2014. június 12., csütörtök

Szex - Szerelem 06.12

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban a sikeres vállalkozások négy pillérjét részletesen elmondtad. Elkezdted összehasonlítani a sikeres vállalkozásvezetők sikeres magánéletével. Sokan várják a folytatást!

szex - szerelem - négylábú szék



Kornél: Folytatom. Egy sikeres vállalkozás négy stabil oszlopa, - mint a négylábú szék lábai -, szinte teljesen megegyeznek a sikeres párkapcsolat négy ismérvévével.
Ismételjük át röviden a sikeres vállalkozók által alkalmazott titkaikat a párkapcsolataikban.

szex - szerelem - siker

Ugyanazokat a sikerelveket alkalmazzák, mint a vállalkozásaikban.
Kell tehát:
1. - Egy jó pár-, házas illetve szexuális kapcsolat. - Ez egy sikeres vállalkozás alappillérénél a jó terméknek vagy szolgáltatás.

szex - szerelem - elkötelezett pár

2. - Kell egy elkötelezett pár. - Ez egy sikeres vállalkozás kiegyensúlyozott "széklábainál" az elkötelezett tulajdonosnak, tulajdonosoknak felel meg. A sikerremélő attitűd, hozzáállás létfontosságú mind egy sikeres vállalkozásban, mind egy sikeres párkapcsolatban.

szex - szerelem - filozófia

3. - Kell egy filozófia. - A szék harmadik lábának is ugyan olyan hosszúnak kell lennie, mint a többinek. Ez egy vállalkozásvezető párkapcsolatában a kapcsolat eszmei célja. Ugyan olyan fontos, mint a vállalkozás ideológiájának biztos alapokra helyezése.

szex - szerelem - küldetés

- Milyen szolgálatot vállalok fel a cégem termékével vagy szolgáltatásával a fogyasztóim felé? Ha nincs ilyen mély, érzelmi tartalma, küldetése, küldetéstudata egy vállalkozásnak, akkor a "szék" egyensúlyát vesztve felborul.

szex - szerelem - bent tartsa

Egy kapcsolat mély-tartalmat hordozó eszmei céljára, küldetéstudatára azért van szükség, hogy a kapcsolatban bent tartsa a párokat. Bent tartsa a kapcsolatban akkor is őket ha akadályok nehezítik meg egy időre életüket.

szex - szerelem - szövetség

Leggyakoribb ilyen cél a
- család- vagy 
- nemzettségalapítás. Erre kötnek például párok egy életre szóló szövetséget.
De ilyen lehet még egy
- Közös vállalkozás vagy karrierépítés. 
- A másik karrierépítésének támogatása.

szex - szerelem - szakértő

4. - Egy sikeres párkapcsolathoz ugyan úgy szükséges egy külső szakértő, mint egy sikeres vállalkozáshoz. Nem a barátnőnk nem az anyánk, apánk, stb. Hanem egy olyan szakértő, aki kívülről a kapcsolattól érzelmileg teljesen függetlenül segít. 

szex - szerelem - szükségtelen

Bármikor, amikor csak szükséges. Ez ugyan olyan hosszúságú láb, mint a másik három.
Ez az emberek számára jelenleg gyakorta beláthatatlan, éppen ezért szükségtelennek tűnik. Vállalkozásoknál még csak csak elfogadják már a cégvezetők. Ők is leginkább akkortól, amikor az első problémák jelentkeznek.

szex - szerelem - negyedik legfontosabb

Azonban párkapcsolatban ennek fontosságára az emberek gyakorta akkor sem jönnek rá, ha nagy a baj. Viszont a párkapcsolatok harmonikus fejlődéséhez, sikeréhez ez a negyedik legfontosabb, a többivel hosszban pontosan megegyező "székláb".

szex - szerelem - harmonikusan

A többi háromhoz képest ugyan úgy elengedhetetlen és létfontosságú. Különben felborul a "szék". Az egyensúlyt fenntartó negyedik szükséglet mindig is megvolt a sikeresen, harmonikusan működő párkapcsolatokban. 

szex - szerelem - papnők

A történelmi időktől kezdve. Korábban ezt a szükségletet a sámánok, papnők, papok, rabbik, lelkészek, swamik, krisnák, stb. töltötték be. Modern világunkban is fontos szerepet vállalnak az egyházak. 

szex - szerelem - szexológus

Azonban akkora szükséglet van rá, hogy kellettek. Kellenek külön család, pár- és szexuálterapeuták. Akik általában orvosokból, pszichológusokból, szexológusokból, kineziológusokból, hipnoterapeutákból, természetgyógyászokból, stb. 

szex - szerelem - megoldás

Specializálódtak a párkapcsolati és szexuális problémák megoldására. 
Ennek vannak a 
- nagy közönségnek szóló - könyvek, CD-k, DVD-ék, rendezvények.
Valamint vannak
- csoportos terápiák és
- egyéni terápiák.

szex - szerelem - egyensúly

Az alapok átbeszélése után elemezhetjük ki részletesen Borbásné Csilla helyzetét. Problémáit és kérdéseit. A négy "székláb" egyensúlyát tekintve nem kell bonyolult kórképet kialakítani a fiatalokról.

szex - szerelem - nem

Esetükben az
1. első székláb - Kialakult-e a párkapcsolatukban a jó házas illetve szexuális kapcsolat?
Ha nem, akkor miért nem?
Vélhetően azért nem, mert 

szex - szerelem - baba születése

- a baba születése, váratlan érkezése volt csupán az ok a házasságra. 
- A másik pedig, hogy reménytelenül...

Riporter: Következő heti Szex, szerelem blogunkban innen folytatjuk...