2014. július 31., csütörtök

Szex - Szerelem 07.31

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, tehát az utolsó, hogy hetente mindennap jelentkeztünk. Július 31-én csütörtökön a folytatás a nagy király történetével folytatódik...

szex - szerelem - 2. stáció

Kornél:
Királyunk az előző Szex, szerelem blogunkban az érzelmi folyamatok második, a düh stációjába került már.
   2. stáció - Amikor is hirtelen felpattant trónjáról. Kirántotta a trónterem hatalmas ajtaját. Majd mint egy eszelős rohant fel palotájának legmagasabb tornyába. A torony szélén állva ökölbe szorított kézzel ordította bele a világba:
- Majd én megmutatom nektek!

szex - szerelem - küzdelem

Dühében ártatlan feleségét okolta, hogy hogy merte ezt tenni vele. És hadat üzent a nő apjának. A csatára olyan gyorsan került sor, hogy a kiszemelt ellenségnek esélye sem volt az indulatos királlyal szemben. Minden dühét és erejét bevette. Személyesen vett részt az ádáz küzdelemben.

szex - szerelem - 3. stáció

Bánatát nem oltotta a győzelem mámora.
   3. stáció - Lányokat, nőket, asszonyokat! - adta ki parancsba, következő állapotába kerülve a hatalom ura.
Napokig hedonista vágyaktól tobzódva, egyszerre több fiatal lánnyal, nővel és asszonnyal szeretkezett. Zabált és ivott a fenséges uralkodó.

szex - szerelem - önsajnálat

Azonban az önmarcangoló sötét gondolatok és a gyönyörű asszonyának illata és emléke még kétségbeesettebbé tették a hatalmas embert. 
Egy ekkora teremtő akarat is képes depresszióba, önsajnálatba süppedni?
Bizony ez így van!

szex - szerelem - állapot

1. - Az első stáció: A sokk, a felfoghatatlan. A király megtört. Böjtölt és imádkozott.
2. - Utána megmutatta a világnak, hogy ő még mindig mekkora harcos.
3. - Aztán jött a következő érzelmi állapot. Amikor az érzékek kielégítése következett. Pénztárcától függetlenül ez sem hozott megoldást eddig még senkinek.

szex - szerelem - hatalom

Ugye azt gondolhatnánk a mi kultúránkban, hogy pénzzel és hatalommal és férfiként egy ember nem kerülhet olyan helyzetbe, olyan kálváriába mint mi...
Dehogynem!
Ugye ismerősök Neked is a szenvedés állomásai. 

szex - szerelem - stációk

Ezek ugyan úgy végig söpörnek a gazdag vagy a szegény embereken, mint a betegségek. Nem válogat és nem szán meg senkit, ha ilyen helyzetbe került. Mindenki végigmegy ezeken a stációkon. Végigmegy az úton vagy elpusztul.

szex - szerelem - trónterem

De van egy jó hírem: Ha valami nem tud bennünket elpusztítani, akkor attól erősebbekké válunk. De van egy nagyobb erő is, ami a királyunk medáljában van még mindig. Valahol elhajítva a trónterem egyik sarkában. És még mindig leforrasztva.

szex - szerelem - birodalom

Királyunk évtizedekig viselte a családi ereklyét, most meg mégsem jut eszébe.
Inkább úgy döntött egy újabb feleséggel kárpótolja magát. A legszebb, legrangosabb, legfiatalabb királyné jelöltek jelentkeztek. Még a birodalom határin túlról is.

szex - szerelem - 3. állomás

Ez még mindig a 3. állomás (stáció). Amikor társtalanná válunk gyorsan igyekszünk gondoskodni arról, hogy ez az állapot ne tartson sokáig. Erről pont egy előző Szex, szerelem blogunkban beszélgettünk. Arról, hogy a pártalanság sajnos egy idő után megszokható.

szex - szerelem - fontos

Azonban arról is beszélgettünk, hogy a társtalanság nem egész-séges állapot. És előbb utóbb nem kívánt szomatikus tünetei is lesznek. A 3. érzelmi állapot - a párunk elvesztése után - éppen ezért egy rendkívül fontos állapot. Még akkor is, ha ez nem szerelmi kapcsolat.

szex - szerelem - 4. stáció

A király tehát, már meglévő feleségei mellé egy újabbat vásárol. Számára a
   4. stáció, - a megnyugvás ideiglenes érzelmi állapota - akkor következik be, amikor új feleségében gyönyörködik. Imádott királynéjára hasonlít az arca, kedvessége, odaadása.

szex - szerelem - megbocsátás

A negyedik fázisban már nem jut eszünkbe a volt szerelmünk minden percben. Már csak óránként gondolunk rá. Azonban még mindig ugyan azokkal az ellentétes düh és megbocsátás érzésekkel, mint az előzőekben.

szex - szerelem - újrakezdte

Kezdenek visszatérni a napi rutinjaink. A munkaterápia egyébként minden stációban a legjobb terápia. Akik ilyenkor állás, munka nélkül vannak nekik sokkal nehezebb. Volt olyan páciensem, aki ebben a helyzetében, amikor befejezte a takarítást újrakezdte.

szex - szerelem - megdöbbentő

Még aprólékosabban, még precízebben, még akkurátusabban. Újra és újra kitakarította a lakását.
- Megdöbbentő - mondta, - hogy két nap alatt mennyi por gyűlik össze ugyanazon a helyen, ahol újrakezdtem...
Vigyázat! Ebbe bele is lehet bolondulni.

szex - szerelem - 4. stációban

Akkor már inkább az, hogy a 4. stációban az emberek csupa olyan dolgot kezdenek el csinálni, amit addig fel sem tételeztek magukról. Beiratkoznak például agykontrollra, jógára, mindenféle személyiségfejlesztő és természetgyógyász tanfolyamokra. 

szex - szerelem - ezoterikus

Megváltoztatják az étkezési szokásaikat, hobbijaikat, baráti köreiket. Ezoterikus újságokat, könyveket kezdenek olvasni. Rokonaik, barátaik, munkatársaik, akik eddig aggódva nézték leépülésünket azt gondolják, hogy végre kijöttünk a gödör aljáról.

szex - szerelem - hasonlít

Mert van ugye egy mondás, hogy: - A gödör alja ott van, ahol végre abbahagyjuk az ásást. Azonban ez a stáció csak menekülés az újabb párkapcsolat elől. 
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen helyzetben vesz egy olyan feleséget, férjet, aki hasonlít az előzőre.

szex - szerelem - 5. stáció

Ráadásul királyunkat az újabb felesége nem szerelemmel szerette, ami aztán hamarosan előidézte benne az 
   5. stáció-t, - a teljes apátiát és kiábrándultságot. Megcsömörlünk a másik nemtől. Köszönjük szépen a legjobb inkább egyedül.

szex - szerelem - hedonisztikus

Ez az érem másik oldala. Pár hónappal ezelőtt még széttettük a combjainkat akár óvszer nélkül is bármilyen férfinak vagy férfiként nőnek. Értsd jól, amit mondok! Szóval mindenféle hedonisztikus élvhajhász buliba, vagy akár egy ütős gruppenszexbe is belementünk. Vagy belementünk volna.

szex - szerelem - álmodunk

Most viszont teljes elzárkózás mindentől, ami a másik nemmel kapcsolatos. Tipikus ötödik érzelmi állapot. A stációk közül az egyik legtipikusabb, amit viszont egy nyilallás szokott követni. Egyszer csak együtt álmodunk a volt kedvessel. És óriásit szerelmeskedünk vele álmunkban.

szex - szerelem - csodálatos

Aztán megint ugyan olyan boldogok vagyunk együtt, mint kapcsolatunk legszebb napjaiban. Sőt még sokkal-sokkal boldogabbak. Család vesz körül bennünket. Minden mélységesen békés és csodálatos. Minden csupa boldogság, remény és hit.

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkkal a jövő héten jelentkezünk.