2014. május 3., szombat

Szex - Szerelem - Dr. Veres Pál szexológus

Kornél: Egy rendkívüli esemény miatt jelentkezünk most a hétvégén is a Szex, szerelem blogunkkal! Hétfőn megkezdődnek az érettségik. Nagyon sok fiatalnak lesz ez a megmérettetés sorsdöntő. Sokójuknak most dől el az egész hátralévő élete.

szex - szerelem - kikattan

És akkor azt a hírt kapom, hogy:
Így érettségi előtt pár nappal egy fiatal 19 éves lány a ballagás után egy házi buliban teljesen kikattan. Szerelmi bánatában olyan dolgot művel magvával, ami tönkreteheti az egész életét.

szex - szerelem - érettségi

Az egész érettségire való felkészülését.
Előkerestünk hát ma és holnapra egy olyan orvos, egy olyan szakember előadását, aki talán az utolsó ember volt Magyarországon, aki még értett a fiatalok nyelvén.

szex - szerelem - Dr. Veres Pál

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban a Dr. Veres Pál szexológus 1987-es előadásának felvétele hallható, olvasható. Ez egy magnó kazettáról lett bedigizve és fordítva. Először a B oldal hallható a YouTubeon, majd 30 perctől az A oldal. Az alábbi leírásban viszont a helyes sorrendben olvasható.

szex - szerelem - szexuális felvilágosítás

Kornél: Dr. Veres Pál rendkívül elszántan küzdött a magyar fiatalok szexuális felvilágosításáért. Annak érdekében, hogy szakmailag is megvétózhatatlan legyen a tapasztalata, felnőtt fejjel végezte el a Budapesti Orvostudományi Egyetemet. És doktori diplomát szerzett.
   

szex - szerelem - szókimondó

Dr. Veres Pált nagyon sokan bírálták a - nyilvános előadásain oly gyakori - szókimondása miatt. Az egyetlen megmaradt felvételen valóban hallható a laza, könnyed és tényleg nagyon szókimondó stílus. 

szex - szerelem - Dr. Veres Pál nyílt előadása

Akkoriban nem volt YouTube, internet, videó kamerás mobiltelefonok, stb. A zárt előadásokat is csak igen komoly technikai feltételekkel tudták magnóra (szalagra) rögzíteni. A Dr. Veres Pál nyílt előadásának felvétele, meg sem közelíti egy mai olcsó eszközzel készült felvétel minőségét. Mégis több százezer másolat készült belőle.

szex - szerelem - népszerű

Ma már szinte elképzelhetetlen lenne, hogy egy előadó ennyire szókimondó legyen. Főként nagy nyilvánosság előtt. Azonnal felkerülne az internetre. Még ha olyan népszerű lenne, mint Boros Lajos rádiós, akkor is keményen bírálnák. 

szex - szerelem - facebook

Boros Lajos szexuálterápia címén megpróbált hasonló szókimondással facebook oldalt indítani. Azonban olyan obszcénná vált az oldal, hogy inkább abbahagyta. Pedig igen nagy szükség lenne manapság is olyan szexológusra, mint Dr. Veres Pál, aki ért a fiatalok nyelvén. 

szex - szerelem - párkapcsolat

Magam is tapasztalom, hogy a fiataloknak milyen hihetetlen nagy szükségük lenne a szexualitásra, a jó párkapcsolat kialakítására vonatkozó ismeretekre. Ma ugyan olyan probléma maradt a nemi élettel kapcsolatos ismerethiányos helyzet, mint Dr. Veres Pál idejében.

szex - szerelem - lány

Minap történt, hogy egy 19 éves, érettségi előtt álló lány, - szerelmi bánatában - leitta magát egy buliban. Oly mértékben sikerült neki, hogy a szüleit értesítették hajnalban, hogy menjenek érte az utcán magatehetetlenül fekvő lányukért.

szex - szerelem - soron kívül

Mondtam a szülőknek, hogy mihamarabb jöjjön el a leányzó egy beszélgetésre hozzám. Azonnal! Soron kívül fogadom. 
Mire a szülők:
- Úgy sem fog elmenni...
A legborzasztóbb helyzet az ilyen, amit el tudok képzelni. 

szex - szerelem - szerelmi kudarc

Adva van egy nagy reménységű fiatal hölgy, aki tönkre teszi magát, a tanulmányait, az életét egy szerelmi kudarcért... Ma a fiataloknak nincs olyan sztár típusú szexológus szakember, akire szívesen odafigyelnének. Akit szívesen hallgatnának.

szex - szerelem - pornó

Pedig a mobiljukon egymásnak mutogatott kakiszex. Azon kívül a többi ártalmas pornóbaromság miatt a mai fiatalok sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint valaha. Ma már nincs cenzúra. Ma már bármit büntetlenül megtehet a média, hogy elvonja a fiatalok figyelmét. Aztán olyan szexuális vágyakat ébresszen, ami egész-ségtelen.

szex - szerelem - Dr. Veres Pál előadása

A figyelem!
Dr. Veres Pál nem azért választotta a nyílt előadásain ezt a nagyon laza, nagyon szókimondó stílust, hogy jobban megértsék, amit mond. Hanem sokkal inkább azért, mert erre mindenki felkapta a fejét. Erre mindenki odafigyelt! Még a fiatalok is. 

szex - szerelem - popsztár

Úgy rajongtunk annak idején érte, mint a legnagyobb popsztárokért. Nekem is volt szerencsém Őt néhány előadásán élőben látni és hallani. Tényleg, mint manapság egy igazi stand up comedy előadó. Zsúfolt előadóterem, ahogy az szokás. 

szex - szerelem - párkapcsolat

Még az állóhelyekért is harcolni kellett. És a 60, 70-es éveiben járó őszhajú "öreg" csak úgy ontotta magából a szófordulatokat és a lehengerlő humort. Könnyesre röhögtük magunkat. Ittuk minden szavát. Bámulatosan tudta szórakoztatni szinte valamennyi korosztályú közönségét.

szex - szerelem - orvosdoktor

Dr. Veres Pál olyannyira elkötelezte magát a magyarok szexuális felvilágosítása mellett, hogy, - ahogyan fent már elkezdtük beszélni - 1968-ban, 50 évesen kezdte a nappali tagozatos orvosi kart és 1974-ben, 56 évesen lett orvosdoktor. 

szex - szerelem - történelemtanár

Halála napjáig 2006. február 22-ig dolgozott. 88 évesen hunyt el. 
Történelemtanár, fotográfus, újságíró, orvos, és ki tudja mi minden volt az "öreg" még. Könyveket is írt.

szex - szerelem - antikvárium

Már csak antikváriumokban fellelhető kötetei közül, - jó néhány évtizedes kiadású példány - még mindig 1.000,- Ft feletti áron kapható. Szemben akár a pár éve kiadott pár százért már megvásárolható alkotásokkal.

szex - szerelem - íróként

Számomra ez is azt bizonyítja, hogy olyan értéket teremtett életművével, amely egyedülálló. Mind íróként, mind orvosként. Írásai még mindig aktuálisak és még mindig nagyon szórakoztatóak. Akinek van eladó példánya, bármilyen állapotban - megvesszük!

A hangfelvétel mp3-ban, a helyes sorrendben a PLAY gombra kattintással indítható el:

szex - szerelem - Dr. Veres Pál szexológus

Dr. Veres Pál szexológus

A hangfelvétel

Kedves fiatal barátaim!

Gondolom a mikrofon azért van itt, mert magnetofonra veszik fel.
Nem bánom. Fölveszik, fölveszik. Fölvették a Zalkában is.
Rettenetes dolgok voltak abban, hogy:

szex - szerelem - hallgassák

- Hogy kell egy legyet megb*szni, meg ilyen dolgok…
Azt mondták a fiúk, hogy azért veszik föl, mert néhányan szolgálatban vannak és hát hallgassák. Aztán vagy százezer példányban van ebben az országban abból a kazettából. Még külföldön is lett. 

szex - szerelem - kazettát

Voltam Hamburgban. Itt van egy nagy szövegelő, egy magyar doki, aki a b*szásról meg a nyalásról beszél. Elakartak adni nekem kazettát.
Hogy én vegyem meg! Csibészek!

szex - szerelem - nemi kapcsolat

No persze most is a b*szásról fogok beszélni. Magnóra veszik föl és a kedves hallgatók, akik nem katonák és hallgatják, hát kérem, saját felelősségükre tegyék. Ne csodálkozzanak, ha a végén begorombulnak és esetleg egy nemi kapcsolat lesz a végeredménye. 

szex - szerelem - kellemes

De ha kellemes a nemi kapcsolat gondoljanak rám szeretettel. Előre is kedves hallgatóim kellemes orgazmust, kellemes magömlést. 
Persze volt, aki írt nekem. Egy egészségügyi szakközépiskola tanári kara, hogy: 

szex - szerelem - pedagógus

- Szégyelljem magam, hogy orvos létemre ilyen dolgokról beszélek. 
Én meg mondtam, hogy szégyelljék magukat, hogy pedagógus létükre hallgatóznak. 
Mert kedves fiatal barátaim a b*szás a világ legjobb dolga, vagy a legócskább dolga. 

szex - szerelem - nyíltan

Attól függ, hogy hogyan csinálja az ember. Persze itten egészen nyíltan beszélek, nem kell különböző szavakat használnom, latinul beszélni meg egyebeket. Egyébként is jöttem nemrégiben a Városmajorban, és ott a templom előtt kiabál az egyik srác a másiknak: 

szex - szerelem - káromkodás

- Gyere már b*szd meg! Kezdődik a mise.
Hát én szerintem ez nem káromkodás. A káromkodás az, ha kijött volna a pap és kiszól:
- Gyertek, mert - már b*sszátok meg - nem tudom elkezdeni.
Na! Az káromkodás. 

szex - szerelem - nemi

Én ilyet ki nem mondanék semmi pénzért! Én csak idéztem őt. Persze a nemi életről beszélve a nemi szervekről is szót kell ejteni. Szóval tehát: „Minek nevezzelek?” Mert, ha beteg jön azt mondja: 
- Doktor Úr, fáj a f*szom.

szex - szerelem - pénisz

Erre mondhatnám:
- Hogy beszél maga? Bejön ide nekem a Lőrincze Lajos és kapok a pofámra! - ugye. 
De mit mondjak? Pénisze? Pénisze a katolikus papnak van. A hímvesszővel vernek, ezt meg verik. Ugye a fütykössel is vernek. A fütyölőt meg szájba veszik. 

szex - szerelem - bájdorong

Hát mit mondjak? 
Az van a magyar nyelv szinonima szótárában, hogy egyik megfelelő szó a: 
Bájdorong. 
Hát menjenek ezzel a bájdoronggal a fenébe. Ezzel a kifejezéssel forduljanak talán Árkus doktor úrhoz.

szex - szerelem - igazság

Éppen a TV-ben volt, hogy a szilveszteri műsorba különböző ötleteket kértek. Kitalálták, hogy:
- Beszéljenek a bájdorongról! 
A magyar embernek f*sza van gyerekek. Ez az igazság! 

szex - szerelem - punci

A női nemi szervről is elég nehéz beszélni. Mert a kislány, amikor megszületik, punija van még. Később punci lesz belőle. Aztán pina, akkor a legkellemesebb. Aztán p*csa, akkor még elmegy. Aztán vatrangy, aztán trócsa, és nyolcvan éven felül uhu. 

szex - szerelem - nőorvos

Úgyhogy a nyolcvan éven felüli idősebb nőnek már nem is a nőorvoshoz kell menni, hanem az uhulógushoz. 
Miért kell most ezekről a kérdésekről így beszélni? Hát mert hogy van? Izé, meg izélünk, meg lökünk, meg toszunk, meg stumangolunk. 

szex - szerelem - okoskodtak

Magyar ember b*szni szokott. Ez az igazság. Ez egy szép szó, akinek nem tetszik, ne gyakorolja. Azért mondom el, mert már volt baj abból, hogy az orvosok okoskodtak és nem merték kimondani. 

szex - szerelem - katonának

Egy tizenhét éves lány vőlegénye bevonult katonának, és azt mondja néki a fiú, hogy:
- De meg b*sználak!
Nem azt mondta, hogy izéljünk, meg stumangoljunk, meg lökjünk, meg tosszunk. 

szex - szerelem - teherbe esni

- Megb*sználak!
Mit mondott erre a lány? 
- Hamarabb is eszedbe juthatott volna! 
Na most azért a lánynak volt esze, nem akart teherbe esni. És hát elment a körzeti dokihoz. 

szex - szerelem - mond

Ott van az egész falu népe. Most mondja azt, hogy:
- Meg akar b*szni engem a vőlegényem. 
Hát így nem beszél egy magyar lány. Valamit mondani kell! Azt sem mondhatja, mert nem annyira képzett, hogy:

szex - szerelem - libidó

- Doktor úr! Írjon fel nekem antikoncipienst! De ne legyen sok benne a progeszteron, mert az a libidómat csökkenti. 
Hát így nem beszél egy lány! Így van? Azt mondta, hogy doki bácsi hát izé, le kell feküdnöm a krapekkal. 

szex - szerelem - őnagysága

Az orvos rögtön tudta, hogy nem alvászavarokról van itt szó, hogy Oxiront, Eunoctint, vagy Tardilt írjon. Keményen be lesz dolgozva őnagyságának. Föl is írta a Postinor tablettát, de ezután az orvos jött zavarba. Mit mondjon a lánynak? Mert, ha azt mondja:

szex - szerelem - ott van

- Ha megb*szott téged a legény. - Azt nem mondhatja! 
Ott van a fél falu. A tanácselnök felesége, a párttitkár neje. Meg különböző hazafias népfront, meg munkásőrség. Szóval mindenki ott van. Feleségestől. Tanárnők meg egyebek. 

szex - szerelem - coitus

Mivel azt mondta a dokinak a lány, hogy le kell feküdjön a krapekkal. Mit mondjon a doktor, hogy:
- A coitus után? - És ha azt fogja hinni a coitusról, hogy a Hungária zenekar új neve? 
Valamit mondani kell. 

szex - szerelem - tablettát

Szóval azt mondta az orvos arra, amit a lány mondott, hogy:
- Le kell feküdnöm a fiúval. 
A doki mondta, hogy: 
- Ha fölkel rólad a legény, egy órán belül be kell venned a tablettát!

szex - szerelem - Káma Szutra

Hát mit tesz Isten, meg a nagy kulturális műveltség. A fiú olvasta a Káma Szutrát. Abban a bölcs indiaiak leírták a nyolcadik fejezetben, hogy a férfi is feküdhet alulra. A nő pedig feküdhet felülre. Hát van ebben valami igazság. 

szex - szerelem - magömlés

Mert a nő úgy helyezkedik el, ahogy neki a legjobb. A krapek meg nyűglődik alul. Örül, hogyha a keménységét tartani tudja. Nemhogy gyors magömlése lenne… Hát hogy lehetne. 

szex - szerelem - ki vegye be

Na de hogyha először élnek nemi életet, olyan mindegy, hogy ki legyen alul, fölül, oldalt, hátul, vagy hol van. Az első alkalom, az szolgáltatás jellegű. Elsült a krapeknak a farka. A lány fölkelt róla. 
- Ki vegye be a tablettát? 

szex - szerelem - legény

Mert az orvos azt mondta: 
- Hogyha fölkel rólad a legény… - Már pedig ő kelt föl a legényről. 
Az orvos azt mondta, hogy:
- Egy óra múlva kell bevenni. - De azt nem mondta, hogy kinek. 

szex - szerelem - urológus

A fogamzás gátló tablettához mellékelt használati utasításban meg nem volt rajta, hogy a nőnek kell bevenni. A rádióban meg - Papp Gyuri barátom, - neves urológus tart pár perces előadásokat, reggel háromnegyed hétkor. Ő meg azt mondta: 

szex - szerelem - tabletta

- Készül már tabletta férfi számára is. - Hát honnét tudja az a vidéki lány, hogy nem ez az a tabletta. Meg az orvos össze-vissza sumákol. Nincsen ráírva. 
Persze, hogy a fiú vette be a tablettát. Na a lány meg teherbe esett. 

szex - szerelem - sumákol

Ezután következett az, amin már nehéz nevetni. Azt történt ugyanis, hogy a lánynak mikor elvették a terhességét, megsértették a méhét. Ki kellett venni. És többet az életben nem lehet gyereke. Csupán azért, mert az orvos össze-vissza sumákol. 

szex - szerelem - kitalálni

És normálisan nem magyarázzák meg az embernek, hogy mi hogyan van.
Többen kérdezték tőlem, hogy ezeket a leveleket, amikre én válaszoltam vagy válaszolok:
Én találom-e ki? Miért kell nekem kitalálni? Akkor hogy van, hogy ilyenek jelennek meg? 

szex - szerelem - gyerekeimet

Mert egyszerűen nincs kitől megkérdezni. 
Kisvárdai legény írja nekem, hogy doktor úr nagy bajban vagyok. Szerezzen egy szocialista brigádot, mert én a gyerekeimet nem adom állami gondozásba. 

szex - szerelem - levelek

Kivertem a farkamat az istálló tetejére ott, azon a részen ahol a nap is süt. Azt mondják, hogy a napfény kikölti a spermát. Ezek a névtelen levelek arról érdekesek, hogy a levelek írói, válaszborítékot küldenek. 

szex - szerelem - elmentem

Én csak azért írom név nélkül meg jeligére, hogy ne vegyék észre, hogy kiről van szó. De hogy mások is okuljanak belőle. 
Írnak olyanokat! Húúúúúúú! 
Elmentem ehhez a sráchoz Kisvárdára. 

szex - szerelem - sperma

Bemutatott az apjának, aki az első általánost végezte. Hát mit mondjak? Nagy tahó volt az öreg az biztos. A fia szólt neki. Megkérdezte: 
- Édesapám mondja már meg ezt! Kikölti a spermát a napfény? 
- Sperma, sperma! Már megint rossz társaságba keveredtél.

szex - szerelem - írt

Az orvos, aki ott rendelni szokott náluk a községben nagyon goromba ember. Az önhibáján kívül még szűz tanárnőtől, meg nem merte megkérdezni. Írt nekem. Megírtam, hogy ebből balhé nem származik.

szex - szerelem - minden este

Van olyasmi, amit meg sem merek írni, pedig fontos dolog. 24 éves érettségizett televízió szerelő nő levelet ír nekem. Már ötödik hónapja él házas életet minden este és nem tud...

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkat Dr. Veres Pál szexológus előadásával folytatjuk...