2014. szeptember 8., hétfő

Szex - Szerelem 09.08

Riporter: Múltheti Szex, szerelem blogunkban, a megszabadulás írással volt a témánk...

szex - szerelem - szertartásosan

Kornél: Igen! Azok közül számomra az volt a legizgalmasabb, amikor az elhagyott asszony egy számítógépes szövegszerkesztővel írta meg szidalmait a volt férjének. Kiírta magából a bánatát. Megírta, kinyomtatta, szertartásosan elégette. 

szex - szerelem - szenvedélyes

Később megint megnyitotta a gépén a fájlt. Írt hozzá, ismét kinyomtatta, ismét szertartásosan elégette. Maga sem emlékszik rá, hogy ezt hányszor és hány héten keresztül csinálta. De a lényeg, hogy a szenvedélyes "szertartása" eredménnyel járt.

szex - szerelem - energiát ad

A tisztító tűz! A megmaradt hamut, ahogyan a szél, a víz megsemmisíti erőt, energiát ad a felejtéshez, az elmúláshoz, a szabadságodhoz.

Volt, aki blogot kezdett el írni a vele történtekről. Blogjában az el nem hangzott, meg nem valósult vitákat megvalósulva írta le. 

szex - szerelem - élete párjával

A párbeszédekben aztán mindig magának adott igazat. Számos ember osztozott vele a sorsában, akiknek e-mailben válaszolva segített.
Végül egy teljesen más indíttatású bulin megismerkedett élete párjával. Elköszönt a követőitől és azóta rá sem nézett többé a blogjára.

szex - szerelem - írj

Szóval számos lehetőség és rá példák is vannak az életed megoldásra. Írj! Cselekedj! Személy szerint is azt kívánom Neked, hogy mihamarabb gyógyulj ki ezekből a sebeidből. Kezdj el már ma, most, ahogyan ezt olvasod - ÉLNI!

szex - szerelem - ajándékba

5. Gyakorlat. 
A kedvestől kapott ajándékoktól, a ráemlékeztető tárgyaktól történő megválás.
Volt olyan páciensem, aki nagyon meg akart válni egy értékes háztartási gépétől, amit ajándékba kapott. Elcserélte hát a barátnőjével. Azonban ez sem könnyített a lelkén. 

szex - szerelem - elégedett

Úgyhogy a barátnőjének egy jó ideig két ilyen berendezése volt. Aztán egy idő után már úgyis elmúlnak ezek a frusztrációk. Azzal együtt az ilyen tárgyakról lekerülnek ezek az energiák. Amióta új kapcsolatban létezik, visszakérte és elégedetten használja a cuccot.

szex - szerelem - beolvasztása

Nemesfém (arany, ezüst) ékszerek. Első indulatában az ember jó esetben visszaadja. Nem a legideálisabb, amikor hozzávágja azokat. 
A visszakapott tárgyak beolvasztása. Új energia. Új, teljesen más funkciójú dísz készíttetése ötvösmesterrel. Ha fülbevaló volt, akkor legyen például medál.

szex - szerelem - elem

A lényege a gyakorlatnak, hogy a négy elem közül, valamelyikkel (valamelyik energiájával) érintkezzenek a kapott tárgyak. A tűzzel, a vízzel, a földdel vagy a levegővel. Például az imént említett elcserélt tárgyak, a levegő elemmel érintkeztek.

szex - szerelem - kincseket

Volt olyan páciensem, aki folyóba dobta a tűzzel nem megsemmisíthető emlékeit. Köveket a közös nyaralásból. Volt aki elásta, aztán évekkel később kiásta. Akkorra már kincseket ért neki. A levegő, a föld elem elveszi, elpárologtatja, kiszívja a negatív energiákat a tárgyakból.

szex - szerelem - elszállásolva

Nem feltétlenül kell tehát mindent felégetned, elpusztítanod Magad körül. Padlás, pince, raktár. Barátodnál, barátnődnél kölcsönbe, letétbe, elszállásolva. Például a házi állatok, kedvencek. Óriási kötődéseket jelenthetnek a volt kedveshez. Egy időre oda kell adni őket!

szex - szerelem - megbocsátás

Persze a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek. Hogy fogjuk magunkat megcsinálunk néhány gyakorlatot, aztán fejest ugrunk egy új kapcsolatba. Szinte bármely stációnál, bármely érzelmi állapotunkban ránk törhet a megbocsátás. Sőt a megbocsátás élménye.

szex - szerelem - megbocsátáshoz

Majd a reményteli újrakezdés. A megbocsátáshoz is idő kell és a stációkon ugyan úgy végig megyünk, mint egy komolyabb betegségünk időtartama alatt.
Ha eljutottunk a megbocsátáshoz, akkor az legyen nagyon őszinte és tiszta szívű elhatározásunk!

szex - szerelem - szexuálterapeuta

Mint család, pár- és szexuálterapeuta ezekkel a lehetőségekkel szeretek a legjobban találkozni. Ha banális a probléma, ha eget rengető.
Volt olyan pár, akiknek a kapcsolata akkor romlott meg, amikor óriási sértődés lett egy telefonon alkalmatlan probléma megbeszéléséből.

szex - szerelem - telefonban

Hihetetlen, hogy emberek miken képesek összevitatkozni és utána napokig, hetekig nem szólni egymáshoz. Felnőtt, 40 éven túli két ember azon vitatkozott össze - telefonban -, hogy a másik miért nem húzta le a wc-t. Úgy telefonban, hogy közben a férfi városi forgalomban vezetett.

szex - szerelem - a budit

Ráadásul mindketten vétlenek voltak a helyzetben, mert a gyerek hagyta úgy a budit. Több hónapos durci lett a dologból és alig tudták feldolgozni a problémát. Lavinaszerűen jöttek utána a többi gondok és sérelmek. Volt hogy több mint egy hónapig nem találkoztak, nem beszéltek emiatt.

szex - szerelem - veszteség

Ugyanis mindkettőjükben elindult a veszteség, az értelmetlen veszteség érzésének lelki folyamata. A szakítás kínjai.
1. - stáció. - Nem hiszem el, hogy már megint olyan dolgok történnek velem, - a kapcsolatomban -, amik elkerülhetőek lettek volna.

szex - szerelem - többet érek

2. - stáció. - Büszkeség! No én nem! Ennél én sokkal többet érek, mint hogy megint én legyek a hibás. Én adjam be a derekam? Én nézzem el a dolgot? Én közeledjek?
3. - stáció. - Már megint hízok a bánattól. Persze mert eszem-iszom kétségbeesésemben. 

szex - szerelem - megnyugodtam

Mindent dupla cukorral mint eddig és mindenhez kétszer annyi kenyeret. No meg több pia.
4. - stáció. - Végül is eltelt majd egy hónap! Megnyugodtam. Ekkora ügyet csinálni egy ilyen banális dologból. Tényleg. Kommunikációt kell gyakoroljak. Megyek jógázni. 

szex - szerelem - kedvesemmel

Hamarosan jön a közelbe az országosan is elismert párkapcsolati guru. Elmegyek az előadására. Meg már végre beszéltünk is a kedvesemmel.
5. - stáció. - Meg vagyok én párkapcsolat nélkül. Kéne egy jópofa kütyü, aztán a szex sem hiányozna annyira. 

szex - szerelem - repülnék

Jók a pornófilmek! De nagyon hasznosak ilyenkor!
6. - stáció. - Uram Istenem! Mi lesz velem nélküle? Hol találok még egy ilyen csodás asszonyt/embert? Nagyon hiányzik! Ó bárcsak felhívna! Repülnék a karjaiba...

szex - szerelem - döbbenet

Szerencsére ebben a stációban újra egymásra találtak. Eljöttek együtt hozzám. Nevetve beszélgettük át a számukra eddig ismeretlen stációjukat. A különféle érzelmi állapotokat, amiket az elmúlt hónapokban végig szenvedtek. Döbbenet milyen banális dologgal kezdődött.

szex - szerelem - következő

De Te vajon mindent megtettél annak érdekében, hogy megmentsd a kapcsolatodat?
A facebook és az egyéb netes társkeresők olyan könnyűvé és gyors lehetőséget kínálóan teszik elérhetővé a társkeresés folyamatát, hogy emberek azt gondolják, hogy jön a következő.

szex - szerelem - könnyen

Könnyen jött, könnyen elengedjük. Azonban ez a lehetőség csak pár éve kínálja a látszólag könnyű pártalálást. Az viszont már most látszik, hogy értékében, - testi, lelki, szellemi és szociális értékét és tartósságát tekintve - jelentősen hanyatlanak a viszonyok.

szex - szerelem - tartós

Még annyi sérült ember, lelkileg sérült, megbántott, begubózott, bizalmatlan ember nem keletkezett a világunkban, mint a könnyen beszerezhető társ ígéretének lehetőségével. Nincsenek tartós kapcsolatok?
Miért nincsenek?

szex - szerelem - értékek

Néhai Dr. Popper Péter mondta egyik előadásban:
- Átrendeződtek az értékek. Alig 50-60 éve az embereknek a kelengyéjük - bútoruk, ruhájuk, cipőjük - egy életre szólt. Ma már ha azt mondanánk egy hölgynek, hogy:
- Itt egy szandál, egy életre jó lesz neked... - szemléltette a neves pszichológus.

szex - szerelem - blog

- Nő a férfi fejéhez vágná, az egyébként sem a...

Riporter: Következő Szex, szerelem blogunkban arról beszélgetünk - nagyon sok más témán kívül -, hogy a kínai ipar termelékenysége, hogyan befolyásolja a párkapcsolatok kimenetelét...