2014. július 23., szerda

Szex - Szerelem 07.23

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban a párkapcsolati kommunikáció volt az elsődleges témánk. Erre kaptunk ma e-maileket. Melyik volt a legérdekesebb?

szex - szerelem - sérülés

A legmegdöbbentőbb adat, ami miatt a pártalan emberek napról napra egyre többen vannak. Sokan azt gondolják, hogy a sérüléseiket egyedül maguk is meg tudják oldani. Olyan, mintha egy komoly fizikai sérülést az ember maga magának be tudna kötni, be tudna gipszelni.

szex - szerelem - Eleonóra

Párnapja egy fiatalasszony jelentkezett e-mailen online megbeszélésre a Dunántúlról. Oroszlányból írt.

Eleonóra (39) - gurgurászó kacajú, vidám szangvinikus teremtés. Komoly kolerikus egóval. Így aztán semmiben nem adott nekem igazat. Arra volt csak szüksége, hogy meghallgassam. Meghallgattam, és még folyik továbbra is a beszélgetés vele.

szex - szerelem - megtartsam

"Határozott egyéniség vagyok, úgyhogy most elsősorban az érdekel, hogy:
- Hol rontottam el? Mit kellett volna másként csinálnom, hogy megtartsam a kapcsolatomat? Jelenlegi problémám, hogy egyedül maradtam. 
Ismét! 

szex - szerelem - sors

Legutóbb olyan partnerrel hozott össze a sors, aki nagyon nehezen tudott eljutni a kielégüléshez. A közös csúcs szinte teljesen lehetetlen volt, pedig megpróbáltunk nagyon sok mindent. Tiszta szívvel szerettem, pedig szinte mindig előhozakodhattam volna vele. 

szex - szerelem - sírtam

Nem mondom, hogy nem volt 1-2 csalódott beszélgetésünk, de a tényen nem változtatott, sem az érzéseimben, sem a valós teljesítményben. 
Sírtál már szeretkezés közben, mert elmondhatatlanul szeretted és ez mindent pótolt? 
Én sírtam.

szex - szerelem - eufóriát

Életemben csak a gyerekeim születése okozott nagyobb eufóriát. 
Ezzel a férfival elmondhatatlanul a legszebb érzés volt a szerelmeskedés! 
Ezzel csak azt szerettem volna illusztrálni, hogy lelki hozzáállás, a SZERELEM nélkül minden más csupán csak szex. 

szex - szerelem - enni

A test kielégülése, mint az evés, vagy alvás. Egy szükséglet, azzal a különbséggel, hogy enélkül is leéltek már életeket, miközben enni, inni, aludni muszáj, ahhoz, hogy életben maradj."

szex - szerelem - elfogadható

Kornél: Sokszor halottam már ezt a hasonlatot. Olyan sokszor, hogy úgy tűnhetne, mintha elfogadható lenne. Azonban nem az. Egyáltalán nem elfogadható, nem egész-séges, sőt kifejezetten kínlódás a pártalanság állapota. 

szex - szerelem - vegetáció

Aki egyszer megtapasztalta azt az eufórikus élményt, amit egy testi, lelki, szellemi, szociális és szexuális téren harmonikus párkapcsolat adni tud, annak anélkül létezni már elvonási tünetekkel járó vegetáció az egész élete. Aki pedig nem, annak egy örök sóvárgás a pártalanság kínja. 

szex - szerelem - boldog

Párkapcsolat nélkül az evés, ivás, alvás, tehát csak vegetálás. Nem pedig boldog élet!

Aztán Skypeon beszéltünk. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem fordultak szexológushoz, terapeutához?
- De ő fordult! Elment urológus orvoshoz, aki gyógyszert is írt fel neki - hangzott a válasz.

szex - szerelem - kettőtök

- Használt? - kérdeztem.
- Nem. De nem ezért mentünk aztán szét.
- Miért csak a párod ment el orvoshoz? Nem érezted, hogy a közöttetek lévő nemiség összhangja kettőtök ügye, nem csak az övé...?
Még beszélgettünk, de lepattantak róla az érveim, aztán inkább hallgattam és megírtam neki e-mailben, hogy:

szex - szerelem - eufória

Általában egy kapcsolat ha elkezd megromlani, akkor az először a szexuális együttlétek csökkenésében vagy minőségének csökkenésében jelentkezik.
Ha ez eleve sosem volt jó, akkor az a kapcsolat - eufória ide, eufória oda - végzettre van ítélve. Főként ha csak az egyik félnek, esetünkben csak a nőnek eufórikus élmény a szexuális együttlét. 

szex - szerelem - aktivitás

A férfi pedig csak nehézségekkel küszködve élvezi azt. Sok esetben pont fordítva szokott történni. A pasi élvez nagyokat, az asszony pedig úgy marad. Kevés szakember találkozik ennek fordított eseteivel. Ugyanis a férfi aktivitás ilyenkor rövid időn belül nagyon minimálisra vagy akár nullára csökken. Aztán befelé fordul és nem kommunikál.

szex - szerelem - szeretet

Hamar elhidegül a nőtől.
Egy kapcsolatban testi, lelki, szellemi, szociális és - akár tetszik akár nem - szexuális összhangnak kell lennie.
A házasságok, párkapcsolatok legtöbbje elsősorban azért szakad meg, mert nem kielégítő a szex. A többi összhang, még az oly gyakran említett szeretet meglétekor is háttérbe szorul.

szex - szerelem - ösztön

Miért?
A történelmi résznél beszélgettünk a Földön élők legfontosabb ösztönéről, a fajfenntartás ösztönéről. A szexualitás, a nemiség olyan ösztön, amely olykor megmagyarázhatatlan érzelmeket, például a szerelmet katalizálja. 

szex - szerelem - könnyebb

A szexualitást nagyon nem szabad az evéssel, ivással, alvással egy lapon említeni! Aztán elbagatelizálni csak azért mert könnyebb nem küzdeni érte. Ugyanis enni, inni, aludni nagyságrendekkel könnyebb, mint közösülni.
Szándékosan fogalmazok ilyen nyersen, hogy akik menekülnek, azok is megértsék. 

szex - szerelem - nemiségünkhöz

A természetben a szebbnél szebb virágok színpompázatos virágszirmai és illatai kizárólag azt a célt szolgálják, hogy vonzzák a "nemiségükhöz", megtermékenyítésükhöz szükséges méheket, dongókat, bogarakat. Az embereknél az evés, ivás és alvás kizárólag azért van, hogy kiszolgálják a közösülést, azaz a fajfenntartást. 

szex - szerelem - gondoskodni

Vagy azért, hogy azok akik csak esznek, isznak, alszanak kiszolgálják azokat az embereket, akik gondoskodni tudnak az emberiség fajának fenntartásáról.
Hány ember vállal ma például Magyarországon két, három vagy annál több gyermeket???
Nemzettséget teremtő felelősséget!? 

szex - szerelem - évtizedek

Nagyon nagyon kevés! 
Azonban enni, inni, szexelni mindenki akar... Sőt követelőzik és békétlenkedik ha nem kapja meg. De milyen jogon? A Spektrumon például már évtizedek óta tízből legalább 6 film arról szól, hogy ha ez így megy tovább, vége a Földnek...

szex - szerelem - környezet

De kit érdekel?
Nem szeretem ezeket a filmeket, mert a probléma megoldására, a hogyanra szinte sosem térnek ki. Jómagam például elkötelezett környezetvédő vagyok. A nemzettségteremtő hozzáállás abszolút környezettudatos magatartás. 

szex - szerelem - biztonságba

Őseink természetes, a természettel együtt élő figyelmessége. Azzal együtt az is meggyőződésem, hogy ha az emberek az érzelmeikkel, a nemiségükkel biztonságba kerülnek, igenis akarnak nemezettséget teremteni. Gyermekeket, unokákat gyönyörködve nevelni. 

szex - szerelem - nőiesnek

Visszatérve a férfiak potenciális problémáira. Volt olyan fiatal nőkliensem, aki annyira frusztrált volt azért, hogy nem tudta kielégíteni férjét, hogy aztán megcsalta őt. Nem hagyta el, mert ugye a gyerek meg a vagyonközösség! Azonban folyamatosan csalja a férjét. 

szex - szerelem - partnert

És felettébb boldognak és nőiesnek érzi magát, hogy megvesznek érte a férfiak. 
Szeretne valakit, aki miatt otthagyhatná a férjét, aki mindenben tökéletes lenne és fel is vállalná őt, de hát ilyen még nem akadt. Ezért aztán hamar tovább ad a pasikon. 

szex - szerelem - micsodáját

Tizenkét éve (12 éve) él így és csak megy tőle az idő. Nyilvánvalóan egyre nehezebb korához illő potens partnert találnia. A fiatalabb férfiak ugyanis, ha belegondolnak egy pár együttlét után a lehetséges közös jövőjükbe, nem igazán akarnak elköteleződni mellette.

szex - szerelem - terapeuta

Szóval Eleonóra embere urológushoz fordult a szexológiai problémájával, terapeuta helyett. Szerencsétlen férfi egyedül ment el, a párja nélkül. Kiszolgáltatva volt kénytelen levetkőzni szemérmességét és megmutatni "micsodáját" egy másik férfinak. 

szex - szerelem - combjait

Teljesen nem normális egy ilyen helyzet, amikor ráadásul teljesen más a probléma. Azonban sajnos tipikus eset. Olyan, mintha egy nő a fogorvosnál levenné a bugyiját és széttárná a combjait. A "Nyissa szét az ajkait!"-ra.

Mi köze egy urológusnak egy férfi lelkéhez, egy férfi szexuális problémáihoz?

szex - szerelem - érdekelt

Az égvilágon semmi!
Ráadásul Dr. Urológus orvos - gyógyszergyári ügynökként - nem a megoldásban érdekelt. Hanem abban, hogy jó drága orvosságot írjon fel a problémára. Ráadásul "valakik" azt is kilobbizták, hogy a szakorvos által felírt orvosságok a "betegek"-nek csak töredékébe kerülnek.

szex - szerelem - hasznot

Hofi, amikor neki írtak fel a kórházban szert azt mondta:
"- Orvos nem mondta mire írta fel. Én meg nem mondtam meg neki, hogy mire használ..."
A "valakik" viszont hatalmas hasznot húznak belőle. De vajon ki fizeti meg a különbséget?
Nem kívánok ebbe belemenni. Ajánlom inkább Debreceni Gergely erre vonatkozó írását.

szex - szerelem - megoldjam

Jómagam kifejezetten azért lettem többek között család, pár- és szexuálterapeuta, mert a problémák megoldása nem húzódik sokáig. Abban vagyok érdekelt, hogy a problémát szinte azonnal megoldjam. Semmilyen formában nem vagyok érdekelt, hogy vegyszeres kezelést javasoljak. 

szex - szerelem - szerencsére

Arra ugyanis - szerencsére - még csak az orvosoknak van joga, amit sajnos maximálisan igyekeznek kihasználni. Jól lehet a második leggyakoribb elhalálozási ok a fejlett országokban, a nem megfelelő orvosságok beszedéséből, valamint a vegyszerek mellékhatásaiból következik.

szex - szerelem - mellékhatások

Eleonóra - az orvosoknak és vegyszereknek hiszékenyen kiszolgáltatott - embere, az utasításokat pontosan betartva kezdte el szedni a mérgező vegyszereket! Szexuális problémái semmit nem javultak, azonban a mellékhatások hamarosan megjelentek. 

szex - szerelem - pasija

Az orvos újabb orvosságot írt fel a mellékhatásokra, valamint annak az orvosságnak is a nem kívánatos mellékhatásaira. Egyik sem használt. A vége az lett, hogy egyéb okokra hivatkozva szétváltak útjaik.

Eleonóra megadta a volt pasija telefonszámát és én felhívtam. 

szex - szerelem - kielégítő

Nagyon kedves és előzékeny volt, hiszen még mindig szerette az Asszonyt. Azonban már egy számára szexuálisan is teljesen kielégítő kapcsolatban élve, mérhetetlen boldogságának adott hangot. 
Megkérdeztem tőle, hogy:
- Mi volt a gond Eleonórával a mostani kapcsolatához képest?

szex - szerelem - elmondom

- A szex - mondta.
- Eleonóra szerint azzal nem volt gond - mondtam.
- Ó dehogynem!
- Miért?
- Nézze! Hallottam már önről, így önnek elmondom, hátha elmondja az én Norcsikámnak. 
- Megtisztel és el fogom mondani neki ha ezt szeretné. Akkor viszont feltétlenül.

szex - szerelem - szerelmes

- Nos egyszerűen undorodott a spermámtól. Akivel most vagyok, - nem vagyok belé szerelmes, de - olyan lelkesedéssel és odaadással csinálja, hogy nem lehet neki ellenállni. Az egész szexuális életem szinte pillanatok alatt rendeződött. Gyorsan felizgulok...

szex - szerelem - megértéssel

...és a motiváció miatt, hogy utána úgy kényeztet, ahogyan én szeretem addig bírom a tudatommal kontrollálni a magömlésemet, ameddig csak akarom. No persze ez sem mindig sikerül. De olyankor is annyira mélységes megértéssel és szeretettel imádja és nyeli le a kiáramló férfierőmet, hogy ez mindig erőt ad a következő alkalomra. 

szex - szerelem - kerek

Ennyi!
Tényleg nem bonyolult. Az orvosok meg elmehetnek a szereikkel a p..cs..ba! - Fejezte be rövid mondandóját, picit hevesebben.

Rengeteg nő kínlódik azzal a tudattal, hogy:
- A férfiaknak csak az jó, amit a pornóban látnak!
Vannak, akik kerek-perec kijelentik, hogy ők azt NEM...

szex - szerelem - Asszony

Azonban egyre több "háziasszony" vállalja be ezt az óriási "kockázatot".
Azt szoktam mondani, hogy:
Az Asszony, aki főz az emberére abszolút képes kontrollálni a számára elfogadható ondó ízét. Így aztán tegye! Azonban alapvetően fejben dől el minden. A győzelem és a vereség. 

szex - szerelem - beleszeretni

A pártalanság kínja vagy a boldog párkapcsolat odaadó élménye. 
Itt tart a világunk. 
A fiataloknak ez már egyre kevésbé jelent gondot. A megvilágosult Asszonyok pedig tudatosan képesek beleszeretni... - Fejükben eldől és bevállalják nagy lelkesen. Aztán élvezik a végtelen kontroll élményét.

szex - szerelem - fiatal

Persze ez sem mindig ennyire egyszerű. A fiatal kislány mondta a kis fiatal pasijának:
- Már harmadjára veszem a farkad a számba egy órán belül, és te még mindig két másodperc alatt elsülsz...! Ami nem is lenne baj, de utána meg nem érdekellek egy jó ideig! 

szex - szerelem - kislány

Ez így megy már másfél éve. Ezt én nem csinálom veled tovább. Ne keress többé!

Erre a fiú szerelmi beteggé válik. Öngyilkossági kísérlettel kórházba kerül. Az őt gondozó pszichiáter eléri, hogy egyik beszélgetésre bejöjjön a kislány is.
-- Görcskor - ahogyan Dr. Cernus Imre nevezi a fiatalok ezen idődimenzióját, "A NŐ" című könyvében.

szex - szerelem - beszámol

Szóval ott vannak végre egy terapeutánál. Akkor aztán elszabadul a pokol. A lány beszámol a fiú viselkedéseiről, a fiú pedig először szembesül azzal, hogy ő csak élvezni akart, semmi többet. Miért kell ebből akkora patáliát csinálni és neki kórházba kerülnie?

szex - szerelem - elég

A kislány azonban elmondja a fiút mindenféle aljasnak. Arról is beszámol a dokinak, hogy nem elég neki, hogy a szülei nem szeretik egymást, veszekednek állandóan és hogy vállnak... Neki még itt van a fiú is, aki nem akarja őt megérteni.
A fiú erre, nagy szemekkel, érthetetlen tekintettel mondja a pszichiáternek, hogy:

szex - szerelem - meggyőzni

- Nekem midig jó volt vele. Fogalmam sem volt róla, hogy valamit ő is akar.
Pszichiáter érzékeli, hogy a kislány sokkal nagyobb bajban van mint a fiú. És hogy valójában a kislány szorul igazán terápiára. Azonban erről nem tudja meggyőzni egyikőjüket sem.

szex - szerelem - blog

Megint csak tipikus eset, amikor az emberek a jóakaró barát, ismerős, rokon, stb. orvosságát kezdik el inkább szedni, minthogy igazi lélekgyógyászhoz mennének...

Riporter: Egy következő, későbbi Szex, szerelem blogunkban ezt a témát folytatjuk majd. Azonban holnap...