2014. július 3., csütörtök

Szex - Szerelem 07.03

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkat névnapi élményekkel folytatjuk? Boldog névnapot kívánunk neked Kornél.

szex - szerelem - blog

Kornél: A korábbi Szex, szerelem blogjaink bevezetői után ma végre eljutottunk oda, hogy megoszthatom Veletek, amit egy nagyon profi párkapcsolati hölgytrénertől tanultam. Lényege tehát az, hogy bármennyire is komfortzónán kívüli, egy férfinak telefonálgatnia kell.

szex - szerelem - hallgatnunk

Rendszeresen, lehetőleg naponta többször fel kell hívnia a szerelmét. A lányt, a nőt, az asszonyát. És bizony csacsognia kell vele. Azaz engednie kell, hogy ő is beszélhessen. Férfiként - akár tetszik nekünk, akár nem - meg kell hallgatnunk a legsürgősebb, legfontosabb információkat!

szex - szerelem - személyesen

Azt már tudjuk, hogy egy nőnek minden információ sürgős és fontos, ha végre telefonvégre kaphat bennünket. Mi viszont már a második mondattól frászban vagyunk, hogy:
- Te jó ég! Vajon meddig fog ez így tartani? Neki nincs dolga, hogy olyan dolgokról beszél telefonban, amit személyesen kellene?

szex - szerelem - előadónő

Erre adott - asszonyként - öt rendkívül hasznos tanácsot a párkapcsolati terapeuta, tréner és előadónő. Azt mondta, hogy: 
- Ezek alapismeretek. Olyan helyzetek, amikor a nő is érzi, hogy fontos a férfijának, és a férfi sem kap gutaütést a női telefonálási szokásoktól.

szex - szerelem - telefon

Ugyanis a nőknek fogalmuk sincs arról, hogy a férfiak számára a telefon legkevésbé a csacsogásra való. A párkapcsolati kommunikációban az egyébként is hátrányosabb helyzetben lévő férfiak, a telefonbeszélgetésekben még kiszolgáltatottabbak.

szex - szerelem - blog

Amikor férfiként és terapeutaként erről beszélek ezt mindig bővebben ki kell fejtenem. Beszélgettünk már erről egy korábbi Szex, szerelem blogunkban. Azt azonban még nem mondtam el, hogy a párkapcsolati kommunikációban is van alá és fölérendeltség.

szex - szerelem - tényező

A személyesen "megvívott" vitákhoz képest a telefon, cset, e-mail lehetetlenné teszi a férfi számára a fizikai erejének a megnyilvánítását. Intellektuális tényezőről beszélek most és nem a használatáról vagy a fitogtatásáról. Egyszerűen csak az érzésről.

szex - szerelem - megnyugtat

Ha nő és férfi vitába keveredik, a férfi soha nem nyerhet. Van egy híres mondás:
"Azt a vitát nyerheted meg, amit el sem kezdesz..."
Férfi ha egy személyes vitában alulmarad és meghunyászkodik (mert nővel szemben nincs esélyünk), még megmaradhat a férfinak az érzés, ami fizikai erőfölényének köszönhetően megnyugtathatja őt.

szex - szerelem - felesége

"Erős enged, gyenge szenved..." - Ezt egy férfi páciensemtől hallottam, aki hozzátette, hogy:
- Bár az eredeti mondás az okosról és szamárról szól... - Ő magát azonban mindig ezzel nyugtatja meg, ha úgy érzi, hogy a felesége papucsot akar csinálni belőle.

szex - szerelem - tudatos

Szóval telefonban nincs lehetőségünk férfiként fizikai erőnket éreznünk. Ezért mondom azt, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagyunk.
A tudással és tapasztalattal felvértezett trénerasszony is tudta ezt, ezért tanított bennünket, férfiakat a tudatos viselkedésre.

szex - szerelem - telefon

Következőképpen:
1. Olyankor telefonálj, például olyan napszakban hívd fel szíved hölgyét, amikor elképzelhető, hogy nem fogja felvenni a telefonját. Még neked sem!
- Na de most komolyan?

szex - szerelem - tréning

Ha nem egy női profi tréner előadásán hallom nem hiszek a füleimnek. 
- Ezt tényleg így kell csinálnunk nekünk férfiaknak?
Párkapcsolati tréningen, külön foglalkozáson a párok férfi tagjainak tanítja ezt egy szakember. Aki ráadásul asszony!
Így folytatta:

szex - szerelem - nagybetűs

Ilyenkor gyorsan írsz neki egy e-mailt, amiben leírod, hogy:
- Hívtalak Szerelmem, mert Rád gondoltam. Csak azt akartam mondani Neked, hogy szeretlek.
Döbbenet nem? Tele nagybetűs megszólításokkal.
Így már érthető, hogy ez tényleg még csak két perc sem volt. De máris látszik, hogy hogyan lesz belőle este kedvenc vacsora...

szex - szerelem - kipróbáltam

A következő négy megoldás még sokkal ütősebb. Ráadásul van ami nem is ennyire, és van ami egyáltalán nem manipulatív. Van, amit már többször kipróbáltam. Amiket kipróbáltam jól működnek. Javasolni tudom feltétlenül!

szex - szerelem - együtt érzel

2. Óra egész (például 12:00) előtt három perccel (11:57-kor) hívd, amikor pontban dolgod indul. És hivatkozz rá!
- Két percem van Drágám és kezdünk. Csak érzeni akartam, hogy együtt érzel velem és szorítasz nekem. Ugye Veled minden rendben Drágám? Este beszélünk. Szeretlek.

szex - szerelem - szükség

Ez is nagyon ütős. És ebben sokkal több is van, mint egy szimpla telefonhívás. Tele van emóciókkal, lelkesedéssel, odaadással. Ráadásul gyakorta van szükségünk nekünk férfiaknak a szeretett nőnk támogatására. Emlékszünk ugye a három szükségletre?

szex - szerelem - csacsogás

- Támogatás
- Gondoskodás (szer-etet-és)
- Szerelmeskedés
A támogatás a három közül a legfontosabb. És ha ezt nem csacsogással, hanem egy egyszerű:
"- Igen Édes Kornélkám"-mal, - egyetlen tőmondatban megkapjuk, madarat lehet fogatni velünk. 

szex - szerelem - fer

Erőnknek erejével vagyunk képesek megküzdeni bármivel és bárkivel.
Ez a tanács szintén nagyon jó! Alkalmazni fogom. Még úgy is, hogy meg fogom mondani a szerelmemnek, hogy tényleg csak két percre fogom felhívni előtte. Így azért számomra fer is!

szex - szerelem - ösztönösen

3. Azelőtt hívd fel mielőtt egy fontos dolga neki kezdődik!
Szerintem ez jól esik mindig egy nőnek. Ezt én eddig is gyakorta alkalmaztam. Ösztönösen ugyan, de alkalmaztam. Most már jobban odafigyelek rá.

szex - szerelem - figyelmesség

- Gondolom már a reggeli értekezletre tartasz! Azért hívtalak, hogy tudd, hogy szorítok Neked. Szeretlek.
Ennek, az ilyen jellegű figyelmességeknek egy párkapcsolatban létfontosságú jelentősége van. És nincs benne semmi manipulatív jelleg. Ezt minden férfinak alkalmaznia kell!

szex - szerelem - életszerű

4. A "gyorskérdés"! 
- Most lesz a kisebbik lányodnak a ballagása. Csokit vagy virágot vegyek neki. Ha a szüleid virágot, akkor én inkább egy értékes, díszes bonbont vennék.
Ezek életszerű helyzetek. Ebben van egy pici manipuláció.

szex - szerelem - jutalmad

Hiszen majdnem eldöntötted, hogy mi legyen, hogy mit veszel. De ok és lehetőség a pontszerző rövid telefonhívásra. Azonfelül ilyenkor duplán fontos a telefonálás. Nem rád kell szólni, hogy ne felejts el elmenni, hanem még ajándékkal is készülsz. Óriási szerelmeskedés lesz a jutalmad!

szex - szerelem - hívtad

5. Pingelés
Amikor már lefeküdt vagy még nem ébredt fel. Ne csörgesd ki csak pingeld meg! Semmiképp ne ébreszd fel! Ezt ki kell kockulnod. Amikor együtt vagytok és látod nála a telefonját gyakorold ki, hogy ne csörrenjen meg, de ott legyen, hogy hívtad. 

szex - szerelem - ébredtél

Aztán mikor hív, akkor kevésbé tűnik lerázásnak, ha a hívásodra hivatkozol.
- Azért hívtalak mert Rád gondoltam és olyan jó lett volna Veled Szerelmem. De nem akartalak felébreszteni csak megpingeltem a telódat. Remélem nem ébredtél fel rá. 

szex - szerelem - őszintén

A múltkor ezért játszottam a csörgőhangoddal, hogy hívlak, amikor együtt voltunk. Gyakran eszembe jutsz mikor éjszakás vagyok, Te pedig magadban alszol...
Ez legyen nagyon őszinte. Ha nincs ilyen késztetésed, vagy mindig együtt alusztok akkor ezt hagyd. Csak ŐSZINTÉN!

szex - szerelem - minőségjavítás

Ezek férfi stratégiák és taktikák. Tervszerű párkapcsolat-erősítés. A minőségjavítás tervezése. Mindenképpen pozitív, ha így állsz hozzá. Aztán, hogy pontozod vagy nem. Hogy számolod a számla egyenlegét ez habitus függő. 

szex - szerelem - csináld

Üzemeltesd ezeket a gyakorlatokat úgy, ahogyan számodra a leghatékonyabb. Lényeg, hogy csináld!

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban boldog névnapot kívántunk Kornélnak.
Mindenkinek foci VB élményben gazdag hétvégét. Jövőhéten folytatjuk!