2014. május 1., csütörtök

Szex - Szerelem 05.01

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a Dr. Harsányi Edit orvos, természetgyógyásszal készült  interjú 1. részét látjuk...

szex - szerelem - videó


Kornél a riporter: Dr. Harsányi Edit. Milyen doktoranduszod van, légyszíves mutasd be nekünk Harsányi Editet...!

szex - szerelem - természetgyógyászat

Edit: 91-ben végeztem itt a DOTE-n Debrecenben. Azért volt már némi előképzettségem a természetgyógyászatban. Egy bűtíboszorka nagyanyám volt otthon, aki mindent megoldott gyógynövényekkel. Ő mindent tudott. Ő egy olyan igazi tanyasi parasztasszonyként. 

szex - szerelem - orvos

Ott nagyon ritkán került orvos a gyerekei környezetébe. Sok mindet átvettem tőle. De ez akkor került elő elsősorban, amikor megszülettek a gyerekeim. Addig én igazi olyan orvos-orvos voltam. De aztán voltak dolgok, amik nem működtek a gyerekeimnél. 

szex - szerelem - lázas

A fiamnak aszerint, - az akkori rend, szerint ugye - ha belázasodott a gyerek, adtunk egy antibiotikumot. Csak hogy ha 10 foga jött ki egy éves koráig, tízszer lázasodott be, 10 antibiotikum. És már háromra allergiás volt. 

szex - szerelem - megoldást

Ezek ilyen indítások voltak. Aztán jött a lányom, aki már a D vitamint sem tudta csecsemőként fogadni, mert már arra is lerekedt. Hozta a tüneteket. És aztán ott kellett egy más megoldást keressek..

Kornél: És találtál erre alternatív megoldást akkor? 

szex - szerelem - 20 év

Edit: Abban az időszakban,  ez 20 éve, most volt pont 20 éves a lányom – 20 évvel ezelőtt elég hosszú keresési út vezetett. De szerencsére Debrecenben volt egy úgy nevezett Pedagógus Művház - a Pedi. Ott sok természetgyógyászattal kapcsolatos tanár, tanító megfordult. 

szex - szerelem - vegetáriánus

Nagyon jó volt, mert oda becsöppentem és elkezdtem tanulni. Talpmasszázst, kínai akkor még csak akupresszúrát. Akkor még nem volt akupunktúra. Csikungolni, agykontroll klub tehát úgy elindult az élet. Ott jött a vegetáriánus-ság a családban. 

szex - szerelem - jó neki

Ketten a lányommal csináltuk nagyon sokáig. Igazándiból addig, amíg ő le nem zárta fejlődésének azt a korszakát. Tudja most is, hogy mi az ami jó neki. De 20 évesen nem mindig abba az irányba dönt, amiről tud hogy jó neki.

szex - szerelem - férjem

Kornél: Te vega vagy egyébként?

Edit: Már nem

Kornél. Mennyi ideig voltál vegetáriánus?

Edit. 15 évig.

Kornél: És most az hogy???

Edit: Hát hazajött a férjem, aki nagy vadász. 

szex - szerelem - főzni

A fő probléma az volt, hogy nem bírtam annyi félét főzni ahányan vagyunk és közben meg dolgozni. Ha tudok és választani tudok, akkor vega vagyok. Tehát választásból az. 

De ha nincs otthon más akkor azt eszem. 

szex - szerelem - eszünk

Van az a pont amikor már eljön az a helyzet hogy… 

No meg hát együtt enni! Húúú az egy döbbenet! Amikor együtt eszünk, és ugyan azt eszünk. Annak is meg a varázsa.

De nagyon rendes a férjem. 

szex - szerelem - összehangolni

Ő is megeszi a barna rizst. Na a fiú az nem! Ő közölte, hogy azért álljon meg a menet! Vannak dolgok, amiben ő azért nem fog velem közösködni. Nehéz ezt összehangolni. De azt gondolom óriási segítség volt akkor.

szex - szerelem - receptek

Akkor nem tudtam mást. A mai napig bármi problémám van, az az első dolgom, hogy elő a barna rizs, elő a receptek. Nagyon jó hogy ott van ez készség szinten és bármikor tudom használni.

szex - szerelem - szexuális

Kornél: Készítünk egy olyan online lehetőséget az embereknek, ahol megpróbálunk online módon segíteni azokon a problémákon, amik elsősorban szexuális problémák. Ez tehát külön specifikálódott a szexualitás, a szexuális problémák felé. 

szex - szerelem - kultúra

Azért, mert ha abban a fajta kultúrában létezhetnénk, ahol ez sokkal természetesebb, mint a mi modern kultúránkban, akkor tényleg tudnánk alkalmazni azokat az energiákat, amik a szexualitással jönnek elő az emberben. Nagyon sokáig volt tabu a szex. 

szex - szerelem - szexbolt

Sőt még mai napig is tabu pl. bemenni egy párnak vagy akár szólóban egy asszonynak egy ilyen eszközöket értékesítő üzletbe. Egy szexboltba. Tehát tabu. Bizonyos dolgok, még mindig tabuk. 

szex - szerelem - szexualitás

Még mindig furcsa, még mindig egészen másképp állunk ehhez ez egész szexualitáshoz. A saját szexualitásunkhoz is. Nagyon szeretnénk egy olyan ízléses, kimondottan ízléses megoldást teremteni azoknak az embereknek, akik tényleg a megoldást keresik ezen a területen.

szex - szerelem - asszony

Azért esett a választás rád, mert egyrészt természetgyógyászként, orvosként és mint gyakorló asszony és anyaként nagyságrendekkel nagyobb tapasztalattal tudunk segíteni a fiataloknak. És a 30-40-50-stb éves korosztályoknak is! 

szex - szerelem - energiájukat

Főként abban, hogy hogyan tudják megélni a szexualitásukat. Hogyan tudják ezt a fajta energiájukat a saját gyógyulásuk érdekében használni. 
Most, mint szakembert kérdezlek, hogy mit jelent a jó szex? Milyen a jó szex?

Riporter: Jövő heti Szex, szerelem blogunkban folytatjuk...