2014. június 11., szerda

Szex - Szerelem 06.11

szex - szerelem - blog

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban Kornél a sikeres vállalkozások sikerreceptjeit kezdte el összehasonlítani a sikeres vállalkozások vezetőinek sikeres magánéletével, sikeres párkapcsolatával. Ma ezt folytatjuk?

szex - szerelem - korábban

Kornél: Onnan indult ez, hogy a múltkori Szex, szerelem blogunkban olvashattuk Borbásné Csilla levelét. Többek között arról is, hogy:
"Korábban könnyebb helyzetben voltak az emberek. Például a szüleim fiatalságuk korában." - Írta Csilla.

szex - szerelem - másként

Elképzelhető, lehetséges. Bár az én gyermekeim is a rendszerváltás után születtek. 
Abban igaza van Csillának, hogy akkor nagyon sok dolog másként volt, mint most. A legszembetűnőbb különbség, hogy nem volt például Internet, és okostelefon.

szex - szerelem - jövőnk

Viccet félretéve. Nem állíthatom, hogy akkor jobb vagy rosszabb volt. Nem is szeretném, ha most erről indítanánk vitát. Azt szeretném inkább, hogy a jelenünkre és főként a jövőnk lehetőségeire fókuszálnánk. 

szex - szerelem - szubjektív

A jelene az embereknek, a jelenlegi valóságunk sem tekinthető semmilyen formában objektívnek. Az egyén jelenlegi helyzetének a maga által történő véleményezése, abszolút szubjektív. Szinte semmilyen külső körülménytől nem függ.

szex - szerelem - hozzáállás

Sokkal inkább a helyzetünkhöz történő aktuális hozzáállásunktól. Ennek megfelelően, a pszichológia e tekintetében kétféle típusú hozzáállás létezik a szubjektív valóságunk megítéléshez:
- a sikerremélő
és
- a kudarckerülő.
A világunk, szubjektív valóságunk pozitív vagy negatív véleményezése teljesen egyéni. 

szex - szerelem - sikerremélő

Azt, hogy egy adott személy sikerremélő vagy kudarckerülő típusba tartozik, fontos hogy hamar kiderítsük róla. Azt, hogy hogyan egy későbbi Szex, szerelem blogunkban részletesen átbeszélgetjük majd.

szex - szerelem - párkapcsolatban

Most csak annyi, hogy az egyén hozzáállásának kiderítése a saját egyéni és egyedi világához (szubjektív valóságához) az nagyon fontos. Főként a kapcsolatainknál. Egy párkapcsolatban pedig létfontosságú.

szex - szerelem - hangulat

Ne felejtsük el azonban, hogy a hangulatváltozással, energiaszintünktől függően, a dolgokhoz történő hozzáállásunk is változik. Ha partnerünk alapelvei nem biztos és erős pilléreken nyugszanak, akkor a hozzáállása a kapcsolatunkhoz is jelentősen ingadozhat.

szex - szerelem - hogyan

Eddig az elmélet. Nézzük a gyakorlatot.
Azaz a # hogyan-t.
Ahogy a korábbi Szex, szerelem blogunkban részletesen elmeséltem hosszú éveken át készítettem interjúkat sikeres emberekkel. 

szex - szerelem - sikeres vezető

Főként vállalkozást vezető nőkkel és férfiakkal. Ráadásul videofelvételt! Azt hiszem nem sok kétség fér hozzá, a több mint 2300 interjúból leszűrtek hitelességéhez. Minden sikeres vezetőtől megkérdeztem, hogy:

szex - szerelem - sikereik

- Mi a TITKA a sikereinek? A vállalkozási és a magán életi sikereiknek?
Összefoglalom, amiket az elmúlt évtizedekben tanultam.
Kevesen gondolják, hogy egy vállalkozás az egyik legnagyobb érzelem egy ember életében. A vezetők a gyermekeinek, a családjuknak tekintik azt. 

szex - szerelem - négylábú szék

Mind a női, mind a férfi vezetők.
Egy sikeres ember a vállalkozását betonbiztos alapokra igyekszik felépíteni. Négy szilárd oszlopra. A négylábú székkel szokták szemléltetni. 

szex - szerelem - egyensúly

Akkor áll stabilan egy négylábú szék, ha az egyensúlyát négy, pontosan egyforma hosszúságú láb biztosítja. Ilyen fajta egyensúly fenntartásáról kell gondoskodnia folyamatosan egy sikeres nőnek illetve férfinak.

szex - szerelem - sikeres

Egy sikeres párkapcsolat felépítéséhez hasonlóan, egy sikeres vállalkozás működését is az azonosan hosszú "széklábak" biztonsága nyújtja.
Lássuk előbb a sikeres vállalkozáshoz szükséges "széklábakat"!
Kell tehát:

szex - szerelem - termék

1. - Egy minőségi termék vagy szolgáltatás. - Ha az ár-érték arányában gyengébb minőségű árut vagy szolgáltatást akar egy vállalkozás a fogyasztóra rásózni, eleve kudarcra van ítélve.

szex - szerelem - tulajdonos

2. - Kell egy elkötelezett tulajdonos (tulajdonosok). - Ez az attitűd, a hozzáállás, a lojalitás, hogy az utolsókig elköteleződnek és kitartanak a termékük illetve szolgáltatásuk ár-érték arányú minősége felé illetve mellett, bármi történjen is.

szex - szerelem - filozófia

3. - Kell egy filozófia. - A harmadik lábnak is azonos hosszúságúnak kell lennie. Ez a vállalkozás ideológiája. Egyfajta cél, ami akkor is a pályán tartja az elkötelezett tulajdonost, ha akadályok merülnek fel. Nem lehet egy vállalkozásnak az a filozófiája, hogy:

szex - szerelem - például

- Keressünk egy csomó pénzt, aztán majd lesz valahogy. - Mindenképpen szükséges valami filozófiai értéket adni a fogyasztóknak. Például: azért nyitok ki minden nap hajnalban, hogy a környéken lakó emberek mindennap friss tejhez és péksüteményhez jussanak. 

szex - szerelem - család

Láttam olyan - huszonhárom éve sikeresen működő - pékárú boltot, ahol ez ki is volt írva a falra.
Vagy:
Fogy a népünk! Nem lesz nyugdíjtermelés! - Az egyén problémájának megoldása a családja. A családteremtéshez harmonikus párkapcsolat szükséges. 

szex - szerelem - szakértő

Valamint szerelmeskedni kell jól megtanulni. Azért teremtettük meg a Szex, szerelem 
blogot, hogy segítsünk az embereknek mindezt megtanulniuk.

4. - Kell egy külső szakértő, aki kívülről a vállalkozástól érzelmileg teljesen függetlenül segít. 

szex - szerelem - tanácsadó

Bármikor, amikor csak szükséges. Ez ugyan olyan hosszúságú láb, mint a másik három. Ilyenek például a pénzügyi elemzők, könyvelők, jogászok, marketing ügynökségek. Valamint az erre szakosodott külső vállalkozások, tanácsadók, tanácsadó szervezetek.

szex - szerelem - sikeres párkapcsolat

Lássuk hogyan építik fel a sikeres vállalkozók a sikeres párkapcsolataikat!
Egy sikeres párkapcsolathoz a következő négy, egyforma hosszú "székláb" kell:

1. - Egy jó pár-, házas- illetve szexuális kapcsolat. - Nem kell nagyon túlbonyolítani a dolgot. 

szex - szerelem - elkötelezett pár

Függetlenül attól, hogy természetesen ennek nagyon sok összetevője van. Nagyon sokat beszélgettünk már róla, és fogunk is még a jövőben.

2. - Kell egy elkötelezett pár. - Ez az attitűd, a hozzáállás, a lojalitás, hogy az utolsókig elköteleződnek és kitartanak egymás felé illetve mellett, bármi történjen is.

szex - szerelem - filozófia

3. - Kell egy filozófia. - A harmadik lábnak is azonos hosszúságúnak kell lennie. Ez a kapcsolatuk ideológiája. Egyfajta közös cél, ami akkor is a pályán tartja a párokat, ha akadályok merülnek fel. 
Cél lehet például a 
- sorsközösség vállalása.

szex - szerelem - karrier

- Család- vagy 
- nemzettségalapítás. 
- Közös vállalkozás, 
- közös karrierépítés.
- Esetleg a másik karrierjének (pl.: üzleti, politikai, tudományos, sport, stb. karrierjének) mindennemű támogatása. A biztonságos háttér megteremtése és folyamatos biztosítása.

szex - szerelem - blog

4. - Kell egy külső...

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat a negyedik "székláb" illetve pillér átbeszélésével folytatjuk?