2014. február 10., hétfő

Szex - Szerelem 02.10

Riporter: Múltheti Szex, szerelem blogunkat azzal fejeztük be, hogy Borika és Sándor azonnal alkalmazható ismereteket kaptak a terápiákon. A legjobban az tetszett, hogy az elemző melankolikus Sándor kiszámolta, hogy mennyi költségük keletkezik azzal, ha rendszeresen szeretkeznek és hogy mit profitálnak belőle. 

szex - szerelem - eredmény

Annyira megtetszett neki az így kijött eredmény, hogy elkezdték gyakorolni a terápián megismert feladatokat. Hamarosan "# A rendszeresen szerelmeskedő párok" közé fejlődtek.

Kornél: Igen! Borika határtalanul boldog, Sándor pedig jobban élvezi a szeretkezést, mint valaha.

szex - szerelem - szangvinikus

Riporter: Folytassuk akkor az eheti Szex, szerelem blogunkat a szangvinikus személyiség típusú nők és férfiak viselkedési mintáival!

A szangvinikus nő mindig ölelgetné a párját, ha férfi folyamatosan fogni kell a kezét. Ha elmentek sétálni sosem azon az útvonalon megy veled, vissza, mert az már uncsi. Magabiztosan, jókedvűen lépked melletted és eszméletlenül büszke rád.

szex - szerelem - lelkes

Lelkesen tudnak örülni a legkisebb ajándéknak is. Legjobban az általad készített meglepetéseknek örül.
Szangvinikus nő így számolt be tökéletes melankolikus párja ajándékáról.

szex - szerelem - csomagolás

- Legjobban a csomagolás tetszett. Látszott rajta, hogy Ő csinálta. A saját ügyes kis kezecskéivel. Tökéletesen be volt csomagolva. Annyi szigetelő szalag volt rajta, hogy ennyit, és főként ilyet egyetlen boltos sem használ el. Én pedig örömet szereztem neki azzal, hogy szinte egyesével szedegettem le a csíkokat...

szex - szerelem - minden

A népszerű szangvinikust mindig minden érdekli. Mindent megfog, megnyal, megszagol.
Magában beszél, énekel. Fürdőszoba, lépcsőház vagy bármely visszhangos helység olyan a hangjának, mint a tükör a szépségének... Ha nincs senki akkor magát szórakoztatja.

szex - szerelem - őszinték

Naivan hiszékenyek és őszinték. Nagyon nem tudnak hazudni. Egyszerűen nem képesek leplezni az érzelmeiket. Minimum a lelküket adják bele egy kapcsolatba.
Akár férfi akár nő, a cseten egymást érik a szívecskék, a szmájlik, a felkiáltó és kérdőjelek.

szex - szerelem - becéz

Mindenféle beceneveket ad neked, a barátainak, de magának is. Szinte mindenről becézgetve beszél. Az eseményecskékről vagy a különböző testrészecskékről is. Ha az ő szerelme majd két méteres, benganagy kétajtós szekrény, neki a lapaj tenyere is csak kezecskék. Amikkel őt simizgeti...
Hihetetlen elragadó és vonzó személyiség.

szex - szerelem - buli

A buliban a legviháncabb, a legszexibb, a legharsányabb. Nevet és viccelődik. Mindenkit az általa adott becenevén szólít, mert a rendes nevüket nem tudja megjegyezni, de mindenkihez nagyon, de nagyon kedves. Ő van a középpontban és színesebbnél színesebb történeteket mesél, amik gyakorta mind vele történtek meg.

szex - szerelem - izgalmas

Szinte valamennyi stand-up humoristánk szangvinikus-flegmatikus. Általában rezzenéstelen fapofával mesélik az izgalmasabbnál izgalmasabb sztorijaikat. Majd ha a poénjuk bejött, felhúzott szemöldökkel vagy hatalmasra tárt szemekkel, csodálkozva néznek ki a fejükből a nevető közönségre. "Ennivalóak", imádom őket! Van köztük jó néhány kedvencem és személyes ismerősöm is.

szex - szerelem - üzlet

A szangvinikus üzletasszony vagy üzletember üzleti tárgyalásokon iszonyatosan vissza kell hogy fogja magát.
Pókereznie pedig egyáltalán nem érdemes. 
Hacsak...

szex - szerelem - póker

Ismerek olyan pókerjátékos szangvinikust, aki nagyon megtanulta a saját és a mások személyiség típusait és sorra veri az ellenfeleit... Mint mondtam korábban, a legjobb leghíresebb színészek többnyire szangvinikusok és bármikor, bármit, bárhol el tudnak játszani.

szex - szerelem - díszecskék

Munkahelyén és otthon is mindenhol díszecskék veszik körül. Munkatársait lelkesíti, motiválja.

szex - szerelem - gyönyörűek

A réten tele van a keze már a vadvirágokkal, de ő még akkor is szedi tovább, mert olyan gyönyörűek.

szex - szerelem - rajonganak

És végül rajonganak érte a nők, ha nő akkor a pasik...

szex - szerelem - szangvinikus

Szangvinikus - szangvinikus pár
- Naponta ötször, hogy ne kelljen többször! - Vallják.
- Aztán még kétszer, hogy meglegyen hétszer - teszik azért még hozzá.
- Az egyiket már csak megszokásból - néha ők is elfáradnak.
- A másikat már megint kíváncsiságból - vagy még sem fáradnak el?

szex - szerelem - szeretkezés

A sokadik szeretkezésnél is olyan viharosan találnak egymásra, mintha hónapok óta nem látták volna a másikat.
Ilyen egy szangvinikus - szangvinikus párkapcsolat. Általában viszont akkor tartós, ha jelentős korkülönbség van köztük. Ez mindkét nemre igaz. Akár a nő idősebb, akár a férfi. Ha már elég idősek és bölcsek hozzá, akár halálukig eltarthat ez a vibráló kapcsolat...

szex - szerelem - Rózsa és Laci

Egy fiatal együttélő pár keresett fel még régebben azzal, hogy hatalmas a szerelem köztük. Folyamatosan meg vannak veszve egymásért. Szinte egy pillanatot nem bírnak ki egymás nélkül, de... (egymással sem?)
Rózsa (22) népszerű szangvinikus, kevés békés flegmatikus vonásokkal
Laci (23) - népszerű szangvinikus, pici melankóliával.

szex - szerelem - szangvinikusak

Tündéri két fiatalember, mindketten szangvinikusak. Egyszerűen nem jutottam szóhoz mellettük. Feltettem nekik egy kérdést, és egymásra licitálva ontották magukból a történeteiket. Olyan jól ellettek volna, gurgulászva kacagva egymáson, ha időnként nem szakítottam volna félbe őket.

szex - szerelem - kimozdulni

Az volt a problémájuk, hogy már nem mernek sehová kimozdulni, viszont otthon már megeszi őket fene. Hozzám elmertek jönni, mert itt velük csak jó történhet - udvaroltak nekem kedvesen, népszerű szangvinikusok módjára. Nagyon vonzóak!

szex - szerelem - társaság

Mivel ez a személyiség mindig a társaság központja, akár hová mentek, mindig elkezdtek vadidegenekkel is kapcsolatba kerülni. Aztán flörtölni velük, elcsábítani őket. Így aztán nem egyszer fordult elő velük, hogy mindezt szándékosan tették, hogy a másik még jobban rajongjon értük.

szex - szerelem - féltékenység

Nem akartak ők senki más ágyába bújni egymásén kívül, de olyan szinten elvárták egymás figyelmét is maguk iránt, ahogyan azt egy vadidegentől is pillanatok alatt megkapták. Féltékenységük odavezetett, hogy már a munkájuk is kárát látta.

szex - szerelem - asztrológus

Annyira érezték, hogy ez így nem lesz jó, hogy elmentek egy híres asztrológushoz, aki miután megszerkesztette a horoszkópjukat. Elmondta nekik, hogy milyen jellem rajz illik rájuk.
- Ahogyan olvasta a jellemzésünket egy pillanatra sem nézett ránk. - Kezdte Laci.

szex - szerelem - boszorkány

- Félelmetes volt, igen - folytatta Rózsa. - Én az ilyesmit azonnal kiszúrom. Anno úgy elhajtottam egy sarlatán boszorkányt a jóslataival, hogy csak. Kártya meg dobókocka, meg mindenféle hókusz-pókusz, de közben azt nézte az arcomon, hogy hogyan reagálok a szövegelésére. Aztán annak megfelelően igazította a jövőmet.

szex - szerelem - Laci

- Jah - vágott közbe Laci - Láttam Rózsán, hogy azonnal levette, a vén macáról, hogy mire megy ki a játék. Így bevágta neki a fapofát. Gondoltam is magamban: Na "erre varrjál gombot nyanya!"

szex - szerelem - Rózsa

- A végére olyan zavarba hoztam a saját kondérjában - vette vissza a szót Rózsa -, hogy szerintem maga is feladta volna, de én hamarabb meguntam és Lacikámmal együtt otthagytuk fizetés nélkül a zsibvásár közepén.

szex - szerelem - színművész

Nos igen! Ahogy már többször írtam a népszerű szangvinikusok a világ legjobb színművészei. Szinte megfejthetetlenekké tudnak válni, ha a siker és a nagyobb népszerűségük ezt kívánja. Kaméleonok. Sok politikus, ügyvéd, művész tartozik ebbe a vérmérsékletbe...

szex - szerelem - csillagász

- Aztán mit mondott még a házi csillagászotok - kérdeztem. Laci nevezte el így, az asztrológust, mert ugye a nevekkel hadilábon állnak a szangvinikusok.
- Hát elég fura fazon volt, a kis szürkés zöld mintás pulóverében és a gacsos cipőjében.

szex - szerelem - Rózsa

- Igen és a seszínű kék nadrágja egyáltalán nem illett össze - kommentálta Rózsa.
Figyeljük csak a viselkedésüket! A fazonra, a színekre, korábbi eseményekre szívesebben emlékeznek, mint arra, amiről éppen szó van. Csaponganak, egymás szavába vágnak.

szex - szerelem - kérdés

Azt is tudjuk, hogy a szangvinikusok általában nem a kérdésre válaszolnak elsőre. Van, hogy háromszor kell feltenni nekik egy kérdést, de érdekes, harmadikra szinte mindig válaszolnak. Ugyanis amíg el nem mesélték ami bennük megfogalmazódott, nem tudnak másra koncentrálni.

szex - szerelem - személyiség

Úgynevezett gondolat tolulásuk van, és a saját világukból adnak jeleket. Éppen onnan, ahol tartanak benne. Aki nem ismeri a személyiség típusokat hamar elveszti a türelmét ilyenkor. Pedig semmi szándékosság nincs bennük és nem kell mást tenni velük, mint újra feltenni a kérdést.

szex - szerelem - kifejezések

De egy picit másként. Esetleg kicsit direktebben. Lehetőleg azokat a kifejezéseket használva, ahogyan ők fejezték ki magukat. Egyébként ez minden habitusú emberre igaz. Gyerekek esetében pedig csodákat művel!

szex - szerelem - csillagász

- Milyen konkrét dolgot olvasott fel a jellemzésetekből a házi csillagász - kérdeztem tehát újra.
- Jah igen - kezdett úgy csinálni Rózsa, mintha megértené hová akarok kilyukadni. De aztán tovább csigázva kíváncsiságomat, így folytatta:

szex - szerelem - Rózsa

- Ott tartottam, hogy én a boszorkánynál is megéreztem, hogy miért vizslatja úgy a tekintetemet, jóslás közben.
- Jah igen, igen - kontrázott rá Laci - ez a fazon meg nem foglalkozott velünk, csak olvasta és olvasta és olvasta. Én már úgy untam, hogy ha Rózsa nem tart vissza kimentem volna cigizni.

szex - szerelem - elfelejt

- Magatokkal hoztátok esetleg a házi csillagászotok által készített jellemrajzot?
- Hát azt elfelejtettük. Különben is már napok óta nem találjuk. Úgy emlékszem beletettem valamelyik könyvbe. - hangzottak Rózsa szájából a tipikus szangvinikus szavak: elfelejtettem, nem találom, nem emlékszem. - De tényleg fura volt. A fazon úgy tűnt nagyon hitelesnek hiszi amit felolvasott.

szex - szerelem - boszorkány

- És igaznak találtátok magatokra, amiket mondott?
- Hát nem is tudom. - mondta lesújtóan Rózsa - az igazság az, hogy a boszorkány szövegelése sokkal jobban tetszett.
- Mert mit mondott a csillagász, ami nem tetszett - kérdeztem meg harmadjára.

szex - szerelem - terhelt kapcsolat

- Azt, hogy "terhelt kapcsolat" - mondta ki végre Laci, amiért jöttek. - és hogy forduljunk esetleg hozzád.

"Terhelt kapcsolat..." Nos igen! Az ellentétek vonzzák, az azonosak taszítják egymást.

szex - szerelem - szangvinikus

Kicsit megint ki kell tekintenünk a másik három személyiségtípusra, hogy a szangvinikust és persze a többiket is jobban megérthessük! Hamarosan a többiről is feltesszük a Szex, szerelem blogba a jellemző tulajdonságaikat és az ő történeteiket. Bár már elég sok mindent tudtunk meg róluk, így össze-össze hasonlítgatva őket a szangvinikusokkal.

szex - szerelem - flegmatikus

Ott tartunk tehát, hogy az azonos habitusúak taszítják egymást.
Ez az állítás csak a két flegmatikus-ra nem annyira igaz. Azonban előfordulhat, hogy az ő kapcsolatuk egy idő után még számukra is túl békéssé válik. Volt olyan, amikor azzal jött egy flegmatikus fiatal asszony, hogy:

szex - szerelem - unalom

"...az ő férje egy tutyi-mutyi, és az egész házasságuk dög unalom. Aztán minden maradt a régiben. Pedig az volt a gondja az igazán bájos teremtésnek, hogy hónapok telnek el úgy, hogy nem szerelmeskednek."

szex - szerelem - ellentétek

Ugyanis az ellentétek közül a legtovább ők bírják elviselni egymást. Az sem ritka, hogy egy egész életen át. Azonban szerelmeskedés nélkül, - mert mint tudjuk, ahhoz kellene a másik mássága. Szeretkezés, szex nélkül az emberek sajnos nem mindig élnek meg igazán hosszú életet egymással.

szex - szerelem - orvosként

Volt olyan, hogy a gyermektelen 57 éves flegmatikus férfit a vele korabeli flegmatikus felesége özvegyen hagyta. Akkor a körzeti orvosként praktizáló férfit "elvette" a nála 23 évvel fiatalabb kolerikus asszisztensnője. (Egy nem tévedésből írtam, hogy a nő vette el a férfit.) A nő mindig is szerelmes volt a főnökébe. Aztán a házasságukból egy fiúk és egy lányuk született. Az öreg nem rég töltötte be, boldog családi körben a 90-dik évét.

szex - szerelem - kolerikus

Két kolerikus olyan, mint két dudás egy csárdában. Szinte olyan valószínűtlen, hogy valaha is valami kapcsolat alakuljon közöttük, mint két azonos pólusú mágnest összerakni. Még szinte a barátság esélye is lehetetlen. A hétköznapi életben a legnagyobb összeütközések, csaták  és háborúk két kolerikus vérmérsékletű személyiség között tör ki, illetve zajlik.

szex - szerelem - melankolikus

Két melankolikus. Egy ideig jól meglehetnek egymással, mivel mind a kettő nagyon rendszerető, szervezett, pedáns, pontos és precíz. Együtt tervezgetnek, elemezgetnek, nagyon jókat tudnak beszélgetni egymással. Együtt kritizálják a tökéltelen világot, egymás kedvére.

szex - szerelem - sértődés

Azonban a melankolikusok egyik legnehezebben elviselhető tulajdonsága a sértődés. Ezt senki sem bírja! Senki!!! És ezt a melankolikusok is nagyon jól tudják. Ennek azért szánok itt most egy picit több időt, mert a sértődés nem egyéb, mint a világ legkellemetlenebb és legkegyetlenebb manipulációja és akkor nagyon finoman fogalmaztam.

szex - szerelem - haragtartás

Ugyanis gyakorta párosul a haragtartással. A harag megtartásával - a megbocsátás élményének ismerete  és gyakorlása nélkül - akár élete végig. A sértődés miatt több félreértés és megoldatlan konfliktus és bosszú, vér, halál és még sorolhatnám történt a Világtörténelemben, mint az összes többi manipulációval együttvéve.

szex - szerelem - manipulál

Sajnos ez egy olyan éles fegyver, hogy akik ezzel manipulálják szeretteiket - lehet tudatlanul -, de egyéb gonoszságokra is képesek.
Ha Te, aki ezt most olvasod, és nagyon melankolikus vagy, akkor szeretném ha tudnád, hogy ezen kell magadon a legtöbbet dolgoznod. És ezt most kérlek vedd nagy szeretettel a legjobb indulatú tanácsnak és kérlek ne sértődj meg.

szex - szerelem - teszt

Ha a teszt kitöltésekor lett Benned egy pici kis flegmatikus, kolerikus, esetleg szangvinikus jellemvonás is, akkor Rád ezek nem is biztos, hogy igazak, de ha igen akkor már is sokkal könnyebb lesz kihasználva az erősségeidet, leküzdened a sértődékenységedet. Rengeteg nagyon hasznos gyakorlat van már rá.
Hamarosan olvashatod.

szex - szerelem - szappan

A szex viszont két melankolikus között általában olyan, mint mikor két tökéletesen egyforma szappan lelkesen csókolózik. Szappan és fogkrémízű, de nekik nagyon jó! Szinte semmilyen formában nem bírják a természetes jellegű test szagokat.

szex - szerelem - illat

Rengeteg illatszert használnak, hogy elnyomják természetes "illatukat". Azonban a használt illatszereik sohasem tolakodóak, szinte alig érezni rajtuk. Tiszták. A melankolikusok tisztaság és rendmániásak a szexben is. Részletesebben a róluk írt fejezetben olvashatunk.

szex - szerelem - nimfomániás szex

Szóval két szangvinikus pokollá teheti egymás életét a habitusukból fakadó, magas hőfokon izzó szenvedélyességükkel. A szexet, a szerelmet az ilyen túlfűtött, tabuk nélküli kapcsolatban az állandó és gyakorta a nimfomániás vágyakozás jellemzi.

szex - szerelem - féltékenység

A szerelemféltés, a féltékenység két szangvinikus között általában igen gyakori jelenség. Tényleg féltékenyek a másik sikeres kapcsolatteremtő képességére. Ezért visszavágnak, majd a másik is visszavág. A végén már ki se mernek otthonról mozdulni, mint ahogyan azt Rózsa és Laci párkapcsolatában is láttuk.
Hamarosan külön fejezetet fogunk szentelni a féltékenységre.

Riporter: Szex, szerelem blogunkat holnap folytatjuk...