2013. november 21., csütörtök

Szex - Szerelem 11.21

Riporter: Hogyan hat az alkohol, a tudatmódosítók és egyéb vegyszerek a szexre a szerelemre? 

No ez egy irgalmatlan hatalmas téma, de fontos, mert sokakat érint!

Riporter: Ma akkor ennek fókuszában beszélgessünk a párkapcsolati telefonálásról! Ráadásul alkoholos állapotban!

szex - szerelem - telefonhívás

Óóóó hát a telefonálás az önmagában is egy nagyon izgalmas téma, akkor vegyük sorban!
Alapvetően a telefonhívás egy olyan speciális kommunikáció, ami két ember közötti domináns - per - kiszolgáltatottsági szituáció! 
Domináns minden esetben az, aki felkészülten a hívást kezdeményezi és kiszolgáltatott az, aki “gyanútlanul” felveszi a telefont. Az üzleti életben ez egy igen erőteljes kommunikációs eszköz. Célja felkészülten a “gyanútlannak” eladni valamit! Hatalmas előny a kezdeményező adogatónál és hátrány a fogadónál. Hasonlat a teniszből. Sajnos néha ez a párkapcsolatokra is igaz.

Riporter: A szex és szerelem aspektusából nyilván mindenre nem fogunk most kitérni, de vágjunk a közepébe.

szex - szerelem - telefonálási hiba

Rendben, vágjunk bele. A párkapcsolati “telefonbeszélgetéseket” (csak úgy, ad hoc) legtöbbször a pár hölgy tagja kezdeményezi.
A leggyakoribb hiba a következő:
Amikor a telefonálást kezdeményező, a domináns pozícióba kerülő nő mondja imádott férfijának: “Csak azért hívtalak, hogy halljam a hangodat…” - ezt szinte egyetlen férfi sem tudja jól kezelni - vérmérséklettől** és intellektustól függőek a reakciók...

szex - szerelem - habitus

A vérmérsékleti személyiségteszt (habitusteszt) nagyon sok kommunikációs ellentmondásra ad magyarázatot. Tovább -->> szex, szerelem tesztre 

**Rendkívül fontos, hogy megismerjük habitusunkat, temperamentumunkat. Nagy megnyugvást jelent ez mindenki számára, mert teljesen mindegy ki milyen személyiség típusba tartozik, illetve mely típusok keverékét alkotja, ő egy csodálatos teremtés. Azonban a párkapcsolatokban a legideálisabb, ha a pár ellentétes habitusú. Mint a mágnesekre ugyan úgy igaz a kapcsolatokra, hogy az ellentétek vonzzák, az azonos pólusok taszítják egymást. Azonban ez olykor a habitus erőteljességétől is függ. Később erről nagyon részletesen fogunk beszélgetni.

szex - szerelem - domina/szolga

Fontos volt picit kitérni a habitustól függő kommunikációra.
Telefonáláskor a domináns - per - kiszolgáltatottsági szituáció a párkapcsolatban kialakult vonzást és taszítást egyetlen pillanat alatt megváltoztathatja. Akár meg is fordíthatja a különböző szerepeket. A felkészületlen szerepfordulás végzetes lehet egy adott kommunikációra, illetve beláthatatlan következményekkel járhat egy komolyabb helyzetben.

R: Ezt nem értem! Hallhatnánk egy példát erre?

szex - szerelem - csengőhangok

Nos az előbbi példából kiindulva a domináns pozícióban a hívást kezdeményező nő legyen nagyon óvatos, ha a személyiség típusuk alapján ellentétes habitusúak és így alapvetően ideális kapcsolatban léteznek!
Egy megtörtént eset: Egyik ismerősöm erőteljes kolerikus férfi - felesége békés flegmatikus. A srác az asszony csengőhangját egy nagyon hangosan, erőteljesen induló csengésre állította be. Azért, hogy a számára legfontosabb tüneményt, imádott feleségét azonnal meghallja. Azonban a hang annyira különböző volt a többi hívásra beállított zenéhez képest, hogy egyre durvábban szólt bele nejének, amikor a nő felhívta... Mi vaaaaaa’!!!, Mit akarsz má’ megint??? Stb. No ebből estére nem lett szerelmes suttogásokkal átitatott szerelmeskedés. Maximum szex, ami már egyre nehezebben működött. Szerencsére az asszony megmentette a dolgot, mert megkérte férjét, hogy egy kedves csengő hangot állítson be neki :-)

szex - szerelem - vegyszerek

R: jól elkanyarodtunk a témánktól, de nem baj. Nyilván ezek ismeretében kell beszélgessünk arról, hogy hogyan hatnak a vegyszerek a szexre a szerelemre?
Mint mondtam ez egy hatalmas téma.
A leggyakoribb vegyszer az alkohol...
Riporter: Szex, szerelem blogban a jövő héten a szex, szerelem kommunikációjáról folytatjuk beszélgetésünket, a tudatmódosítók hatása alatt.

Éljen a szex! Éljen a szerelem!