2014. július 24., csütörtök

Szex - Szerelem 07.24

szex - szerelem - blog

MÁR CSAK JÚLIUS VÉGÉIG!
Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban, egy Dunántúli hölgy esetéről beszélgettünk. Aztán szóba kerültek a fiatalok is... Ma mivel folytatjuk?

szex - szerelem - gyógyítani

Kornél: Arra hoztam példákat, hogy mi gyarapítja a legmegdöbbentőbb adatot, ami miatt a pártalan emberek napról napra egyre többen vannak. Még mindig rengetegen gondolják azt, hogy lelki sérüléseiket egyedül maguk is meg tudják gyógyítani. Olyan, mintha egy komoly fizikai sérülést az ember maga magának be tudna kötni, be tudna gipszelni.

szex - szerelem - gyógyulnak

Lehetetlen!

A pártalanság állapota óriási kín. Mind közül a legelviselhetetlenebb érzés. Az ebből fakadó érzelmi sérülések nagyságrendekkel nehezebben és hosszabb idő alatt gyógyulnak be, mint akár egy nyílt csonttörés.
Ezt ráadásul szinte valamennyi - nem csak felnőtt ember - tudja már.

szex - szerelem - betegség

Azt viszont már kevesen, hogy a kezeletlen lelki seb ugyan olyan fertőzően képes az emberi szervezet egészséges részeire is átterjedni, mint egy kezeletlen betegség. A lelki betegségek előbb utóbb kihatnak a szervi működésekre is.

szex - szerelem - költségei

Halottam már olyat is, hogy egy asszony sajnálta a pénzt arra, hogy kezeltesse magát. Egyszerűen nem volt tudatában annak, hogy a jelen állapotának költségei el fognak törpülni a következmények költségeihez képest...

szex - szerelem - állapot

A pártalanság állapota egy nő vagy egy férfi helyzetében ugyan ilyen költséges állapot a jelenben. Éppen ezért ezt az állapotot nem szabad sokáig húzni, halasztani. Többek között azért sem, mert öntudatlanul meg is szokhatja az egyedüllétet az ember.

szex - szerelem - nem kell

Akkor aztán elkezd gyártani egy csomó újabb önkorlátozó téves hiedelmet, hogy:
- Szeretek egyedül lenni...
- Nem szól bele senki az életembe...
- Nem kell alkalmazkodnom senkihez... 
- Nem kell kerülgetnem senkit...
Stb.

szex - szerelem - párkapcsolat

Összefoglalva tehát: A pártalanság állapotát a lehető legnagyobb erőfeszítéssel és befektetéssel mihamarabb fel kell cserélni a párkapcsolatban éléssel. Még akkor is, ha ez a párkapcsolat nem tökéletes. Sőt még akkor is, ha nem szerelmi alapokon nyugvó kapcsolatban kell élnünk.

szex - szerelem - szeretettel

Na most aztán olyat mondtam, amire biztos rengetegen fognak felháborodott e-mailt írni. Szeretettel várom a történetedet. Szeretettel várom az érveidet. Tudsz példát írni, ami bizonyítja, hogy tévedtem? Nos akkor közzé fogjuk tenni, és homokot szórok a fejemre...

szex - szerelem blog

Későbbi Szex, szerelem blogunkban ki fogok térni a nem szerelmi alapokon nyugvó működő kapcsolatokra. Azonban addig is nézzük a pártalanság állapotának megszüntetésére a megoldást!
Nézzük a hogyan kérdésekre a válaszokat!

szex - szerelem - fektess be

Ott tartottunk:
# 1. Stratégiai lépéseket kell tenned a pártalálás érdekében, hogy:
- El tudd engedni a múltadat!
Ehhez
# 1/1. fektess be!
Akár csoportterápiába, akár egyéni terápiába, akár könyvekbe, egyéb tudásanyagokba.

szex - szerelem - pornófilm

Na most döbbenj meg! Volt olyan páciensem, aki arról számolt be, hogy ő még abból a korból merítette a legtöbb, a férfiakhoz szükséges ismereteit, amikor még ingyenesen elérhetőek voltak - 23:00 órától - egyes televíziócsatornákon az igényes pornófilmek.

szex - szerelem - talpraesett

Nőként olyan szexuális élményeket szerzett, amivel aztán talpraesetten kényeztette a férfi partnereit. Hogy mégis miért jött aztán el hozzám? Mert a férfiak viszont megközelítően sem voltak képesek olyan teljesítményekre, amiket ő a pornóban látott. Emiatt gyakorta elhagyta őket.

szex - szerelem blog

Legfőbb kérdése az volt, hogy:
Hogyan lehet a férfiakat rávenni arra, hogy egy kicsit tovább bírják a vele való szeretkezést? Hogy ő is el tudjon érni a csúcsra. Erre a kérdésre egy későbbi Szex, szerelem blogunkban részletesen kitérek majd. Előbb azonban kell szereznünk egy pasit!

szex - szerelem - egyszerű

Hogyan szerezzünk pasit?
Hogyan váltsuk fel a pártalanság állapotát a párkapcsolatban éléssel?

# 1/2 Úgy, hogy:
Váltsuk fel az ismerethiányos állapotunkat, helyzetünket, a folyamatos tanulásra való készség állapotával. 

szex - szerelem - alkalmazni

Azaz, amibe befektettünk képesek legyünk alkalmazni is!
Ilyen egyszerű?
Igen! Alapvetően ilyen egyszerű!
Az elmélet, az ismeretek megszerzése fontos. Azonban alkalmazásuk nélkül semmit nem ér! Csináld tehát!

szex - szerelem - könyvek

A folyamat a következő: keressünk a neten olyan írásokat, amelyek be tudnak avatni bennünket a szükséges titkokba. Amelyek aztán hatékony könyveket, DVD-ket, azaz otthon feldolgozható igényes információkat ajánl az ismeretek megszerzéséhez, a tanuláshoz.

szex - szerelem - készségszint

# 1/2/1
Ez az első és legkényelmesebb lépés, amit egy nő vagy egy férfi megtehet magáért. Egy kézzel fogható könyv vagy DVD egyébként is egy nagyon hatékony megoldás. Ott van a polcunkon és bármikor elővehetjük, ha egy ismeretet készségszintté akarunk fejleszteni.

szex - szerelem - hogyan

Még mindig fülembe csengenek - egy párnappal ezelőtti terápián elhangzott - kétségbeesett kérdések:
- De hogyan, amikor még most tapasztaltam meg először ezt az iszonyatos fájdalmat?
- Elhagytak!
- Honnan merítsek erőt a bénult lábaimba és kezeimbe?
- A zokogástól folyamatosan fájó torkomon keresztül hogyan vegyek levegőt?

szex - szerelem - élménye

Egy személyes élményemet had meséljek el. Azt, amikor először megtörtént velem a világ legszörnyűbb, legkatasztrofálisabb élménye. Ezt úgy mondom, hogy volt már motoros balesetem. Többször feküdtem műtőasztalon és még sorolhatnám hány helyen voltak már komoly fájdalmaim a testemben.

szex - szerelem - tüzesen

Amikor először megtapasztaltam a lelki fájdalmat, nem kaptam levegőt a sírástól. Csecsemőpózba görnyedtem a fájdalomtól. Az alkarom erei belül mintha széthasadtak volna a tüzesen égető kíntól. Fejem pattanásig sajgott az idegtől. Végül pedig elveszítettem az eszméletemet egy rövid időre.

szex - szerelem - szúrás

Ilyen eszméletvesztéses fájdalmam soha az előtt és azután sem volt. Illetve egy apró majdnem eszméletvesztéssel járó, - de az is inkább érzelmi volt. Amikor egy nagy tűvel gerincvizet vettek a csigolyáim közül. Doki azt mondta:
- Ha megmozdul eltörik a tű...

szex szerelem blog

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkat innen folytatjuk...