2014. június 26., csütörtök

Szex - Szerelem 06.26

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban öt ütős megoldásról beszéltél a női telefonbeszélgetési szükségletek kielégítéséről...

szex - szerelem - blog

Kornél: Igen, de azért tényleg óvatosan kell kezelnünk a mobiltelefonunkkal való "kapcsolatunkat". Tegnapi Szex, szerelem blogunkban is felhívtam erre a figyelmet. Azoknak, akik tegnap nem hallgatták, nem olvasták röviden összefoglalom.

szex - szerelem - keretek közé

Számos szakember foglalkozik már a telefonálási szokások nem túl biztató mellékhatásaival. Párkapcsolati terapeuták egyértelműen osztják azt a véleményt, hogy a mobilhasználati szokásokat keretek közé kell tennie a párnak.

szex - szerelem - megállapodások

Szabályokat kell hozniuk, hogy mikor, mire, hányszor és mennyi időtartamig használják a kapcsolatukban a mobiljukat. De ugyan ilyen megállapodásokat kell kötniük a párkapcsolatban élőknek a cset és az e-mail kommunikációjuk használatára is.

szex - szerelem - elvarratlan

Rengeteg párkapcsolati és más lelki problémákat is okoz a hirtelen jött korlátlan elektronikus csevegés lehetősége. Hiába gyors és olcsó! Pont emiatt keletkeznek elvarratlan kommunikációs szálak. Temérdek félreértés, ami aztán tüskeként marad az emberekben. 

szex - szerelem - tudat

Van, hogy sosem tudják aztán feldolgozni az ebből fakadó szorongásaikat, a kialakult kisebbrendűségi érzéseiket. Terápiákon gyakorta jönnek elő ilyen jellegű sérelmek. A tudat réges-régen elfelejtette már. De tudat alatt ott van. És rombol. 

szex - szerelem - korlátlan

Feltétlenül szükséges ezeket terápiával felszínre hozni és a hatását kioltani. Olyan hirtelen terjedt el az emberek tudatában ez a korlátlan, és mennyiségét tekintve feldolgozhatatlan kommunikációs áradat, hogy komoly függőségi betegségek is kialakulnak belőle.

szex - szerelem - mesterséges

Ugyanis nincsenek szabályok. Emiatt az emberek nem úgy, nem akkor és főként nem jól használják ezt az elektronikával mesterségesen teremtett kommunikációs "szabadságot". A mobilunkat állandóan magunknál, magunk mellett, hallótávolságban tartjuk.

szex - szerelem - kötődés

Ezek a készülékek egyre szebbek, egyre okosabbak és egyre egyedibbé formálhatók. Így aztán kialakult az érzelmi kötődés is irántuk. Emiatt láthatatlan szálakon logó mazsorett bábfigurákká válunk általa. És nincsenek szabályok. Nem érdeke a törvényalkotóknak.

szex - szerelem - biztonság

Használják csak, hordják maguknál az emberek! Sőt elképzelhető, hogy hamarosan olyan kötelező lesz magunknál hordani, mint a személyigazolványunkat. De miért is ne! Ha biztonságosabbá, áttekinthetőbbé válik a világ általa, akkor az csak jó!

szex - szerelem - világunk

Az érem másik oldalára viszont az egyénnek magának kell kialakítania az egészséges szokásait! Ugyanis ha engedjük, hogy váratlanul és felkészületlenül érjen bennünket egy hívás, azzal túlságosan mélyen avatkozhatnak bele a személyes, sérülékeny világunkba.

szex - szerelem - készen állsz

# Na jó, de hogyan?
Szerencsére a telefonokon is ott van a # kettős kereszt gomb. Némítsd el vele! Használd ugyan úgy a telefonodat, mint az e-mail fiókodat! Csak akkor nézd meg, hogy keresett-e valaki, ha arra lelkileg, szellemileg, fizikailag, szociálisan készen állsz.

szex szerelem blog

Én például azt szoktam mondani az ismerőseimnek, hogy:
- E-mailben hamarabb elérsz engem, mint telefonon... - egyszerűen szinte mindig le van halkítva a mobilom. Főként a terápiák és a Szex, szerelem blog miatt. A stúdióba bevinni pedig nem szabad. Az óriási térerőt megmozgató hatása miatt, bezavar a többi elektromos cucc működésébe.

szex - szerelem - leszoktam

Valójában ennek köszönhetem. A stúdiónak. Azt, hogy leszoktam a függőségéről. Azt, hogy más szabályok kezdtek el kialakulni a mobillal kapcsolatosan számomra, mint ahogyan általában az emberek használják a telefonjukat.

szex - szerelem - életbevágó

- Jó, de mi van, ha életbevágóan fontos? - szokták kérdezni tőlem.
- Régen is voltak életbevágóan fontos dolgok, amikor még nem volt mobil. - Ezt szoktam válaszolni. Egyébként pedig nekem is két telefonom van. Üzleti és magán. És nem keverem össze!

szex - szerelem - autózás

Páciens a terapeutánál:
Páciens: 
- Régi vágyam, hogy autózás közben is kapjak leveleket a barátaimtól.
- Nincs mobilja? - kérdi a terapeuta.
- Gondoltam már rá, de inkább egy vadi új postaládát fúrtam fel a Trabim motorháztetejére, hogy útközben is lássam, ha levelem érkezett.

szex - szerelem - pszichiáter

- És kapott már valamit?
- Nem, még egyetlen egyet sem.
- Gondolkodott már rajta, hogy mi lehet az oka? - kérdezi a terapeuták végtelen nyugalmával a pszichiáter.
- Igen. Szerintem azért, mert ahogyan haladok folyton változik az irányítószámom... 

szex - szerelem - blog

Ez ugyan nem postaláda a motorháztetőn, de az autó az Trabant... :-)

Riporter: Többen kérték e-mailben, hogy a jövőheti Szex, szerelem blogunkban az öt ütős megoldásról beszélj a női telefonbeszélgetési szükségletek kielégítéséről...