2014. július 31., csütörtök

Szex - Szerelem 07.31

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, tehát az utolsó, hogy hetente mindennap jelentkeztünk. Július 31-én csütörtökön a folytatás a nagy király történetével folytatódik...

szex - szerelem - 2. stáció

Kornél:
Királyunk az előző Szex, szerelem blogunkban az érzelmi folyamatok második, a düh stációjába került már.
   2. stáció - Amikor is hirtelen felpattant trónjáról. Kirántotta a trónterem hatalmas ajtaját. Majd mint egy eszelős rohant fel palotájának legmagasabb tornyába. A torony szélén állva ökölbe szorított kézzel ordította bele a világba:
- Majd én megmutatom nektek!

szex - szerelem - küzdelem

Dühében ártatlan feleségét okolta, hogy hogy merte ezt tenni vele. És hadat üzent a nő apjának. A csatára olyan gyorsan került sor, hogy a kiszemelt ellenségnek esélye sem volt az indulatos királlyal szemben. Minden dühét és erejét bevette. Személyesen vett részt az ádáz küzdelemben.

szex - szerelem - 3. stáció

Bánatát nem oltotta a győzelem mámora.
   3. stáció - Lányokat, nőket, asszonyokat! - adta ki parancsba, következő állapotába kerülve a hatalom ura.
Napokig hedonista vágyaktól tobzódva, egyszerre több fiatal lánnyal, nővel és asszonnyal szeretkezett. Zabált és ivott a fenséges uralkodó.

szex - szerelem - önsajnálat

Azonban az önmarcangoló sötét gondolatok és a gyönyörű asszonyának illata és emléke még kétségbeesettebbé tették a hatalmas embert. 
Egy ekkora teremtő akarat is képes depresszióba, önsajnálatba süppedni?
Bizony ez így van!

szex - szerelem - állapot

1. - Az első stáció: A sokk, a felfoghatatlan. A király megtört. Böjtölt és imádkozott.
2. - Utána megmutatta a világnak, hogy ő még mindig mekkora harcos.
3. - Aztán jött a következő érzelmi állapot. Amikor az érzékek kielégítése következett. Pénztárcától függetlenül ez sem hozott megoldást eddig még senkinek.

szex - szerelem - hatalom

Ugye azt gondolhatnánk a mi kultúránkban, hogy pénzzel és hatalommal és férfiként egy ember nem kerülhet olyan helyzetbe, olyan kálváriába mint mi...
Dehogynem!
Ugye ismerősök Neked is a szenvedés állomásai. 

szex - szerelem - stációk

Ezek ugyan úgy végig söpörnek a gazdag vagy a szegény embereken, mint a betegségek. Nem válogat és nem szán meg senkit, ha ilyen helyzetbe került. Mindenki végigmegy ezeken a stációkon. Végigmegy az úton vagy elpusztul.

szex - szerelem - trónterem

De van egy jó hírem: Ha valami nem tud bennünket elpusztítani, akkor attól erősebbekké válunk. De van egy nagyobb erő is, ami a királyunk medáljában van még mindig. Valahol elhajítva a trónterem egyik sarkában. És még mindig leforrasztva.

szex - szerelem - birodalom

Királyunk évtizedekig viselte a családi ereklyét, most meg mégsem jut eszébe.
Inkább úgy döntött egy újabb feleséggel kárpótolja magát. A legszebb, legrangosabb, legfiatalabb királyné jelöltek jelentkeztek. Még a birodalom határin túlról is.

szex - szerelem - 3. állomás

Ez még mindig a 3. állomás (stáció). Amikor társtalanná válunk gyorsan igyekszünk gondoskodni arról, hogy ez az állapot ne tartson sokáig. Erről pont egy előző Szex, szerelem blogunkban beszélgettünk. Arról, hogy a pártalanság sajnos egy idő után megszokható.

szex - szerelem - fontos

Azonban arról is beszélgettünk, hogy a társtalanság nem egész-séges állapot. És előbb utóbb nem kívánt szomatikus tünetei is lesznek. A 3. érzelmi állapot - a párunk elvesztése után - éppen ezért egy rendkívül fontos állapot. Még akkor is, ha ez nem szerelmi kapcsolat.

szex - szerelem - 4. stáció

A király tehát, már meglévő feleségei mellé egy újabbat vásárol. Számára a
   4. stáció, - a megnyugvás ideiglenes érzelmi állapota - akkor következik be, amikor új feleségében gyönyörködik. Imádott királynéjára hasonlít az arca, kedvessége, odaadása.

szex - szerelem - megbocsátás

A negyedik fázisban már nem jut eszünkbe a volt szerelmünk minden percben. Már csak óránként gondolunk rá. Azonban még mindig ugyan azokkal az ellentétes düh és megbocsátás érzésekkel, mint az előzőekben.

szex - szerelem - újrakezdte

Kezdenek visszatérni a napi rutinjaink. A munkaterápia egyébként minden stációban a legjobb terápia. Akik ilyenkor állás, munka nélkül vannak nekik sokkal nehezebb. Volt olyan páciensem, aki ebben a helyzetében, amikor befejezte a takarítást újrakezdte.

szex - szerelem - megdöbbentő

Még aprólékosabban, még precízebben, még akkurátusabban. Újra és újra kitakarította a lakását.
- Megdöbbentő - mondta, - hogy két nap alatt mennyi por gyűlik össze ugyanazon a helyen, ahol újrakezdtem...
Vigyázat! Ebbe bele is lehet bolondulni.

szex - szerelem - 4. stációban

Akkor már inkább az, hogy a 4. stációban az emberek csupa olyan dolgot kezdenek el csinálni, amit addig fel sem tételeztek magukról. Beiratkoznak például agykontrollra, jógára, mindenféle személyiségfejlesztő és természetgyógyász tanfolyamokra. 

szex - szerelem - ezoterikus

Megváltoztatják az étkezési szokásaikat, hobbijaikat, baráti köreiket. Ezoterikus újságokat, könyveket kezdenek olvasni. Rokonaik, barátaik, munkatársaik, akik eddig aggódva nézték leépülésünket azt gondolják, hogy végre kijöttünk a gödör aljáról.

szex - szerelem - hasonlít

Mert van ugye egy mondás, hogy: - A gödör alja ott van, ahol végre abbahagyjuk az ásást. Azonban ez a stáció csak menekülés az újabb párkapcsolat elől. 
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen helyzetben vesz egy olyan feleséget, férjet, aki hasonlít az előzőre.

szex - szerelem - 5. stáció

Ráadásul királyunkat az újabb felesége nem szerelemmel szerette, ami aztán hamarosan előidézte benne az 
   5. stáció-t, - a teljes apátiát és kiábrándultságot. Megcsömörlünk a másik nemtől. Köszönjük szépen a legjobb inkább egyedül.

szex - szerelem - hedonisztikus

Ez az érem másik oldala. Pár hónappal ezelőtt még széttettük a combjainkat akár óvszer nélkül is bármilyen férfinak vagy férfiként nőnek. Értsd jól, amit mondok! Szóval mindenféle hedonisztikus élvhajhász buliba, vagy akár egy ütős gruppenszexbe is belementünk. Vagy belementünk volna.

szex - szerelem - álmodunk

Most viszont teljes elzárkózás mindentől, ami a másik nemmel kapcsolatos. Tipikus ötödik érzelmi állapot. A stációk közül az egyik legtipikusabb, amit viszont egy nyilallás szokott követni. Egyszer csak együtt álmodunk a volt kedvessel. És óriásit szerelmeskedünk vele álmunkban.

szex - szerelem - csodálatos

Aztán megint ugyan olyan boldogok vagyunk együtt, mint kapcsolatunk legszebb napjaiban. Sőt még sokkal-sokkal boldogabbak. Család vesz körül bennünket. Minden mélységesen békés és csodálatos. Minden csupa boldogság, remény és hit.

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkkal a jövő héten jelentkezünk.

2014. július 30., szerda

Szex - Szerelem 07.30

MÁR CSAK 1 napig. Holnap az utolsó nap!

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a nagy király történtének folytatása lenne soron. Azonban Kornél ma egy változást fog bejelenteni.
Előtte viszont Judit követőnk (Győrben gimnáziumi tanár) levelét osztom meg olvasóinkkal:

szex - szerelem - nagyon tetszik

Kedves Kornél!

Ahogy értesültem róla, rögtön beleolvasgattam a blogbejegyzésekbe, s meg kell mondjam nagyon érdekesnek találtam! Az így első olvasatra is látszik, hogy nem semmi munka áll mögötte. Komoly történelmi háttérre visszavezetve a dolgokat - sok érdekes tanulsággal, - elgondolkodtató eszmefuttatással - konkrét esetleírással, elemzéssel - videókkal, interjúkkal megspékelve... Nekem nagyon tetszik! Gratulálok! 

szex - szerelem - élőben látni

Pedig még jó néhány részt el sem olvastam! Érdekel, mi mindent fedezhetek még fel a sorok, gondolatok közt!

S még egy teljesen személyes megjegyzés: Pár éve volt szerencsém egy előadásodat élőben látni Pesten. Nagy örömömre szolgál, hogy maradandó felvételeken is lehet téged hallani és látni is (videók) Szinte semmit nem változtál... Ugyanolyan fiatal, derűs, szívdobogtatóan kellemes megjelenésű és hanghordozású, nem csak érzékeny, de érzéki Férfi is vagy! Bók is lehetne, de ez az igazság, én legalábbis ilyennek látlak!

szex - szerelem - csodálatos

Hihetetlen nagy munkát, feladatok tömkelegét vetted a nyakadba, s bizony ez igen fárasztó is lehet (hétfőtől-csütörtökig, napi 10-12 órában!), de úgy érzem örömmel teszed, magadból adsz, hogy segíthess az arra rászorulóknak, akik problémáikkal megkeresnek. Ez csodálatos dolog!
Tisztelettel: Judit (Győrből)

szex - szerelem - lelkes

Kornél: Megtisztelő kedves soraidat ezúton is köszönöm Kedves Judit! 
Nos igen. Óriási munkát végeztünk eddig a csapattal. Mindenkinek személy szerint köszönöm a lelkes erőfeszítéseit. Az elmúlt kilenc hónapban minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön, - volt, hogy még hétvégén is - jelentkeztünk.

szex - szerelem - blog

Rengeteg anyagot rögzítettünk, azonban csak alig a felét tudtuk eddig publikálni.
Valójában jó hír:
Ugyanis amiatt csökkentjük augusztustól a megjelenéseinket, hogy utol tudjuk érni magunkat. Hamarosan meg fognak jelenni a VIDEÓK is a Szex, szerelem blogunkban.

szex - szerelem - videóműsor

Továbbra is hetente jelentkezünk, de nem feltétlenül heti négy napot. Sokkal inkább arra koncentrálunk, hogy az ígért videóblog megvalósuljon. Még egy nagy létszámú stáb számára is óriási feladat heti több órás videóműsor leszervezése, felvétele, és az anyag megszerkesztése. 

szex - szerelem - videók

Vágóképek, feliratok, animációk, zenék készítése, szerkesztése. Majd internetre feltöltve a blogba elhelyezése. Mostantól tehát a videók, az előadások, a rendezvények kerülnek előtérbe a szövegek mellett.

szex - szerelem - blog

A holnapi az utolsó nap ebben a formában. Továbbra is szeretettel várom követőink e-mailjeit a kornel.terapia@gmail.com -ra...

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat a nagy király történetével folytatjuk.

2014. július 29., kedd

Szex - Szerelem 07.29

szex - szerelem - blog

MÁR CSAK párnapig, azaz JÚLIUS VÉGÉIG!

Riporter: Múltheti Szex, szerelem blogunkban, a pártalanság kínjairól beszélgettünk. Valamint arról, hogy a lelki fájdalmak ugyan úgy nyomot hagynak bennünk, mint egy műtét vagy egy csonttörés... De hogyan?

szex - szerelem - fájdalma

Kornél: Amikor egy emberben fizikailag komoly traumák keletkeznek, ha jól kezelik begyógyul. Azonban fájdalmai újra és újra "visszaköszönnek". Időjárás változás, a Hold hatásai, vagy bármely a szervezetet jobban igénybe vevő helyzetekben, időszakokban. Ezek a fájdalmak emlékeztetnek. 

szex - szerelem - eszméletvesztés

Ott valamikor ficam, törés, műtét, seb, stb volt. A lelki sérüléseink ugyanezekben a helyzetekben, időszakokban fájdalmaikkal fel-felütik fejüket bennünk. 
Ahogyan korábban meséltem. Velem fizikailag még soha, de lelkileg már előfordult az eszméletvesztés is.

szex - szerelem - testembe

Illetve volt egy fizikai beavatkozás a testembe, ami majdnem eszméletvesztéssel járt, - de az is inkább érzelmi volt. Amikor egy nagy tűvel gerincvizet vettek a csigolyáim közül. Doki azt mondta:
- Ha megmozdul eltörik a tű...
A mondat fájt, nem a szúrás!

szex - szerelem - barátnőm

Az első lelki fájdalom nagyon fiatalon történt velem. Amikor egyszer csak Éva nevű (első komoly) barátnőm közölte velem, hogy VÉGE. Nem emlékszem meddig tartott maga az elviselhetetlen "élmény". Csak azt tudom, hogy két és fél év következett pártalanul.

szex - szerelem - kipróbáltam

Azóta férfiként sokkal jobban vagyok képes tűrni a fizikai fájdalmat. Megesett például, hogy a foghúzáshoz nem volt fájdalomcsillapító injekció. Senkinek nem javaslom, hogy annyit kísérletezzen saját magán, a saját testén és lelkén, mint amiket én kipróbáltam.

szex - szerelem - fájdalmai

Azonban bárkivel beszélgettem eddig a lelki fájdalmairól, mindannyian egybehangzóan állították, hogy: 
- Ezerszer inkább legyenek testi fájdalmaim, mint lelki!
Ezek után nem csoda, ha nagyon sokan kerüljük továbbiakban a szerelemmel járó érzelmi sebeket.

szex - szerelem - normális

Addig nem lesz normális kapcsolatod, amíg az előző miatt, még több sebből vérzik a lelked. 
Ilyenkor két lehetőség van.***
1. azonnal belemegyünk egy olyan kapcsolatba, amelyik nem lesz normális, hiszen nem vagyunk még túl a korábbin.

szex - szerelem - király

2. Megpróbáljuk magunkat térben és időben elfoglalni mindenfélével és...
Van erre egy nagyon szép indiai történet. Az öreg király és királyné átadja a trónt a fiúknak. Ők pedig visszavonulnak a világi élettől.

szex - szerelem - aranymedál

Örökre a Himalája hegyei közé visszahúzódva, meditálással töltik el életük hátralévő részét. Azonban mielőtt végleg elbúcsúznak egymástól, a királyné egy két félből álló, középen összeforrasztott aranymedált ad át a fiának, és azt mondja:

szex - szerelem - nemzedék

- Ezt a medált én a nagyanyádtól kaptam. Ő az anyjától és így tovább több ezer évvel ezelőttről való. Nemezedékről nemzedékre testálódik. Ebben a medálban van minden nagy uralkodónak a családunkban - évezredek óta már - az egyszer megtapasztalt igazság.

szex - szerelem - legnagyobb

Minden uralkodó csak egyetlen egyszer nyittatta ki ezt a medált. Majd visszaforrasztva az örökösének adta tovább. Minden uralkodó csak akkor használta a medál erejét, amikor a legnagyobb gondja támadt. A legeslegnagyobb, amit már képtelen volt megoldani.

szex - szerelem - díszes

Te is fiam csak egyetlen egyszer nyithatod ki. Csak is akkor és kizárólag csak akkor, ha úgy érzed, hogy már akkora gondod támadt az életedben, amit csak őseid ereje tud megoldani. - Azzal a fiú nyakába akasztotta a díszes ékszert, és örökre elbúcsúztak.

szex - szerelem - kihívás

Az ifjú király azt gondolta magában, hogy ő érintetlenül fogja továbbadni örökösének a családi ereklyét, mert neki nem lesz soha szüksége rá. Ő elég bátor és elég erős ahhoz, hogy megküzdjön az élet bármilyen kihívásával.

szex - szerelem - feleségétől

Valóban! Sorra oldotta meg az uralkodása alatt a fegyveres összecsapásokból adódó gondjait. Aztán az aszályokból fakadó éhínségeket, betegségeket. Szebbnél szebb gyermekei születtek gyönyörű feleségétől, akibe ahogy meglátta azóta szüntelenül szerelmes. 

szex - szerelem - élmény

Az asszony ugyanúgy.
A fiatal királyfi az első pillanatban elragadta a lelkét és szívét. Boldogan ment hozzá feleségül. Házasságuk csodálatos barátság, harmónia és csupa élmény. Gyermekeik erősek, egészségesek és szépek.

szex - szerelem - koponyája

Egyszer azonban a legkisebbik gyermekük játék közben lezuhant a lováról és nagyon megsérült a koponyája, az agya. Élet és halál között vívódott sokáig. A király akkor már napok óta forgatta tenyerében a hatalmas aranyláncon nyakában lógó medált. 

szex - szerelem - balzsammal

Ha nem lett volna összeforrasztva, már rég felnyitotta volna. A legjobb gyógyítókat hozatta palotájába. Még a határon túlról is. Mindenféle balzsammal kenegették az ifjú herceget. Levekkel itatták, füstökkel lélegeztették. A fiú hol gyógyult, hol visszaesett a tudatlanságba.

szex - szerelem - elmúlt

Élete végéig tolószékhez kötött kiszolgáltatott beteggé vált. Gondosan ápolgatták, szeretgették, ellátták. Évek teltek így el a királyi családban. A kezdeti bánat és a tehetetlenségből fakadó kínzóan fájdalmas érzések elmúltak.

szex - szerelem - hercegük

Felváltotta a beletörődés, a kialakult helyzet elfogadása. Minden apró változásnak, javulásnak örült a család. Boldogok voltak, hogy szeretett fiúk, testvérük, hercegük él. Szépen fejlődik, eszik, kommunikál a maga módján mindenkivel. Lassan elmúlt a bánat. 

szex - szerelem - testvéri

A palotában boldogan éltek tovább. Az országot nem fenyegette már jó ideje ellenség. A földek gyönyörűen teremtek. A királyné újabb gyönyörű gyerekeknek adott életet. A hercegek és hercegkisasszonyok nagy testvéri szeretetben éltek családjukban.

szex - szerelem - asszonyt

Hanem a királyné megbetegedett a legutolsó terhessége vége felé. Szülés közben a betegség nagyon hirtelen és végzetesen, de szenvedés nélkül vitte el a gyönyörű asszonyt a csodálatos életéből. 
   1. stáció - A király tombolt, őrjöngött, sírt bánatában.

szex - szerelem - imádkozott

Majd bezárkózott a tróntermébe és senkit nem engedett be napokig.
Imádkozott! Imádkozott, hogy bocsásson meg neki az Isten és mindenki más, akit kezdeti sokkos állapotában teljes szívéből gyűlölni kezdett.

szex - szerelem - másként

Egyszerűen nem fogadta el, hogy mindez vele történt meg. Vele a nagy és kegyes királlyal. A birodalom urával.
Magát okolta a történtekért. Latolgatta, hogy hol kellett volna csak egy picit másként cselekednie, hogy mindez ne történhessen meg.

szex - szerelem - megváltozott

Hogyan lehet, hogy egy ilyen szerelem egyik pillanatról a másikra véget ér? Hogyan lehet így élni tovább? Minden megváltozott. Egyetlen pillanat alatt változott meg az egész addigi élete. Elviselhetetlen a jelen. A jövő pedig még komorabb.

szex - szerelem - aranymedál

Ki ellen indítsak háborút? - Üvöltette. - Egyáltalán minek?
Kitépte a reményt jelentő aranymedált a nyakából és elhajította. 
- Nem kell az őseim ereje! Mit kezdjek vele a szerelmem nélkül? 
Napokig nem aludt, nem evett, nem ivott és csak sírt magába roskadva.

szex - szerelem - megmutatom

   2. stáció - Aztán hirtelen felpattant trónjáról. Kirántotta a trónterem hatalmas ajtaját. Majd mint egy eszelős rohant fel palotájának legmagasabb tornyába. A torony szélén állva ökölbe szorított kézzel ordította bele a világba:

szex szerelem blog

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat a nagy király történetével folytatjuk.
De mi az, hogy "már csak e hónap végéig"?

2014. július 24., csütörtök

Szex - Szerelem 07.24

szex - szerelem - blog

MÁR CSAK JÚLIUS VÉGÉIG!
Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban, egy Dunántúli hölgy esetéről beszélgettünk. Aztán szóba kerültek a fiatalok is... Ma mivel folytatjuk?

szex - szerelem - gyógyítani

Kornél: Arra hoztam példákat, hogy mi gyarapítja a legmegdöbbentőbb adatot, ami miatt a pártalan emberek napról napra egyre többen vannak. Még mindig rengetegen gondolják azt, hogy lelki sérüléseiket egyedül maguk is meg tudják gyógyítani. Olyan, mintha egy komoly fizikai sérülést az ember maga magának be tudna kötni, be tudna gipszelni.

szex - szerelem - gyógyulnak

Lehetetlen!

A pártalanság állapota óriási kín. Mind közül a legelviselhetetlenebb érzés. Az ebből fakadó érzelmi sérülések nagyságrendekkel nehezebben és hosszabb idő alatt gyógyulnak be, mint akár egy nyílt csonttörés.
Ezt ráadásul szinte valamennyi - nem csak felnőtt ember - tudja már.

szex - szerelem - betegség

Azt viszont már kevesen, hogy a kezeletlen lelki seb ugyan olyan fertőzően képes az emberi szervezet egészséges részeire is átterjedni, mint egy kezeletlen betegség. A lelki betegségek előbb utóbb kihatnak a szervi működésekre is.

szex - szerelem - költségei

Halottam már olyat is, hogy egy asszony sajnálta a pénzt arra, hogy kezeltesse magát. Egyszerűen nem volt tudatában annak, hogy a jelen állapotának költségei el fognak törpülni a következmények költségeihez képest...

szex - szerelem - állapot

A pártalanság állapota egy nő vagy egy férfi helyzetében ugyan ilyen költséges állapot a jelenben. Éppen ezért ezt az állapotot nem szabad sokáig húzni, halasztani. Többek között azért sem, mert öntudatlanul meg is szokhatja az egyedüllétet az ember.

szex - szerelem - nem kell

Akkor aztán elkezd gyártani egy csomó újabb önkorlátozó téves hiedelmet, hogy:
- Szeretek egyedül lenni...
- Nem szól bele senki az életembe...
- Nem kell alkalmazkodnom senkihez... 
- Nem kell kerülgetnem senkit...
Stb.

szex - szerelem - párkapcsolat

Összefoglalva tehát: A pártalanság állapotát a lehető legnagyobb erőfeszítéssel és befektetéssel mihamarabb fel kell cserélni a párkapcsolatban éléssel. Még akkor is, ha ez a párkapcsolat nem tökéletes. Sőt még akkor is, ha nem szerelmi alapokon nyugvó kapcsolatban kell élnünk.

szex - szerelem - szeretettel

Na most aztán olyat mondtam, amire biztos rengetegen fognak felháborodott e-mailt írni. Szeretettel várom a történetedet. Szeretettel várom az érveidet. Tudsz példát írni, ami bizonyítja, hogy tévedtem? Nos akkor közzé fogjuk tenni, és homokot szórok a fejemre...

szex - szerelem blog

Későbbi Szex, szerelem blogunkban ki fogok térni a nem szerelmi alapokon nyugvó működő kapcsolatokra. Azonban addig is nézzük a pártalanság állapotának megszüntetésére a megoldást!
Nézzük a hogyan kérdésekre a válaszokat!

szex - szerelem - fektess be

Ott tartottunk:
# 1. Stratégiai lépéseket kell tenned a pártalálás érdekében, hogy:
- El tudd engedni a múltadat!
Ehhez
# 1/1. fektess be!
Akár csoportterápiába, akár egyéni terápiába, akár könyvekbe, egyéb tudásanyagokba.

szex - szerelem - pornófilm

Na most döbbenj meg! Volt olyan páciensem, aki arról számolt be, hogy ő még abból a korból merítette a legtöbb, a férfiakhoz szükséges ismereteit, amikor még ingyenesen elérhetőek voltak - 23:00 órától - egyes televíziócsatornákon az igényes pornófilmek.

szex - szerelem - talpraesett

Nőként olyan szexuális élményeket szerzett, amivel aztán talpraesetten kényeztette a férfi partnereit. Hogy mégis miért jött aztán el hozzám? Mert a férfiak viszont megközelítően sem voltak képesek olyan teljesítményekre, amiket ő a pornóban látott. Emiatt gyakorta elhagyta őket.

szex - szerelem blog

Legfőbb kérdése az volt, hogy:
Hogyan lehet a férfiakat rávenni arra, hogy egy kicsit tovább bírják a vele való szeretkezést? Hogy ő is el tudjon érni a csúcsra. Erre a kérdésre egy későbbi Szex, szerelem blogunkban részletesen kitérek majd. Előbb azonban kell szereznünk egy pasit!

szex - szerelem - egyszerű

Hogyan szerezzünk pasit?
Hogyan váltsuk fel a pártalanság állapotát a párkapcsolatban éléssel?

# 1/2 Úgy, hogy:
Váltsuk fel az ismerethiányos állapotunkat, helyzetünket, a folyamatos tanulásra való készség állapotával. 

szex - szerelem - alkalmazni

Azaz, amibe befektettünk képesek legyünk alkalmazni is!
Ilyen egyszerű?
Igen! Alapvetően ilyen egyszerű!
Az elmélet, az ismeretek megszerzése fontos. Azonban alkalmazásuk nélkül semmit nem ér! Csináld tehát!

szex - szerelem - könyvek

A folyamat a következő: keressünk a neten olyan írásokat, amelyek be tudnak avatni bennünket a szükséges titkokba. Amelyek aztán hatékony könyveket, DVD-ket, azaz otthon feldolgozható igényes információkat ajánl az ismeretek megszerzéséhez, a tanuláshoz.

szex - szerelem - készségszint

# 1/2/1
Ez az első és legkényelmesebb lépés, amit egy nő vagy egy férfi megtehet magáért. Egy kézzel fogható könyv vagy DVD egyébként is egy nagyon hatékony megoldás. Ott van a polcunkon és bármikor elővehetjük, ha egy ismeretet készségszintté akarunk fejleszteni.

szex - szerelem - hogyan

Még mindig fülembe csengenek - egy párnappal ezelőtti terápián elhangzott - kétségbeesett kérdések:
- De hogyan, amikor még most tapasztaltam meg először ezt az iszonyatos fájdalmat?
- Elhagytak!
- Honnan merítsek erőt a bénult lábaimba és kezeimbe?
- A zokogástól folyamatosan fájó torkomon keresztül hogyan vegyek levegőt?

szex - szerelem - élménye

Egy személyes élményemet had meséljek el. Azt, amikor először megtörtént velem a világ legszörnyűbb, legkatasztrofálisabb élménye. Ezt úgy mondom, hogy volt már motoros balesetem. Többször feküdtem műtőasztalon és még sorolhatnám hány helyen voltak már komoly fájdalmaim a testemben.

szex - szerelem - tüzesen

Amikor először megtapasztaltam a lelki fájdalmat, nem kaptam levegőt a sírástól. Csecsemőpózba görnyedtem a fájdalomtól. Az alkarom erei belül mintha széthasadtak volna a tüzesen égető kíntól. Fejem pattanásig sajgott az idegtől. Végül pedig elveszítettem az eszméletemet egy rövid időre.

szex - szerelem - szúrás

Ilyen eszméletvesztéses fájdalmam soha az előtt és azután sem volt. Illetve egy apró majdnem eszméletvesztéssel járó, - de az is inkább érzelmi volt. Amikor egy nagy tűvel gerincvizet vettek a csigolyáim közül. Doki azt mondta:
- Ha megmozdul eltörik a tű...

szex szerelem blog

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkat innen folytatjuk...

2014. július 23., szerda

Szex - Szerelem 07.23

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban a párkapcsolati kommunikáció volt az elsődleges témánk. Erre kaptunk ma e-maileket. Melyik volt a legérdekesebb?

szex - szerelem - sérülés

A legmegdöbbentőbb adat, ami miatt a pártalan emberek napról napra egyre többen vannak. Sokan azt gondolják, hogy a sérüléseiket egyedül maguk is meg tudják oldani. Olyan, mintha egy komoly fizikai sérülést az ember maga magának be tudna kötni, be tudna gipszelni.

szex - szerelem - Eleonóra

Párnapja egy fiatalasszony jelentkezett e-mailen online megbeszélésre a Dunántúlról. Oroszlányból írt.

Eleonóra (39) - gurgurászó kacajú, vidám szangvinikus teremtés. Komoly kolerikus egóval. Így aztán semmiben nem adott nekem igazat. Arra volt csak szüksége, hogy meghallgassam. Meghallgattam, és még folyik továbbra is a beszélgetés vele.

szex - szerelem - megtartsam

"Határozott egyéniség vagyok, úgyhogy most elsősorban az érdekel, hogy:
- Hol rontottam el? Mit kellett volna másként csinálnom, hogy megtartsam a kapcsolatomat? Jelenlegi problémám, hogy egyedül maradtam. 
Ismét! 

szex - szerelem - sors

Legutóbb olyan partnerrel hozott össze a sors, aki nagyon nehezen tudott eljutni a kielégüléshez. A közös csúcs szinte teljesen lehetetlen volt, pedig megpróbáltunk nagyon sok mindent. Tiszta szívvel szerettem, pedig szinte mindig előhozakodhattam volna vele. 

szex - szerelem - sírtam

Nem mondom, hogy nem volt 1-2 csalódott beszélgetésünk, de a tényen nem változtatott, sem az érzéseimben, sem a valós teljesítményben. 
Sírtál már szeretkezés közben, mert elmondhatatlanul szeretted és ez mindent pótolt? 
Én sírtam.

szex - szerelem - eufóriát

Életemben csak a gyerekeim születése okozott nagyobb eufóriát. 
Ezzel a férfival elmondhatatlanul a legszebb érzés volt a szerelmeskedés! 
Ezzel csak azt szerettem volna illusztrálni, hogy lelki hozzáállás, a SZERELEM nélkül minden más csupán csak szex. 

szex - szerelem - enni

A test kielégülése, mint az evés, vagy alvás. Egy szükséglet, azzal a különbséggel, hogy enélkül is leéltek már életeket, miközben enni, inni, aludni muszáj, ahhoz, hogy életben maradj."

szex - szerelem - elfogadható

Kornél: Sokszor halottam már ezt a hasonlatot. Olyan sokszor, hogy úgy tűnhetne, mintha elfogadható lenne. Azonban nem az. Egyáltalán nem elfogadható, nem egész-séges, sőt kifejezetten kínlódás a pártalanság állapota. 

szex - szerelem - vegetáció

Aki egyszer megtapasztalta azt az eufórikus élményt, amit egy testi, lelki, szellemi, szociális és szexuális téren harmonikus párkapcsolat adni tud, annak anélkül létezni már elvonási tünetekkel járó vegetáció az egész élete. Aki pedig nem, annak egy örök sóvárgás a pártalanság kínja. 

szex - szerelem - boldog

Párkapcsolat nélkül az evés, ivás, alvás, tehát csak vegetálás. Nem pedig boldog élet!

Aztán Skypeon beszéltünk. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem fordultak szexológushoz, terapeutához?
- De ő fordult! Elment urológus orvoshoz, aki gyógyszert is írt fel neki - hangzott a válasz.

szex - szerelem - kettőtök

- Használt? - kérdeztem.
- Nem. De nem ezért mentünk aztán szét.
- Miért csak a párod ment el orvoshoz? Nem érezted, hogy a közöttetek lévő nemiség összhangja kettőtök ügye, nem csak az övé...?
Még beszélgettünk, de lepattantak róla az érveim, aztán inkább hallgattam és megírtam neki e-mailben, hogy:

szex - szerelem - eufória

Általában egy kapcsolat ha elkezd megromlani, akkor az először a szexuális együttlétek csökkenésében vagy minőségének csökkenésében jelentkezik.
Ha ez eleve sosem volt jó, akkor az a kapcsolat - eufória ide, eufória oda - végzettre van ítélve. Főként ha csak az egyik félnek, esetünkben csak a nőnek eufórikus élmény a szexuális együttlét. 

szex - szerelem - aktivitás

A férfi pedig csak nehézségekkel küszködve élvezi azt. Sok esetben pont fordítva szokott történni. A pasi élvez nagyokat, az asszony pedig úgy marad. Kevés szakember találkozik ennek fordított eseteivel. Ugyanis a férfi aktivitás ilyenkor rövid időn belül nagyon minimálisra vagy akár nullára csökken. Aztán befelé fordul és nem kommunikál.

szex - szerelem - szeretet

Hamar elhidegül a nőtől.
Egy kapcsolatban testi, lelki, szellemi, szociális és - akár tetszik akár nem - szexuális összhangnak kell lennie.
A házasságok, párkapcsolatok legtöbbje elsősorban azért szakad meg, mert nem kielégítő a szex. A többi összhang, még az oly gyakran említett szeretet meglétekor is háttérbe szorul.

szex - szerelem - ösztön

Miért?
A történelmi résznél beszélgettünk a Földön élők legfontosabb ösztönéről, a fajfenntartás ösztönéről. A szexualitás, a nemiség olyan ösztön, amely olykor megmagyarázhatatlan érzelmeket, például a szerelmet katalizálja. 

szex - szerelem - könnyebb

A szexualitást nagyon nem szabad az evéssel, ivással, alvással egy lapon említeni! Aztán elbagatelizálni csak azért mert könnyebb nem küzdeni érte. Ugyanis enni, inni, aludni nagyságrendekkel könnyebb, mint közösülni.
Szándékosan fogalmazok ilyen nyersen, hogy akik menekülnek, azok is megértsék. 

szex - szerelem - nemiségünkhöz

A természetben a szebbnél szebb virágok színpompázatos virágszirmai és illatai kizárólag azt a célt szolgálják, hogy vonzzák a "nemiségükhöz", megtermékenyítésükhöz szükséges méheket, dongókat, bogarakat. Az embereknél az evés, ivás és alvás kizárólag azért van, hogy kiszolgálják a közösülést, azaz a fajfenntartást. 

szex - szerelem - gondoskodni

Vagy azért, hogy azok akik csak esznek, isznak, alszanak kiszolgálják azokat az embereket, akik gondoskodni tudnak az emberiség fajának fenntartásáról.
Hány ember vállal ma például Magyarországon két, három vagy annál több gyermeket???
Nemzettséget teremtő felelősséget!? 

szex - szerelem - évtizedek

Nagyon nagyon kevés! 
Azonban enni, inni, szexelni mindenki akar... Sőt követelőzik és békétlenkedik ha nem kapja meg. De milyen jogon? A Spektrumon például már évtizedek óta tízből legalább 6 film arról szól, hogy ha ez így megy tovább, vége a Földnek...

szex - szerelem - környezet

De kit érdekel?
Nem szeretem ezeket a filmeket, mert a probléma megoldására, a hogyanra szinte sosem térnek ki. Jómagam például elkötelezett környezetvédő vagyok. A nemzettségteremtő hozzáállás abszolút környezettudatos magatartás. 

szex - szerelem - biztonságba

Őseink természetes, a természettel együtt élő figyelmessége. Azzal együtt az is meggyőződésem, hogy ha az emberek az érzelmeikkel, a nemiségükkel biztonságba kerülnek, igenis akarnak nemezettséget teremteni. Gyermekeket, unokákat gyönyörködve nevelni. 

szex - szerelem - nőiesnek

Visszatérve a férfiak potenciális problémáira. Volt olyan fiatal nőkliensem, aki annyira frusztrált volt azért, hogy nem tudta kielégíteni férjét, hogy aztán megcsalta őt. Nem hagyta el, mert ugye a gyerek meg a vagyonközösség! Azonban folyamatosan csalja a férjét. 

szex - szerelem - partnert

És felettébb boldognak és nőiesnek érzi magát, hogy megvesznek érte a férfiak. 
Szeretne valakit, aki miatt otthagyhatná a férjét, aki mindenben tökéletes lenne és fel is vállalná őt, de hát ilyen még nem akadt. Ezért aztán hamar tovább ad a pasikon. 

szex - szerelem - micsodáját

Tizenkét éve (12 éve) él így és csak megy tőle az idő. Nyilvánvalóan egyre nehezebb korához illő potens partnert találnia. A fiatalabb férfiak ugyanis, ha belegondolnak egy pár együttlét után a lehetséges közös jövőjükbe, nem igazán akarnak elköteleződni mellette.

szex - szerelem - terapeuta

Szóval Eleonóra embere urológushoz fordult a szexológiai problémájával, terapeuta helyett. Szerencsétlen férfi egyedül ment el, a párja nélkül. Kiszolgáltatva volt kénytelen levetkőzni szemérmességét és megmutatni "micsodáját" egy másik férfinak. 

szex - szerelem - combjait

Teljesen nem normális egy ilyen helyzet, amikor ráadásul teljesen más a probléma. Azonban sajnos tipikus eset. Olyan, mintha egy nő a fogorvosnál levenné a bugyiját és széttárná a combjait. A "Nyissa szét az ajkait!"-ra.

Mi köze egy urológusnak egy férfi lelkéhez, egy férfi szexuális problémáihoz?

szex - szerelem - érdekelt

Az égvilágon semmi!
Ráadásul Dr. Urológus orvos - gyógyszergyári ügynökként - nem a megoldásban érdekelt. Hanem abban, hogy jó drága orvosságot írjon fel a problémára. Ráadásul "valakik" azt is kilobbizták, hogy a szakorvos által felírt orvosságok a "betegek"-nek csak töredékébe kerülnek.

szex - szerelem - hasznot

Hofi, amikor neki írtak fel a kórházban szert azt mondta:
"- Orvos nem mondta mire írta fel. Én meg nem mondtam meg neki, hogy mire használ..."
A "valakik" viszont hatalmas hasznot húznak belőle. De vajon ki fizeti meg a különbséget?
Nem kívánok ebbe belemenni. Ajánlom inkább Debreceni Gergely erre vonatkozó írását.

szex - szerelem - megoldjam

Jómagam kifejezetten azért lettem többek között család, pár- és szexuálterapeuta, mert a problémák megoldása nem húzódik sokáig. Abban vagyok érdekelt, hogy a problémát szinte azonnal megoldjam. Semmilyen formában nem vagyok érdekelt, hogy vegyszeres kezelést javasoljak. 

szex - szerelem - szerencsére

Arra ugyanis - szerencsére - még csak az orvosoknak van joga, amit sajnos maximálisan igyekeznek kihasználni. Jól lehet a második leggyakoribb elhalálozási ok a fejlett országokban, a nem megfelelő orvosságok beszedéséből, valamint a vegyszerek mellékhatásaiból következik.

szex - szerelem - mellékhatások

Eleonóra - az orvosoknak és vegyszereknek hiszékenyen kiszolgáltatott - embere, az utasításokat pontosan betartva kezdte el szedni a mérgező vegyszereket! Szexuális problémái semmit nem javultak, azonban a mellékhatások hamarosan megjelentek. 

szex - szerelem - pasija

Az orvos újabb orvosságot írt fel a mellékhatásokra, valamint annak az orvosságnak is a nem kívánatos mellékhatásaira. Egyik sem használt. A vége az lett, hogy egyéb okokra hivatkozva szétváltak útjaik.

Eleonóra megadta a volt pasija telefonszámát és én felhívtam. 

szex - szerelem - kielégítő

Nagyon kedves és előzékeny volt, hiszen még mindig szerette az Asszonyt. Azonban már egy számára szexuálisan is teljesen kielégítő kapcsolatban élve, mérhetetlen boldogságának adott hangot. 
Megkérdeztem tőle, hogy:
- Mi volt a gond Eleonórával a mostani kapcsolatához képest?

szex - szerelem - elmondom

- A szex - mondta.
- Eleonóra szerint azzal nem volt gond - mondtam.
- Ó dehogynem!
- Miért?
- Nézze! Hallottam már önről, így önnek elmondom, hátha elmondja az én Norcsikámnak. 
- Megtisztel és el fogom mondani neki ha ezt szeretné. Akkor viszont feltétlenül.

szex - szerelem - szerelmes

- Nos egyszerűen undorodott a spermámtól. Akivel most vagyok, - nem vagyok belé szerelmes, de - olyan lelkesedéssel és odaadással csinálja, hogy nem lehet neki ellenállni. Az egész szexuális életem szinte pillanatok alatt rendeződött. Gyorsan felizgulok...

szex - szerelem - megértéssel

...és a motiváció miatt, hogy utána úgy kényeztet, ahogyan én szeretem addig bírom a tudatommal kontrollálni a magömlésemet, ameddig csak akarom. No persze ez sem mindig sikerül. De olyankor is annyira mélységes megértéssel és szeretettel imádja és nyeli le a kiáramló férfierőmet, hogy ez mindig erőt ad a következő alkalomra. 

szex - szerelem - kerek

Ennyi!
Tényleg nem bonyolult. Az orvosok meg elmehetnek a szereikkel a p..cs..ba! - Fejezte be rövid mondandóját, picit hevesebben.

Rengeteg nő kínlódik azzal a tudattal, hogy:
- A férfiaknak csak az jó, amit a pornóban látnak!
Vannak, akik kerek-perec kijelentik, hogy ők azt NEM...

szex - szerelem - Asszony

Azonban egyre több "háziasszony" vállalja be ezt az óriási "kockázatot".
Azt szoktam mondani, hogy:
Az Asszony, aki főz az emberére abszolút képes kontrollálni a számára elfogadható ondó ízét. Így aztán tegye! Azonban alapvetően fejben dől el minden. A győzelem és a vereség. 

szex - szerelem - beleszeretni

A pártalanság kínja vagy a boldog párkapcsolat odaadó élménye. 
Itt tart a világunk. 
A fiataloknak ez már egyre kevésbé jelent gondot. A megvilágosult Asszonyok pedig tudatosan képesek beleszeretni... - Fejükben eldől és bevállalják nagy lelkesen. Aztán élvezik a végtelen kontroll élményét.

szex - szerelem - fiatal

Persze ez sem mindig ennyire egyszerű. A fiatal kislány mondta a kis fiatal pasijának:
- Már harmadjára veszem a farkad a számba egy órán belül, és te még mindig két másodperc alatt elsülsz...! Ami nem is lenne baj, de utána meg nem érdekellek egy jó ideig! 

szex - szerelem - kislány

Ez így megy már másfél éve. Ezt én nem csinálom veled tovább. Ne keress többé!

Erre a fiú szerelmi beteggé válik. Öngyilkossági kísérlettel kórházba kerül. Az őt gondozó pszichiáter eléri, hogy egyik beszélgetésre bejöjjön a kislány is.
-- Görcskor - ahogyan Dr. Cernus Imre nevezi a fiatalok ezen idődimenzióját, "A NŐ" című könyvében.

szex - szerelem - beszámol

Szóval ott vannak végre egy terapeutánál. Akkor aztán elszabadul a pokol. A lány beszámol a fiú viselkedéseiről, a fiú pedig először szembesül azzal, hogy ő csak élvezni akart, semmi többet. Miért kell ebből akkora patáliát csinálni és neki kórházba kerülnie?

szex - szerelem - elég

A kislány azonban elmondja a fiút mindenféle aljasnak. Arról is beszámol a dokinak, hogy nem elég neki, hogy a szülei nem szeretik egymást, veszekednek állandóan és hogy vállnak... Neki még itt van a fiú is, aki nem akarja őt megérteni.
A fiú erre, nagy szemekkel, érthetetlen tekintettel mondja a pszichiáternek, hogy:

szex - szerelem - meggyőzni

- Nekem midig jó volt vele. Fogalmam sem volt róla, hogy valamit ő is akar.
Pszichiáter érzékeli, hogy a kislány sokkal nagyobb bajban van mint a fiú. És hogy valójában a kislány szorul igazán terápiára. Azonban erről nem tudja meggyőzni egyikőjüket sem.

szex - szerelem - blog

Megint csak tipikus eset, amikor az emberek a jóakaró barát, ismerős, rokon, stb. orvosságát kezdik el inkább szedni, minthogy igazi lélekgyógyászhoz mennének...

Riporter: Egy következő, későbbi Szex, szerelem blogunkban ezt a témát folytatjuk majd. Azonban holnap...