2014. július 7., hétfő

Szex - Szerelem 07.07

Riporter: Múltheti Szex, szerelem blogunkban igen sok érdekes témát érintettünk. Mi volt szerinted a legfontosabb?

szex - szerelem - blog

Kornél: Az elmúlt héten a női telefonálási szokásokat - a párkapcsolati tréningeken - feldolgozó jegyzetéből ragadtunk ki öt fontos módszert a Szex, szerelem blogunkban. Ebből kiderült, hogy a nők elsősorban a kapcsolattartásra, beszélgetésre használják a mobiltelefonjukat.

szex - szerelem - nyugodt

Szociálisan különösen nagy igényük van a verbális kommunikációra. Naponta legalább 3200 szó kell elhagyja az ajkaikat ahhoz, hogy nyugodtak és kiegyensúlyozottak legyenek. Ha ez nem valósul meg számukra, akkor feszültségeket okoz bennük.

szex - szerelem - arcukra

Szerencsére ez nem kumulálódik bennük. Akár jó pár napot is kibírnak e nélkül a szükségletük nélkül. Azonban egyre frusztráltabbakká, egyre lestrapáltabbakká válnak. És szó szerint kiül ez a hiányérzet, még akár az arcukra is.

szex - szerelem - nők

Nagy koncentrációt, teljesítmény centrikus illetve egyedül végzett munkakört betöltő nők meg is betegszenek, ha huzamosabb ideig kell így élniük. Mint ahogyan számos hiánybetegség okát sem ismerjük, a nők sem tudják általában magukról, hogy mi a bajuk.

szex - szerelem - boldogsághormon

Megoldásként többen közülük erre is az evéssel próbálkoznak. A jó lakottsággal, vagy az édességek fogyasztásával megjelenő boldogsághormon (endorfin) egy ideig tényleg megnyugvást jelent. Az alkohol fogyasztás ugyanúgy. 
Azonban nem ez a megoldás!

szex - szerelem - férfiak

A hozzájuk közelálló férfiak is ráadásul rendkívül tévesen ítélik meg az ilyen kommunikációhiányos kitettségtől szenvedő nőket. Mint ahogyan a nők, úgy a férfiak is magukból indulnak ki. Nő azt mondja a férfinak, ha látszik, hogy gondja van: 
- Beszéld ki magadból!

szex - szerelem - blog

Férfi pedig azt, hogy:
- Ennek a nőnek egy alapos dugás hiányzik!
Korábbi Szex, szerelem blogjainkból is tudjuk már, - hogy akár a nő, akár a férfi - ha a másik nemmel kapcsolatosan saját magából indul ki, akkor mindig téved.

szex - szerelem - megoldás

Mi a megoldás? 
#1. A párkapcsolat? 
A férfi, kizárólag akkor jelent megoldást egy nő számára, ha gyerekeket nemz neki. Ha közösen családot teremtenek. A gyermek már a nő hasában is biztosítja azt a kommunikációs forrást, akihez beszélni, akiről gondoskodni lehet.

szex - szerelem - igény

Azonban a párkapcsolatra, a törődésre, a másikra - génjeinknél fogva - mindig is megmarad az igényünk. Ráadásul a nőkben ez az igény sokkal fokozottabban, és majdnem életük végig fennáll. Viszont a férfiak nem alkalmasak a napi 3200 szó befogadására. Képtelenség.

szex - szerelem - család

#2. Az abszolút megoldás - a családon kívül - a barátnő. A család mellett is a legjobb megoldás egy nő számára a barátnőjével, a húgával, a nővérével, a lányával, az anyjával, összességében egy másik kedves nővel beszélgetni. Hihetetlenül egész-séges!

szex - szerelem - időrabló

Ezt az abszolút megoldást viszont a kolerikus és a melankolikus vérmérsékletű nők általában időrablónak érzékelik.
- Főként ha még a munkakörük is teljesítményorientált. 
- Ha a munkájuk kevés beszélgetést tesz lehetővé. 
- Ha szabadidejében is sajnálja az időt a 3200 szóra.

szex - szerelem - másnap

Ráadásul!
- Ha a párkapcsolatában létező férfi kimenekül előle. A panaszáradat miatt.
Sajnos a másik oldala is igaz a kumulálódásnak. Hiába beszél a nő egy nap dupla 3200-at, attól még másnap is ki kell beszélgetnie magát. Ugyanis másnap megint egy csomó új hatás éri...

szex - szerelem - séta

Nő azt a barátnőjét kedveli a legjobban, akivel mindig lehet beszélgetni. No meg sétálni. A másik csodálatos dolog, amit a nők imádnak a férfiak pedig nem, az a céltalan séta. Főleg kirakatok előtt. Mert az a férfinak nem csak idejébe, hanem pénzébe is kerül.

szex - szerelem - menjünk

Nők olyan férfit szeretnének, akivel mindennap lehet beszélgetni és sétálni.
Férfiak pedig olyan nőt, aki lelkesen megy velük a kanbulis meccsekre és vadászatokra. Következőt javaslom:
Hagyjunk szeretettel és kedvességgel teret egymásnak. Néha menjünk el sétálni, és néha menjünk el egynapos vadászatokra.

szex - szerelem - időarány

A vita nem megoldás!
Tudom, hogy a félóra, egy óra sétához meg egy kis vásárláshoz képest az egynapos vadászat, vagy a kétszer negyvenöt perces meccs hozzá sem hasonlítható. Ráadásul akkor, amikor az ágyban mindez az időarány megfordítva történik.

szex - szerelem - nézhetem

Egy párkapcsolatban ha bármelyik fél az idő- vagy a pénzarányokat kezdi el figyelni, akkor...
Nos a legtöbb ilyen kapcsolat sajnos eleve kudarcra van ítélve. Akár férfi vagyok akár nő, én nézhetem (mérni már nem érdemes), hogy mennyit adtam. Azonban követelőzni...

szex - szerelem - szexis

Nő és férfi között mindig is óriási különbségek voltak és lesznek. Azonban ez a legbájosabb az egészben. A másság szexis! Nagyon szexis! Rácsodálkozni egy nő nőiességére, egy férfi férfiasságára. Csodálatos!

szex - szerelem - a nőt

Rácsodálkozni a nőnk telefonálási szokásaira. A barátnőjével történő csacsogására. A gömbölyded szépségére. Vagy ha egy férfi azt szereti, az őzike karcsúságára. 
Mindegy! 
A nőt szeretni kell! 
A nőt csodálni kell! 
A nőt időnként meghallgatni kell! 
A nő napja így teljes. 

szex - szerelem - szótlanul

Azonban ahogy Mark Gungor - amerikai lelkészhumorista - mondta viszont a férfiakról: 
- Mi férfiak ahhoz, hogy egy napunk nyugodtan sikerüljön, több órát kell a semmidobozunkban szótlanul töltenünk. Lehetőleg egyedül.

szex - szerelem - pontos

Még egy fontos!
Picit visszakanyarodva a telefonálási szokásokhoz. Akár nőként, akár férfiként kezdeményezed a napközbeni telefonhívást. Az legyen mindig a megállapodásotok szerinti időben! És percre pontos!

szex - szerelem - elkötelezni

Másik!
Ha nem tudod fogadni a hívást jelezd ezt azzal, hogy kinyomod a telefont, majd mihamarabb hívd vissza a párod.
Az ilyen jellegű apró figyelmességek nagyon érdekesen tudják elkötelezni egymás felé a párokat. Már rögtön a legelején is. 

szex - szerelem - lenyűgöznek

Például, amikor e-mailt írsz neki. Azt írod, hogy:
- Választottam Neked egy külön betűtípust. Csak Veled levelezek ezzel. Tetszik?
Ezek a kis női "hülyeségeknek" tűnő dolgok engem személy szerint mindig lenyűgöznek, a mai napig is. 

szex - szerelem - örömködve

Terapeutaként tanítom is a fiúknak, férfiaknak, hogyan kell ezekben megtalálni a kapcsolat biztonságát. Hogyan kell ezeket örömmel észrevenni. Örömködve elismerni. Jelzésekkel viszonozni. Az ilyen apró jelek, jelrendszerek bensőségesebbé, meghittebbé teszik mindig a párkapcsolatokat.

szex - szerelem - érzéseit

Patrick Swayze például a Ghost című filmben egy szerelmes férfit alakított. Azonban rendkívül zárkózott, melankolikus személyiségű férfit játszott, aki nem szívesen mutatta ki a szerelmének sem az érzéseit. Amikor a lány (Demi Moore) azt mondta neki, hogy:

szex - szerelem - szerelembeszéd

- Szeretlek... - a fiú mindig csak annyit válaszolt rá, hogy:
- Dettó! - Ez volt az ő egyedi szerelembeszédük.
Amikor meghalt aztán egy balesetben, hogy egy utcai támadásban megvédje szerelmét. Halála pillanatában megígérte a lánynak, hogy a síron túl is...

szex - szerelem - spiritiszta

A filmünk történetében a Whoopi Goldberg színésznő által alakított spiritisztának megjelenik a már halott fiú. A lány a rendkívül megrázó jelenetben csak annyit mond a médiummal kapcsolatban lévő szerelmes férfinak, hogy:

szex - szerelem - bizonyíték

- Szeretlek - mire a válasz a spiritiszta szájából:
- Dettó... - döbbenet bizonyítéka volt a szerelem halálon túli jelenlétének.

Az igazán szerelmes pároknak saját jel és szókészleteik is vannak. 

szex - szerelem - játékok

Általában a szangvinikusabb fél kezdeményezi, de a szerelemben a másik szívesen megy bele az ilyen játékokba.
Ezt azért mondom el, mert amikor teljesen frissen vesszük fel valakivel a beszélgetés fonalát, figyeljünk oda ezekre az apróságnak tűnő jelekre! 

szex - szerelem - elköteleződés

Figyeljünk ezekre az apró jelrendszerekre, amit a másik igyekszik elfogadtatni velünk. Ezek a felénk történő elköteleződésének az első lépéseit jelentik. A jelek megfigyelésével és viszonzásával, de a figyelmességgel magával is gyorsan és hatékonyan lehet kapcsolatokat kialakítani.

szex - szerelem - előzékenység

Van egy mondás: Amikor egy férfi kinyitja egy nő előtt az autó ajtaját és besegíti, akkor vagy a verda vagy a nő új... Engem erre a figyelmességre és előzékenységre az első, akkor 7 éves Skodámnál tanított meg az akkori kedvesem. 

szex - szerelem - hölgyutas

Így aztán, mint minden dogmatikus mondás ez sem teljesen igaz. Ugyanis én azóta minden hölgyutasomnak kinyitom az autó ajtaját és besegítem. Még a lányaimnak is. A történethez feltétlenül el kell mondjam a volt kedvesem odaadó gesztusát is. (Egyébként a mai napig nagyon jó barátok vagyunk.) 

szex - szerelem - áthajolt

Nem csupán elvárta tőlem, hogy kinyissam neki az ajtót, de mire átértem a vezető oldalra, addigra áthajolt és felhúzta a reteszt, hogy nekem a kulccsal már ne kelljen bíbelődnöm. Valószínű a baloldali zár bőven túlélte az autót, olyan ritkán volt használva.

szex - szerelem - szokás

A figyelem, a figyelmesség keresésének lehetősége az egy szokás. Egy nagyon jó szokás. Érdemes kialakítania mindenkinek magában. Akár nő, akár férfi.

Egy másik, szinte napi szintű figyelmesség lehetőségére is felhívnám a figyelmeteket.

szex - szerelem - neve

Bemutatkozáskor például mindenki a saját nevének kimondásával van elfoglalva. Arra koncentrál. Éppen ezért már nincs kapacitása, hogy a másik nevére közben oda tudjon figyelni. Egy tréningen tanultam meg és azóta én is tanítom, hogy:

szex - szerelem - benyomás

# Teljesen mindegy, hogy mit és hogyan mondasz, amikor kézfogás közben az első benyomásnál bemutatkozol. Sokkal jelentősebb lesz az első benyomásod a másikra, ha megjegyzed és rögtön megismétled a nevét. Majd meg is kérdezed kedves mosollyal tőle, hogy:

szex - szerelem - blog

- István! Milyen férfias név! - dicséred meg azonnal! - És hogyan szólíthatlak?
Vagy hölgy esetében például Ági.
- Milyen bájos női név! - lelkesedsz mosolyogva! - És hogyan szólíthatlak?
Na ez az igazi és felejthetetlenül jó benyomás keltés.

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban ismét izgalmas dolgokról beszéltél. Holnap mivel folytatjuk?