2014. február 20., csütörtök

Szex - Szerelem 02.20 Nitai

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkban, a Nitai Bhavana dasa szexuálterapeuta-val, család és párkapcsolati szakértővel korábban készült interjúból egy újabb fontos részletet láthatunk...

szex - szerelem - Nitai


szex - szerelem - szexuális probléma
Kornél a riporter: Személy szerint is hiteles terapeutának tartalak, hogy a tapasztalataidból a párkapcsolati illetve szexuális problémákkal küszködő emberek ismereteket merítsenek...

szex - szerelem - Univerzumnak

"Összefoglalva az előző részeket:
Ahhoz, hogy a párkapcsolatok működését, az egész-séges, kielégítő szexualitást megérthessük, ahhoz Istennek, vagy ha tetszik az egész Mindenségnek, az Univerzumnak az emberekre ható energiáit kell megismerni!

szex - szerelem - élvez

- Az első: Azért születtünk a világra, mert élvezni akarunk (Zoltai Miklós úgy mondta, indiai mestereit idézve: Az a célja az életünknek, hogy boldogok legyünk.)
Nitai is ezt vallja. De először - az egyértelműbb megértés kedvéért - a fizikai élvezeteket mutatta be, szemléletesen. Azt amikor az ember az érzékszerveivel (látással, hallással, szaglással, tapintással, ízleléssel) szerez magának élvezeteket, élményeket.

szex - szerelem - lelkét

- Második az érzelmi, egy közösséghez történő tartozás vágyakozása. Ez egy magasabb rendű íz, érzet, élmény, élvezet. Amikor érzékelni és élvezni akarjuk a másik lelkét, hangulatát. 
Kéttagú ilyen jellegű közösség: a párkapcsolat, a szerelmi kapcsolat, az együttjárás, együttélés, stb. Férfi és nő kiegyensúlyozott, harmonikus pár- illetve szexuális kapcsolatába is energiákat kell befektetni. (Kornél a szerkesztő összefoglalása.)"

szex - szerelem - férfi

Nitai: Egy párkapcsolatban,  - amikor egészséges egy párkapcsolat -, akkor azt mondjuk, hogy ez minimum fifti-fifti a férfi és a nő részéről, tehát fele-fele. Ezért aztán a férfinak ismerni kell a nőt, a nőnek ismerni kell a férfit - és kell ismerni magunkat. 
Két dolog van. 

szex - szerelem - legyenek

Fontos, hogy legyenek, - amit nagyon sokáig nem tudtam megfogalmazni -, de hogy legyenek tudatosak. Kell tudatosnak lenni két dologról. 

szex - szerelem - működök

- Az egyik az, hogy én mi vagyok, én ki vagyok. És őszinte tudatosságról van szó! Nem pedig az, ahogy akarom, hogy ismerjenek engem. Hanem ahogy én magamról igazából rájöttem, hogy hogy működök. Hogy mi van az én elmémben. Hogy működök, milyen igényeim vannak, hogy tudok reagálni. 

szex - szerelem - környezettudatosság

- A másik dolog, hogy ismerjem a környezetemet. Ez a fajta környezettudatosság nemcsak arról szól, hogy ne dobjam el a szemetet. Itt arról van szó, hogy az emberek, a környezetben levő személyek hogyan működnek.
Akkor tudok csak egy közösségben jól működni, ha ezt a értem. Még ha csak ez egy kéttagú közösség akkor is. 

szex - szerelem - probléma

És a probléma mindig itt van.
Amikor jönnek hozzám, a probléma mindig abból van, hogy nem ismerik egymást. Egyrészt nem ismeri magát vagy a férfi vagy a nő. Még ha ez meg is van valamennyire, akkor majdnem az esetek 90 százalékában a másikat nem ismeri. Ez a fő probléma! 

szex - szerelem - férfi

Ez aztán meghatározza utána a szexuális életüket is. Mert még egy férfinél, ha már itt tartunk, a szex, a férfiaknál egy sokkal máshogy működő dolog, mint egy nőnél. A férfiaknak van úgy, hogy csak egy alkalom, és akkor túl vannak ezen, de egy nőnek sokkal-sokkal több mentális élményt kell, hogy tartalmazzon, mint egy férfinak. 

szex - szerelem - nő

Ezt érteni kell egy nőnek, hogy egy férfi hogy működik, a férfinak kell érteni, hogy egy nő hogy működik. Ugye, ki az, aki alkalmazkodik? Erről a Védák véleménye egyébként, maga a szentírásoknak a végkövetkeztetése, ami felülről jön. 

szex - szerelem - Freud

Ezt nem emberek okoskodták ki, tehát nem Freud találta ki vagy Jung vagy Rubinstein, hanem Isten így alkotta meg a dolgot, hogy aki független tud maradni egy kapcsolatban, még mindig, az a férfi. Tehát a férfi egy függetlenebb hangulatban van, mint a nő. 

szex - szerelem - függetlenség

Ez adottság. Mindjárt elmagyarázom, hogy ez mit jelent. Mert a függetlenség ugye egy nagyon furcsa szó, mert akkor jelentheti azt, hogy független férfi, akkor azt csinál, amit akar. Ez az első definíciója, amit általában az emberek általában gondolnak, hogy a függetlenség. 

szex - szerelem - alkalmazkodni

A függetlenség azt jelenti ebben az esetben, hogy sokkal jobb alkalmazkodóképessége van. Tehát egy férfinak annak kell tudni jobban alkalmazkodni, az adottságaiból kifolyólag. Úgy működik az elméje. Itt beszélhetnénk az agyféltekékről. 

szex - szerelem - nőnek

Arról, hogy a férfinak és a nőnek is két agyféltekéje van, az egyik az érzelmi rész, a másik a logikus gondolkodás, a nőnek ez tud együttműködni, a férfinak nem. A férfi érzelmi szinten van, akkor ő nem fog gondolkodni. 

szex - szerelem - nő

Akkor ott hagyja mondjuk a családot, ha mondjuk szerelmes lesz. Egy nő nem biztos, hogy ezt fogja csinálni. Neki mindig ott van a logikus gondolkodás is, bármennyire gondoljuk, hogy a nők azok nem tudnak logikusan gondolkozni, nagyon is tudnak, és nagyon praktikusan tudnak gondolkodni. 

szex - szerelem - terápiaként

Ezeket a tényeket kell ismerni és ezeket el kell mondani ezeknek a személyeknek és igazából ez egyfajta ismeret átadás. Utána ezeket az ismereteket terápiaként kell alkalmazni, hogy akkor hogyan tudnak ők együttműködni. Akkor belemegyünk a részletekbe, hogy akkor hogy kell, mit kell csinálni. 

szex - szerelem - otthon

Nézd, akkor figyelmesnek kell lenned jobban otthon, segítened kell otthon a háztartásban vagy valami másban, vagy amit a nő igényel. Általában a férfinak a mi megértésünk szerint nagyobb energiákat kell ebbe belefektetnie, mint egy nőnek. 

szex - szerelem - fifti-fifti

De még ha nem is értünk ezzel egyet, mert általában másként gondolkodunk, akkor is legalább a fifti-fifti.

szex - szerelem - nő terapeuta

Kornél a riporter: Ez egyébként nagyon érdekes, amikor egy nő terapeuta beszél, akkor ő azt mondja, hogy a nőnek kell többet ebbe a dologba befektetni. Amikor pedig férfi terapeuta beszél… No akkor erről a dologról folytassuk a beszélgetést!

Riporter: Szex, szerelem blogunkat innen folytatjuk a jövő héten…