2014. június 30., hétfő

Szex - Szerelem 06.30

Riporter: Múltheti Szex, szerelem blogunkat egy igen izgalmas témánál voltunk kénytelenek megszakítani, hogy aztán majd egyben láthassuk a női telefonálási igények kielégítését...

szex - szerelem - blog

Folyamatosan kapjuk az e-maileket. Többen besegítünk már a feldolgozásukban. Volt aki azt kifogásolta, hogy az elmúlt napokban keverednek a Szex, szerelem blogban a párkapcsolati kommunikáció és az online társkeresésre illetve társtalálásra vonatkozó hasznos ismeretek.

szex szerelem blog

Ezt mi is érzékeljük itt a Kornéllal való beszélgetésekben. Azonban ez egy blog. Szex, szerelem blog. Egy elektronikus gyűjtő és üzenőfal. Amelynek az az elsődleges célja, hogy azonnal reagáljon a blogot követők elektronikus leveleire. 

szex szerelem - blog

Készül Kornél könyve. Valamint nagyon sok résztémát feldolgozó CD, DVD info-termék. Ezek rendkívül áttekinthetően prezentálják a Szex, szerelem blogban valamint a Kornél egyéni illetve csoportterápiáin lecsapódott és letisztult ismereteket, élményeket.
Folytassuk!

szex - szerelem - telefonálás

Kornél: Gyönyörű nagy fiam lepett meg párnapja az ifjú titánok magabiztos eltökéltségével. Beszélgettünk a párkapcsolatokról. Aztán leginkább az ő jelenlegi kapcsolatáról. Elmesélte a barátnője telefonálási szokásait. Mire én megmutattam neki "A női telefonálási szükségletek" tréninget.

szex - szerelem - kommunikáció

Fellapoztam neki a tréning jegyzetében, hogy a párkapcsolati kommunikáció nem igazán a férfiak legerősebb képessége a kedvesük megtartására. A telefonálásban pedig különösen van hová felzárkóznunk. Ezt nekünk külön meg kell tanulnunk.

szex - szerelem - gyakorolunk

Mindaddig gyakorolnunk, gyakorolnunk és gyakorolnunk kell, amíg készségszintre nem fejlesztjük magunkat! Erre azt mondja nekem a 19 éves, most (kitűnőre) érettségizett nagyfiú:
- De apa! Jönnek ezek a dolgok maguktól, amikor kell!

szex - szerelem - női titkok

- Igen? - kérdem tőle, a terapeuták végtelen nyugalmával. Miközben szülőként majd szétrobbantam a dühtől. De azért nyugodtan folytattam:
- És mégis mikor lesz annak az ideje, amikor a női titkok csak úgy "magától jönnek" a fejedbe? - kérdeztem.

szex - szerelem - vitatkozni

- Úgy mondod, mintha az angol felsőfokúd vagy a matek meg a többi kiváló tudásodat bizonyító ötösök minden erőfeszítés és befektetett idők nélkül "maguktól", tőled függetlenül keletkeztek volna!
- Az más! - próbált nagyon magabiztosan vitatkozni velem...

szex - szerelem - megoldani

- Igen? Akkor meséld el nekem, hogy: Hogyan akarod megoldani a barátnőddel kialakult problémáidat?
- Majdcsak leszokik róla...

szex - szerelem - kiakadva

- Tényleg? Mint a húgod vagy a nővéred? Vagy éppen édesanyád? Sőt! Emlékszel min van kiakadva a nagyapád nagymamával kapcsolatban? - sejtette mire gondolok, de azért újra elmondtam:

szex - szerelem - NŐ

- Nagymama állandóan csak arra használja nagyapa notebookját, hogy Skype-oljon a barátnőivel. Mi-NŐ csoda...! Szerinted mikor lesz az a "majdcsak", amikor a barátnőd leszokik arról, hogy NŐ legyen?

szex - szerelem - nyár

- Na jó! Had nézzem meg azt a jegyzetet! Neten nincs fenn valahol? - próbálkozott még egy picit. 
De láttam rajta, hogy elkezdte érdekelni a dolog. 
Végre itt van a nyár! Nem kell a tanuláson görcsölni jó pár hónapig! Utána viszont keményen jön az egyetem.

szex - szerelem - felszabadult

Akkor már nem igazán lesz rá ideje. Most lazán kipróbálhatja a megannyi buliban és felszabadult helyzetekben az újonnan szerzett ismereteit. Annyi csak, hogy a kapott jegyzeteket rövid idő alatt elolvasgatja.
Nem csak a telefonálást!

szex - szerelem - Lukács Laci

Lukács Laci (Tankcsapda) énekli - mellesleg évekig szomszédok voltunk és jó haverok... - Neked őt idézem, amikor ezt a Szex, szerelem blogot hallgatod, olvasod:
"...én, figyelek Rád. 
Előttem ne legyen titkod, én nem vagyok az apád."

szex - szerelem - ősöd

Szóval Neked könnyebb meghallgatnod, elolvasnod mindezt, hisz Neked nem én vagyok az apád... :-)
De vajon Te mit szólnál hozzá, ha az ősöd nem hegyi beszédet tartana Neked, amikor a problémáiddal fordulnál hozzá

szex - szerelem - facebook

Sőt profi tréningek jegyzetét lapozná fel előtted és azokat a titkos mondatokat tenné eléd, amik konkrétan a problémáidra adnak azonnali válaszokat. Sőt kimásolná például ebből a blogból a Neked szóló részeket és elküldené a facebookodra vagy e-mailben...

szex - szerelem - jegyzet

Mutattam a srácomnak, hogy mekkora - általam lekörmölt - jegyzetgyűjteményem van már. Különböző tréningeket, eladásokat, könyveket írtam már ki magamnak jegyzetekbe így. Az óriási könyvtáramon kívül természetesen.

szex - szerelem - blogger

Amellett, hogy évtizedek óta dolgozom trénerként. Pár éve pedig íróként majd bloggerként, és közben újra előadóként.
Ő most került abba a korba, térbe és időbe, amikortól már időt, energiát és pénzt kell fektessen ezekbe az ismereteibe is. És folyamatosan. 

szex - szerelem - kielégítő

Mert enélkül nem fog menni. Emberi kapcsolatok és főként egy jó, biztonságos és szexuálisan is kielégítő párkapcsolat nélkül semmi nem lesz teljes a Te életedben sem. Mindenképpen megéri a befektetést egy-egy hasznos könyv, DVD, előadás, tréning, stb.

szex - szerelem - női titkok

Korábban már említettem, hogy betanuló trénerként részt vehettem egy hölgyterapeuta több tréningjén is. Hatékony stratégiát és taktikát tanított. Igazi női titkokat.
Egyik alkalommal arra tanította a párok férfi tagjait, hogy:

szex - szerelem - teljesítmény

"Hogyan kell velünk nőkkel teljesíteniük a férfiaknak 
a telefonnal (telefonálással) kapcsolatos szükségleteinket." 
Komoly ismereteket, majd feladatokat adott a résztvevőknek. Aztán pedig a következőképpen pontozta a férfiak különböző teljesítményét:

szex - szerelem - hívj fel

- Törekedj arra - kezdte, - hogy elbűvölően figyelmes férfiként, számunkra - a nők számára szükséges -, napi kommunikációs igényeinket is kielégítsd!
- Azzal például, hogy naponta legalább kétszer-háromszor hívj fel bennünket! - Ez hívásonként 1, 2 pontot ér számodra. 

szex - szerelem - pont

Az első kettő hívás egy-egy pont. A harmadiktól 2 pont/hívás.
- Ha ezt minden nap rendszeresen megteszed, - akkor az 5 pont/nap.
- Ha te kezdeményezed a hívásoddal a telefonálást, és nem várod meg míg mi kezdünk el hívogatni téged, az plusz pont. Hívásonként + 1 pont/nap.

szex - szerelem - dumálunk

Ennél a résznél pillantott fel rám először és jelentőségteljesen a fiam az írásból.
- Szóval ha én hívom fel, - kezdte - azt már megfigyeltem, hogy azt tényleg jó néven veszi. Olyankor mintha rövidebbek is lennének a beszélgetések. Nyilván hiszen én mindig konkrét dologgal hívom fel. És csak addig dumálunk, amíg azt megbeszéljük.

szex - szerelem - hol vagy

Ezután megkérdeztem a srácomtól, amit a terapeutanő tanított nekünk:
- Te gyakran megkérdezed a barátnődet, amikor felhívod, hogy "hol vagy?"
- Igen apa! De honnan tudod?

szex - szerelem - mi férfiak

- Na látod ez az! A trénernő tudta. Én is tőle tanultam. Meg azt is, hogy - gondolom te is akkor hívtad eddig a barátnődet mint - mindannyian mi férfiak. A "hol vagy?" után azt kérdezzük, hogy:
- Mikor és hol találkozunk? - Valamint, hogy: 
- Meddig érsz rá?

szex - szerelem - dumcsizni

- Hát ja... Mi másért?
- Hát kisfiam, hogy szeressük a lelküket is! A nők imádnak telefonon dumcsizni. Nekik a telefon teljesen mást jelent mint nekünk férfiaknak. Kapcsolattartást. Erről már én írtam egy korábbi Szex, szerelem blogunkban. Majd átküldöm e-mailen neked.

szex - szerelem - blog

- Oksa...

Riporter: Holnapi Szex, szerelem blogunkat - ezen előzmények feltárása után - Kornél ismerteti azt a okostelefonos megoldást, ami forradalmasítani fogja a netes információáramlást...

2014. június 26., csütörtök

Szex - Szerelem 06.26

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkban öt ütős megoldásról beszéltél a női telefonbeszélgetési szükségletek kielégítéséről...

szex - szerelem - blog

Kornél: Igen, de azért tényleg óvatosan kell kezelnünk a mobiltelefonunkkal való "kapcsolatunkat". Tegnapi Szex, szerelem blogunkban is felhívtam erre a figyelmet. Azoknak, akik tegnap nem hallgatták, nem olvasták röviden összefoglalom.

szex - szerelem - keretek közé

Számos szakember foglalkozik már a telefonálási szokások nem túl biztató mellékhatásaival. Párkapcsolati terapeuták egyértelműen osztják azt a véleményt, hogy a mobilhasználati szokásokat keretek közé kell tennie a párnak.

szex - szerelem - megállapodások

Szabályokat kell hozniuk, hogy mikor, mire, hányszor és mennyi időtartamig használják a kapcsolatukban a mobiljukat. De ugyan ilyen megállapodásokat kell kötniük a párkapcsolatban élőknek a cset és az e-mail kommunikációjuk használatára is.

szex - szerelem - elvarratlan

Rengeteg párkapcsolati és más lelki problémákat is okoz a hirtelen jött korlátlan elektronikus csevegés lehetősége. Hiába gyors és olcsó! Pont emiatt keletkeznek elvarratlan kommunikációs szálak. Temérdek félreértés, ami aztán tüskeként marad az emberekben. 

szex - szerelem - tudat

Van, hogy sosem tudják aztán feldolgozni az ebből fakadó szorongásaikat, a kialakult kisebbrendűségi érzéseiket. Terápiákon gyakorta jönnek elő ilyen jellegű sérelmek. A tudat réges-régen elfelejtette már. De tudat alatt ott van. És rombol. 

szex - szerelem - korlátlan

Feltétlenül szükséges ezeket terápiával felszínre hozni és a hatását kioltani. Olyan hirtelen terjedt el az emberek tudatában ez a korlátlan, és mennyiségét tekintve feldolgozhatatlan kommunikációs áradat, hogy komoly függőségi betegségek is kialakulnak belőle.

szex - szerelem - mesterséges

Ugyanis nincsenek szabályok. Emiatt az emberek nem úgy, nem akkor és főként nem jól használják ezt az elektronikával mesterségesen teremtett kommunikációs "szabadságot". A mobilunkat állandóan magunknál, magunk mellett, hallótávolságban tartjuk.

szex - szerelem - kötődés

Ezek a készülékek egyre szebbek, egyre okosabbak és egyre egyedibbé formálhatók. Így aztán kialakult az érzelmi kötődés is irántuk. Emiatt láthatatlan szálakon logó mazsorett bábfigurákká válunk általa. És nincsenek szabályok. Nem érdeke a törvényalkotóknak.

szex - szerelem - biztonság

Használják csak, hordják maguknál az emberek! Sőt elképzelhető, hogy hamarosan olyan kötelező lesz magunknál hordani, mint a személyigazolványunkat. De miért is ne! Ha biztonságosabbá, áttekinthetőbbé válik a világ általa, akkor az csak jó!

szex - szerelem - világunk

Az érem másik oldalára viszont az egyénnek magának kell kialakítania az egészséges szokásait! Ugyanis ha engedjük, hogy váratlanul és felkészületlenül érjen bennünket egy hívás, azzal túlságosan mélyen avatkozhatnak bele a személyes, sérülékeny világunkba.

szex - szerelem - készen állsz

# Na jó, de hogyan?
Szerencsére a telefonokon is ott van a # kettős kereszt gomb. Némítsd el vele! Használd ugyan úgy a telefonodat, mint az e-mail fiókodat! Csak akkor nézd meg, hogy keresett-e valaki, ha arra lelkileg, szellemileg, fizikailag, szociálisan készen állsz.

szex szerelem blog

Én például azt szoktam mondani az ismerőseimnek, hogy:
- E-mailben hamarabb elérsz engem, mint telefonon... - egyszerűen szinte mindig le van halkítva a mobilom. Főként a terápiák és a Szex, szerelem blog miatt. A stúdióba bevinni pedig nem szabad. Az óriási térerőt megmozgató hatása miatt, bezavar a többi elektromos cucc működésébe.

szex - szerelem - leszoktam

Valójában ennek köszönhetem. A stúdiónak. Azt, hogy leszoktam a függőségéről. Azt, hogy más szabályok kezdtek el kialakulni a mobillal kapcsolatosan számomra, mint ahogyan általában az emberek használják a telefonjukat.

szex - szerelem - életbevágó

- Jó, de mi van, ha életbevágóan fontos? - szokták kérdezni tőlem.
- Régen is voltak életbevágóan fontos dolgok, amikor még nem volt mobil. - Ezt szoktam válaszolni. Egyébként pedig nekem is két telefonom van. Üzleti és magán. És nem keverem össze!

szex - szerelem - autózás

Páciens a terapeutánál:
Páciens: 
- Régi vágyam, hogy autózás közben is kapjak leveleket a barátaimtól.
- Nincs mobilja? - kérdi a terapeuta.
- Gondoltam már rá, de inkább egy vadi új postaládát fúrtam fel a Trabim motorháztetejére, hogy útközben is lássam, ha levelem érkezett.

szex - szerelem - pszichiáter

- És kapott már valamit?
- Nem, még egyetlen egyet sem.
- Gondolkodott már rajta, hogy mi lehet az oka? - kérdezi a terapeuták végtelen nyugalmával a pszichiáter.
- Igen. Szerintem azért, mert ahogyan haladok folyton változik az irányítószámom... 

szex - szerelem - blog

Ez ugyan nem postaláda a motorháztetőn, de az autó az Trabant... :-)

Riporter: Többen kérték e-mailben, hogy a jövőheti Szex, szerelem blogunkban az öt ütős megoldásról beszélj a női telefonbeszélgetési szükségletek kielégítéséről...

2014. június 25., szerda

Szex - Szerelem 06.25

Riporter: Tegnapi Szex, szerelem blogunkat egy igen izgalmas témánál voltunk kénytelenek megszakítani...

szex - szerelem - blog

Kornél: Ma viszont nagy lelkesedéssel folytatjuk a Szex, szerelem blogunkat a telózással.

Több terapeutával és más lelki eredetű problémákkal foglalkozó kollégákkal beszélgetem már erről. Szinte valamennyiüknek az volt a tapasztalata, mint nekem.

szex - szerelem - korlátlan

Kiderült, hogy nagyon sok párkapcsolati és egyéb lelki probléma okozója a korlátlan telefonálás. Egy okostelónak ma már egyéb korlátlan használati lehetőségei is vannak. Ezzel egyre több gondot okoz. Több a probléma, mint amennyi előny származik belőle.

szex - szerelem - mobil kultúra

Az nagyon jó, hogy nem csak hangközi kommunikációra alkalmasak ma már. Azonban egyszerűen túl gyorsan, túl hirtelen jött be az emberek életébe, ez az úgynevezett mobil kultúra. Bizonyos idősebb korosztályok teljesen kimaradtak belőle. Emiatt a szociális és mentális különbség miatt nem alakult ki, valamint nem normalizálódott az egészséges szintű felhasználási rendszere.

szex - szerelem - túlságosan

Egész egyszerűen nem akkor, nem úgy és nem jól használják az emberek a mobiltelefon által kialakult szabadosságot. Túlságosan gyakran és túlságosan mélyen avatkoznak bele a telefon személyes helyzeténél fogva a másik ember identitásába. 

szex - szerelem - egyre

Ennek a szociálisan így kialakult helyzetnek az is komoly okozója, hogy a telefonok egyre szebbek, egyre okosabbak. Tulajdonosaik emocionálisan is ragaszkodnak, érzelmileg is kötődnek hozzá. Mindig maguknál, maguk közelében tartják és állandóan bekapcsolva. 

szex - szerelem - játékosnak

Ezáltal észrevehetetlenül óriási és szükségtelen függőséget okoznak maguknak. Ezenfelül különböző játékos alkalmazások tartják fenn a folyamatos kontaktust a készülék és a használója között. Ezek nagyon izgalmasak számomra is. 
A mértéket kell tudatosítanunk magunkban!

szex - szerelem - független

Egyik páciensemet arra kértem, hogy kapcsolja ki és hagyja nálam a következő találkozásig a telefonját. Provokáltam, hogy úgy sem tudja megcsinálni.
- Ó nekem ez nem probléma! Én független vagyok mindentől és mindenkitől a világon. - Mondta nagyon meggyőzően. 

szex - szerelem - kikapcsolva

Majd elővette és egyetlen mozdulattal kikapcsolta a rendkívül vonzó készüléket és átadta nekem. Megbeszéltük a következő terápiánkat egy hét múlva. Azaz egy hétig nálam lesz kikapcsolva a telefonja.

szex - szerelem - imádott telefonod

Közületek lenne valaki, aki képes lenne erre a bátor tettre?
El tudod Magad képzelni az imádott telefonod nélkül akár csak egy napra is?
Vagy akár csak azt, hogy egy jó pár órára kikapcsold?

szex - szerelem - ellenőrzitek

Akik hallgatjátok, olvassátok amiről most beszélek, önkéntelenül is a telótokhoz nyúltok. Igaz? 
Ellenőrzitek a töltöttségét. Ellenőrzitek, hogy nem hívott-e valaki vagy, hogy a játékban éppen hol tart a virtuális jelenség. 

szex - szerelem - szex is van

Láttam olyat egy fiatal lánynál, hogy egy nagyon csúnya macskát kellett a beállított szoftver szerint etetnie, altatnia, mosdatnia, különben nyüszített keservesen a dög a hangszóróból. Szívesen megkérdeztem volna tőle:
- Szex is van? - de nem tettem!

szex - szerelem - kielégíteni

Szó sincs róla, hogy bárkit is elítélnék a szokásai miatt. Arról beszélek, hogy a párkapcsolatokra milyen hatással van a mobilvilág... - Nem jó hatással!
A fiataloknak szerelmeskedniük kell, nem a telójukkal kielégíteniük magukat. 

szex - szerelem - párkapcsolatban

Egymást kell kielégíteni, egymás kielégítésére kell törekedni nem pedig egy virtuális világ elvárásainak megfelelni. A világ legcsodálatosabb és legegészségesebb élménye egymást pajzán gondolatokkal, majd szerelmes játékokkal jól felizgatni utána kielégíteni. 

szex - szerelem - örömködés

- Ha szexuálisan is tökéletes és harmonikus párkapcsolatban léteztek egymással. 
- Ha egy folyamatos és érdekes beszélgetés zajlik köztetek mindig amikor együtt vagytok. 
- Ha az örömködésről, az örömszerzésről szólnak az együtt töltött óráitok. 
- Ha a hasznos könyvek olvasásának élménye sem marad ki a közös életetekből...

szex - szerelem - szabadság

És a legfontosabb!
Ha nem jöttök vissza hozzám, - úgy ahogyan az imént említett páciensem - alig egy óra elteltével, hogy:
- Mégis csak hiányzik a mobilom! - sóvárgással.
Akkor van meg Bennetek a függetlenség és az igazi szabadság.

Na most félre értés ne essen! 

szex - szerelem - alkalmazkodni

Nem baj, ha nincs meg benned ez a vágy. A baj ott kezdődik, ha nem tudunk vagy nem is akarunk alkalmazkodni azokhoz az emberekhez, akikben viszont benne van.

Azért sem szabad pálcát törnöm senki felett mert én is átéltem ezekből sok mindent és függtem. 

szex - szerelem - hiedelmeim

Sőt bizonyára vannak még önkorlátozó téves hiedelmeim, amik miatt ma is függök. Volt, hogy a mobiltelefonomtól is függtem. Egyikőtöknél sem vagyok se jobb, se több. Sőt minden ember felettem áll azzal, amivel ő sokkal többet tud nálam. 

szex - szerelem - titkok

Tisztelem, becsülöm és szeretem az embereket.
Éppen ezért nem tiltással, hanem az alkalmazkodás megtanulásával, a tanulási titkok megosztásával igyekszem segíteni. Főként a legfelszabadítóbb érzés megtapasztalásához. 

szex - szerelem - orgazmus

A teljességgel történő megéléséhez és rendszeres gyakorlásához. A szexuális kielégüléshez, az orgazmushoz. Valamint a kielégítő nemiség titkában rejlő hosszú és egészséges élethez. A boldog párkapcsolathoz.

szex - szerelem - blog

Ha ehhez az kell, hogy megtanuljunk alkalmazkodni a női telefonálási szokásokhoz, akkor megtanuljuk!
Ahogy a tegnapi Szex, szerelem blogunkban meséltem:
- Nem hív fel egyszer sem! - Panaszkodja el magát páciensem a fiújára.

szex - szerelem - túloz

- De hát dolgozom egész nap! - Látom az őszinte kiszolgáltatottságot a jelenlévő fiún.
- Nem hiszem el, hogy egy perced sincs rám! - Túloz provokálóan a kis hölgy.
Bármennyire is túloz, ilyenkor a nők oldalára kell állnom. 

szex - szerelem - pármegtartó erény

A kommunikáció ugyanis nem a férfiak legerősebb pármegtartó erénye. A telefonálásban pedig különösen le vagyunk maradva. Ezt nekünk teljesen másként kell felfognunk. És külön magunkra kell erőltetnünk. 

szex - szerelem - női titkok

Legalábbis addig, amíg készségszinté nem válik bennünk. Tanulnunk és gyakorolnunk kell! Ehhez én magam is beszereztem néhány nagyon hatékony stratégiát és taktikát.

Igazi női titkokat.

szex - szerelem - teljesítenünk

Ahogy korábban említettem, betanuló trénerként vehettem részt egyszer egy hölgy terapeuta tréningjén. Arra tanította a párok férfi tagjait, hogy 
"Hogyan kell velünk nőkkel teljesíteniük a férfiaknak 
a telefonnal kapcsolatos szükségleteinket." 

szex - szerelem - tökéletes férfi

Rendesen kemény tanácsokat adott, és pontozta a különböző teljesítményeket a következőképpen:
Úgy lehetsz figyelmes és szeretetteljesen tökéletes férfi, hogy 
- Naponta kétszer-háromszor felhívod a szeretett nődet. - Hívásonként 1, 2 pont.

szex - szerelem - plusz pont

- Minden nap. - akkor az 5 pont.
- Ha te kezdeményezed a beszélgetést és nem várod meg míg ő hív fel plusz pont. 
Valamint még egy különleges hasznod lesz belőle. Te irányítod az időtartamát. 

szex - szerelem - szex minősége

Így ezek lehetnek a te ingerküszöbödnek megfelelő mindössze két perces beszélgetések. 
Az összegyűjtött pontszámok alapján az esti vacsora és szex minősége messze magasabb lesz. Szemben a napközben a nőt ért sérelmekkel. 

szex - szerelem - szeretsz még

A munkahely, a gyerek, a szomszéd és a megannyi ellentmondásos kommunikációból adódó problémás helyzet elpanaszolása. Vagy ami még ennél is rosszabb a "szeretsz még" vita helyett. 

szex - szerelem - alkalmazom

Kicsit számomra materiális a felfogás a pontok gyűjtésével. A láthatatlan számla egyenlegének folyamatos fenntartásával. De el szoktam mesélni. Többek között azért is, mert néhány tanácsát én is alkalmazom. 

szex - szerelem - eredményes

Másik pedig lehet, hogy valakinek ez fog működni. És az én célom az eredményesség. Sokkal örömtelibb számomra egy módszer, ha a párok utána eredményesen alkalmazzák. Gyakorta több megoldást is szoktam javasolni. Több eszköz lehetőségét is feltárom a terápiáimon résztvevőknek. 

szex - szerelem - biztonságosan

Erre a módszerre férfiként gondolj úgy, amit nők dolgoztak ki számunkra. Ha követjük és ügyelünk arra, hogy a számlánkon mindig legyen fedezet, akkor ez biztonságosan tarthatja fent a párkapcsolatunkat.
A tréninget vezető hölgy is feltette a kérdést. 

szex - szerelem - vacsora

Én is:
Hogyan lehet egy nővel úgy két percet telefonon beszélni, hogy ne sértődés legyen aztán belőle?
Sőt! Hogyan lesz ebből még ráadásul olyan megnyugtató kommunikáció, hogy este mosolyogva készíti el a kedvenc vacsorámat?

szex - szerelem - tréner

A minap tényleg csak a kulcsomat kerestem volna. A végén negyedóra beszélgetés lett belőle.
Miután a tréner hölgy feltette a kérdést, a következőképpen válaszolta meg:

szex - szerelem - komolyan

1. Akkor kell felhívnod szíved hölgyét, amikor tudván tudod, hogy nem fogja tudni felvenni a telefont. - Na de most komolyan? Ha nem egy női profi tréner előadásán hallom nem hittem volna el, hogy ezt így kell csinálni.
Folytatta:

szex - szerelem - kedvenc vacsora

Ilyenkor gyorsan írsz neki egy e-mailt, amiben leírod neki, hogy:
- Hívtalak Szerelmem, mert Rád gondoltam. Semmi különös csak tudd, hogy szeretlek.
Döbbenet nem? Így már érthető, hogy ez tényleg még csak két perc sem volt. De máris látszik, hogy hogyan lesz belőle este kedvenc vacsora...

szex - szerelem - ütősebb

A következő négy megoldás még sokkal ütősebb. És van ami sokkal kevésbé és van ami egyáltalán nem manipulatív. Van, amit már többször kipróbáltam. Működik...
Egy következő Szex, szerelem blogunkban az összest megosztom majd.

szex - szerelem - blog

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkat egy igen izgalmas témánál voltunk kénytelenek megszakítani. Miért?

Kornél: Egyben szeretném ha látnák és hallanák ezeket a megoldásokat a követőink. Így ennek egy külön Szex, szerelem blogot szánnék...

2014. június 24., kedd

Szex - Szerelem 06.24

Riporter: A csetelést és e-mailezést kezdted el a Szex, szerelem blogunkban, nagyon részletesen a lehető leghatékonyabban, módszeresen bemutatni. Közben szóba került a telefonálás is...

szex - szerelem - blog


Kornél: Igen! Célokkal, részcélok kitűzésével és elérésének mérésével és szűréssel kell neki indulni a pártalálásnak. Ezt sokszor fogom még mondogatni, tanítani, sulykolni. Ahogyan korábbi Szex, szerelem blogjainkban is, így mai is.

szex - szerelem - cél

Legyenek világosak a kommunikációs céljaink is. 
Például célom az, hogy 
megkapjam az e-mail címét
- facebookra felvegyük egymást
- közös ismerősökkel erősítsük meg a szándéka/szándékom komolyságát
- telefonszámot cseréljünk

szex - szerelem - kiderítés

- telefonon beszéljünk
- habitusaink kiderítése
- érdeklődéseink kiderítése
- szociális hátterek egyeztetése
- hobbi, sport, politika, vallás
- pénzügyi vonatkozású dolgok szóba hozatala
- randit szervezzünk
- megöleljük egymást az első randin
- csókolózzunk az első vagy a második randin

szex - szerelem - megszervezése

- felmenjek a lakására
- felhívjam a lakásomra
- az első szerelmeskedés megszervezése
- fogamzásgátlás megbeszélése
- a higiéniai elvárások tisztázása
- betegség, egészség összeegyeztethetősége
- a kapcsolattartás megszervezése

szex - szerelem - együtt alvás

- az együtt alvás lehetősége vagy lehetetlensége (a horkolás például válóok is volt már)
- a másik életterében a Te cuccaid
- a közös életteretekhez ház, lakáskulcs
- jelek, jelrendszerek, szabályok elfogadtatása és betartása
- az időpontok, időzítések, együttlétek alkalmazhatósága...

szex - szerelem - célorientáltan

Mindezeket - és ami még ezek után illetve ezek közben történni fog veletek - célorientáltan "valamikor" meg kell beszéljétek. A "valamikor"-t azért emeletem ki, mert a megfelelő kommunikációs alkalmakra készülni kell. Meg kell szervezni. 

szex - szerelem - okosabbik

A pár okosabbik tagja irányít és felelős ebben. Szeretnéd tudni a Te kapcsolatotokban ki az okosabbik és felelős tag?
- Te!!! - Akár férfi vagy, akár nő. Ugyanis ha Te ezt olvasod és a másik nem hajlandó "ilyenekkel" foglalkozni, akkor pedig még egyértelműbb a helyzet.

szex - szerelem - blog

Te vagy a okosabbik. Éppen ezért a felelős. 

Ezek és a továbbiak is mind mind a Szex, szerelem blogunk témái is egyben.
- munkahely
- családtagokhoz való alkalmazkodás

szex - szerelem - címszavak

- egyéb erőforrások okos kihasználása: ház, lakás, autó, pénz, idő
- együttélés
- eljegyzés
- gyűrű és jegyékszerek
- esküvő
- család
- gyerekvállalás...
Ezek egyenlőre csak a leggyakoribb címszavak, de a címszavakból célokat, terveket, stratégiákat, taktikákat kell felállítanunk és kiviteleznünk.

szex - szerelem - szűrjünk

A legelején a legfontosabb, hogy szűrjünk! Ne pazaroljuk el az időt a ténylegesen értékes emberektől. Azonban azzal lehet számolni, hogy lesznek olyanok, akikkel csak egy nagyon kedves barátság alakul ki rögtön az elején. Álljunk akkor egymásmellé sorstársként. 

szex - szerelem - erőforrás

A lehetőség szerint vitassuk meg az így mellénk szegődött "erőforrással" az aktuális helyzetünk kommunikációit. Valamint viszonzásként támogassuk a pártalálásban. De túl sok időt nem szabad erre szánni. Nyugodtan közölhetjük is vele, hogy:

szex - szerelem - panaszkodás

- Szívesen megnézem, hogy kivel mit cseteltél! - amiből egyébként mindig nagyon sokat fogsz Te Magad is tanulni!
- De segítsük egymást azzal, hogy nem panaszkodásra, hanem egymás eseteit meghallgatva tanulunk egymástól. Ha már így összejöttünk. - Mondod neki.

szex - szerelem - társtalálás

És eldöntöd, hogy nem leszel senki lelki szemetesládája. Az övé sem.
Koncentrálj a társtalálásra! Neked ez van a fókuszban. Ehhez elemző képességű sorstársra találhatsz "keresés" közben. Fontos, hogy ő érzelmileg nem függhet a sikereidtől. 

szex - szerelem - ösztönzöd

Semmit nem remélhet tőled. Őt segítve kérd meg, hogy segítsen viszont Neked. Az egyik legjobb módszer többek között arra, hogy finoman "lepattints" magadról valakit. Ösztönzöd, hogy kommunikáljon másokkal és találjon magának valakit. 

szex - szerelem - lelkesíts

Ráadásul tanulsz a hibáiból. Leghatékonyabb, ha e-mailben külditek el egymásnak a cseteléseiteket és telefonon röviden átbeszélitek a véleményeteket. Lényeg, hogy lelkesítsétek és ösztönözzétek egymást. Ha úgy érzed lehúz, nem lelkesít, figyelmeztesd! 

szex - szerelem - őszintén

Ha ezek után is lehúz, azonnal szakítsd meg vele a további kommunikációt. Meg is mondhatod neki őszintén, hogy az ő érdekében is úgy döntöttél, hogy jobb, ha nem beszélgettek egy darabig. 
Következőt mondta egyik követőnk:

szex szerelem blog

- Kérlek állítsd át magad pozitívba, ahogyan azt a Szex, szerelem blogban is olvastad. Különben ártasz magadnak és lehet másnak is. Addig is ha pozitív e-mailt írsz a beszélgetéseidről, szívesen válaszolok rá...

szex - szerelem - csábítás

Tegnap ott tartottunk, hogy
a Casanova és a Don Juan is nagyon jól tudja, hogy a nők esetében a telefonbeszélgetés a leghatékonyabb módszer a csábításra. Mindjárt elmondom, hogy miért.

szex - szerelem - telefonnal

Holnapi Szex, szerelem blogunkban beszélni fogok arról, amikor betanuló trénerként vehettem részt egyszer egy hölgy terapeuta tréningjén. Arra tanította a párok férfi tagjait, hogy 
"Hogyan kell velünk nőkkel teljesíteniük a férfiaknak, 
a telefonnal kapcsolatos szükségleteinket."

szex - szerelem - találkozunk

Azzal kezdte, hogy a férfiak arra használják a telefont legszívesebben amikor a szerelmükkel beszélnek, hogy:
- Hol, mikor találkozunk és meddig érsz rá?

szex - szerelem - hol vagy

Azonban a leggyakoribb kérdésük, főként amikor mi hívjuk fel a pasinkat, hogy:
- Hol vagy?
- Nem tudni miért, - folytatta - de a férfiak egyik leggyakoribb kérdése ez.
Nos akkor nem szóltam, de most elárulom, hogy:

szex - szerelem - költség

# Nekünk férfiaknak sokkal hatékonyabb és rövidebb információ, ha gyorsan megmondod, hogy hol vagy. Ebből tudjuk, hogy mennyi telefonálási időre és költségre kell kb. számolnunk.

szex - szerelem - dumcsizni

Erre a kérdésünkre éppen ezért a következő, amit csak nagyon ritkán szeretnénk hallani:
- Bambulok kifelé az ablakon, unatkozom és nagyon hiányzol...
KÉSZ! Végünk van! Ilyenkor ha hagynánk órákig el tudnál velünk dumcsizni. 
Később lesz még erről szó.

szex - szerelem - hajlandó

De most had mondjam a legizgalmasabb, amivel a trénernő kezdte a csoportos tréninget, a csoportos párterápiát:
"Bensőségesen, meghitten és számunkra nőknek is kielégítően hosszú telefon-beszélgetésekre csak akkor hajlandó és képes egy férfi, amíg még nem feküdtünk le vele."

szex - szerelem - Casanova

Ez engem nagyon megdöbbentett akkor. Főként egy nő, egy nagy tapasztalatú terapeuta asszony szájából.
És igaz lehet...
Ugyanis valóban egy Casanova vagy egy Don Juan elsődleges célja a nő számának megszerzése. 

szex - szerelem - sármos

Van, aki fél odaadni a számát egy idegennek. De ez nem igazán életszerű. A névjegyünkön is nagybetűvel szerepel a telefonszámunk. 
Az akár személyesen, akár online sármosan udvarló férfi sosem fog telefonon zaklatni egy nőt. 

szex - szerelem - blog

Sőt azt kell mondjam örömteli és fontos eseménynek tekinthető ha tényleg telefonál. Erről egy korábbi Szex, szerelem blogunkban, amikor a Don Juanok skalpgyűjtő szokásait elemeztük beszéltünk már. Arról is, hogy a Casanova típusú férfi szinte mindenkit felhív.

szex - szerelem - telefon

Nyugodtan odaadhatjuk a számunkat. Ha még is fenntartásaink vannak, - a férfiaknál a koncentráció megtartásához feltétlenül javaslom. Tartsunk fenn két mobilt! Ma már ez nem költség. Válasszuk el a magán illetve munkakapcsolatainkat. A telefonjainkkal is.

szex - szerelem - gyors dolgokat

Szóval az online-férfiakhoz képest a nők telefonon szeretnek a legjobban megbeszélni napközbeni "gyors dolgokat" a szerelmükkel. A "gyors dolgokat"-hoz azonban még egyszer hozzáteszem. Egy nőnek, a telefonbeszélgetésből, a szerelmével, semennyi nem elég.

szex - szerelem - nagyon

Ugyanis olyan boldogságosan lazulós az egész. Főként munkaidőben. Tök szexi! Néhány nagyon strapás vagy éppen nagyon laza munkahelyen teljesítő nő olykor teljesen beindul az embere hangjától. Azonban ezzel óvatosan. Mert lehet a férfit éppen stresszeli valami.

szex - szerelem - telefonbeszélgetés

Úgyhogy hölgyeim alakítsatok ki a telefonbeszélgetési elvárásotokhoz szabályokat felénk. Például akkor tud a "bufurcabb" típusú férfiakkal is működni a telefonbeszélgetési szükségletetek, ha ennek meghatároztok közösen, általában egy napközbeni fix időpontot. 

szex - szerelem - akkor hívj

Szerelemes nőként ilyenkor gyűjtsd össze akkorra az összes mondanivalódat. Légykedves és ne akkor találd ki, hogy mit akarsz mondani nekünk. És lehetőleg csak akkor hívj fel bennünket pasikat, ha tényleg meg kell beszélned velünk valamit. 

szex - szerelem - elmegy

A:
- csak azért hívtalak, mert hallani akartam a hangodat! - az egyszer kétszer elmegy, de harmadjára már nem lehet egy viccet sem elsütni a másiknak.

Aztán Kedves Uraim! 

szex - szerelem - örül

Ne áltassuk magunkat! Mindig lesz valami, amit imádott nőnk rendkívül fontosnak fog tartani, hogy megbeszéljen velünk. Ilyenkor egy kedves férfi nagyon örül a szertett nő hívásának. Felhívom a férfiak figyelmét, hogy ilyenkor ne flegmáskodjanak!

szex - szerelem - lelkesen

Örüljenek annak, hogy szeretve vannak és használják ki a lehetőséget egy kis udvarlásra is!
- Annyira szeretem a hangodat hallani így napközben is... - mondjuk lelkesen és örömmel a szerelmünknek!

szex - szerelem - nőcikének

Egyébként ha férfiként a valóságban ezt az örömöt és boldogságot nem érezzük, akkor nem sok értelme van annak, hogy bufurcságunkkal ellehetetlenítsük egy csudi kis aranyos nőcikének az életét.

szex - szerelem - különbözik

Egy férfinak természet adta lehetősége rácsodálkozni és örülni neki, hogy a másik fele nőből van. És hogy teljesen más mint mi vagyunk. Meg hogy a telefonálási attitűdje is különbözik a mienktől.

szex - szerelem - fenntartható

Nőként pedig, hogy ez a rendszeres, telefonon történő kapcsolattartás hosszútávon fenntartható lehessen, érdemes törekedni rá, hogy ne legyen 5-6 percnél hosszabb a napi telefonálási idő! 

szex - szerelem - férfi ismerős

Természetesen habitus függő, de a férfiak alapvetően nem szeretnek telefonon keresztül cseverészni. Amúgy sem, de a telefon különösen bosszantó tud lenni.
Nem hiszed? Pedig a Te pasid is ugyan így működik.
Kérdezd meg egy férfi ismerősödet erről!

szex - szerelem - verseny

Vérmérséklettől függ ez is. De egy nő, - ahogy biológiailag nagylány lesz, nagyon hamar elkezdi gyakorolni a semmiről való beszélgetést. Mire nagykorú lesz ezt már órákon keresztül képes aztán kivitelezni. Nincs az a férfi, aki fel tudja venni veletek a versenyt ebben. 

szex - szerelem - csodálatos

Férfiaknak mondom, hogy ez egyáltalán nem baj. Sőt olvastam egy statisztikát arról, hogy ahhoz, hogy egy nő nyugodtan élje az életét, napi 3200 szó kell, hogy elhagyja csodálatos kis ajkait. Úgy hogy serényen támogassuk, amikor a barátnőjéhez készül. 

szex - szerelem - helyzetünk

Vagy ha vele dumál telefonon, órákon keresztül. Mi férfiak általában arra használjuk a mobilunkat, hogy időpontokat, eseményeket vagy feladatokat egyeztessünk. Gyors és hatékony infókat kapjunk az éppen aktuális helyzetünkhöz, helyzetünkről. 

szex - szerelem - kapcsolattartás

Leginkább pénz, tér illetve időbeli előnyök szerzésére szeretjük használni. Ezzel szemben akár a mobil akár a vonalas telefon a nők számára a kapcsolattartás eszköze. Eleinte a mobiltelefonok elképesztően magas kezdeti percdíjakkal jelentek meg a piacon.

szex - szerelem - szimbólum

Akkor volt olyan barátom, akinek a felesége több mint egy millió forintot diskurált el. Ráadásul a legelején még ha engem hívtak, annak a percdíját is nekem kellett fizetnem. Olyan sokba került mobiltelefont tartani, hogy egy ideig státusz szimbólum volt. 

szex - szerelem - bármennyit

Meg bunkofon, ahogy egyes bunkók felvágtak vele.
Sok férfi kétségbeesett, amikor jelentősen csökkentek a telefonkészülékek árai és a percdíjak. Attól meg aztán abszolút, amikor fixdíjakon bármennyit beszélhetett nőjük. 

szex - szerelem - esélyünk

Most az okostelefonok korát éljük. És már semmi esélyünk nincs arra, hogy férfiként kibújjunk a napi penzumunk kötelessége alól. Kedvesünk a telefonjával kontroll alatt akarja tartani, hogy mikor mit ettünk, aludtunk, borotválkoztunk, meccset néztünk, stb. 

szex - szerelem - érzéseink

És már nem csak az eredményeket, hanem a legbensőbb odáig vezető érzelmi folyamatokat is. Sajnos nem a meccsről beszélek. Szinte képtelenség kikerülni, hogy ne beszéljünk az érzéseinkről. 

szex - szerelem - megerősítés

Még pedig azokról az érzelmeinkről, amik alapján nőnk folyamatosan biztosítva akarja látni a helyzetét a szívünkben. Minél alacsonyabb az önbecsülése, annál inkább kihasznál minden kommunikációs helyzetet, hogy megerősítést kapjon. 

szex - szerelem - terápián

Rengeteg párkapcsolati problémát szül a korlátlan költségű és idejű telefonálgatás napjainkban.
- Nem hív fel egyszer sem! - Panaszkodik nekem az egyik páciensem az emberére.
- De hát dolgozom egész nap! - Válaszol a terápián együtt résztvevő pár férfi tagja.

szex - szerelem - oldalára

- Nem hiszem el, hogy egy perced sincs rám! - Provokálja a nő előttem a férfit, hátha az oldalára állok.
És igen az oldalára kell, hogy álljak. A nők mindig sokkal, sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint a férfiak.

szex - szerelem - felelősség

Ahogyan Nitai család, pár és szexuálterapeuta (kollégám) mondta, a vele készítette interjúkor:
- A férfi független és ez felelősséggel jár.
Egyébként azt azért tudnunk kell, hogy napjainkban sokkal több nő használja ki a férfiak felelősség érzetéből származó lojalitását. 

szex - szerelem - blog

De ez egy későbbi Szex, szerelem blogunk témája lesz.
De idetartozik, hogy Bell és Puskás Tivadar óta próbálkozunk mi férfiak a találmánynak a női alkalmazás másságát, a felhasználás számunkra előnytelen oldalát kikerülni.

szex - szerelem - elégedett

Bármennyire is frusztrál ez, és hoz olykor rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe bennünket. Azonban ma már lehetetlen kikerülnünk. Így aztán úgy kell hozzáállnunk a megoldáshoz, hogy nőnk is elégedett legyen, miközben mi sem kapunk frászt a telefonálási elvárásaitól.

szex - szerelem - szükségleteink

Ahogy korábban említettem, betanuló trénerként vehettem részt egyszer egy hölgy terapeuta tréningjén. Arra tanította a párok férfi tagjait, hogy 
"Hogyan kell velünk nőkkel teljesíteniük a férfiaknak 
a telefonnal kapcsolatos szükségleteinket."

szex - szerelem - tökéletes férfi

Rendesen kemény tanácsokat adott, és pontozta a különböző teljesítményeket a következőképpen:
Úgy lehetsz figyelmes és szeretetteljesen tökéletes férfi, hogy 
- Naponta kétszer-háromszor...

szex - szerelem - blog

Riporter: Mai Szex, szerelem blogunkat ismét rendkívül izgalmas témánál kellett megszakítanunk. Azonban a jó hír, holnap innen folytatjuk...