2014. május 19., hétfő

Szex - Szerelem 05.19

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a múltkori Szex, szerem blogunkra történő levelekre reagálunk...

szex - szerelem - agy


Kornél: Sokan kértétek, hogy a korábbi Szex, szerelem blogunkba betett, - a YouTube-on "férfi agy és a női agy" címen talált - amerikai lelkész előadását, a magyar gondolkodás szerint fejtsük ki bővebben. Előző héten ezt kezdtük el. Mostani Szex, szerelem blogunkban folytatjuk.

szex - szerelem - férfi

Rövid összefoglalása a múltheti beszélgetésünknek.
Egy férfi prostituálttal készült interjúból osztottunk meg részleteket. Hamarosan folytatjuk az igen kalandos és nagyon nagy tapasztalatú férfi qrva történetét. (Ő nevezte így magát.)

szex - szerelem - Mark Gungor

Ő hívta fel a figyelmünket Mark Gungor amerikai lelkész előadására. Mikor arról beszélt, hogy a női szeretetnek milyen megnyilvánulásai vannak. Illetve, hogy mi férfiak mit tekintünk női szeretetnek. Azaz hogyan, mikor érezzük azt, hogy egy nő szeret bennünket.

szex - szerelem - szeret

Három aspektusa van a női szeretetnek. A férfi támogatása, a férfiról való gondoskodás, valamint a szex, a szeretkezés, szerelmeskedés. Kiemelte, hogy minden tévhittel ellentétben a sorrend nem a szexszel kezdődik. Nem a szex a férfi szemében egy nőtől a legfontosabb.

szex - szerelem - szeretkeznek

Emiatt (általában a férfi miatt) párkapcsolatokban az emberek sajnos nem szeretkeznek annyit, amennyi a harmonikus boldogságukhoz elegendő lenne. Amennyi a testi, lelki, szellemi és szociális egészségük fenntartásához, annak érdekében szükséges lenne. (Ennek testi, lelki és bizony kulturális okai is vannak.) Lásd későbbi Szex, szerelem blogban.

szex - szerelem - párkapcsolatban

Viszont többnyire támogatják egymást. Többnyire gondoskodnak egymásról. Párkapcsolatban élőknél nagyon gyorsan észrevehető, hogy milyen viszonyban vagy iszonyban vannak szexuálisan. Ahogyan egymással kommunikálnak. Ahogyan egymásra néznek. Ahogyan egymáshoz érnek. Látszik, hogy: 

szex - szerelem - szexuális kapcsolat

- Van-e közöttük harmonikus szexuális kapcsolat vagy nincs. Függetlenül tehát attól, hogy a fontossági sorrendben a szex a harmadik helyre került, a rendkívüli fontosságáról egy pillanatra sem feledkezhetünk meg. Valamint arról sem:

szex - szerelem - fontos

- Hogy egy nőnek ugyan olyan fontos a kielégítő szex, mint egy férfinak. Sőt azt tapasztalom, terapeuta munkám során, hogy egy bizonyos kor felett a férfiak érdeklődése jelentősen csökken. Míg az asszonyoké jelentősen növekszik.

szex - szerelem - okokat

Beszéltünk már erről. Azonban egy későbbi Szex, szerelem blogunkban részletesen kitárgyaljuk a férfi érdeklődésvesztését, illetve a nemi potencia csökkenését kiváltó okokat. Valamint a női frigiditást kiváltó okokat. Sőt megoldásokat is adunk rá. Várjuk az e-maileket!

szex - szerelem - prostituált

Ott tartottunk tehát, hogy az igen nagy tapasztalatú férfi prostituált nagyon magabiztosan jelentette ki, hogy: 
- Nem a szexualitás a férfiak szemében egy nőtől a legfontosabb.
Aztán így folytatta:
- Feltéve, ha Casanova típusú férfival találkoztál.

szex - szerelem - Casanova

Alapvetően kétféle típusú férfi van. 
A Casanova típusú és a Don Juan típusú. Nagyon sokféleképpen különböztetik meg a kétféle férfitípust. Van olyan elnevezés is, hogy
- a játékos, a sármőr, a csábító, a macsó, stb. típusú pasi és az ellentéte
- a jó, a rendes, a következetes típusú pasi...

szex - szerelem - Don Juan

Nem sorolok fel többet. A lényege a megkülönböztetésnek, hogy milyen szándékkal közeledik egy férfi egy nőhöz. A Don Juan típusú férfi csak szexelni akar. A Casanova típusú férfi teljes egészében akarja a nőt. Azonban felgyorsultak az események.

szex - szerelem - soha

Aminek az a következménye, hogy manapság már nagyon nehéz felismerni a nőnek, hogy mik a férfi szándékai. Egy dolgot viszont nagyon fontos tisztáznunk. Egy férfi csak úgy soha! Megismételem, mert nagyon fontos. SOHA nem közeledik úgy egy nőhöz, hogy ne akarna valamit.

szex - szerelem - kromoszóma

Arra egy igazi férfinak egyszerűen "nincs kromoszómája", hogy csak úgy locsi-fecsizzen egy nővel. A legfontosabb kideríteni, hogy van-e embere a nőnek. És ezt nagyon gyorsan. Minél hamarabb. Egyik Don Juan típusú férfi ezt a következőképpen csinálja.

szex - szerelem - macsó

Miközben flörtöl a nővel, gyorsan előhozakodik a macsó dumájával, hogy:
- Csinos vagy! De ha megtudná az urad, hogy én ilyeneket mondok neked, még a végén lelőne engem.
Kétféle választ kaphat:

szex - szerelem - neki

1. válasz
- Ááá! Ő nem olyan... 
vagy:
- Nincs is fegyvere NEKI... 
Nem ez a játékosnak való nő. Hiszen azt mondta, hogy "Ő" vagy hogy "NEKI". Tehát foglalt. Igazi macsó sosem éget fel maga mögött minden hidat. 

szex - szerelem - udvarias

Nagyon udvariasan, szinte észrevétlenül rázza le mihamarabb a nőt. Megtanulta már csábításai alatt, hogy lesz ez a nő még pár nélkül. És akkor nagyon jól fog jönni, hogy most milyen kedves és udvarias. Így ezt mondja, a lehető legnyájasabban:

szex - szerelem - beszélünk

- Ó! Nahát! Nos. Nekem mennem kell most. Majd később beszélünk...
És valóban. "Majd később beszélünk" - valamikor... Ugyanis a játékos sosem mond le a neki tetsző nőről. A gyanútlan nőnek pedig meg sem fordul az agyában, hogy később mennyivel könnyebb prédája lesz Don Juannak.

szex - szerelem - sármőr

2. válasz
- Nincs férjem...
- Ez az! - ujjong magában a sármőr. És ugye ezeknek a csábító típusú férfiaknak mindig azonnal mehetnékük van. Főként ha már kezükben van a nő. És mondja is:

szex - szerelem - dumcsizzunk

- Ó szépségem! Hogy repül veled az idő. Szinte nem is érzékelem, ahogy így együtt vagyunk. Mikor hívhatlak fel, hogy megint dumcsizzunk? Ebédidőben vagy inkább munka után?
Be ne dőlj neki! Be ne dőlj! Férfi nem használ ilyen szavakat, hogy "dumcsizzunk". 

szex - szerelem - pasi

Meg hogy "repül az idő veled". Meg hogy "együtt vagyunk". Csak akkor, ha szexelni akar. Persze, ha Te is csak azt akarsz? Akkor rajta...! Ráadásul a pasi profinak tűnik. Még az időpont egyeztetést is alternatív technikával csinálja. 

szex - szerelem - macsótrükk

Így nem azon gondolkodsz, hogy megadod-e a számodat neki, hanem hogy melyik időpont a jó. Pedig ez egy kommunikációs macsótrükk. Eszében sincs neki még egyszer csak úgy találkoznia Veled. Főként nem dumcsizni.

szex - szerelem - mobilom

- Csörgesd meg a mobilomat! - Folytatja és villogtatja okos telefonját, amelybe ma Te leszel az ötödik már, aki belekerül. Gyorsan készít Rólad egy fotót. És már mellette is van a számod.

Nézd! 

szex - szerelem - férfias

Semmi gond, ha olyan férfival is kipróbálod a szexet, aki vélhetően nagyon sok mindenre meg fog tudni tanítani Téged. Azonban tudnod kell! Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy megtaláltad az igazit. Bár nagyon férfias, nagyon lehengerlő stílusa van. 

szex - szerelem - Don Juan

Lehet, hogy ő egy "csak" Don Juan típusú férfi. A "csak"-ot azért tettem idéző jelbe, mert nem egy Don Juan típusú férfi van. Sőt gyakorlatilag egy idő után mind úgy jár. Előbb utóbb lesz egy nő, aki mellett megmarad. De azt is fontos hozzátennem, hogy:

szex - szerelem - felhív

- Ne várd a hívását, mert lehet soha nem fog felhívni!

A Casanova típusú férfi szinte mindenkit felhív. És mindenkivel le is fekszik. Mára már viszont, ahogyan korábban beszéltük felgyorsultak az események. 

szex - szerelem - Casanova

A Casanova típusú férfiak számára is ma már más értéket kapott az idő és a szexuális teljesítmény. A férfi manapság kizárólag a szex minőségétől teszi függővé, hogy kivel és mennyi ideig marad együtt. 

szex - szerelem - öntudat

Sajnos erről a nők is tehetnek. Ugyanis a két világháború után egyre több olyan nő "keletkezett, keletkezik", aki nem az első kapcsolatát "nyüvi". A nő a több nemi kapcsolat tapasztalatából kifolyólag öntudatára ébredt. 

szex - szerelem - szexuális

Megszerezte magának a jogot, hogy teljes értékű szexuális élményei, orgazmusai legyenek. Ezért aztán komoly elvárásai vannak a férfiak szexuális teljesítésével kapcsolatban.

Hogyan lehet megkülönböztetni már az elején a Casanova és a Don Juan típusú férfit?

szex - szerelem - kapcsolatteremtés

Sehogy! Pontosan ugyan olyan eszköztára van, hajszálra ugyan olyan profi a kapcsolatteremtésben, mint a Don Juan típusú férfi. Mert ha nem az, akkor kínlódhatsz egy lúzerral - sajnos.

szex - szerelem - fektetni

Ilyenek vagyunk mi férfiak... Mindannyian le akarunk fektetni Téged! Ha egy férfi közeledik Hozzád, akkor azt kizárólag és csak is kizárólag azért teszi, mert meg akarja tudni Rólad, hogy le tud-e fektetni és még egy fő szempontja van, hogy:

szex - szerelem - milyen áron

- Jó jó, hogy le akarom fektetni a csajt, de milyen áron? 
- Hogy-hogy milyen áron? Mindenáron! - hangzik a régi poén erre.
De a viccet félre téve, ma már ez nagyon nem így van. Ma már egyre árérzékenyebbekké váltak a férfiak. 

szex - szerelem - elcsábítani

És ez bizony a válság óta, a fiatal srácoknál is megfigyelhető. Ami nem feltétlenül jelent közvetlenül pénzügyi ráfordítást. Mert az első kérdése a férfinak nem a pénz, hanem, hogy mennyi időbe telik neki elcsábítania Téged...

szex - szerelem - célratörő

Így aztán halottam már nagyon gyors, nagyon célratörő, viszont azzal együtt nagyon idétlen közeledést is egy férfi részéről. 
Egy nagy, szabadtéri rendezvényen odaült mellénk egy csak látásból ismert tag. Szinte minden bevezető nélkül megkérdezte, a mellettem ülő nőtől... 

szex - szerelem - nőtől

Látszott rajtunk, hogy semmi közünk egymáshoz. Rólam meg egyébként is tudta, hogy van valakim. A nő a kollégám barátnője volt, akivel a rendezvényen együtt dolgoztunk. Épp elment intézni valamit, rá vártunk. Szóval megkérdezte, a nőtől, hogy:

szex - szerelem - durr bele

- Foglaltnak tetszik lenni? Már, hogy van partnere kedves?
Sem azt, hogy bemutatkozott volna. Vagy csak úgy udvariasan szóba elegyedett volna velünk. Aztán megkért volna engem, hogy mutassam be a hölgynek. Semmi! Durr bele a közepébe. 

szex - szerelem - partner

Már a partner szóból kiderült, hogy csak partnert, pontosabban szexpartnert remélt a nőben. 
A kollégám feleségének. Eleganciájának és intelligenciájának volt köszönhető csak, hogy nem mondta azt neki, hogy:
- Maga bunkó! Menjen innen a fenébe!

szex - szerelem - prostituált

Ehelyett kedvesen csak ennyit mondott:
- Igen van. Hamarosan itt lesz.
Mire a manus felállt mellőlünk és elment. Szóval így nem lehet egy igazi nőhöz közeledni. De még egy intelligens prostituált is elküldte volna "melegebb éghajlatra", annyira tolakodó volt.

szex - szerelem - elhanyagolt

Persze lehet, hogy ez az ő taktikája. Jóképű pasi volt, de nem egy sármőr az biztos. A nagy számok törvénye alapján akár még össze is jöhet neki így valaki. Hiszen olyan sok frusztrál és elhanyagolt nő van a világban...

szex - szerelem - dugunk

Saját magam tapasztaltam meg anno egy nyaraláson. Az egyik Don Juan típusú haverom már "fűzte" egy ideje a csaj fejét. Aztán egyszer csak megkérdezte tőle, mindenki füle hallatára:
- Dugunk? Vagy nem dugunk?
Természetesen a lány azt válaszolta, hogy:
- Nem dugunk!

szex - szerelem - lefeküdt

Ettől függetlenül néhány órával később csak lefeküdt a sráccal...

Azért tudunk ennyire hatékonyak lenni, mert
1. Megtehetjük. Ugyanis a nők sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak még mindig a férfi taktikáknak és stratégiáknak. Azért és a következő, mert:

szex - szerelem - motiváltak vagyunk

2. Nagyon célirányosak tudunk lenni. Ha motiváltak vagyunk, sokkal jobban oda tudunk koncentrálni egy feladatra, mint a nők általában. Sokkal nagyobb testi, lelki, szellemi, stratégiai és taktikai erőt vagyunk képesek magunkból felszabadítani.

szex - szerelem - gyengébbik nem

És összpontosítani is, mint egy nő. És ha ez a cél, ez a feladat pont maga a gyengébbik nem, akkor nem sok esélye van velünk szemben. Bármire képesek tudunk lenni, hogy megszerezzük azt, a nőt, aki megtetszik nekünk. Viszont mindig a nő dönt! 

szex - szerelem - szexeljen

Ugyanis ha nem is tetszünk neki, kitartásunkkal azt akkor is el tudjuk érni nála, hogy legalább egyszer szexeljen velünk. Azonban mint terapeuta, és mint férfi is azt tanácsolom, hogy ezt a helyzetet kerüljük. Az ilyen jellegű aktusnak nem túl sok értelme van. 

szex - szerelem - kegyeit

Ha nőn látszik, hogy nem tetszünk neki nem sok értelme van a kegyeit megszerezni. Férfi prostituáltunk is így járt fiatalkori szerelmével. Megszerezte, beleszeretett és majd belepusztult a viszonzatlan szerelembe. Elment inkább világgá. A szó szoros értelmében.

szex - szerelem - Mark Gungor

Férfi prostituált riportalanyunk hívta fel tehát figyelmünket Mark Gungor komikus-lelkipásztor előadására.

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkat Mark Gungor előadásával folytatjuk...