2014. február 18., kedd

Szex - Szerelem 02.18 Nitai

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a Nitai Bhavana dasa szexuálterapeuta-val, család és párkapcsolati szakértővel nem régen készült  interjúból egy újabb fontos részletet láthatunk...

szex - szerelem - Nitai


szex - szerelem - szexuális problémájuk
Kornél a riporter: Ha világi, de hívő emberek jönnek hozzád és párkapcsolati problémájuk van, esetleg szexuális problémájuk, nyilván való, hogy tudsz segíteni nekik. Azért volt fontos, hogy mióta gyakorlod Krisna hívőként a vallást.

szex - szerelem - világi

Azzal, hogy 33 éves korodig világi életet éltél több évtizedes rálátásod, tapasztalatod van a saját életedből a világi életre, a pár- illetve szexuális problémákra is. Így sokkal-sokkal jobban és hitelesebben tudsz segíteni az embereknek, hiszen ezeken a problémákon, - mint azt korábban mondtad - te magad is keresztül mentél...

szex - szerelem - több ezer éves

Nitai: Igen, de ehhez fontosabb a több ezer éves tanításokat megismerni és a több ezer éves keleti kultúrában évezredek óta jól működő alapok szerint segíteni az embereknek. Krisnának, Istennek az energiáját kell ismerni, hogy hogyan működik. Hogy hogyan működik egy durva fizikai test? 

szex - szerelem - világ

Mi az, hogy ezt a világot élvezni? Miért vagyunk ebben a világban? Azért, mert élvezni akarunk. Élvezetet akarunk. Most erre hirtelen nem jut egy szebb szó az eszembe. Hogyan tudjuk élvezni ezt a világot? Úgy, hogy az érzékszerveinken vannak szintek. 

szex - szerelem - formát

A legdurvább szint mondjuk az első szint, amikor valaki az érzékszerveivel élvezi ezt a világot, és azon keresztül teszi elégedetté az elméjét. Mikor látunk egy kedvező formát, például a szem lát egy kedvező formát, akkor bizonyos értelemben elégedett, mikor a nyelvvel ízlelünk egy finom ételt, akkor elégedetté válunk. 

szex - szerelem - csinál

De gyakorlatilag mit csinálunk? Azt csináljuk, hogy az Istennek az energiájával, amely így valamilyen tárgy formájában nyilvánul meg, én, az érzékszerveimen keresztül kapcsolatba lépek, tehát kapcsolatról van szó. 

szex - szerelem - kapcsolat

Azért hoztam a példát. Itt kapcsolatról van szó már ezen a szinten is. Amikor mi mondjuk úgy, hogy az érzékeinkkel, az érzékek tárgyaival lépünk kapcsolatba. Valakinek ez elég, hogy mondjuk, egy párkapcsolatba valaki nem igényel mélyebb kötődést. Láthatjuk ebben a világban, sajnos, hogy ez többször előfordul. 

szex - szerelem - személyt

Csak alkalmi kapcsolatok vannak, amikor csak használni akarják a másik személyt. Nem is mint személyt, jóformán csak mint egy tárgyat. Akarják használni a testét. Ebből lehet aztán a durva szex. Nehéz csak így beszélni erről, mert önmagában ez nem létezik, mindenképpen érinti a pszichét is a dolog.

szex - szerelem - ebből jön

Van, amikor ez a fő dolog, és embereknek ennyi elég. És akkor ebből jön az íz, ebből jön az élvezet, mindössze ennyiből. 
Vagy az, hogy megvettem a Mercedesemet, vagy elnyaltam a fagyimat. 
Vagy voltam egy olyan hölggyel vagy férfival, akivel csak egyetlen szexuális kapcsolatot akartam, és amikor kielégültem megyünk tovább. 

szex - szerelem - történik

De mi történik igazából ebben az esetben? 
Két eset van. 
Az történik, hogy vagy jön elégedettség abból a dologból azonnal vagy nem. 

szex - szerelem - nem jön

Ha nem sikerül, akkor nem jön. Ha ugye valami nem jön össze, akkor lehet, hogy nem sikerül vagy nem lesz elégedett az ember. Tegyük fel, hogy amit beterveztem, az az érzékkielégítés az működik! Akkor utána mi történik, meddig fog működni? 

szex - szerelem - emlékeznek

Akár a fagyinyalásról van szó, van akár egy ideiglenes párkapcsolatról beszélek, ameddig ott vannak, ez a folyamat addig tart. Azután legfeljebb már csak emlékeznek, hogy milyen volt. Azonban igazi íz már nem jön belőle. Azért első szint ez, mert ez nagyon rövid ideig tart. 

szex - szerelem - Jaguár

Meddig tesz elégedetté? 
Egy, kettő, három perc, valameddig. Ugyanez: valaki gyúr arra, hogy legyen a Merciből egy Jaguár. Akkor dolgozik érte öt évet mondjuk, és utána meglesz a Jaguár. Akkor megvan a Jaguár, nagyon örülök a Jaguárnak. De meddig? 

szex - szerelem - Jaguár

Ameddig meg nem jelenik, hogy ez csak egy Jaguár. Ameddig az autópályán el nem megy mellettem valaki, akinek egy jobb autója van, vagy egy újabb típusú Jaguárja. De ugyanez mindenben. Érted a példát? Ez mindenfajta dologra vonatkozik.

szex - szerelem - hiteles

Kornél a riporter: Én értem, de gondolj bele! Nézik ezt a beszélgetést fiatalemberek és szeretnének tőled hiteles információt kapni. Tőled! Mivel te egy hiteles személy vagy a cölibátusoddal, akinek volt választási lehetősége. Sokkal-sokkal hitelesebbnek érezlek én személy szerint is. 

szex - szerelem - szexuális probléma

Konkrét példákat is szeretnék éppen ezért azokból a tapasztalataidból, amikor odamentek a fiatalok a párkapcsolati vagy szexuális problémával. És…

Riporter: Szex, szerelem blogunkban hamarosan újabb részleteket láthatunk a Nitai Bhavana dasa szexuálterapeuta-val, család és párkapcsolati szakértővel készült  90 perces interjúból...