és így már nem járnak együtt.

szex - szerelem - ötlet

Azzal a rendkívüli ötletükkel jöttek, hogy mit tehetnének egymásért, hogy ki-ki megtalálja végre az igazit? Elsőként, - ha még nem csinálták meg - mindig a személyiségteszttel kezdjük a terápiát.

szex - szerelem - habitus

Az alapján Károly szangvinikus-kolerikus, Zsóka melankolikus-flegmatikus. Nem csoda hát, hogy olyan jól kijöttek egymással. Zsóka csodálta Károly harsány, vidám, ugyanakkor célratörő temperamentumát. Károlynak pedig nagyon vonzó volt Zsóka türelmes, odaadó, háttérben maradó hallgatósága.

szex - szerelem - pornó

Mindamellett, hogy a fiúnak tetszett, hogy a lánynak nagyon átgondolt és őszinte véleménye volt mindig mindenről. A szex, hogy nem működött köztük? Nos igen! Sajnos a fiatalembereknél gyakorta tapasztalható türelmetlenség és a pornófilmekből tanult, nem túl gyöngéd hozzáállás sem sokat segít egy romantikus lelkű lány szexuális megnyílásához.

szex - szerelem - hiba

Így aztán a fentieken kívül egy csomó érdekes feladatot javasoltam még nekik, azonban elkövettem egy hibát. Nem mondtam el nekik, hogy mit ne tegyenek. No persze oldalak ezreit lehetne megtölteni a "mit ne tegyél!"-lel, de az egyik legfontosabb

szex - szerelem - NE TEGYÜK!

NE BESZÉLJÜNK új partnerünknek a múltbéli kapcsolatainkról!
Ennek számtalan oka van. Előző fejezetünkben már beszéltünk róla, most pedig picit részletesebben.

szex - szerelem - emberi témák

Az emberek beszélgetéseiben a leggyakoribb téma, hogy éppen valakivel miért nincsenek megelégedve. Figyeljünk csak oda! Egyszerűen csak hallgassunk bele a mellettünk lévők telefonbeszélgetésébe. Vannak, akik olyan hangosan telefonálnak, hogy nem lehet nem hallani.

szex - szerelem - telefon

Hosszas telefonbeszélgetések miről szólnak általában? Hogy a főnököm, a tanárnőm, a barátom, az anyu, az apu, a gyerekem, a szomszédom... stb, stb, stb. Aztán ha letette a telefont, felénk fordulva foglalja össze, hogy milyenek az emberek vele.

szex - szerelem - áldozati nyelv

- Amikor valaki nekünk beszél ilyen u.n. "áldozati nyelven" valakiről, akkor mi a biztosíték arra, hogy ha mással beszélget, bennünket nem ugyan így tárgyal ki? Bírál vagy panaszkodik rólunk...

szex - szerelem - negatív

- Hogyan lehet szerelemmel felnézni, egy olyan nőre vagy férfira, aki negatívan vélekedik korábbi szerelméről?

szex - szerelem - pozitív

- Ha pedig csak jókat mond korábbi partnereiről, akkor elbizonytalanodunk! Óhatatlanul elkezdjük magunkat hozzájuk hasonlítani és nem értjük, hogy akkor mi hogyan lehetünk szerelmünknek az igazi. A NAGY Ő! Elveszíthetjük az önbizalmunkat a sok jótól.

szex - szerelem - Etelka és Károly

Etelka (20) Károly pedig az a Károly, aki már tanulva korábbi hibáiból sokkal gyöngédebb a kislányhoz, mint Zsókához. Minden nagyon szépen indult. Hatalmasakat szerelmeskedtek. Imádták egymást.

szex - szerelem - tapasztalat

Azonban a "nagytapasztalatú" fiú olyan szinten dicsekedett korábbi kapcsolataival, többek között a 27 éves Zsókával, hogy a végén a lánynak hüvely kiszáradásos szomatikus tünetei lettek. Károly kezdeményezésére azzal kerestek meg, hogy Etelka ápolónőként dolgozik egy nagy kórházban.

szex - szerelem - nőgyógyász

Nem tudták, hogy mitől lettek a tünetei, így korábbi nőgyógyász ismerősét kereste meg. A doki a lány elmondása szerint el kezdte simogatni a csiklóját, azzal hogy az egyáltalán jól esik-e neki. Nyilvánvalóan a korábbi ismeretség miatt ez túl személyesnek bizonyult, így Etelka még jobban elkeseredett.

szex - szerelem - személyiségteszt

Sokat beszélgettem velük. A személyiségteszt illetve a beszélgetések alapján Etelka nagyon melankolikus típusú. Érzékeny, sértődékeny, zárkózott személyiség. Szinte semmilyen formában nem tudja elfogadni - hosszú sértődés nélkül - az emberek így Károly róla, a viselkedéséről alkotott nem pozitív véleményét. Az esetleges, a változásra irányuló kedves észrevételeket, javaslatokat sem.

szex - szerelem - melankolikus

Ezért Károly sok fajta kommunikációs megoldással próbálkozik. Néha manipulálva próbálja előadni az érzéseit, hogy elképzelései megvalósuljanak. A tapasztalatlan lány nem ismeri fel és gyakran bedől a fiú manipulatív széptevéseinek. Azonban, ha megbántódott egyre hosszabb sértődős "dacidőkkel" bünteti szerelmét.

szex - szerelem - ajándékok

Egy esetük, amit a fiú mesélt el.
"Egyik téli nap Etelka nem dolgozott. Ajándékokat keresgélt és vásárolgatott egész nap. Estére a magasszárú cipőcskéjébe bizony beleizzadt. Amikor levette, hát nem a legüdítőbb női illat terjengett a szobában. Nagyon óvatosan kérdeztem meg:

szex - szerelem - büdös láb

- Kedvesen! Nem büdi egy picit a lábam?
- Miért az enyém büdös neked? - vágott vissza Etelka támadóan.
- Neeeem!!! De én megyek megmosom. Megtennéd, hogy te is?
Erre bevágta a dúrcit. Bement a fürdőszobába, magára zárta az ajtót és majd egy óráig fürdött. Mikor kijött, egész este egy szót nem szólt hozzám..."

szex - szerelem - hüvelyszárazság

Etelkánál a hüvely kiszáradásos probléma lehet, hogy nem csak a fiú dicsekedéseinek következménye???
Nem engedtem, hogy honorálják munkámat, mert nagyon elégedetlen voltam magammal a lelkes fiatalember felkészítésében. Hosszú és nagy türelmet igénylő terápia elé néztünk.

szex - szerelem - tolerancia

Azonban egyikőjüknek sem volt már elegendő toleranciája a másikhoz. Szerencsére Etelka egy jóval idősebb és lényegesen tapasztaltabb férfit talált aztán, akihez nem sokkal később feleségül ment és gyönyörű ikreket szült.

Riporter: és Károly? Fogunk még hallani róla valamelyik Szex szerelem blogunkban?