2014. szeptember 15., hétfő

Szex - Szerelem 09.15

Riporter: Előző Szex, szerelem blogunkban, a néhai Dr. Popper Pétertől idéztél...

szex - szerelem - könnyen

Kornél: Még annyi lelkileg sérült, megbántott, begubózott, bizalmatlan ember nem keletkezett a világunkban, mint a könnyen beszerezhető társ ígéretének lehetőségével. Nincsenek tartós kapcsolatok?
Miért nincsenek?

szex - szerelem - értékek

Ahogy a neves pszichológus mondta:
- Átrendeződtek az értékek. Alig 50-60 éve az embereknek a kelengyéjük - bútoruk, ruhájuk, cipőjük - egy életre szólt. Ma már ha azt mondanánk egy hölgynek, hogy:
- Itt egy szandál, egy életre jó lesz neked... - szemléltette Dr. Popper Péter.

szex - szerelem - tartósság

- Nő a férfi fejéhez vágná, az egyébként sem a tartósságáról híres, kínai ipari terméket. 
- Ma már semmi sem a tartósságról szól körülöttünk! - Emeli ki mondani valójában a szót az előadó.
- Miért pont a kapcsolataink legyenek tartósak?

szex - szerelem - kielégíteni

Amint a szexuális érdeklődés elkezd múlni, kétségbeesetten keresik az okokat az emberek. - Hogyan lehet egy nő szexuális étvágyát folyamatosan kielégíteni? - Kérdezi tőlem egy 36 éves fiatalember. 
És valóban. Egyre több esettel találkozom, ahol a nők elégedetlenek.

szex - szerelem - mi férfiak

Viszont ha egy nőnek nem elegendő, amit egy férfi képes nyújtani, akkor aztán mi férfiak pillanatok alatt rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk. Ugyanis egy érett asszony, aki végre a combjai közé kap egy teljesíteni tudó férfit, a végletekig ki akarja élvezni azt.

szex - szerelem - szexet

Tobzódnak a nők a hirtelen jött szexuális szabadságban. Nem akarnak semmit egy férfitól az elején. Csak kielégítő szexet végre. Olyat, amit nem kaptak meg az eddigi kapcsolataikban. Az előbb említett 36 éves férfi megkérdezte a 43 éves barátnőjét, hogy:

szex - szerelem - nem tudja

- Tulajdonképpen mit szeretnél tőlem, velem? - Mire az asszony azt válaszolta neki, hogy:
- Nem tudom. - És elképzelhető, hogy tényleg nem tudja. Hiszen mindene megvan. Ráadásul a saját jövedelméből. Ház, autó. Gyerekei már önállóak. Ő fizette a tanításukat is

szex - szerelem - asszony

Ugyan még nem költöztek teljesen el, de az egyiknek már komoly barátnője van és albérletben élnek. A másik pedig egyetemre megy és koliban lakik majd. Mit akarhat egy asszony, akinek szép háza van? Nem akar egyedül lenni! Ennyi. Valójában semmi több...

szex - szerelem - gyerek

Vagy mégis? Hiszen azt nem engedheti meg magának - a gyerekei miatt főként -, hogy egy pasi állandóra odaköltözzön. Meg hát aki korábban nála lakott, amikor a gyerekek még kicsik voltak, az meg egy lúzer volt. Csak kihasználta őt. Koszt és kvártély kellett neki csak.

szex - szerelem - státusz

A 36 éves ereje teljében lévő fiatalember viszont gyereket szeretne végre. Eddig tanult, dolgozott, egzisztenciát épített. Most már szeretne családot, otthont. A 43 éves asszony tiltakozik a szeretői státusztól. Azonban a gyereket már az orvosa sem javasolja neki.

szex - szerelem - összhang

Neten jöttek össze. Hihetetlenül izgalmasan indult. A férfi pont abból diplomázott, amiben a nő már tapasztalt szakértő volt. Úgy érezték teljes összhang van közöttük. Szexuálisan a férfi egy igazi csődörként működött, és minden vágyát ki tudta elégíteni az asszonynak.

szex - szerelem - kisbaba

Viszont mi lesz most? Valaki sérülni fog?
Aztán még két év telt el így. A férfi 38 évesen megtalálta a nőt, aki csak hamar kisbabát szül neki. Az asszony pedig fájdalmában belement egy pár évvel idősebb férfival egy kapcsolatba, aki a tenyerén hordozza a nőt.

szex - szerelem - kényeztet

Azonban mindenki másba szerelmes. A fiú az idősebb asszonyba, de más nőtől várja gyermekét. Az asszony a fiúba miközben egy idősebb férfit kényeztet. Aki viszont belé szerelmes. Persze a világirodalomból már ismerünk hasonló történeteket.

szex - szerelem - könyv

Azonban ezek a fajta történetek akkor rendkívül ritkák voltak. Azért kívánkoztak a nagy példányszámban eladott könyvek oldalaira. Ma már a napi sajtó extrémebb dolgokat ír. Kivenne meg egy ilyen történetet bemutató filmre mozijegyet? Vagy a polcára egy könyvet?

szex - szerelem blog

Ma már azok a történetek eladhatók, amikor: "boldogan éltek, míg meg nem haltak", mert annyira ritka. Azonban mi ebbe nem nyugszunk bele! Igaz Kedves Szex, szerelem blogunk Követői? Mi küzdünk a kapcsolatainkért, a szerelemért, a boldog párkapcsolatokért.

szex - szerelem - szeretet

Az összes terapeuta, akikkel eddig beszélgettünk egybehangzóan állítják, hogy egy jó párkapcsolat alapja nem a szex, hanem a szeretet. Piszokul egyszerűen definiálható a szeretet, mint fogalom. Szeretni annyi, mint időt tölteni a másikkal és hagyni, hogy az ő elképzelései megvalósuljanak.

szex - szerelem - családban

Az időt tölteni egymással az a minőségi időt jelenti. Amikor a pár édes kettesben van. Számos asszony szerint a családban töltött idő is a szeretetről szól. 
EZ IGAZ! - A gyerekek szeretetéről. 
Az IDŐ olyankor róluk szól. A TÉR pedig az ő elképzeléseikről.

szex - szerelem - őket

Az ő kedvenc műsoruk megy a tv-ben. Az ő kedvenc kajájuk várja őket az étkező asztalnál. Az őket érintő illetve érdeklő témákról beszélgetnek a felnőttek. Még ha házról, munkáról, autóról, stb-ről van szó akkor is belevonják - koruknak megfelelően - a beszélgetésbe őket.

szex - szerelem - jog

Azonban a párkapcsolati minőségi idő kizárólag az édes kettesről szól. Olyankor nincs a házban, a lakásban rajtunk kívül se szülő, se gyermek, se rokon, se senki. Aki bármikor betoppanhat közénk. Akinek bármikor jogos joga van beszólni, hogy az igényét kifejezze.

szex - szerelem - hálószoba

Muszáj ezt ennyire egyértelművé tenni az emberek számára, mert azt tapasztaltam a pácienseimnél is, hogy ez gyakorta nem ismert körülmény. Az egyszer már elvált emberek, mikor új lakótereket építenek, már tudatosan ragaszkodnak a csak a hálószobájukhoz tartozó fürdőszobához, wc-hez.

szex - szerelem - szoba

Ők már tudnak valamit az előző házasságaik korlátainak okáról, befuccsolásáról. Láttam olyat, ahol 1+2 fél szobás panellakás egyik kis szobájában alakítottak ki egy zuhanyzófülkét. Vagy galériás hálószobában az ágy mellett mosdókagylót.

szex - szerelem - zuhany

A legmeghittebb édes-kettes pillanatok úgy kezdődnek általában, hogy apu és anyu együtt zuhanyoznak és azt a gyerekek nem látják. A házasságok, párkapcsolatok csak igen kis hányadában ismerik az együtt zuhanyzás, pláne fürdés meghitt pillanatainak fontosságát.

szex - szerelem - hetente

A minőségi időt a párok - az első gyermek megszületése után, általában - a lakásuk, lakóterük elrendezése miatt sem képesek aztán kialakítani. A másik az ismerethiány. Egyszerűen senki nem mondta el nekik, hogy erre fiatalkorban legalább hetente van szükség.

szex - szerelem - hetente

Idősebb korban pedig még inkább!!!
Nagyon fontos, amit most mondok!
Az idő! 
Gyakorta jobb lenne a pároknak, ha csak hetente egyszer szerelmeskednének, de akkor több órát szánnának az együtt töltött minőségi időre, mint a napi párperces szex...

szex szerelem blog

Óriási különbség!
Ráadásul ha működik, akkor a napi párperces szexek is átalakulhatnak szeretkezésekké. Későbbi Szex, szerelem blogunkban nagyon részletesen beszélek majd erről.
Röviden összefoglalva most csak annyit, hogy:

szex - szerelem - édes-kettes

Tudatosan kell törekedniük a párkapcsolatban élőknek, hogy a hétvégéjükből, szabadnapjukból töltsenek együtt, - heti rendszerességgel, csak édes-kettesben - több órát. Ebben az időben meg kell valósulnia közöttük 
- testi, 
- lelki, 
- szellemi, 
- szociális és 
- szexuális élményeknek és harmóniának.

szex - szerelem - tévénézés

Nem arról szól tehát, hogy ennek a fele - ha még hosszabbítás, szünet, 11-esek is vannak, a foci VB-n, akkor - tévénézéssel telik. Szoktam azt javasolni a párnak, hogy:

Riporter: Jövő héten kedden jelentkezünk a Szex, szerelem blogunkkal és innen folytatjuk...