2013. december 4., szerda

Szex - Szerelem 12.04

Riporter: Szex, szerelem blogunk témája a női és férfi hűség és lojalitás
Ma egy klinikai pszichiáter asszonnyal készítettünk interjút. Sajnos nem vállalta a felvételt, de összefoglalom a beszélgetésünket.

szex - szerelem - biológiai életforma

Egy nő és egy férfi szexuális, szerelmi kapcsolata a legeslegfontosabb mindenek felett. Azért ez a kapcsolati forma a legfontosabb a Világon, mert ezt nem az emberek találták ki, hogy nagyokat szexszeljenek, hanem ez egy biológiai életforma. Célja a fajfenntartás, így ez az állatvilágban is kifejlődött. 

szex - szerelem - monogám, poligám

A párkapcsolatoknak két formája van. A monogám és a poligám. Nem akarunk most biológia órát tartani, de rendkívül fontos, hogy megértsük saját magunkat mint embereket. A párkapcsolatban élő, szexszelő, szerelmeskedő embereket. A jó szex és szerelmeskedés alapja a jó párkapcsolat, ahogyan azt tegnap a doktornő is elmondta. A jó párkapcsolat alapja pedig az érzelmi és értelmi intelligenciánk. 

szex - szerelem - hogyan működünk

A jó szex, a jó szerelmeskedés tanulható. Ha úgy állunk hozzá, hogy már pedig megtanuljuk hogy hogyan működünk és miért működünk így, akkor már megtettük az egyik legfontosabb lépést, amit sajnos az emberek igen jelentős része soha sem tesz meg.

szex - szerelem - biológia

Egy pici biológia tehát: Az, hogy a fajfenntartás érdekében egy szexszel szaporodó lény monogám, azaz a hím élete folyamán csak egyetlen nősténnyel párosodik, vagy poligám - amikor a hím több nősténnyel szexszel, - azt kizárólag a nemi mirigyeik határozzák meg.

szex - szerelem - sorsközösség

A mi kultúránkban az egynejű párkapcsolatot tartjuk magasabb rendűnek. Felfogásunk szerint az egyetlen férfival, nővel való együttélés alakíthatja ki azt a fajta hosszútávú sorsközösséget és barátságot, amelyet az emberek egy jó párkapcsolattól elvárnak.

szex - szerelem - "emberállat"

Sajnos azonban Földünk legintelligensebb élőlénye az “emberállat” furán született. A nő monogám a férfi poligám. Így olyan döbbenetes ellentmondások keletkeznek folyamatosan, amelyek rendkívül sok munkát adnak a problémák kezelésére szakosodott gyógyítóknak.
Nem az igazságot kell tehát keresnünk, hanem a boldog életünkhöz vezető tudást.

szex - szerelem - szemrebbenés nélkül

A monogám nő teljesen másként viszonyul a párkapcsolatában a poligám férfihoz, mint a férfi a nőhöz. Ezt általában minden szexet és szerelmet próbált ember tudja. Azonban azt már kevesen, hogy a monogám nők el sem tudják képzelni, hogy egy poligám férfi hogyan tudja szemrebbenés nélkül megtenni azt, hogy egyszerre több szexkapcsolata legyen.

szex - szerelem - nő sérül

Nők ekkor sérülnek szexuálisan nagyot először, amikor ezt megtapasztalják, hogy imádott emberüknek új szexpartnere van. Meglátnak egy szerelmes levelet az ott felejtett mobilon vagy monitoron. A legkeményebb, amikor rajtakapják a pasit a saját hálószobájuk ágyában. 

szex - szerelem - hazudik

Már minden kiderült, de a döbbenet, hogy a férfi az utolsó leheletéig hazudik. Kedvesebb mint valaha. Virágot vesz, szinte lehetetlen tempóban mos-főz-takarít-gyerekért-megy-stb. Igyekszik, kavar, pörög mint egy szexgép, hogy mentse ami menthető. Este bújik az asszonyhoz, akinek már befelé fordulnak a mellbimbói, és aki csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem adja a szexhez magát...

szex - szerelem - új pasi

A másik nagy különbség, félreértés és hatalmas bánat, hogy akkor van egy kapcsolatnak vége, amikor a nőnek új pasija van, és ezért már nem létesít, nem folytat szexuális kapcsolatot többé a férfival. Nem tud szexszelni többé az imádott emberrel, még akkor sem, ha az új pasinak még a szagát is utálja!

szex - szerelem - férfi sérül

Férfiak ekkor sérülnek a legjobban és veszítik el akár az élethez való érzésüket is. Amikor a nő, akibe szerelmes, más férfit talál magának. A megdöbbentő, amire a gyanútlan férfiak álmukban sem gondolnának, hogy a nő onnantól teljesen megváltozik irányukba. Mintha nem is az az ember lenne, mint az előtt. 

szex - szerelem - "átmegy idegenbe"

Pillanatok alatt “átmegy idegenbe…” Az addig odaadó, a végletekig elkötelezett, örök szerelmet és hűséget ígérő nő egyik pillanatról a másikra <--> ellenséggé válik.

szex - szerelem - TV láncfűrésszel

Habitustól függő persze, de volt olyan, amikor az asszony láncfűrésszel esett neki az új LED-TV-nek, amiért korábban annyira hálás volt az urának, hogy végre megvették...  
Szerelmes férfiak, - akik még nem ismerik ezt az érzést - ilyenkor sérülnek a legjobban. Bár ez a legtapasztaltabb Don Juan-okat is hazavághatja olykor. 

szex - szerelem - suicid

A szexualitással, a szerelemmel foglalkozó szakemberek ezrei írják országonként, hogy férfiaknál 3-7 szer gyakoribb a szerelmi bánatból keletkező suicid gondolatok és a végzetes önkezűség, mint a nőknél. “A férfiak életük árán is kitartanak a szerelmükért, még ha megannyi rüfkét kell meghágniuk éhségük csillapítására…!”

szex - szerelem - búcsúlevél

Konkrét esetről is tudok. Nemrég a hatalmas nőfalóként ismert, 50-es éveiben járó, magas, kisportolt, gyönyörű barátunk - búcsúlevelet hagyva - önkezével vetett véget életének. A levélben az állt, hogy: “Annyira szerettem, hogy nem érdekel kiknek fogok hiányozni!!! Az Ő hiányát nem bírom már…” 

szex - szerelem - magánnyomozó

Akik jól ismertük, a szexfüggő sármőrt, halálának nem értjük az okát. Egyik barátunk magánnyomozót bízott meg, hogy kiderítse, a több szeretőt is tartó macsó, kiért tett ilyet...
Bűnügyekben is a nyomozó azt kutatja, hogy van-e szexuális kapcsolat azok között az emberek között, akik szavahihetőségén múlik az adott ügy. 
A kriminológiában a szex és szerelem kihasználható előnyeire külön kiképzik az ügyészeket. Régi nyomozói mondás: “Sersi La fam” - Keresd a nőt!

szex - szerelem - lojalitás elkötelezettség

De hogyan működnek a férfiak? Bár a férfi poligám, “harcos”-ként királynője felé a lojalitása, ELKÖTELEZETTSÉGE abszolút és örök, ha egyszer szerelmes lesz egy nőbe. Lásd a "Három testőr"! Az élete árán is küzd a szerelméért. Az utolsó pillanatig megmarad a remény, hogy valamikor még újra fognak önfeledten szerelmeskedni. 

szex - szerelem - remény?

Ehhez még az is hozzájön - ha már voltak kisebb nagyobb szakításaik - hogy az újra egymásratalálás katartikus szex-eufóriája drogként hagy függőséget. A szexuális függőség végzetessé válhat akkor, amikor a nő szerelmes kedvessége végleg megszűnik.

szex - szerelem - elidegenedés

Az elidegenedés és az abból fakadó megbízhatatlanság miatt a női hűtlenséget évezredeken keresztül halállal bűntették…

szex - szerelem - megcsalás?

Ha egy férfi “megcsalja” a feleségét, az csak poligámia??? A mi kultúránk ezt ugyan úgy elnyomja, mint a Keresztény tanítások a maszturbációt.

szex - szerelem - szexszelj velem!

Láttam olyan weboldal hirdetést, ami úgy hirdette az emelt díjas ismerkedési oldalát, hogy egy középkorú, de gyönyörű asszony képe alá ez volt írva: Számomra a férjem halott. Szexszelj velem! 
Szóval Nem az igazságot kell keresnünk, hanem a boldog életünkhöz vezető tudást.

szex - szerelem - milliárdos

Volt olyan eset, amikor egy gazdag milliárdos beleszeretett egy prostituáltba. Kuncsaftjaként indult a kapcsolat, de már az üzletember olyan féltékeny volt a többi “vendégére”, hogy egyszer csak megvette a lány összes idejét. Kényeztette, elhalmozta ékszerekkel, ajándékokkal, luxus nyaralásokra utaztak.  Hamarosan a lány is beleszeretett a férfiba.  

szex - szerelem - prosti féltékenység

Azonban a férfi állandó féltékenykedése, békétlenkedése nem maradt el. Odáig fajultak a veszekedések, hogy már nem is szerelmeskedtek és szakítás lett a vége. Nem térek ki a részletekre, mert ugyan úgy végződött a történet mint oly sok “átlagos” válás. 

szex - szerelem - szex a volt feleséggel

Azonban a férfi, mint ahogyan - milliárdok ide, milliárdok oda - szinte valamennyi elvált, potens férfi el tudja képzelni a volt feleségével később is a szexet - az üzletember is felkereste az újra praktizáló prostituált lányt. 

szex - szerelem - pénz

Vajon mi történt? 
Tippelj! Küld el e-mailben és postafordultával küldöm a választ:
- 1. a lány természetesen pénzért tovább szexszelt 
- 2. a lány már pénzért sem volt hajlandó szexszelni
- 3. a lány természetesen ingyen szexszelt a pasival