2014. február 24., hétfő

Szex - Szerelem 02.24

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban a négy közül az utolsó, a flegmatikus személyiség típusról lesz szó?

szex - szerelem - játék

Igen! A világ legizgalmasabb és leghasznosabb játéka, emberekkel kapcsolatot teremteni, emberekkel kapcsolatban lenni. Akár online is. Ahhoz, hogy minél közelebb kerülhessünk a másik emberhez a legcsodálatosabb és legegyszerűbb út a játékos kedvesség. A kedvességgel történő közeledés. Úgy tudunk jól, hatékonyan közeledni és kapcsolatba kerülni, ha minél jobban megismerjük a másikat, de leginkább magunkat. A megismerés játékosságának világszerte rendkívül egyszerű alapismeretei vannak.

szex - szerelem - személyiség

Mindössze négyféle játékos tulajdonságait kell megismernünk.
Négyféle személyiség típus vesz részt ebben a játékban.
# Figyelem!
A játék néha vérre, vagy még annál is komolyabb tétekre megy, úgy hogy érdemes a szabályait megtanulni.

szex - szerelem - szangvinikus, kolerikus

1. A Szangvinikus - a népszerű, a közkedvelt. Eleven, játékos, társasági személyiség.
2. A Kolerikus - az erős akaratú. Meggyőző, versengő, döntésképes, fáradhatatlan.

szex - szerelem - melankolikus

3. A Melankolikus - elemző, megfontolt. A magyar nyelvben mást jelentett. Ugyan közel járhatunk egyféle mélabús hangulathoz, de ne így jellemezzük őket. A melankolikus személyiségű ember művész, rendszerető, hűséges, kulturált, figyelmes.

szex - szerelem - flegmatikus

4. A Flegmatikus - alkalmazkodó, előzékeny. A szó a magyarban szintén mást jelent. Flegma egyik jelentése: "nem törődöm".
Ma róla lesz szó! Valóban van egyfajta hasonló hozzáállása a dolgokhoz a flegmatikusnak, de inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem törődik, nem izgatja magát felesleges dogokon.
# Az összes személyiség típussal ellentétben szinte soha nem csinál nagy ügyet semmiből. És ezzel a rendkívül különleges adottságával tulajdonképpen tökéletesen igaza is van.

szex - szerelem - dolgok

Egyik flegmatikus barátom szokta mondogatni kolerikus feleségére:
- Nálunk a kis dolgokban mindig az asszony dönt. Nagy dolgok meg nincsenek.
A flegmatikusok megértő, türelmes, jóra való, barátságos természetűek.

szex - szerelem - kizárólag

# Figyelem!
Olyan nincs, hogy valaki kizárólag szangvinikus, kolerikus, melankolikus vagy csak flegmatikus személyiség jegyekkel rendelkezik. Sőt az embereket ezen tulajdonságaik keverékeként tiszteljük, kedveljük, szeretjük.

szex - szerelem - adottság

Azonban azok az ismérvek, amelyek kizárólag csak az egyik vérmérsékleti természet adottsága, nagy valószínűséggel lehet a segítségünkre. Az a bizonyos adottság, viselkedés gyorsan felfedheti a személyiség tényleges habitusát. Ez az egyszerűsített felismerés azonnal segíthet nekünk a velünk kapcsolatban álló embereket megérteni. Hatékonyan hozzájuk igazítani a kommunikációs stílusunkat, valamint úgy elfogadni, úgy szeretni, ahogyan az az alaptermészetükből sugárzik.

szex - szerelem - flegmatikus

Flegmatikusoknál ilyen egyedi viselkedésminta, amely tulajdonsággal a másik három vérmérséklet egyáltalán nem rendelkezik, az a végtelen nyugalom. Nem törődik felesleges dolgokkal. Nem izgatja fel magát semmin.

szex - szerelem - tulajdonságok

Azonban a békés flegmatikus tulajdonságokhoz jól társulhatnak a szangvinikus és melankolikus jegyek. A szangvinikus tulajdonságokkal is megáldott flegmatikust izgalmasabbá, a melankolikus tulajdonságok érzékenyebbé teszik a flegmatikus vérmérsékletű embereket.

szex - szerelem - álarcok

# Második figyelem!
Az alaptermészet megváltoztathatatlan. Azt is mondhatnánk a szög valahogy, valamikor mindig ki fog bújni a zsákból. Tudnunk kell, hogy intellektusunknál fogva készek vagyunk "álcázni" magunkat. Pózokat, álarcokat vagyunk képesek felvenni, de a vérmérsékleti típusban jártas, figyelmes, figyelő embereket csak rövid ideig lehet "megvezetni".

szex - szerelem - hogyan tudsz

# Harmadik figyelem!
Hogy mégis hogyan tudsz megváltoztatni egy embert, akár embereket? Hogyan tudsz nagyon komoly befolyással lenni a barátaidra, ellenfeleidre, szeretteidre, szerelmedre, gyerekeidre, ügyfeleidre, partnereidre, stb? Egy következő részben természetesen ennek a nem mindennapi képesség elsajátításának lehetőségét is megosztom veled.

szex - szerelem - békés flegmatikus

De előbb ismerd meg most a negyedik személyiség típust is! A békés flegmatikust. Aztán jöhetnek a nagy trükkök és a játék elkezdődhet, illetve *folytatódhat. Akár egész nagyban is.
*Folytatódhat - írtam, - mert akár ismered a játék szabályait akár nem, veled a dolgok akkor is megtörténnek. Ráadásul a téged körül vevő emberek és a te saját vérmérsékleted által kialakítva, általában változatlan rendezettségben. Aztán, ha fogalmad sincs róla, hogy a számodra fontos emberek - viszonylag következetesen - miért ugyan olyanok hozzád amilyenek, akkor valami nagyon fontosból maradsz ki az életben.

szex - szerelem - facebook

# Még egy fontos dolog:
Akár kivel beszélsz, csevegsz, Facebook-olsz, Skype-olsz, a vérmérsékletekre vonatkozó jellemvonások rá is igazak.

szex - szerelem - jó tudni

Jó tudni! Bárkivel is csetelsz a világban, akár eszkimóval, kínaival, amerikaival vagy - és ez a kedvencem - az egyenlítő körüli tangáthordó, jobb vállához mérgezett hegyű lándzsát döntve, bal kezében netbook és azon pötyörészve írogat*, akkor sem az etnikai hovatartozásotok határozza meg a köztetek lévő kapcsolat minőségét.

szex - szerelem - internet

Sokkal inkább a vérmérsékletetek különbsége illetve azonossága.
*A világban internet számos olyan helyen is elérhető már, ahol folyóvizet még életükben nem láttak emberek. Azonban cseteleni onnan is tudnak veled...

Ma tehát a rendkívül kellemes, diplomatikus, békés flegmatikus vérmérsékletről lesz szó...


szex - szerelem - flegmatikus

A békés flegmatikus a világ legcsodálatosabb embere


szex - szerelem - szerető

Az ágyban a legodaadóbb szerető a békés flegmatikus. Folyamatosan csak rád figyel. Csak az fontos neki, hogy neked mindenben a lehető legjobb legyen. Simogatja, kényezteti, cirógatja mindenedet a végtelenségig. Ha megmutatod neki, kitapasztalja a legérzékenyebb, legkellemesebb erogén zónáidat, addig simogat, addig csókolgat, addig nyalogat, addig kényeztet, amíg csak akarod, amíg csak szusszal bírod.

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat a négy közül, a békés flegmatikus személyiség típussal folytatjuk...