2014. július 2., szerda

Szex - Szerelem 07.02

Riporter: Mai, most a párkapcsolati telefonálással foglalkozó Szex, szerelem blogunkat a tegnapi témával folytatjuk...

szex - szerelem - blog

Kornél: A 19 éves - a napokban kitűnőre érettségizett - fiammal beszélgettem a párkapcsolatokról. Komoly kapcsolatban van már majdnem egy éve a kislánnyal. Természeten fiatal hölgyként teljesen másként és másra használja a mobilját, mint a fiúk.

szex - szerelem - tréning

Beavattam a srácomat a "Női telefonálási szükségletek"-ről szóló tréningünk titkaiba. És megosztottam vele a tréning jegyzetét. Ennek a tréningünknek a jegyzete arról szól, hogy a nők telefonálási szükséglete ki legyen elégítve.

szex - szerelem - párkapcsolat

Mindenekfelett úgy, hogy nőnk is elégedett legyen és mi se zakkanjunk bele.
Így ha mi kezdeményezzük a hívásokat nem csak plusz pontokat jelent a párkapcsolatunk érdekében, hanem mi irányíthatjuk a beszélgetést. Főként az időtartamát.

szex - szerelem - szex minősége

Így lehetnek az egyes telefonbeszélgetések az ingerküszöbünknek megfelelően akár csak két percesek. 
Az összegyűjtött pontszámok alapján az vacsora és esti szex minősége messze magasabb lesz. Szemben a napközbeni sérelmekkel, ami nőnket érte.

szex - szerelem - alkalmazkodnunk

Ezeket a sérelmeket valakivel meg kell osztani. Minél gyorsabban. Erre pedig a telefon egy nagyon gyors és ideális eszköz. A fiam fiatal barátnője esetében a szülei, a tesója, a tanárok, az edző stb. kibeszélése. Nekünk férfiaknak ehhez a tényhez tudatosan kell hozzáállnunk és alkalmazkodnunk!

szex - szerelem - semmi dobozunk

Azért, mert mi teljesen másként működünk. Bennünket minél nagyobb sérelmek érnek, annál mélyebbre húzódunk a barlangunkba. A semmi dobozunkba. Mindaddig teljesen szótlanul vagyunk, és nem jövünk ki onnan, amíg el nem telik a feldolgozáshoz szükséges idő.

szex - szerelem - mi bánt

Ebből szoktak lenni általában a legnagyobb párkapcsolati kommunikációs ellentmondások és problémák.
- Mi bánt szívem? - kérdezi végtelen jó szándékkal és segíteni akarással a szerelmes nő.
Férfi nem azt válaszolja, mint a nők ilyenkor, hogy:

szex - szerelem - nem érdekes

- Semmi... - mert őt tényleg nagyon bántja valami, csak éppen pont most dolgozódik fel benne. Ezért azt mondja:
- Nem érdekes... - ami szó szerint azt jelenti, hogy addig nem érdekes, amíg nem tudok beszélni róla.
Erre a nő:

szex - szerelem - megnyugszom

- Mond el nekem szívem! Hidd el sokkal jobb lesz utána. Hisz én is mindig megnyugszom, ha elmondhatom valakinek, hogy mi bánt. - Olaj a tűzre. 
A nő, az ismerethiányos nő, aki még nem tudja, hogy a férfiak másként működnek ilyen helyzetekben, mint a nők! 

szex - szerelem - provokálni

Így aztán az egyik legkeményebb női fegyvert alkalmazza. Elkezdi provokálni a férfit.
- Már nem szeretsz? Miért nem beszélsz hozzám?
KÉSZ!
Vérmérséklettől függő - a robbanástól, a férfihisztin át, a mély apátiáig - ilyenkor a reakció és a vita heve...

szex - szerelem - nőkről

Egy későbbi Szex, szerelem blogunkban részletesen átbeszélgetjük ezeket a helyzeteket, de most a nőkről van szó elsősorban.
Fontos volt ez a kis kitérő viszont. Így könnyebb lesz, - hogy az alapvető különbségeket gyorsan kielemeztük - megérteni a női telefonálási szükségletet.

szex - szerelem - felnőttek

Szóval korosztályától függő egy hölgynél, hogy kikkel keveredik napközben kommunikációs ellentmondásokba és sérelmekbe. Fiataloknál a szülők, tesók, osztálytársak, tanárok, stb.
Felnőtteknél a munkahelyen a főnök, a beosztott, a szállító, a vevő és a többi, és a többi. 

szex - szerelem - panaszolni

Otthon a gyerek, a szomszéd, a nagyszülők és a megannyi ellentmondásos kommunikációból adódó problémás helyzet. Ezeket mind, mind el kell panaszolnia. Valakinek ki kell mindezt kommunikálnia magából, különben feszültségeket okoz nála. 

szex - szerelem - vagyunk

Amikor napközben telefonvégre kap bennünket, akkor aztán kijön belőle. Arra számít, hogy együtt érzünk majd vele. Azonban erre mi férfiak abszolút alkalmatlanok vagyunk. Egyszerűen nincs benne a kromoszómáinkban. Telefonban pedig még kitettebbek vagyunk.

szex - szerelem - trénerasszony

Viszont, hogy működőképes maradhasson a párkapcsolatunk ezekre a helyzetekre készített fel bennünket egy profi párkapcsolati trénerasszony.
Legfontosabb érvünk, amikor telefonban elindul a panaszáradat, hogy:

szex - szerelem - tanította

- Imádlak szívecském! De ez nem telefontéma. Majd este otthon megbeszéljük!
És valóban. Este otthon például vacsora közben tudunk úgy csinálni, mintha megbeszélnénk. Ugyanis azt tanította nekünk a kérdésben igen jártas előadónő, hogy:

szex - szerelem - sérelme

- Egy nő nem azt várja el tőlünk, hogy ténylegesen megbeszélgessük vele a sérelmeit. Főként nem azt, hogy másnap bemenjünk a munkahelyére és végigpofozzunk mindenkit, aki sérelmet okozott a mi kis galambocskánknak. 

szex - szerelem - önuralom

Annyit szeretne csak, hogy figyeljünk rá és hallgassuk meg.

Nos Hölgyeim és Uraim! 
Tapasztalatból tudom, hogy ehhez óriási önuralom szükséges. Azon felül az ismeretek folyamatos gyakorlása. 

szex - szerelem - tudatosítom

Ha nem veszek részt anno ezen a tréningen és nem tudatosítom magamban, hogy ezt így kell csinálni, magamtól sosem jöttem volna rá. Mindamellett, hogy - a habitusomnál fogva -, a mai napig nem tudom huzamosabb ideig csinálni.

szex - szerelem - csúcsvezetők

Volt egy férfi páciensem. Sosem tudta elhozni a kedvesét, hogy közösen vegyenek részt egy terápiámon. Mindketten csúcsvezetők voltak, más-más cégnél. A fiatal nő minden este lestrapálva, lefáradva, olykor rengeteg házi feladattal érkezett haza. 

szex - szerelem - műsor

Megcsinálta gyorsan a vacsorát és minden este ugyanaz a műsor ment, hogy:
- A tulajdonosok. Aztán azoknak a rokonai, akik valójában az ő beosztottaiként úgy kellene viselkedniük, hogy... Aztán a többi kolléga és kolléganő. A szájuk helyett a kezüknek kellene járniuk. 

szex - szerelem - fekszik

Bezzeg mikor ő nem készül el miattuk valamivel időben, akkor aztán kapja a lecseszést. Hol az egyik, hol a másik, hol az X-dik tulajdonostól. Három cégcsoportból áll a konszern. Hajnalban kell. Későn fekszik. Mégsem éri utol magát.

szex - szerelem - együtt élni

- Hét évig bírtam, - mondja aztán nekem a férfi - mert egyébként imádtam, sőt a mai napig imádom azt a nőt. Együtt élni viszont? Belefáradtam.
Ahogy Katz tábori lelkész mondja a Svejk című könyvben:

szex - szerelem - végtelen

"- Mert a végtelen jóságos Úristen, végtelen irgalmának és kegyelmének is megvan a maga határa..." A groteszk ebben az, hogy:
- Ha az Isten végtelen, akkor hogyan lehet mégis határa? - Igazi cseh humor.

Szóval sokan élnek ilyen és ehhez hasonló mókuskerék-kapcsolatban.

szex - szerelem - nőként

A végtelenbe vetett mélységes hittel, aminek előbb utóbb határt szab a természetellenesség. 
- Mert mit csináljon egy fiatal nő, akinek intellektusához és végzettségeihez mérvű, - nőként igen nehezen elérhető - beosztása van? 

szex - szerelem - szabadideje

Akit emiatt többszörösen használnak ki a tulajdonosok. Kétségtelen, hogy nagyon jó fizetése van. Azonban a cégen kívül semmire nem jut ideje. Nincs barátnője, akivel levezethetné a feszültségeit. Folyamatosan képzi magát a maradék szabadidejében. 

szex - szerelem - ivarérett

És az intellektuálisan és társadalmilag hozzáillő férfinak önti ki a napközbeni sérelmeit. 
Hét éven keresztül! Az nagyon sok. Egy ivarérett férfi összes teljesítőképességi idejének akár a 10-20%-a is lehet. Erre mondják - rajtunk terapeutákon kívül szintén - az urológus szakorvosok, hogy:

szex - szerelem - beszélgetésre

- Természetellenes.
Számtalanszor kértem, hogy jöjjön el a hölgy is egy terápiás beszélgetésre. Volt, hogy le volt szervezve az idő, amikor aztán - jóval korábban korrektül szólt és - lemondta. Rendkívüli igazgatósági ülés miatt.

szex - szerelem - feleségül

A férfi végül feladta. Viszonylag szokásos történet következett ezután. A sikeres vezető egy nála jóval fiatalabb hölgyet talált hamar az interneten. Aztán feleségül vette. Már a második babát várják... Intellektuálisan messze alulmarad korábbi szerelméhez képest. 

szex - szerelem - sikeres

Azonban mégis naponta 4-5-ször hívja fel telefonon a feleségét. Igaz okosan. Maximum 2-3 percekre. 
Az ő tudása és sikeres élete véletlen?
Nem!
Az összes párkapcsolati könyvet CD-t és DVD-t megvette. 

szex - szerelem - lelkesen

Elolvasta, meghallgatta és megnézte. Szinte valamennyit odaadta rögtön a kapcsolatuk elején, az akkor még csak "jelöltjének", aki viszont lelkesen tanulta belőlük a párkapcsolati és szexuális tennivalókat. 
- Egy igazán képzett nő! - gondolta akkor. - Asszonynak való...

szex - szerelem - dploma

A férfi amikor szakított nagy szerelmével viszonylag sok nőt "kipróbált" mire megtalálta az igazit. Azonban a volt kedvese azóta sem.
Most komolyan kérdezem Tőletek. Mert lehet, hogy én tévedek.
Mire a három diploma egy embernek, ha a létéhez szükséges ismereteket viszont elutasítja magától?

szex - szerelem - rafinéria

Van még egy különleges ellentmondás. A nők általában maguk sem ismerik a női titkokat. Maguk is női rafinériának, valami elítélendő dolognak vélik gyakorta. Bíznak a férfi "tapasztalatában", ahogyan Borbásné Csilla is írta. 

szex - szerelem - pornófilm

Olykor kényelmességből is, ahhoz akarnának inkább alkalmazkodni a nők, ahogyan a férfi szeretné. Miközben a férfi "tapasztalat" sokkal inkább pornófilmbeli, mint tényleges képesség. 

szex - szerelem - blog

Ezen felül az férfiakban a tudás megszerzésre való nyitottság is sokkal ritkábban tapasztalható, mint a nőknél.

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat - ezen előzmények feltárása után - az öt női telefonálási igénnyel folytatjuk...