2014. május 21., szerda

Szex - Szerelem 05.21

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a múltkori Szex, szerem blogunkra történő levelekre reagálunk...

szex - szerelem - Casanova és Don Juan


Kornél: Mark Gungor amerikai komikus-lelkész előadása közben szóba került, - a férfi gondolkodás elemzésekor - a Casanova és a Don Juan típusú férfiak összehasonlítása. 
Utána néztünk, hogy milyen Hollywood-i alkotások érhetőek el a két középkori csábító jellemábrázolásáról.

szex - szerelem - film

Az utóbbi időkben két film született a témában. Az egyik a 2005-ben bemutatott Casanova című alkotás. A fiatalon elhunyt Heath Ledger főszereplésével. A másik Don Juan DeMarco címmel. Egy 1995-ös film.

szex - szerelem - Don Juan

Johnny Depp játszotta benne a magát Don Juannak képzelő fiatalembert.
Szex, szerelem blogunkat követő hölgyek írtak, hogy nem értik igazán a Casanova és a Don Juan típusba sorolását a férfiaknak.

szex - szerelem - szexuális

- Hol vannak a rendes pasik? - Kérdezték többen is.

Kedves Hölgyeim!
A szexuálisan potenciális férfiakat, - ahogyan azt már többször, több szakértőnk, interjúalanyunk, levélírónk, pácienseink különbözőképpen körülírták -, másként tipizáljuk.

szex - szerelem - rangsor

Néhány példa:
Egyik esetünk ismertetésében egy hölgy így rangsorolta a férfiakat:
- Selejt vagy foglalt.
Női elhárítás szakértőnk:
- Kedves ember nincs.* Kedveskedően behálózó és ragadozó van. (*Ő a nőkre is ugyan így értelmezte ezt.)

szex - szerelem - Nitai

Nitai az indiai filozófia és életvitel szerinti család, pár- és szexuálterapeuta:
- Független és függő. (Ez az egyik legbonyolultabb megkülönböztetés. A teljes képet lásd a Nitai-jal készült interjúban.)

szex - szerelem - férfi

Férfi prostituált interjúalanyunk szerint (és szerintem is) pedig:
- Casanova és Don Juan típusú férfiak érhetőek el a "piacon". Valamint a lúzerek, de ezek nem képezik Szex, szerelem blogunk témáját.
Előző Szex, szerelem blogunkban tisztáztuk, hogy:
"- Egy igazi férfi SOHA nem indul el egy nő felé úgy, hogy ne akarna tőle valamit." 

szex - szerelem - Casanova

Éppen ezért, a potens férfiak közül, a Casanova típusú férfival érdemes egy szexuálisan érett nőnek kapcsolatot kezdeményeznie.
Miért?
Először is leszögezzük, hogy a történelmi Casanova és Don Juan ugyan egy-egy személyhez köthető. 

szex - szerelem - csábító

Azonban mindkettő irodalmi alak. A jelenlegi két férfi típus meghatározásához ma már nem a legendás csábítókat körülövező mítoszok szolgálnak. Hasonlóan, mint például a habitusoknál. 

szex - szerelem - flegma

A flegmatikus típusú emberekre sem a nyelvünkben meghonosodott flegma jelző a legmegfelelőbb. Lásd: a korábbi Szex, szerelem blogsorozatunkat, ahol mind a négy személyiségtípust igyekeztünk részletesebben kielemezni.

szex - szerelem - Casanova

Nézzük mi a különbség a Casanova és a Don Juan típusú férfiak között. Állítólag Casanova tényleg szerette a nőket ellentétben Don Juan-nal, aki a feltevések szerint nőgyűlöletből gyűjtötte a skalpokat. 

szex - szerelem - spanyol

Casanova mindamellett jóval később is élt, így róla nemcsak irodalmi munkásságai, de festmények is fennmaradtak. Don Juan a XIV. században keletkezett spanyol honban. Spanyol irodalmi elbeszélések alapján. 

szex - szerelem - Casanova

Giacomo Casanova viszont egy olasz, 73 évet megélt kalandor, majd könyvtáros és író. A XVIII. században élt. Olasz anyanyelvű, mégis francia nyelven publikált. A saját neve alapján hozta létre főhősét, - Casanovát. 

szex - szerelem - Casanova

A Casanova kutatók, az úgy nevezett casanovisták is elvileg jobban vonzódnak a kézzelfoghatóbb történelmi alakhoz. Casanova férfias jelenség volt. Szerelmi hódításai miatt aztán párbajhősként is elhíresült. Azonban nem volt egy férfi "szépség". 

szex - szerelem - szexuális

Ellentétben Don Juan-nal, aki megjelenésében is nagyon vonzó, kifejezetten jóképű férfi lehetett. Casanova - szerte Európában - összességében 122 nővel létesített szexuális kapcsolatot. 

szex - szerelem - prostituált

Köztük jó néhány prostituált is volt, akiknek fizetett a szexuális szolgáltatásukért. És akarata ellenére még volt, hogy a prostituáltba is beleszerelmesedett. Szemben Don Juannal, aki több mint ezer nővel feküdt le. 

szex - szerelem - szerelmes

Fiatalkori, első szerelmét kereste minden egyes kapcsolatában és soha többé nem lett szerelmes. Tulajdonképpen ez utóbbi két jellemvonás alapján soroljuk be jelenleg, a szexuálisan egészséges potenciával rendelkező férfiakat. 

szex - szerelem - Don Juan

Egyiket a Casanova másikat pedig a Don Juan típusú férfiak közé. Nem tudható a kapcsolat kezdetekor egy Don Juan típusú férfiról, hogy milyen testi, lelki, szellemi vagy éppen szociális természetű kitettség, sérülés alapján vált nőgyűlölővé. 

szex - szerelem - csalódás

Egyetlen férfi sem születik eleve egyik vagy másik típusúnak. Viszont alapvetően magában, a személyiségében hordozza, hogy valamely csalódás vagy trauma alapján hogyan fog a továbbiakban a nőkhöz viszonyulni. Ehhez tartozik egy viszonylag vonzó külső is.

szex - szerelem - Don Juan

Sok Don Juan típusú férfi anamnézisében, - egy-egy terápia kapcsán - jelenik meg a tipikus viselkedés. A lojalitást is mellőző hűtlenség. A Don Juanok, szemben a Casanovákkal semmilyen felelősséget nem éreznek az elcsábított nőik iránt. 

szex - szerelem - őt

Gyakori náluk az egy éjszakás kaland. Míg egy Casanova típusú férfinál nem ritka, hogy még a fizetett szerelmi szolgáltatást nyújtó hölgyhöz is vissza-visszajár. Nagyra becsülve "őt" a nőt. Az "őt" szándékosan mondom idézőjelben. 

szex - szerelem - érzés

Korábban már említettem és az okát is mondtam, hogy miért. Fontos, így újra idézzük fel! A szerelem evolúciója alapján, maga az érzés évezredek alatt fejlődött ki az emberben. Azonban a férfiszerelem jóval később fejlődött ki, mint a női. 

szex - szerelem - szenvedélyes

Ezért van az, hogy jóval kevésbé fejlett. Fejletlenebb, mint a nőknek a szerelemük iránti érzései. 
Így a férfiszerelem teljesen más. A férfi a saját érzelmeit nem érti. Emiatt nagyon nem is szívesen mutatja ki. Ugyan akkor szenvedélyes. Tűz is tud lobogni benne. 

szex - szerelem - védtelen

Azonban számára érthetetlen módon sérülékennyé, védtelenné, dekoncentrálttá válik ilyenkor. És nem érti, hogy hogyan történhet ilyesmi vele. Számos férfi számolt be erről a terápiákon. 

szex - szerelem - betegség

Valamint arról is, hogy mit tapasztalt magán, amikor először szerelmes lett. Többen is betegségnek érzékelték. Egy fajta kórnak, ami legyengíti őket. Ahogy számtalan dal is szól erről. Példának egy strófa:

szex - szerelem - hormonok

"Mindenkinek azt ajánlom.
Szerelemnél jobb az álom.
Mert az álom nyugodalom.
A szerelem szívfájdalom..."

És valóban. Óriási mennyiségben keletkeznek vegyületek, hormonok, enzimek a szerelmes férfiban. 

szex - szerelem - szerelmes

A tapasztalatlan, az élményt először érző ember számára szinte elviselhetetlen. Be kell teljesülnie. 
- Azonnal szerelmeskednem kell az imádott lánnyal... - és szembeszáll bárkivel, aki az útjába kerül ilyenkor - ...különben "Belehalok". 
Énekli például a három fiúpopsztár. 

szex - szerelem - szerelmük

De még az oly tapasztalt Casanovákat is mindig "földhöz vágja", kíméletlenül a szerelem, hogy csak úgy nyekken. A Don Juanok pedig egy életen át szenvednek. Első szerelmük élményét keresve az újabb és újabb kalandjaikkal, kísérletezéseikkel. 

szex - szerelem - nő

Közben megannyi nőnek bánatot okozva. Érdekes módon a nők sokkal hamarabb állnak talpra egy szerelmi csalódásból, mint a férfiak. Erről egy klinikai pszichiáter asszonnyal beszélgettünk egyik Szex, szerelem blogunkban.

szex - szerelem - erőteljesebben

A másik, hogy a férfi testi erejénél fogva is erőteljesebben reagál a megmagyarázhatatlanul rátörő érzelmi hullámokra. Emlékszünk? Ahogyan a női erőszak elhárító szakember a korábbi Szex, szerelemben mesélt egy férfiról? 

szex - szerelem - könnyeit

A távol keleti kultúrából hazánkba érkező fiatalember erőszakos, erőteljes viselkedéséről? Különböző kultúráktól és neveltetésünktől függetlenül, ősi megnyilvánulása az a férfiembernek, hogy igyekszik elrejteni könnyeit, érzéseit a nő elől. 

szex - szerelem - provokálni

Az európai azon belül a  magyar kultúrában szocializálódott nő viszont, - ezt a szélsőséges különbséget a reakcióban - nem érthette. Elkezdte kinevetni és provokálni a férfit. A nő nemi erőszak áldozatává vált. Feltehetően egy Don Juan típusú, sérült lelkű férfi áldozatává. 

szex - szerelem - provokáció

Egy európai, szociálisan, intellektuálisan és szexuálisan érett férfi a női provokációra nem feltétlenül erőszakkal reagál. A nemi erőszaknak pedig nagyon minimális a valószínűsége. A provokációkról külön is beszélgetünk majd egy későbbi Szex, szerelemben...

szex - szerelem - udvarlás

Viszont feltettük a kérdést korábban, egy előző Szex, szerelem blogunkban, hogy:
- Hogyan lehet felismerni a Don Juan típusú csábítót?
Nos az elején, az udvarlási módszere alapján: 
- Sehogy!

szex - szerelem - szándék

Maximum az előbb említett provokációval. Provokatív kérdésekkel. Hogy mutassa ki, nyilvánítsa ki a férfi az érzelmeit. Illetve sokkal inkább a szándékait. Ami azonban mint láttuk nagyon veszélyes is lehet.

szex - szerelem - élmény

Viszont adok néhány megfontolandó tanácsot, hogy:
- Mégis hogyan?
Ha tényleg ki akarod deríteni, hogy nekünk férfiaknak mi a szándékunk Veled. Azon kívül, hogy szexuális élmény, élmények reményében vágyunk Rád,

szex - szerelem - gondolkodásmód

1. ...bízz bennünk!
Ha eleve rosszat feltételezel rólunk, mert
- nem ismered a férfiak doboz szintű, beskatulyázós, dogmatikus gondolkodásmódját,
- vagy ha annyira arrogáns vagy, hogy nem vagy hajlandó elfogadni, hogy: 

szex - szerelem - habitus

Mi férfiak hogyan működünk. Hogy a mi szerelmünk teljesen más, mint a Tiétek. Azonban attól még, hogy más, attól még igazi és szenvedélyes szerelem. Habitustól függően természetesen. 

szex - szerelem - férfi

Viszont lehet sokkal szenvedélyesebb egy férfi szerelme, mint egy nőé.
És jó! Egy igazi nőnek a férfi szerelme nagyon kívánatos tud lenni.
Ha tehát nem jót feltételezel a férfiakról. Ha eleve előítéletekkel közeledsz hozzánk, akkor nemhogy nem lesz eredménye a szirmait bontogató párkapcsolatodnak. 

szex - szerelem - Világtörténelem

Hanem gyarapítod azon nők táborát, akik egyedül élnek. Párkapcsolat, férfi, társ nélkül. 
Sajnos ez a leggyakoribb oka annak, hogy manapság nagyságrendekkel több nő van férfi nélkül, mint a Világtörténelemben valaha.

szex - szerelem - hiába

Szóval hiába rombolta le a két világháború Európában a férfiak tekintélyét. Emiatt hiába van annyi félénk, az erős, emancipált nőtől rettegő férfi. Ez egy okos, érett nő számára nem lehet elfogadható. Nem lehet ok, hogy pár nélkül maradjon.

szex - szerelem - csinálj úgy

2. Ezért a történelem nyomait hagyd figyelmen kívül! És néz úgy ránk, csinálj úgy, mintha komoly tekintélyünk lenne előtted!
Egy tapasztalt Casanova vagy egy Don Juan azonnal átlát Rajtad. 

szex - szerelem - lelkiismeret

Egy Casanova szinte soha, de egy Don Juan már csak azért is megfektet, gerincre vág, megdug. Majd kell fel mellőled az ágyból. Utána lelkiismeret furdalás nélkül szüntet meg Veled minden kapcsolatot. Olyan szinten megaláz érdektelenségével, hogy azt kívánod:

szex - szerelem - férfitekintély

- Bár megtanultam volna korábban ezeket az ismereteket! Amit itt a Szex, szerelem blogban - jó néhány tapasztalt asszony illetve férfi - osztottunk meg Veled önzetlenül...
A férfitekintély adását bármely férfi azonnal képes megérezni egy nőn. 

szex - szerelem - orgazmus

Még akkor is, ha még nincsen kész. Azaz akkor is, ha még nem képes orgazmust nyújtani egy nőnek. Azonban ez lesz az alapja a későbbi hihetetlenül kielégítő. Orgazmusokkal teli szerelmi életednek.

szex - szerelem - női rafinéria

Az első két pont összefoglalva tehát:
- Bízz bennünk, és
- adj tekintélyt számunkra!
Hogyan?
Néhány női rafinériát osztok meg Veled. 

szex - szerelem - rafinált

A női rafinált kommunikációt azoktól az okos nőktől tanultam, akik utána fel tudták tenni nekem - a későbbi Szex, szerelem blogban javasolt, - sorsfordító kérdéseiket:
- Nézz úgy a férfidra, mintha Istent látnád benne. 

szex - szerelem - kedvenc

Ha nem hiszel Istenben, akkor úgy mintha a kedvenc sztárod lenne. A kedvenc tanárod, apád, anyád vagy bárki, akinek tekintélye van előtted. És vizualizálj! Képzeld azt a férfiról, hogy ő a mindened. Leendő gyermekeid apja. A családod feje. Erős és igazságos. 

szex - szerelem - párkapcsolat

Képzelj bele mindent, amit egy férfiból a legjobban szeretnél.
Ezt az NLP gyakorlatot később is előveheted. És készülj föl rá, hogy ezt egész párkapcsolatod tartama alatt gyakorolnod kell. 

szex - szerelem - tükör

Ugyan úgy, ahogyan a tapasztalt orvos-természetgyógyász a Dr. Harsányi Edit gyakorol évtizedek óta. Minden nap. Emlékszel a tükör gyakorlataira?

szex - szerelem - figyelmünk

3. Nyerd el osztatlan figyelmünket, még mielőtt elkezdesz fontos dolgokról beszélni velünk!
Hogyan?
- Csüngj...


Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkat innen folytatjuk...