2014. május 4., vasárnap

Szex - Szerelem - Dr. Veres Pál szexológus 2.

Kornél: Egy nagyon fontos dolog miatt jelentkezünk most - rendhagyóan, mert még ilyen nem volt - vasárnap is a Szex, szerelem blogunkkal! Holnap megkezdődnek az érettségik. Azzal együtt az egyetemi felvételik. Sok fiatal lánynak és fiúnak lesz ez a megmérettetés sorsdöntő. 

szex - szerelem - dolgozni

Eldőlhet akár az egész hátralévő életük ezen a vizsgán. Ha ne adj nem sikerül, lehet a szülők nem fogják tudni finanszírozni a következő felvételiig a létüket már. El kell menniük dolgozni. Viszont hol kap ma munkát egy semmilyen gyakorlattal nem rendelkező fiatal?

szex - szerelem - buliban

És akkor egy ilyen felfokozott hangulatban kapom a sokkoló hírt, hogy:
Egyik ismerősöm 19 éves lánya a ballagás utáni házi buliban elveszítette a fejét. Szerelmi bánatában annyi alkoholt fogyasztott, hogy az utcán találtak rá mozdulatlanul a barátai. A szülők mentek érte taxival hajnalban, annyira nem tudott magáról.

szex - szerelem - segíteni

- Máris beszélek a lánnyal - mondtam. - Jöjjön akár már a hétvégén is!
A lány a szülei révén már kicsi kora óta ismer, még sem jött el.
A legnehezebb helyzetek egyike egy terapeutának. Tiszta szívéből igyekezne segíteni. Minden tudásával, a baráti családon. Azonban falakba ütközik.

szex - szerelem - sztár

A fiatalok lelkéhez azonnal, csak a sztárok jutnak el. Minden előzetes bejelentkezés nélkül. Megtaláltunk a neten egy sztárt. Azt az orvost, azt a szexológust, aki talán az utolsó ember volt hazánkban, aki még értett a fiatalok nyelvén. Akire még sztárként, hatalmas lelkesedéssel figyeltek a fiatalok és az emberek.

szex - szerelem - Dr. Veres Pál

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban a Dr. Veres Pál szexológus előadását olvashatjuk, hallhatjuk. Magnókaziról van bedigializálva. Előbb azonban a "B" oldal hallható a YouTubeon, majd 30 perctől az "A". Leírásunkban már a helyes sorrendben olvasható.

szex - szerelem - szexuális felvilágosítás

Kornél: Dr. Veres Pál volt az egyetlen szexológus Magyarországon, aki a szinte a legtöbbet tett a fiatalok szexuális felvilágosításáért. Ötven éves emberként, - bár Ő megmaradt örök fiatalnak - kezdte el az orvosi egyetemet. És hat év alatt ledoktorált.
   

szex - szerelem - támogat

Dr. Veres Pált szinte minden akkori média támadta. Gyakorlatilag a saját maga által alapított Ifjúsági Magazinon kívül senki nem támogatta. Azonban az újságján keresztül annyi szeretet és támogatást kapott, hogy meg volt a motivációja.

szex - szerelem - music-center

Akkor még senki nem gondolta, hogy lesz majd inter-kommunikáció, világháló, web, meg mobiltelefonban fényképező meg videókamera, és a többi. Senki nem gondolta volna!
A legnagyobb csoda akkor a music-center volt. Egyben egy házi zenecucc, hangfalakkal. 

szex - szerelem - japán

Felül bakelit lemezjátszó, középen rádió, alul pedig dupla, másolós kazettás magnóból állt.
Akkoriban az egyik vicc arról szólt, amit ma már nem is biztos, hogy mindenki érti, hogy:
A kis japán tartja a másik elé az összeszorított markát és kérdezi:

szex - szerelem - na

- Na mi van a kezemben?
- Hogy, hogy mi? Hát a legújabb music-center!
- Na jó, de hány darab?
A Dr. Veres Pál előadás minőségét, messze felül múlja egy mai, olcsó eszköz képessége is. Azonban a tartalma miatt, több százezer kazettát másoltak anno belőle.

szex - szerelem - szabad

A mai, fejlett közösségi média szabad-akarata miatt, beszűkültek a szabad-szájú kezdeményezések. Az, hogy egy előadó - támogatva követhetően - szókimondó legyen. Minél nagyobb nyilvánosság, annál több lefelé mutató ujjat kap. Ami a tétlen, hezitáló közönséget azonnal megosztja. Mint például Boros Lajos rádióst, aki még a net korszak előtti kommunikációval próbálkozott a facebookon. 

szex - szerelem - facebook

Boros Lajos szexterápia elképzeléssel próbált meg olyan stílusú szókimondó facebook oldalt indítani, mint anno Dr. Veres Pál Ifjúsági Magazin újságja, illetve előadásai. Viszont az elképzelésre annyira ledegradáló követők jelentkeztek, hogy inkább a sztár befejezte. Támogattuk volna őt pedig. Többen is. Mert nagy szükség lenne arra, amit Dr. Veres Pál elért. A fiatalok nyelvén kommunikálni.

szex - szerelem - Dr. Veres Pál előadása

Fontos! 
Dr. Veres Pál szexológus nem azért élt az előadásain a nagyon szókimondó, az elképesztően laza stílusával, mert úgy többen értik meg a mondandóját. Hanem azért, mert a leleplező stílusára így többen odafigyeltek! Köztük a fiatalok is. És ez volt a lényeg!

szex - szerelem - popsztár

Szinte popsztárként, rajongással vártuk, hogy megjelenjen. Láttam Őt pár előadásán élőben. Zseniális orvos-kabarét csinált. Profi előadó volt. Sokan próbálkoztak már világszerte ilyen tudással, ilyen végzettséggel humort csempészni a betegségek, a problémák megoldásába. Azonban ahogyan ezt Dr. Veres Pál megteremtette, szerintem párját ritkítja.

szex - szerelem - párkapcsolat

Hatvan, hetven, nyolcvan éves korán felül is még briliánsan beszélt. Az ősz "öreg" csak úgy ontotta magából a humort. Nevettünk, nevettünk és nevettünk, hogy belesajdult a szánk, az arcunk. Csodálatosan szórakoztatta a hallgatóságát.

szex - szerelem - orvosdoktor

Dr. Veres Pál abszolút a fiatalok, a korosak és az idősek szexuális felvilágosításának szentelte magát. 1968-ban, ötven évesen döntött úgy, hogy megcsinálja, és 1974-ben, ötvenhat évesen, minden idők első számú magyar, szexológus orvosdoktorává vált. Bebiflázva minden latin, orvosi és anatómiai ismeretet. Hogy segíteni tudjon!

szex - szerelem - történelemtanár

Halála napjáig 2006. február 22-ig dolgozott. 88 évesen hunyt el. 
Történelemtanár, fotóriporter, újságíró, orvos, előadó és ki tudja még mi mindenhez értett Palibácsi. Könyveket is írt.

szex - szerelem - antikvárium

Antikváriumban találhatóak már meg csak a könyvei. Kopottan, behajtogatott szamárfüllel, tollal aláhúzott mondatokkal és megsárgult lapjaival is értéke van. 1.000,- Ft felett adják egyes könyveit még most is.

szex - szerelem - író

Bizonyság hitére, akaratára, elszántságára, életművére. Író és orvosdoktor. Alkotásai sokkal aktuálisabbak, mint valaha. Szórakoztatóan tanulságosak. Ha van még eladó példány, kopott állapotban is megvesszük!

A hangfelvétel mp3-ban, a helyes sorrendben a PLAY gombra kattintással indítható el:

szex - szerelem - Dr. Veres Pál szexológus

Dr. Veres Pál szexológus

A négy részből álló hangfelvétel 2. része

szex - szerelem - minden este

Van olyasmi, amit meg sem merek írni, pedig fontos dolog. 24 éves érettségizett televízió szerelő nő levelet ír nekem. Már ötödik hónapja él házas életet minden este és nem tud teherbe esni. Hát, hogy minden este nemi életet él kicsikét furcsa. 

szex - szerelem - menstruál

Merthogy a nők általában menstruálnak is. És a menstruáció alatt nem szoktak nemi életet élni. Bár semmi bajuk nem lesz belőle. Akinek nem gusztustalan és a nő is bírja… Gyerekek! Ami belefér. Jó az akkor is. Mindig jó. Nem kifogás! 

szex - szerelem - kedve

Akkor ne, ha a lánynak nincs kedve hozzá. Ha a nőnek nincs kedve a nemi élethez, akkor hagyjátok békén, mert abból semmi jó nem származik. 
A nőnek akkor van kedve, - azt az ember érzi ugye -, ha a szeme is könnyben csillog. A hüvelye nedves lesz. 

szex - szerelem - megijed

De ha a nő például megijed:
- Hü! Ferikét bent hagytam a fürdőkádban! - Megijed. Abban a pillanatban kiszárad. Pillanatokon belül kiszárad. Az értelmes ember azt mondja, hogy:
- Hoppá valami balhé van! Abbahagyom.

szex - szerelem - meddőség

A bunkó meg azt mondja:
- Száraz? Jobban húz! Nem érdekel.
Tudjátok a női meddőség kérdését, egy év házasélet után, de még inkább kettő esztendő múltán szoktuk vizsgálni. 

szex - szerelem - nincs gyerekük

Dr. Ceizel Endre kiváló genetikus. A Nők Lapjában - ebben az esztendőben az év első részében -, sorozatot írt „Egészséges utód érdeke” címmel. Abban megjelent egy írása, arról hogy jelentkezik nála egy házaspár:
- Nincs gyerekük.

szex - szerelem - nemi élet

Megkérdezi a doki, hogy:
- Milyen gyakran élnek nemi életet? - Azt mondja a férj:
- Háromszor. 
- Hetenként, havonta? 
- Nem! Két év alatt. 
Biztos a spinkó elkezdett óbégatni, hogy:

szex - szerelem - praxis

- Fáj, fáj, fáj! - A fiú ezek után meg nem akarta. Szóval kínos dolog, de van ilyen. Van. Praxisomban, több esetben is előfordult.
Mivel a TV szerelő hölgy megtisztelt a levelével. Írtam néki, hogy forduljon egy székesfehérvári nőorvos barátomhoz. 

szex - szerelem - szűzhártya

Majd ő megvizsgálja. Majd ő tanácsot ad. Néhány nap múlva hív a barátom, azt mondja:
- Palikám ez nem igaz! Ennek a nőnek olyan szűzhártyája van, mint egy tam-tam dobra feszített oroszlánbőr. Ennek a nőnek a szüzességét csak gépfegyverrel lehet elvenni. 

szex - szerelem - szüzesség

Mondom neki, hogy:
- B*szd meg! Nem azt mondtam, hogy vedd el a szüzességét! Hanem azt, hogy: Miért nem esik teherbe? És hogy-hogy szűzhártyája van?

szex - szerelem - nemi élet

- Képzeld el - mondja a barátom -  Ez a nő egy ócska homoszexuálishoz ment feleségül, és az meg mindennap s*ggbe b*ssza. És a nő azt hiszi, hogy ez a nemi élet. 
Na de ki mondja el az embernek, hogy mi a nemi élet? Az anyja? Az fölvilágosítja a lányt, hogy:

szex - szerelem - hjajaj

- Hjajaj! Hjajaj! Hjajaj! - Föl van világosítva a lány. Házasság előtti tanácsadáson, meg mindenféle fogamzásgátlókat javasolnak azoknak a nőknek, akiknek 30 %-a már túl van a harmadik hónapon ugye. Ahelyett, hogy elmondanák, hogy kell egy nőt jól megdugni. 

szex - szerelem - fogamzásgátlás

Azt kéne elmondani. Miért a fogamzásgátlást mondják? A pilótákat sem arra képzik ki, hogy hogy kell az ejtőernyőt használni, ha gépvezetésére nem jött rá magától. Nem kell azt tanítani! Megy az a repülőgép magától. Nem nagy dolog. Csak nyomkodja a pedálokat. 

szex - szerelem - közösülni

Szóval vannak ilyen naiv dolgok. Ez a TV szerelő nő nem tudta. Én leutaztam hozzá Székesfehérvárra és megkérdeztem tőle:
- Honnét vette, hogy ez nemi élet? - Lesüti a szemét és elmondja. 
- Nézze doktor úr én csak kutyákat láttam közösülni. Azok meg hátulról dugdossák. Néztem én hogy hova teszik?

szex - szerelem - nemi életre

Szóval nehéz dolgok ezek. Nagyon nehéz és nagyon valószínűtlennek tűnnek. Pedig igen gyakran előfordul. Nem tanítják meg az embereket a nemi életre. Vannak aztán a ritkább esetek. Elmondok nektek egyet.

szex - szerelem - négyszemközt

Hát ez aztán engem is egy kicsit kiborított. Írt egy asszony, hogy négyszemközt akar velem beszélni. De hozza magával a férjét is, hogy vele is beszéljek. De ő aztán azt le nem írja. No, ebből valami furcsa dolog lesz. 

szex - szerelem - nyávogjak

Meg is jöttek. Kint vártak az előszobában. Egyik cigarettát a másik után szívja az asszony. 
Azt mondja nekem: 
- Doktor úr mondjon már valamit. A férjem azt akarja, hogy közösülés közben nyávogjak. 
- Mit csináljon?
- Hogy nyávogjak.

szex - szerelem - kandúr

- Na küldje be a Kandúr Bandit! 
Hát bejön a Kandúr Bandi. 
- Mondja doki? Elmondott a feleségem mindent? 
- El. 
- Hát akkor én is elmondom. Otthon, - mert faluhelyen éltem - a trágyadombra kidobta az öregapám a rövid szárú, széles torkú csizmáját. 

szex - szerelem - nyírvog

És megyek én hugy*zni hátulra a szemétdombra. Látom, egy macska ül a csizmában. Csak a feje látszott ki belőle. Elkaptam és beledugtam a fejét. Az meg elkezdett nyírvogni. Nyírvogott a macska én meg kezdtem összehúzni a csizma szárát. 

szex - szerelem - nyírvog

Majdnem összehúztam olyan volt, mint a szomszéd kislány puncija. Az jutott eszembe. Meg fekete is, szőrős is volt, ami kiállt belőle. Hát előkaptam a fütyköst és aztán gyerünk, kezdtem csiszálni, jó sima volt, ment rajta. A macska meg nyírvogott még jobban. Hadd nyírvogjon. 

szex - szerelem - macska

És tessék elhinni mindig macskába vertem ki a farkamat. Én úgy megszoktam, hogyha macska nyávogást hallok, feláll a farkam. Szerelmi házasságot kötöttem, nagyon szeretem a feleségemet, már két gyerekem is van. De hát nem mertem elmondani neki. 

szex - szerelem - macska

Az ágyunk felett ott volt Krisztus urunk az olajfák hegyén. Megváltotta, holdfényben ücsörgött megnézett minket. Meg aztán két oldalt feltettem két szép macska fényképet. Hát azokat néztem közben. Nem vagyok vallásos ember a macskákat néztem közben. 

szex - szerelem - nyávog

És mindig arra gondoltam, hogy de jó lenne, ha ők nyávognának. Vagy legalább a feleségem nyávogna egyet. De nem! Mikor már a két gyerek meg volt, megvettünk egy telket. Az asszony nagyon boldog volt. És mondom: 

szex - szerelem - csinál

- Anyukám kérhetek valamit? 
- Kérjél. 
- Nyávogj nekem a b*szás közben! 
- Mit csináljak? 
- Nyávogj! Úgy jó nekem. 
Mikor volt ez? - kérdeztem.
- Tegnap. 
Úristen. Na! Mit lehet csinálni? Hát kiépült egy feltételes reflex.

szex - szerelem - kandúr

Ennek a visszaállítása, megszüntetése rangos feladat lenne egy ideggyógyásznak is. De hát én nem ez vagyok és nem is tudtam vállalni. Én egy egyszerűbb megoldást tudtam keresni. Megkérdeztem a feleségét, hogy:
- Szereti ezt a férfit? 
- Szeretem. 

szex - szerelem - nyávogjon

- Akkor nyávogjon neki. - Mondtam.
- Meghallják a szomszédok. 
- Halkabban nyávogjon neki! 
Hogy azóta mi történt? Nem tudom. Csak szeretném elmondani, hogy vannak ilyen nehézségek. 

szex - szerelem - szokik

Vannak ilyen dolgok, hogy az ember valamit rosszul szokik meg. És abból bizony előfordulhat, hogy baj lesz. 
Szokik, meg hirtelen a szopik jutott eszembe. Erre még visszatérek. A nemi életről lesz itten szó. Arról a késztetésről, ami az embert zavarja.

szex - szerelem - katonáskodni

Azzal a tanulsággal, hogy álló f*sszal se dolgozni, se tanulni, se katonáskodni nem lehet. Erről szeretnék beszélni, hogy mitől áll az ember farka. Természetellenes dolgoz ez. Mit lehet ellene csinálni? 

szex - szerelem - pápa

Nos az embernek akkor a legmerevebb, amikor húsz egynéhány éves. Pont amikor katona. Hát ez így van a világ minden részén. Még a pápa testőrségének is. A svájci gárdistáknál is így vannak ezzel a fiatalok. Hogy aztán hogy beszélnek ott azt nem tudom. 

szex - szerelem - ejnye

Hogy nem haladó hagyomány az hogy. Azt mondja az őrmesterelvtárs, hogy Kovács honvéd teringettét mit csinál? Ejnye, ejnye, nosza, nosza. Ismeri az anyánkat. Kiderül, hogy ismeri az anyánkat. És vele hát igen beható kapcsolatot létesít. Ez van. 

szex - szerelem - gondolni

Túl leszünk rajta. Higgyétek el fiúk nagyon kínos most katonának lenni. De tíz, tizenöt év múlva, arra gondolni, hogy de szép idők voltak. Hogy röptében a legyet is megb*sztam volna. Majd később jó lesz rá gondolni. Pár nap múlva vége lesz. 

szex - szerelem - nemi életről

Azt hiszem vágják már a centit. Bár tudom, hogy tilos, de vágják. Hát észre ne vegyék, és hozzá varrjanak egy darabot. Na! Hát akkor beszéljünk csak a nemi életről. Az embernek az ösztöni késztetése, hogy utódot akar. 

szex - szerelem - nő

Utódot akar a nő. Gyereket. Benne van ebben a férfi is. Egy nő meglát egy férfit, azt mondja, hogy:
- De jó lenne, ha elvenne feleségül! Dolgozna rám. Mellettem lennem. Csak velem foglalkozna. Hazaadná a pénzét. Istenem, de jó volna! 

szex - szerelem - pápa

A nők nem azt mondják, hogy:
- De jó lenne, ha megb*szna engem az a katona! Úúúú! de jó lenne, ha megb*szna! Szemem fönnakadna. Dobálnám a s*ggemet, mint a vadszamár.

szex - szerelem - nők

A nők nem így gondolkodnak. A nők családot akarnak. Hűséget keresnek. Mi pedig, ha meglátunk egy nőt, nem azt mondjuk, hogy:
- De elvenném feleségül! Húúú!
Hanem, hogy:
- Hú de bezavarnám neki! Becsempészném neki a lompost.

szex - szerelem - majom

Látjuk mennyire más a férfinak, és más a nőnek a hozzáállása. Az állatvilágban, ahonnan az ember származik. Mert ugye nem csupán emberszabású majom van, hanem van majomszabású ember is. 

szex - szerelem - állat

Ugye, hogyha berúg kicsikét mindjárt kitör belőle az állat. Egy férfi amikor berúg, és állattá válik nem azt mondja, hogy:
- De bevonulnék önként katonának! Hanem b*szni akarok! Hol egy nő? - Ezt mondja. 

szex - szerelem - nőstény

Mert a hím állatnak, - akit ő most képvisel - ez a legfontosabb része.
Ez az életének az egyetlenegy öröme. 
A kutya liheg, hogy hová, hol dughatná be a hímvesszőjét. A nőstény kutya meg elküldi a kutyafrancba.

szex - szerelem - kutya

Ha lenne kutya-magyar, magyar-kutya szótár, megírná Lőrincze Lajos, hogy így becsületes magyar kutya nem ugat. Trágárság. A nőstény kutya csak akkor engedi magához a hímet, ha itt van az idő. Ami annyit jelent, hogy a legjobbak a körülmények. 

szex - szerelem - jönnek

Arra, hogy utódot hozzon létre. No most ilyenkor a kutya különböző illatokat ereget. Jönnek a kutyák Zalaegerszeg felől, mert arra viszi a szél az illatot. Jönnek Keszthelyre. Itt vannak az alsó és felső pálnoki kutyák. 

szex - szerelem - határőrök

De mondják azt, hogy: 
- Ha nagyon erős a szél, még jönnek Rédicsről, meg odaátról Jugóból is a kutyák. 
Szegény határőrök nagy bajban vannak. Karmolnak, meg aztán kerítés alatt átbújnak. Meg riadó. Meg mi egy más. A közeli kutyák ugye Hévízről jönnek, ahol úriemberek laknak.

szex - szerelem - legerősebb

Úri kutyaólak vannak. Feltépi a betontalapzatról. Húzza maga után. Mindjárt kégli is van. Szóval, hogyha a nőstény kutya tüzel, akkor a teljes kutyatársadalom ott van. Óbégatnak. Egymást marják. Aztán a legerősebb kutya b*szik, a többi meg megy haza. Ennyi van.

szex - szerelem - állat

Nem véletlen! Mert ez a természetes kiválasztódás. Aki a legerősebb, annak a legjobb gondolom - a spermája. A nőstény állat határozza meg, a hím állat mindig hajlandó.
No fiúk! Ha egy nő akar, akkor mi ellentmondunk neki? 

szex - szerelem - mit szól

Ha egy nő akar, akkor meg lesz b*szva. Így van? Nem vitás. Hát persze az ember arra gondol, hogy:
- Mit szól a feleségem? Mit szól a KISZ, meg az egyház, meg a szomszédok? Szóval kínos, de meg lesz b*szva. Mert ugye nincs öreg vagy csúnya nő, csak kevés alkohol.

szex - szerelem - mert jó

Most miért van az, hogy a férfi megb*szsza a nőt? 
Mert jó! 
Először az embernek álmában megy el a farka. Megjelenik egy csaj:
- Jaj de jó, jaj de menő! - elsül az ember. 
Aztán nem akar újra megjelenni! Aztán megjelenik a mexikói földrengés, bevonulás. 

szex - szerelem - majomfogással

Meg a nagy gyakorlat, meg tűz, víz. Minden fene megjelenik. Csak a csaj nem jelenik meg. Ilyenkor az ember rásegít egy kicsikét - nyilván való. Alsó majomfogással, felső majomfogással, szappanos kézzel. Kié sül el hamarabb? Kié visz messzibbre? 

szex - szerelem - ver

Megkérdezik:
- Doki! Honnan tudja? 
Gyerekek hát én is vertem. Azért, ne hülyéskedjetek már! 
A férfiak 
- 92 %-a verte, veri, vagy verni fogja.
- 4%-ának nem jön össze vagy letagadja.
- 4% a maradék. Az meg úgy hülye, ahogy van.
Nem az a baj, hogy a férfi veri a farkát!

szex - szerelem - tizedes elvtárs

Mit tud mást csinálni? Hanem az a baj, hogy jön a tizedes elvtárs. 
- Kovács honvéd! Miért csinál maga sátortetőt a pokrócból? 
- Nem tudja a tizedes elvtárs?
Hát az ébresztő előtt ő is kiverte. Nem így van? Természetes dolog. Kínos, ne tudjon más róla. Ez van! 

szex - szerelem - kiveri

Ha nem verjük ki, elmegy magától. Igaz? Ez egy olyan anyag, amiből nincsen sohasem leltárhiány. Kiveri az ember, jön helyette új. Olyan lőszer ez, aminek nincsen párja. Szóval a férfi rájön arra, hogy jó, ha elsül a farka. 

szex - szerelem - pisilj

Azonban nemcsak akkor jön rá, amikor először elsül neki. Hanem akkor is rájön, amikor az anyja megtanítja a szobatisztaságra. Azt mondja:
- Öcsi! Te meddig akarsz még behugy*zni? Hát mi vagyok én? Pelenkamosógép? Na! Ott a bili. Pisilj bele!

szex - szerelem - bilibe

- De nem ám úgy, ahogy az apád szokta! Hanem bele a bilibe!
A gyerek meg permetez jobbra balra. Az anyja rászól: 
- Vedd már a kezedbe! Én adjam a kezedbe a fütyid? 
A kezébe adja. A gyerek megfogja. Jó azt fogni! Hát ha még más fogja meg! Milyen jó is az! 

szex - szerelem - használni

Na ugyebár a férfi ember minden nap hugy*zik. És ha nem fogja meg a kezével, lepisili magát. És bizony, amikor a kezetekbe veszitek, bizonyára arra gondoltok:
- Másra is lehetne ezt használni. - Nyilvánvaló! 

szex - szerelem - szégyelljük

Miután az édesanyánk adta a kezünkbe a farkunkat, ennek következtében nem szégyelljük. Végig hugy*zzuk a főutcát.
- Meglátják? Kapják be! 
Erre azonban egy darabig nem kerül sor. 

szex - szerelem - anyuka

Mindezt csak az azért mondtam el, mert ugye a lányt is megtanítják a szobatisztaságra. Anyuka ráülteti a bilire. 
- Próbáljon csak a lába közé nyúlni! - Akkorát csap oda anyuka, hogy asszony korában sem felejti el. 
- Viszed el a kezed, te szégyentelen! Qrva akarsz lenni? 

szex - szerelem - kapjátok be

A lány nem ül le a laktanya elé pisilni. Nem ül az éhes katonák szeme láttára a járdaszegélyre. És nem mondja azt, hogy:
- Nem tetszik? Kapjátok be! 
Hanem elbújnak. Szégyellik magukat. Hiszen nem baj az, ha szégyellik magukat. A szégyenérzés ne hiányozzon egyetlen emberből sem. 

szex - szerelem - ami belefér

És ennek nem az etikai részét akarom elmondani, hogy helyes vagy helytelen. Ez nem rám tartozik. Csak azt akarom elmondani, hogy a férfinek és a nőnek a nevelése alapvetően másképpen történik. A férfi! Ami belefér! Nem szégyelli. Az apja is odavan a fiáért.

szex - szerelem - lány

A fiús apa, nagy büszkén azt mondja:
- A kis pöcsös fiam! Végi b*szsza majd egész Zala megyét.
Ha lánya van: 
- Szétrúgom a valagát, aki a lányomhoz hozzá mer nyúlni!
Szóval ez így van. Ez így igaz. A nevelés során azonban nem csupán ezek a tényezők derülnek ki. Hanem sok minden más is. 

szex - szerelem - fiatal

Sokat beszélnek arról, hogy:
- Milyenek a mai fiatalok! 
Olyanok, mint a mai öregek. Én amikor fél évszázaddal ezelőtt fiatal voltam, megláttam egy jó képű nőt, soha nem mondtam azt, hogy:
- Csaj. 
Mindig azt mondtam, hogy:
- Spiné.

szex - szerelem - spiné

Ha megláttam egy jó képű spinét, mindig azt mondtam, hogy:
- Ha egy gyenge szellő rásegítene, egy erős vihar nem vinne le róla. 
Mert milyenek voltunk? Azt hangoztattuk nagy pofával, hogy:
- Minden nő qrva! Aki meg nem fekszik le, büdös qrva! 
Most meg magyarázzuk, hogy:

szex - szerelem - tizenhat éves

- A mai fiatalok! Megy az örült a motorral. Aztán odaveri a fejét a járdaszegélyhez. Bezzeg a mi időnkben! 
Nem volt motor...
Hát mit mondjunk? Ez van. 
Én voltam vagy tizenhat éves, amikor először elsült. Majd utána kivertem a farkamat. A mai gyerek tizenkét éves korában veri.

szex - szerelem - hüvely

Nemcsak hogy veri, hanem szeretné minőségi helyre tenni. Nyilvánvaló! 
- Mert mi jobb a hüvelyen kívül? A hüvelyen belül! - mondja a gyerek. 
Igaza van!

Mi a helyzet a lányokkal? 
Az én időmben a lányok tizenöt éves korukban kezdtek el menstruálni. 

szex - szerelem - menstruál

Ha egy nő menstruálni kezd, akkor felnőttnek érzi magát. Akkor családot akar. Ma már tíz éves lányok is menstruálnak. Önállóak akarnak lenni. 
- Anyán eressz el a diszkóba! 
Mondja az anyja, hogy:
- Nem mész sehova!
- Miért? 
- Mert kicsi vagy.
- Akkor egy kicsit engedj el! 

szex - szerelem - szülők

- Jó, hét órára hazajössz! 
- És ha engem fél hétkor fölcsinálnak. 
- Édes lányom hát qrva akarsz te lenni? 
- Hátha lehet? 
Nos kedves leendő szülők, és mi nagyszülők! Mit mondjunk a tízéves gyereknek, aki nemi életet akar élni, aki családot akar? 

szex - szerelem - családi érzés

Tizenegy éves kislány írt nekem, hogy:
- Pali bácsi úgy szeretnék egy gyereket! De hát még kicsi vagyok. Legalább lenne egy kecském, akit simogassak! 
A családi érzés már kijön belőle. Játék a babával... De már ő élő babával szeretne játszani. 

szex - szerelem - beledöglök

Úgyhogy ez az érzés már olyan fiatalkorban jelentkezik, amikor nem is tud igazán gondolkodni. És ebből lesz a baj, mert a tizenkét éves fiú mondja:
- Na mi lesz? Ismerlek húsz perce, b*szunk? Vagy mész a jó büdös francba. 
- Muszáj?
- Muszáj ám. Mit gondolsz? Én ebbe beledöglök.

szex - szerelem - gyerek

- Hát bele ne dögölj Sanyikám. Hát b*sszál meg! Ezen ne múljon! - ugye. 
A szülő mondja:
- Hát ezek még kis gyerekek. - Azonban a gyereket nem akkor kell nevelni, amikor már negyedik hónapos terhes.
Hallgatom a rádióban az egyik adást. Nem is olyan régen. 

szex - szerelem - szült

"A gyerekem gyereke" volt a címe. Tizenkét éves kislány gyereket szült. Nyilván tizenegy éves korában élt nemi életet. A boldog apa tizenhárom éves. 

Kornél: Itt kimaradt valami az előadásból. Amíg a kazettát megfordították, Dr. Veres Pál nem tartott szünetet... Már sosem tudjuk meg, hogy mit mondott!
De hogy még se maradjunk ki a történetből, egy korábbi Szex, szerelem blogunkban írtam egy hasonló esetről a saját praxisomban. Hamarosan megkeressük és idemásoljuk a linket.

szex - szerelem - 18 éven

A kazetta "B" oldala tehát:
Csak a gyerek! És a kedves szülő? És a pedagógusok? És a társadalom? Olyan filmet nem nézhet meg, amelyik fiatalkorút teherbe ejtenek. Mert az csak 18 éven felülieknek… 
- Szülni? - Azt lehet! 
Gondoljunk bele! 

szex - szerelem - Szabó család

Mondja nekem a Gobbi Hilda a *Szabó családban, (A Szabó család anno egy több évtizeden keresztül tartó rádiós teleregény volt. Onnan üzent Dr. Veres Pálnak a híres színésznő. - *Kornél) hogy:

szex - szerelem - beszél

- Szégyelljem magam, hogy beszélek én a fiatalokkal! Ő így nem beszélt és mégis fölnevelt egy doktornőt a Lapály utcában. Meg az unokát, aki szereti őt. És ő ilyen szavakat nem ejt ki a száján… 

szex - szerelem - lelkiismeret

- Jó! - mondtam. 
Már majdnem lelkiismeret furdalásom támadt, amikor megszólal a rádióban a "Déli krónika", hogy:

Riporter: Későbbi Szex, szerelem blogunkban innen folytatjuk Dr. Veres Pál előadását...!