2013. november 25., hétfő

Szex - Szerelem 11.25

Riporter: A szexben, a szerelemben használt szerek, pontosabban a tudatmódosító szerekről beszélünk. Folytatva a múltkori Szex, szerelem blog témáját.

szex - szerelem - szerek különbsége

Fontos igen, hogy pontosítsuk, mert vannak olyan szerek, amelyek jótékony hatással vannak a szexre, a szerelemre. Hamarosan vendégem lesz egy orvos, akivel pont ezekről fogunk beszélgetni. 
Szex, szerelem blogunk mai témája az alkohol, egyéb tudatmódosítók és a párkapcsolati kommunikáció.
Teljesen mindegy milyen tudatmódosító szer változtatja meg a “tudatodat” nem vagy normális. Nem kommunikálsz normálisan és ez nem ad semmilyen mentséget a viselkedésedre.
Ilyenkor ne kommunikálj senkivel, azaz ne hívd fel a párodat. Feküdj le és próbálj elaludni. Még ha tiltják is az alkoholra az egyes nyugtatók szedését, ha más nem megy vegyél be 2-3 szem Valeriánát vagy főzz macskagyökér teát és azt iszogasd! A kétkezi elfoglaltság egyébként is hasznos. Elvonja a figyelmedet a kommunikációs kényszertől. De ugyan úgy egy esti séta. Vagy a kutyasétáltatás. A régi egyiptomiak például az egyéb deprimált helyzetekre is a cicáik simogatását alkalmazták. Rengeteg jó megoldás van még! A felsoroltak általában a legjobbak, de bizonyos helyzetekben a tudatos cselekvés a legnehezebb. Főként tudatmódosító vegyszerek hatása alatt.

Bepiált állapotban pl. ne nézz TV-t, ha mégis akkor kedves, megnyugtató természetfilm csatornát válassz. A legjobb, ha a YouTubeon keresel relax videókat.

Rengeteg ilyen van. A regisztrált oldalaimon jó néhányat találsz.
Ha mindezek ellenére még is felhívod őt, akkor rejtett számról hívd fel. Jó esélyed van így, hogy ne hívjon vissza, amíg le nem fekszel vagy ki nem józanodsz egy picit.
Ha olyan hülye voltál, hogy megvártad, hogy beleszóljon HALLGASS!
Ha még is beleszólsz a telefonba és felismer, minimálisat beszélj, inkább hallgasd meg amit ő mond! Gyönyörködj pl. a hangjában.
Ne beszélj, ne vitatkozz!
Ha már még is késztetést érzel arra, hogy kibeszéld magad 
NE PANASZKODJ, inkább UDVAROLJ! 
Akár nő vagy akár férfi, udvarolj, majd hallgass. Az esetek többségében a tudatmódosítók kontrollálhatatlan kommunikációt eredményeznek. (mennyiség és gyakorlat függő) 
Leggyakoribb, hogy 
- nem emlékszel semmire, még arra sem kit, mikor, “miért” hívtál fel és mit beszéltél vele
- az éppen aktuális alaphangulatodat erősíti fel. Ha nagyon dekadens hangulatban vagy éppen olyan mélyen le tudod nyomni a másik szerencsétlen hangulatát, hogy aznap tuti nem lesz szex vagy szerelem, sőt az is lehet, hogy teljesen kiábrándító eredményben részesíted magatokat. Vagy akár a kapcsolatnak is végérvényesen árthatsz.
- ha valamelyest már sikerült magadra találnod és megcsillan valami a vegyszerek ellenére a tudatodban és ki akarsz józanodni igyál azonnal 1 liter vizet. Az összes vegyszer hatásmechanizmusának egyik legfontosabb romboló ereje a dehidratálás. A víz lekötése a szervezetből, a sejtekből. Fontos ezért a sima, tiszta víz fogyasztása, ha már egy picit tudatosult az elméd.