2014. július 16., szerda

Szex - Szerelem 07.16

szex - szerelem blog

Riporter: Szex, szerelem blogunkat azzal folytatjuk, hogy ha valaki elutasítóan viselkedik velünk, akkor hogyan kommunikáljunk...

Kornél: Ha egy a nő a közeledésünkre elutasítóan reagál, akkor 
vagy 
- hagyod az egészet, és - a saját érdekedben - csak jókat gondolsz róla. 
Például: "Bizonyára komoly párkapcsolatban él..."
vagy
- tovább próbálkozol, bevállalva a visszautasítást.

szex - szerelem - kerekedik

3. Akár hogyan is alakul, ha Te mosolyogtál rá először, akkor Neked kell folytatnod a kezdeményezést. 
Most jön a férfi stratégia. 
Kérdezés:
- Látom Te is régóta jársz ezen a vonalon. Tudsz esetleg segíteni? - nem állsz meg! Hanem nézed a szemét. Kerekedik? Folytatod:

szex - szerelem - utca

- Most kivételesen hamarabb kell, hogy leszálljak, mint szoktam, mert az X.Y. utcára kell menjek. (Ne legyen túl ismeretlen utca!) Szerinted a ...utcai vagy a ...utcai megálló van közelebb hozzá?

szex - szerelem - Zig Ziglar

Az aktuális közlekedésre vonatkozó kérdés annyira ártatlan, hogy erre tényleg csak akkor nem fog válaszolni Neked, ha "Sokkal inkább neki fáj valamije". Emlékszel Zig Ziglar mondására? Tudod! Lehúzó, nem jó hangulatú kapcsolatra nincsen szükséged.

szex - szerelem - divatos

Ha viszont válaszol és ez a valószínűbb, akkor legyen begyakorolva a következő kérdésed.
- Esetleg ismered a környéket? Az x.y. boltba kell menjek. Te voltál már ott? 
Lehetőleg legyen egy divatos üzlet, amit a nők általában ismernek. 

szex - szerelem - konkrét

Előtte válassz egy lány vagy női rokonodat, és beszéld meg vele, hogy mit kellene, hogy valahol megvegyél neki. Könyv, illatszer, tisztítószer, esetleg mozijegy. Szóval egyszerűbb, ha tényleg konkrét dologról van szó, de nem egyetlen napon kivitelezhetőre. Legyen idő- és mozgástered!

szex - szerelem - egyeztess

Valamint hitelesebb ha tényleg mész valahova, mintha akkor akarod kitalálni a mondandódat. Szóval egyeztess előbb egy, a jelölteddel közel egyidős hölgyrokonoddal, így sokkal vonzóbb lesz a segítségkérésed.

szex - szerelem - randihoz

Hogy miért rokonnal?
Egy későbbi Szex, szerelem blogunkban beszélünk még majd a kommunikáció felvételének módszereiről. Most azonban Edina, a nő a kezdeményező. Nézzük meg, hogy ő hogyan oldotta meg Balázzsal, az első randihoz vezető kommunikációt.

szex - szerelem - kezdeményezni

Szóval Edina és Balázs utaznak a villamoson. Jól alakulnak egy bimbózó párkapcsolat felé a dolgok. Azonban Balázs annyira nem mer kezdeményezni, hogy a hetek óta tartó beszélgetéseik alatt, még a lány telefonszámát sem kérdezte meg.

szex - szerelem - számítógép

Azonban sok mindent elárult magáról. Edina viszonylagos szerencséjére, Balázsnak nem egy számítógépes játék a hobbija. Digitális fényképezői vannak és azokkal szeret fotózni. Facebookja sincs, mert nem számítógépfüggő. Sokkal inkább a természetet fényképezi.

szex - szerelem - szexuális

Nos hát igen! Nem lehet minden körülmény tökéletesen ideális. Ha egy férfinak nincs facebookja, az még nem jelenti azt, hogy nem tud kommunikálni. Én már hallottam ilyen női előítéletről. No meg egyes férfiak játék és internetfüggő szexuális beállítottságáról is.

szex - szerelem - visszautasítás

Érdekes, hogy nőknél jóval kevesebb játék és internetfüggő jelenség van, mint a férfiak között. A netes szexuális vágyak kielégítése pedig még kevesebb. Mikor férfiakat megkérdeztek erről, szinte valamennyiük első reakciója az volt, hogy:
- Nincs visszautasítás...

szex - szerelem - feltételezés

Balázs félénksége úgy tűnik szintén a visszautasítástól való félelemben gyökerezik.
- Honnan gondolom? - Ez a leggyakoribb oka a kapcsolatteremtési, illetve kommunikációs készségek leépülésének. Aztán az ebből fakadó előítélet és a nem jók feltételezése.

szex szerelem blog

A párterápiákon résztvevő, párkapcsolatban élő embereknek is ez a leggyakoribb problémája. A szexuális együttlétük ritkulása is gyakorta ennek a következménye. Erről már beszélgettünk egy korábbi Szex, szerelem blogunkban, de fogunk még később is.

szex - szerelem - természetfotó

Edina tehát megtudta, hogy Balázst mi motiválja. Hogy az elutasítástól való félelméből mi tudja végre kizökkenteni. Balázs hobbija a természetfotózás. Edina lázasan bújta már napok óta a netet és végre talált egy kiállítást, amelyen természetfotósok képei láthatók.

szex - szerelem - maguktól

Elkezdett stratégiát felépíteni a célja eléréshez. Fotós szakszavakat tanult meg. Valamint kérdéseket írt össze - taktikai elemként - a kommunikációjuk alakításához. 
Tudom, hogy ez nagyon mesterkéltnek tűnik. Meg hogy ezeknek a dolgoknak mind "maguktól" kellene jönniük.

szex - szerelem - szexis

Azonban azt tudnod kell, hogy minden boldog párkapcsolatban élő ember ezt csinálja. Eseményeket szervez, kirándulásokat és bulikat. Ajándékokon töri a fejét és mindenféle szexis dolgokon, hogy motiváltan, boldog élményekkel teli párkapcsolatot tartson életben.

szex - szerelem - NLP

Mindaddig, amíg zsigerből ezek a dolgok nem mennek, tudatosan kell felépíteni a tennivalókat. Hogy eredményesek lehessünk nevén kell neveznünk a folyamatokat. Amikor már NLP szinten "úgy maradtál", már elhagyhatod a cél, a terv, a stratégia, a taktika szavakat, kifejezéseket.

szex - szerelem - kiteljesedés

...és láss csodát! 
Mik maradnak? 
- A jól működő tennivalók. 
- A karácsony, a név és születésnapok, bulik, stb. 
- Az utazások és kirándulások. 
- A kellemes beszélgetések, sőt séták.
- Valamint mindennek koronájaként a jól működő párkapcsolatok szexuális kiteljesedése.

szex - szerelem blog

Ez a cél! Nem?
Edinának és Balázsnak is ez a célja. Csak még...

Riporter: Szex, szerelem blogunkat az okokkal folytatjuk. Azzal, hogy Edina és Balázs esetében mi az oka, - hogy látszólag Balázs, a férfi - tutyi-mutyinak tűnik...