2014. július 14., hétfő

Szex - Szerelem 07.14

Riporter: Egy korábbi Szex, szerelem blogunkban a párkapcsolati kommunikáció volt az elsődleges témánk. Erre kaptunk tegnap e-maileket. Melyik volt a legérdekesebb?

szex - szerelem - blog

Kornél: A következő e-mailt kaptam:
- Azt már értem, hogy hogyan kellene tartania velem egy férfinak a kapcsolatot. De hogyan találok végre egy pasit?

Kornél:
- A kérdés jogos! Korábbi Szex, szerelem blogunkban már sokat beszéltünk róla.

szex - szerelem - figyelmesség

Többek között tegnap is ezzel fejeztük be. Azokkal a kommunikációs helyzetekkel, amikor a legnagyobb hatással tudunk lenni egy másik emberre. A pasitalálás nem lutri, illetve a nőtalálás sem. A figyelmesség az egyik legvonzóbb eszköz szinte az összes lehetőség közül.

szex - szerelem - odafigyeljen

Ugyanis az emberek általában nagyságrendekkel több gondot és időt fordítanak a saját megjelenésükre, megnyilvánulásaikra, mint arra, hogy a másik emberre odafigyeljenek. Őszintén odafigyeljenek! Az odaadó figyelmesség pedig tényleg feltűnően ritka jelenség.

szex - szerelem - tükröd előtt

Az egyik válaszom tehát arra a kérdésre, hogy:
- Hogyan találok pasit? 
Ez:
- Figyelj oda a férfiakra!
A tükröd előtt töltött idődhöz képest ha legalább fele (vagy vannak hölgyek, akiknek a negyede is elég lenne) időt szánsz egy férfira, hogy jól megnézd Magadnak.

szex - szerelem - rendszeresen

Ha ez alatt az idő alatt megfigyeled benne, hogy mik azok a részletek, amik tetszenek Neked. Főként a mozdulataiból képes vagy megérezni, hogy valójában milyen ember lehet. Ha ezt a figyelmet napról napra rendszeresen végzed nőkkel és férfiakkal egyaránt. 

szex - szerelem - százból

Akkor bele fogsz tartozni azok közé az emberek közé, akik a százból egy. Százból egyetlen ember fordít figyelmet egy másik, akár idegen emberre. Utazol a buszon, villamoson, metrón vagy éppen az utcán mész. Ez hasznos idő a gyakorlásra. És rendkívül szórakoztató.

szex - szerelem - tekintet

Amikor autót vezetek, akkor is a másik vezető tekintetét keresem. A biztonságos közlekedést az jelenti számomra, amit anno a bölcs oktatóm tanított nekem: 
- Vezetés közben már rutinból kell tudj magaddal foglalkozni, hogy el tudd kapni a másik tekintetét! 

szex - szerelem - figyel

- Ha érzékeled, hogy lát, akkor már figyel rád!
Óriási bölcsesség! Autóvezetés közben a rutinos autóvezetők nem magukra, hanem mindig a másikra figyelnek.
Láttál már olyan sofőrt, akinek mind három tükre maga felé volt fordítva?

szex - szerelem - figyelni

Hogy mindegyikben csak magát látta? 
Ugye hogy nem!
Hiszen addig élne, amíg magával lenne elfoglalva. A több mázsás, tonnás járművekkel való közlekedés tehát megtanította az embereket egymásra figyelni. 

szex - szerelem - pártalálás

Így ha Neked már van jogosítványod és nem dodzsemszerűen ütközöl mindenkivel, akkor a teljes lényed fel van készítve arra, hogy eredményes lehess a pártalálásban. Megjegyzem a férfiak sok más egyéb tényezőn kívül, többek között ennek is köszönhetik a sikeres pártalálásukat.

szex - szerelem - rutin

Rutinná válik bennünk férfiakban a gyors figyelem és az abból fakadó ösztönös reakciók. Statisztikák bizonyítják, hogy azok a nők, akik rendszeresen és rutinosan vezetnek autót eredményesebbek a pártalálásban is.
Miért?

szex - szerelem - figyelem

A figyelem és a figyelem mellé párosuló ösztönös figyelmesség miatt. Ez nagyon jó hír mindenki számára, aki tudatosan szeretne párt találni magának. Semmi mást nem kell tenned csak figyelned kell. A figyelem alapján kiderül, hogy mire van szüksége a másiknak.

szex - szerelem - pártalanul

Ha már a másik szükségletét megismered nem kell túl nagy figyelmesség hozzá, hogy ki tudd elégíteni. 
Egy példa. 
Miután egyik pártalanul élő páciensemnek ezt a lehetőséget elmondtam azonnal alkalmazni kezdte.

szex - szerelem - flegmatikus

Edina (26) - Kedves, mosolygós szangvinikus. Kolerikus makacssággal.
Balázs (34) - békés, visszahúzódó flegmatikus. Elemző melankolikus vonásokkal.
Reggel mindketten ugyanazzal a villamossal utaznak a munkahelyükre.

Kapcsolatuk úgy kezdődött, hogy:

szex - szerelem - taktikusan

Edina régóta lát egy helyes pasit reggelente, akivel szívesen megismerkedne.
- De hogyan?
Azt javasoltam neki, hogy figyelje meg, hogy általában melyik ajtónál szokott állni, ülni és igyekezzen ott felszállni. Próbáljon taktikusan mindig a közelébe kerülni.

szex - szerelem - stratégia

Ez már tízből nyolcszor sikerült is neki, amikor végre elérkezett a stratégia pillanat. A férfi eltüsszentette magát. Edina előkapott egy papírzsepit és mosolyogva a férfi felé nyújtotta. Az hihetetlen hálás, tágra nyitott szemekkel fogadta a nő figyelmességét.

szex - szerelem - felsegítette

Megtört a jég. Beszédbe elegyedtek. Onnantól kezdve a férfi mindig az első ajtónál a villamos szélvédőjéhez állt az alsó lépcsőre. Ahogy nyílt az ajtó leszállt és a várakozók között a nőhöz sietett és figyelmesen felsegítette a villamosra.

szex - szerelem - tettek

Hetekig jártak így együtt a villamoson beszélgetve. Mikor megint a női stratégiának kellett közbelépnie, hogy a bátortalan férfi a tettek mezejére léphessen.
Mi történt?
A nő folyamatosan figyelte a férfi szavait, dolgait, mindent, amit csak elmesélt magáról.

szex - szerelem - első randi

Megint ugye a figyelem és a figyelemből következő figyelmesség. Az első randi is a nő ösztönzésére kellett létrejöjjön. Mert hát már a pasi eddig még a telefonszámát sem kérte el. A nő már majdnem ott tartott, mint az egyszeri kislány az egyszeri kisfiúval.

szex - szerelem - kislány

Ismerjük a történetet? A kisfiú megkérdezi a kislányt:
- Hazakísérhetlek?
Mire a kislány...

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat a kislány válaszával folytatjuk...