2014. február 17., hétfő

Szex - Szerelem 02.17

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban továbbra is a habitusokról beszélgetünk...

Ma a bátor, erőteljes kolerikus vérmérsékletről lesz szó...


szex - szerelem - kolerikus

Az erőteljes kolerikus a világ legcsodálatosabb embere

Magabiztos, meggyőző, kitartó! Született vezető.

Az erőteljes kolerikus a legkitartóbb szerető mind nőként, mind férfiként. Nála egy aktus több óra, annyira imádja a szexulitását. Ő irányít folyamatosan. Pörget, forgat, simogat. Mindent megcsinál Veled, amihez csak kedve van. Elölről, hátulról, alulról, felülről.

szex - szerelem - valami

Élvezi, ha élvezel. Ha élvezed, hogy gyakorta valami új, valami váratlan, valami izgi történjen Veled, akkor a kolerikus szerető kimeríthetetlen ötletekkel fog imádni téged mindig. Rendkívül magabiztos. Úgy deríti fel a testedet, a lelkedet, erogén zónáidat, mintha pontosan tudná, hogy mi a jó Neked.

szex - szerelem - neked

Sosem tétlenkedik, éppen ezért érdemes folyamatosan értésére adnod, hogy mi jó neked. Ha megtanulja hol, mikor és hogyan jó veled még jobban imádni fog téged. Minél többet élvezel, minél jobban szeretsz szerelmeskedni vele, annál többször lesz orgazmusod, erekciód, ejakulációd vele, tőle.

szex - szerelem - imád

Teljesíteni akar és folyamatosan a kedvedben járni. Már visítasz a gyönyörtől, a sokadik orgazmustól, már az eszméletedet is elvesztetted a kényeztetéseitől és ő még akkor is imád téged, sőt egyre jobban. Csak a fizikai edzettségétől függ, hogy mikor áll le.

szex - szerelem - domina

Semmi mással nem állítható le csak ha elfárad. Azt meg nagyon ritkán szokott. Domina illetve domináns az ágyban. Pontosan megmondja és megmutatja, hogy mikor, hogyan, mit kell tenned vele, hogy jól érezze magát veled.

szex - szerelem - jó szerető

Mint már a korábbi vérmérsékleti típusoknál írtam, senki sem születik jó szeretőnek. A kolerikus sem. Bár általában ők azok, akik az első szexuális aktusuk, tehát rögtön a szüzességük elvesztése után megvannak győződve róla, hogy született jó szeretők. Ez általában sajnos nem igaz. Nekik is jó szeretővé válniuk kell, tanulniuk kell.

szex - szerelem - ágyban

Viszont ami igaz, hogy a kolerikus rendkívül gyorsan tanul és eredményesen alkalmazza ismereteit a szexbe, az ágyban illetve a párkapcsolataiban. Általában csak egyetlen feltételt szab a partnerének, hogy mindig adjon neki igazat és akkor a tenyerén hordja életük végéig.

szex - szerelem - kommunikatív

Kedvességgel szinte bármit el lehet érni náluk, mert rendkívül kommunikatívak, nyitott személyiségűek. Minden újat befogadnak, de egy fajta okosan kommunikált "szertartás" kell hozzájuk minden téren. A szexben, a szeretkezésben, a szerelmeskedésben is. Imádják a szertartásokat, ha a ceremónia nekik, az ő nagyságuk dicsőítésének szól.

szex - szerelem - Emike Gyuri bácsi

Például egy idős házaspár:
Emike - békés flegmatikus és népszerű szangvinikus
Gyuri bácsi - erőteljes kolerikus

Az idős úr egész életében vezető volt. Egy nagy vállalat elnök-vezérigazgatójaként ment nyugdíjba. Hatalmas családi házban laknak ketten a feleségével.

szex - szerelem - újság

Egyik gyönyörű nyári délután elindult kifelé a kapuhoz, hogy a leveles ládából behozza a friss újságot. Emike ahogy a férje belépett a házba lelkesen odasietett hozzá, és nagy boldogan mondta:
- Jaj Gyurikám, de ügyesen behoztad az újságot... - és úgy körül "ugrálta" az embert, mintha valami óriási teljesítményért kellett volna gratulálnia neki.

szex - szerelem - Gyuri bácsi

Meg is lett az eredménye. Gyuri bácsi bár azért ment ki az újságért, hogy a finom ebéd után kényelmesen leülhessen a kedvenc foteljába és elolvassa a sporthíreket. Ennek ellenére odaadta Emikének, aki ettől még boldogabb lett, hogy ilyen figyelmes még 50 év házasság után is az ura.

szex - szerelem - asszony

Az asszony részéről semmi tudatosság vagy rafinált körmönfont hátsószándék nem volt. A szangvinikusok naivan túlzó rajongásával fejezte ki magát csak.
Hanem amikor egy sokkal nagyobb volumenű tettéért a férfi nem kapta meg az asszonytól a rajongó elismerést, következőképpen fejezte ki kolerikus elégedetlenségét:

szex - szerelem - Gyurikám

- Emi! A munkakönyveddel játszol!
- Mit csináltam már megint rosszul Gyurikám?
- Megmetszettem az egyik gyümölcsfát...
- Hjajhhh Gyurikám! De szépen megmetszetted az egyik gyümölcsfát - lelkendezett aztán Emike, pedig nem is látta. De a kolerikus nyugalmazott elnök-vezérigazgató összehúzott szemöldökkel biccentett egyet és hozzákezdett ebédelni...

szex - szerelem - elismer

A kolerikus annyira magabízó, hogy meggyőződése, hogy neki minden jár. És ha nem kapja meg, akkor kiköveteli még az elismerést is. Még akkor is, ha tudván tudja, hogy kizárólag a békesség kedvéért mondták neki az elismerő szavakat.

szex - szerelem - eredmény

Naivnak tűnnek, de egyáltalán nem azok. Számukra kizárólag az eredmény a fontos, nem a hozzávezető út. Míg egy melankolikus sértődötten azt mondta volna, hogy:
- Csak azért mondtad, mert én mondtam - addig a kolerikus ezzel már nem foglalkozik.

szex - szerelem - ő akarta

Eszébe sem jutna, hogy szóvá tegye, hogy ez azért van mert ő akarta. Mivel ez az elismerés azért van mert ő akarta, hogy elismerjék. Mert jár neki. És ha a másiknak ez elkerülte a figyelmét, akkor majd ő megmondja neki, hogy mit vár el tőle, és úgy legyen...

szex - szerelem - kolerikus

A flegmatikus személyiségű emberek után a kolerikusok a legegyszerűbben kezelhetők. Egyszerűen csak mindig igazat kell nekik adni és kész. Ráadásul a melankolikusokkal ellentétben semmin nem sértődnek meg.

szex - szerelem - változás

Meghallgatják és gyakorta el is fogadják a másik véleményét. És mivel lételemük a folyamatos változás és megújulás, alkalmazkodnak, hogy még inkább igazuk lehessen.
Tökéletesen biztonságban vagy mellette, mert nagyon kitartó és vigyáz rád.

szex - szerelem - 50 éve

Emike csodálatos házasságban él Gyuri bácsival már 50 éve, mert az öreg rigolyáit eltűri, valamint kedvesen naiv, színjátékos szertartással veszi rá bármire az urát.
A szertartás lényege az, hogy a kolerikus Gyuri bácsi az Úr a háznál. Ura és parancsolója Emikének.

szex - szerelem - parancsnok

Ha a te párod is kolerikus, akkor bármennyire is alárendelt helyzetnek tűnik, kérd meg, hogy engedje az elképzeléseid megvalósítását. Hidd el boldogan engedni fogja. Semmi sem okoz nagyobb boldogságot egy kolerikus nőnek vagy férfinak, mint az ha ő lehet a parancsnok a családjában, a párkapcsolatában is.

szex - szerelem - kolerikus

Ha okosan csinálod, mindig mindent megteremt számodra az együttlétetekben. Ezen felül, ha nőként folyamatosan elcsábítod kolerikus embered, illetve férfiként folyamatosan meghódítod kolerikus hölgyedet kedvességedért illetve türelmességedért cserébe maga fölé emel...

szex - szerelem - türelem

Már többször beszéltünk róla, de nem győzöm elégszer ismételni: "A jó párkapcsolat alapja a türelem, a tolerancia, a tűrőképesség fejlesztése!"
A türelem nem valamibe való eszement, önfeláldozó, magunkat feladó belenyugvást jelent, hanem annak a képességünknek a kifejlesztését, hogy meglássuk és megértsük a másik viselkedésének okait, a motivációt. Valamint alkalmazkodó képességünk fejlesztését.

szex - szerelem - türelmetlenek

A kolerikusok általában nagyon türelmetlenek, lobbanékonyak és hajlamosak a dühre.
Egyik kolerikus ismerősöm, egy építőipari munkásokat foglalkoztató cég tulajdonosaként egyszer kiabálva fakadt ki az irodájában, miután levágta a telefonkagylót.
- Óóóóó Istenem adj türelmet! - majd ordítva tette hozzá. - ...de azonnal!

szex - szerelem - kolerikus

Az erőteljes kolerikus akár nő, akár férfi, ő viseli a kapcsolatotokban a kalapot (nadrágot).
Ha a te párod kolerikus, a másik - bár sokkal fáradságosabb a kolerikussal való párkapcsolatban -, hogy időnként (nagyon finoman) vitába kell szállnod vele.

szex - szerelem - tégy javaslatot

Azaz ragaszkodj az úgynevezett kétirányú kommunikációhoz. Ha valamilyen elképzelésével a családotok, a kapcsolatotok vagy akár egy közös program szervezésében nem értesz egyet, akkor tégy javaslatot.

szex - szerelem - családi dolgokban

De csak azért, hogy az otthoni illetve családi dolgokban időnként érvényre tudd juttatni az akaratodat. Ha ez fontos neked, akkor tudnod kell, hogy a kétirányú kommunikáció teheti lehetővé számodra a kolerikus számára elfogadható komoly tárgyalási alapot.

szex - szerelem - szertartás

Ennek is viszont, - mint mindennek a kolerikusok életében - meg van a maga szertartása. Miután meghallgattad csendben és türelmesen okos és lendületesen meggyőző párodat, kérd meg őt, hogy most legyen olyan kedves és hallgasson meg téged.

szex - szerelem - fogd meg a kezét

Várd meg míg lendülete lecsillapszik és ha nagyon fontos neked, hogy a te elképzelésed teljesüljön kérd meg, hogy üljön le. Fogd meg a kezét, várj esetleg még pár percet, hogy nagyobb nyomatékot és hangsúlyt kapjon a mondandód.

szex - szerelem - figyel rád

Ha már látod, hogy figyel rád, akkor világos, rövid, határozott, de mindenképpen barátságos hangnemben közöld vele, hogy te mit szeretnél.
Az erőteljes kolerikusoknak pedig azt javaslom, ha nem akarnak egy életen át egy "bólogató Jánossal" együtt élni, akkor tudatosan adjanak lehetőséget párjuknak az ellenvéleményük kifejtésére.

szex - szerelem - tudnod kell magadról

Kolerikusként tudnod kell magadról, hogy igen nyitott személyiség vagy, aki képes odafigyelni, észrevenni és haszonnal kiaknázni az okos dolgokat. És azt is tudod, hogy minden ember felettünk áll azzal, amivel ő sokkal többet tud nálunk.

szex - szerelem - szertartás

A szertartás mint mondtam az erőteljes kolerikusoknak olyan, mint a szangvinikusoknak a tükör, mint melankolikusoknak a listák.

szex - szerelem - vita

A ceremónia miatt ez kétirányú kommunikáció és nem vita. Erőteljes kolerikussal szemben csak azt a vitát nyerheted meg, amit el sem kezdesz. Bár lehet vele vitatkozni, mert a kolerikus imád vitatkozni. A vitás helyzetek megoldása a másik lételeme. De vigyázz, mert ha túl gyakran lesz igazad, úgy járhatsz, mint Melinda.

szex - szerelem - sértődés

Melinda (34) tökéletes melankolikus - makacs kolerikussággal
Barnabás (38) erőteljes kolerikus - kevés melankolikus vonással,
azonban a Barnabásban lévő kevés melankólia éppen azt a fajta érzékenységet katalizálta, amelyből a sértődés fakad. Önmagában véve egy kolerikus sohasem sértődik meg semmin.

szex - szerelem - két egyforma ember

Azonban mint ahogyan korábban írtam nincs olyan, hogy valaki csak egyetlen személyiség típus tulajdonságait hordozza. Mindannyian keverékei vagyunk a négy különböző vérmérsékletnek. Emiatt sincs két egyforma ember.

szex - szerelem - kommunikáció

Melinda sajnos nem tartotta be a kolerikus férfival való kommunikáció - szertartást igénylő - szabályait. Mivel benne is volt egy nagyadag kolerizmus, így állandóan vitatkozott a férfival. Melinda mint melankolikus-kolerikus szinte sohasem adott igazat a férfinak.

szex - szerelem - vitatkoztak

Szexuálisan nagyon jól kijöttek egymással. Olyanokat szerelmeskedtek, hogy alig tudtak elválni egymástól. Amikor viszont vitatkoztak a férfi érvei leperegtek róla. Mintha meg sem hallotta volna.

szex - szerelem - a vitáról

Ha azzal a címmel kellene blogbejegyzést vagy pdf tanulmányt készítenem, hogy:
"Mi a 7 legbiztosabb módja egy kolerikus férfi tuti elvesztésének..." akkor az első 5 a vitáról szólna. Az első 3 pedig arról, hogy:
- Ne figyelj oda rá, amikor hozzád beszél!

szex - szerelem - Melinda és Barnabás

Melinda és Barnabás egy internetes társkeresőn ismerkedtek meg. Mivel más más városban laktak és éltek, a távkapcsolatukban a legnagyobb vitákat a féltékenység okozta. Melinda olyan féltékeny volt a sármos férfira, hogy el sem akarta hinni, hogy a férfi egyáltalán szereti őt. Meg sem hallgatta az érveit.

szex - szerelem - igazad van

Az egyik ilyen vitájuk után Barnabás olyan e-mailt küldött Melindának, amit egyetlen nőnek nem kívánok.
A tárgyban két szó állt: "Igazad van"
A levélben pedig:
"- Egy nőnek vagy igaza vagy embere van. A kettő együtt nem megy..."

szex - szerelem - terapeuta

Mint terapeuta nagyon bízom benne, hogy az idő elrendezi a dolgaikat és legalább kedves emlékként megmaradnak egymásnak. Vagy esetleg egyszer újra találkoznak.

szex - szerelem - Editke és Péter

Emlékszünk Editke és Péter hét év utáni újra találkozására?
Miért váltak szét...?
Ugyan azért mint Melinda és Barnabás. A női (vagy férfi) féltékenység az önbizalom hiánya.

szex - szerelem - tükörbe néz

Editke ugyan úgy mint Melinda és még a világon több százmillió nő (és férfi) küzd attól, hogy a tükörbe néz és nem azt látja, amit szeretne. Aztán fogja magát és kivetíti kétségeit az imádott férfijára és magára marad.

szex - szerelem - kolerikus

Általában az erőteljes kolerikusnak ugyan úgy nincs gondja azzal, amit a tükörben lát, mint a szangvinikusoknak. A szangvinikus imádja, amit a tükörben lát és nagyokat szerelmeskedik saját magával a látványától. A kolerikus pedig ügyet sem vet rá. Ugyanis ő megköveteli, hogy mindenki úgy fogadja el őt, ahogy van.

szex - szerelem - együttérző lélek

Alapvetően a kolerikusok hasonlóan, mint a flegmatikusok nem igazán foglalkoznak az érzelmekkel. Az erőteljes kolerikus nem egy együttérző lélek. Céltudatos és gyakorlatias. Maximum akkor támogat valami emelkedett célt, ha ezért bekerül a médiákba, vagy kap egy bekeretezett elismerést, vagy egy rendezvény színpadán dicsőítheti jó cselekedetét.

szex - szerelem - olajmágnás

Csak számításból és előnyök szerzéséből mutat részvétet a csúnyák, betegek, gyengék iránt. Emlékszünk arra a filmjelenetre, ahol a kolerikus olajmágnás egy élő rénszarvast simogatva forgat propaganda reklámfilmet a stúdió termében...

szex - szerelem - üvöltött

"Ő ezeknek az állatoknak a megmentője, mert imádja ezeket az állatokat." Amikor aztán kikapcsolták a kamerákat:
- Azonnal vigyék ki innen ezt a büdös dögöt! - üvöltött rá a gyártásvezetőre. - Miért nem fürdették meg hipóban mielőtt behozták nekem ide?

szex - szerelem - nem rossz emberek

Egyáltalán nem fordít figyelmet az emberek lelki szükségleteinek kielégítésére. Nem rosszindulatból vagy kegyetlenségből ilyenek. Az erőteljes kolerikusok ezzel a tulajdonságukkal nem rossz emberek. Egyszerűen mások. Hihetetlenül szenvedélyesek tudnak lenni, de nem együttérzőek, mint például a szangvinikusok.

szex - szerelem - jó hírem

Párkapcsolataikban is nagyon szenvedélyesek és van egy jó hírem a kolerikusokkal együttélőknek. Nincs olyan, hogy egy ember csak és kizárólag kolerikus. (Vagy a másik három.)
A kolerikus vérmérsékletű személyiségek szenvedélyes szenvtelenségét vagy a melankolikus vagy a szangvinikus - vagy mindkettő habitus - érzelmekkel áldja meg.

szex - szerelem - orális szex

Az orális szexet annak függvényében fogadja el vagy imádja, hogy a kolerizmusa mellett mennyire vannak jelen a szangvinikus vagy a melankolikus felfedezhető ismérvei.
- Ha kolerikus-szangvinikus, vadul "kizabál" a bugyidból vagy a gatyádból.

szex - szerelem - kolerikus-melankolikus

- Ha kolerikus-melankolikus akkor majdhogynem ugyan olyan türelmességgel kellene meggyőzni az orális szex élményeiről, mint a nagyon melankolikust. Azonban a szertartás itt is csodákat tud művelni. Leülsz vele, megfogod a kezét, a nyomaték kedvéért vársz még párpercet.

szex - szerelem - szeret

Majd elmeséled neki, hogy mennyire szereted őt, és szeretnéd, ha új dolgokat próbálnátok ki az ágyban és ha viszonozná a kedvességedet, a gyöngédségedet... Aztán ha megvolt, elmeséled neki, hogy tényleg ő a világ legcsodálatosabb szeretője, még akkor is, ha elsőre esetleg nem csinálja végig. Rengeteg példát fogunk átbeszélni a "Hetente többször, hogy meglegyen ötször..." című alkotásunkban.

Riporter: Hamarosan folytatjuk a különböző személyiség típusok elemzését...