2014. január 20., hétfő

Szex - Szerelem 01.20 Zoltai Miklós - szexuálterapeuta és jógaoktató

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a Zoltai Miklós individual szexuálterapeuta és jógaterapeuta által adott interjút fogjuk hamarosan látni....

szex - szerelem - Zoltai Miklós

Zoltai Miklós lótuszülésben fiatalkorában
Zoltai Miklós nem rég töltötte be a 73 évet. Mivel 15 éves kora óta  jógázik (58 éve), sokkal fiatalabbnak látszik a korához képest. Kézfogása erőteljes. Mozgása és tekintete fiatalos. A jóga tanításával Magyarországon a legrégebb óta ő foglakozik valamint mellette szexuálterápiával is. Számos konferenciára hívják előadónak, világszerte.

szex - szerelem - szexuálterapeuta

Ismereteinek folyamatos bővítése érdekében többször járt Indiában. Ebben az évben is készül egy újabb hosszabb kint tartózkodásra. A keleti kultúra és tanítás elsajátításához egy-egy kiutazása alkalmával, több hónapot tölt kint a Bengáli öbölben és India számos ashramjában.
Zoltai Miklós Indiában
Különböző tradicionális, olykor több száz, több ezer éve fennálló oktatóközpontokban él és tanul. Európai emberként jelenleg a legidősebb, és a jóga tanításait legrégebben tanító, még élő jógaoktató egész Európában.

szex - szerelem - kérdések

Az igen magas szinten képzett, óriási gyakorlattal és pacientúrával rendelkező szexuálterapeutának, egy igen érdekes kérdést tettünk fel a szexszel, szerelemmel kapcsolatosan.

szex - szerelem - tantrajóga

A tantrajóga hogyan hasznosítja a szexualitást? Azt kértük tőle, hogy beszéljen pár gondolatot a tantrajógáról, a tantrikus szexualitásról.
A holnapi napra készülünk el a riport szerkesztésével. Akkor elérhetővé válik a 6 perces videó.
A teljes videó és a többi interjú megtekintéséhez e-mailen küldjük a weboldal linkjét. Erre címre, ha elküldöd a mailcímedet. pár percen belül küldjük a weboldalakat: szex.szerelem69@gmail.com 
Elegendő a tárgyba írnod, hogy: VIDEÓ

szex - szerelem - Zoltai Miklós

Zoltai Miklós-ról még néhány gondolat. Sokak számára elképzelhetetlen lenne több napon keresztül mozdulatlanul ülni és meditálni a Világtól teljesen távol.
Ahogyan korábban már írtam, a mi kultúránkban a leggyakoribb viselkedés minta az, hogy:

szex - szerelem - dobozelmélet

"Ülünk egy dobozban, iszunk egy dobozból, nézünk egy dobozt és vágyunk egy dobozra..." Víz, gáz, villany, szennyvízelvezetés, kábel tv, Internet, mobiltelefon, autó, tömegközlekedés és még sorolhatnám mi minden különleges vívmány teszi kényelmessé az életünket.

szex - szerelem - szenvedés

De akkor miért szenvedünk oly sokan?
A mi kultúránkban egy 50-es, 60-as, 70-es, stb. éveiben járó ember, már többször meggondolja, hogy hosszabb útra merjen indulni valamerre a nagyvilágban.
Komoly függőségben élünk szinte valamennyien attól, hogy ha valami bajunk lesz bárhol, bármikor: "Ki fog hozzánk orvost hívni?"

szex - szerelem - orvos

Ráadásul esetleg egy olyan orvost, aki nem egyéb, mint egy gyógyszergyár sztetoszkópos ügynöke. Aki felír majd valami olyan tablettát, amiről ő sem igazán tudja, hogy mi van benne és mire használ.

szex - szerelem - vegyszerek

Létezik ugyanis olyan orvosságnak nevezett vegyszer, amit ha beszedünk, az "ellenszérumát" is szednünk kell. Mert úgy maradhat csak életben az ember bizonyos tablettáktól, hogy hozzá a többi, a mellékhatásokra felírt tablettákat is megvásárolja...

szex - szerelem - mellékhatások

Amerikában például az egyik leggyakoribb halál oka a gyógyszer-mellékhatások. Egyes gyógyszerek mellékhatásaitól tehát többen halnak meg, mint a rák- vagy a szívbetegségekben.
Zoltai Miklós Indiában, több napos meditáció gyakorlás közben.
Miklós a vele készült interjúban elmondta, hogy azért nem marad kint véglegesen Indiában egy szerzetesrendben, mert nagyon sok embernek kell még itthon segítenie.

szex - szerelem - bölcsesség

Valahogy megpróbálom érzékeltetni azt az élményt, amikor az ember Miklóssal lehet. Saját szemével láthatja őt, érezheti az auráját egy hiteles tanítónak, aki mély bölcsessége segítségével függetlenné vált a mindennapok problémáitól.

szex - szerelem - India

Zoltai Miklós soha még csak vitamin tablettákat sem szedett. A képen egy meditációs hajlékban ül egy erdő közepén, egy eldugott szerzetesközösség ashramjában Indiában.

szex - szerelem - meditáció

Behunyt szemmel, nyugodt, rezzenéstelen arccal járja be csodálatos elméjével - ami egyébként nekünk is megvan - az egész Világot. A meditáció alatt megtapasztalja az egész Emberiséget, az egész Földkerekséget, az egész Univerzumot.

szex - szerelem - A bölcs

Vajon kinek könnyebb? Neki vagy nekünk...?