2014. augusztus 11., hétfő

Szex - Szerelem 08.11

Riporter: Augusztusi második Szex, szerelem blogunkban, egy 1979-ben készült film segítségével mutatjuk be a különböző érzelmi fázisokat...

szex - szerelem - megtapasztal

Kornél: A 6. stáció bármilyen súlyosan is sújt le ránk, már a nehezén túl vagyunk. A második, harmadik, negyedik, ötödik érzelmi állapotok felidézése már tudatosította elménket arról, hogy:
- Igen! Ezeken a folyamatokon végig kellett mennünk, hogy megtapasztalhassuk, hogy ELMÚLIK.

szex - szerelem - 7. stáció

Azzal együtt pedig a...
   7. stáció-ba érhessünk. - Az egység, az egész-ség állapotába. Tudnunk kell, hogy bármely betegség, fájdalom, veszteség, vereség érzése elsősorban pszichénkre hat. Akár testi, akár lelki. 
Roy Scheider főszereplésével a "Mindhalálig zene" című filmben a hat stációból ötöt egy komikus mutat be.

szex - szerelem - táncos

Hihetetlenül őszinte öniróniával. Meg fogjuk szerezni a jelenetet és e-mailben küldjük csak el. Mindenképpen úgy, hogy a jogdíjakat ne sértsük meg vele. 
A jelenet arról szól, hogy egy táncos rendező-koreográfus hogyan betegszik meg a túlhajszoltságtól.

szex - szerelem - hatból öt

Életveszélyes állapotba kerül és semmi esélye a gyógyulásra, miközben folyamatosan tudatánál van. Ekkor szembesül a hatból öt stációval, amelyet egy stand-up comedy bárban az előbb említett komikus jelenít meg számára, a színpadon. 

szex - szerelem - eljátssza

- Düh, 
- tagadás, 
- alkudozás, 
- depresszió, 
- belenyugvás. 
A komikus egy-egy szóval jellemzi, a különböző fázisokat. Majd eljátssza a szenvedő embert. Eljátssza az egyes stációk, érzelmi állapotok hatásait. Vajon a táncos rendező-koreográfus túléli halálos veszteségeit?

szex - szerelem - végigmentél

"Ami nem öl meg az megerősít!" - Elemezzük ki ezt a mondást. Te már legalább egyszer megtapasztaltad az életben a hat érzelmi elemet, állapotot. ugyanis Te valamikor már tuti, hogy végigmentél a hat stáción. Ha nem zakkantál beleakkor komoly esélyed van. 

szex - szerelem - bátorság

Komoly esélyed van a sikerremélő és nem a kudarckerülő hozzáállás gyakorlására. Azonban a bátorság megszerzéséhez két fontos tényező szükséges.
1. Elfogadni a veszteséggel járó hat stáció, hat érzelmi elem lezajlását! Az már nyerő helyzet, hogy tudsz róla, hogy létezik.

szex - szerelem - sikerremélő

2. Képessé válsz tudatosan csökkenteni a stációk időtartamát. Azzal együtt minél hamarabb eljutni a 7-dik fázisig.
A sikerremélők egy igen fontos mondása, hogy:
"Nem az bátor, aki nem fél, hanem aki letudja küzdeni a félelmét."

szex - szerelem - bátorság

Ugyanis a bátorság megszerzéséhez szükséges ismereteidet csak a magad megtapasztalásai alapján leszel képes megtanulni. A bátorság elsajátítására nem igaz az a mondás, hogy:
- Az okos a másén, hülye a saját kárán tanul.

szex - szerelem - bölcsesség

Szóval királyunk végre a saját tapasztalatival, ősei erejével és évezredes bölcsességével, gyorsan leküzdötte a hatodik stációt. A hatodik rendkívül deprimált érzelmi állapotot és a 7-dik szintre lépett.
A 7-dik szintre lépetünk mi is a nagy király őseinek titkait magunkévá téve.

szex - szerelem - tapasztalat

Természetesen, mint mondtam:
- Saját tapasztalatok nélkül ez nem lehetséges.
Nézzük mi történik! Mi történhet azokkal az emberekkel, akik nem ismerik még a hat érzelmi állapotot és helyzetbe kerülnek.

szex - szerelem - pont én

A legenyhébb helyzetek egyike, amikor a tanár kiszólít bennünket felelésre és mi nem készültünk. Fussunk gyorsan végig, hogy mely - hat plusz egy - lelki fázison megyünk át ilyenkor!
1. - Miért pont én? Miért nem a Kovács Pisti?

szex - szerelem - humorista

2. - Na majd én megmutatom, hogy készületlenül is össze-stand-up-olok egy 2-est. Ahogyan Kiss Ádám humorista igyekezett így kivágni magát az egyik vizsgáján.
Neki sem sikerült.

szex - szerelem - fagyival

3. - Az érzékek kielégítése. Jobb esetben azonnal egy óriás Big mac menüt, tripla sült krumplival, dupla kólával és hétgömbös fagyival. Rosszabb a cigi vagy az egyéb tudatmódosítós szerek. Egyiket sem ajánlom.

szex - szerelem - szórakoztató

4. - Csak jó lett volna azt a pár oldalt elolvasni. Tulajdonképpen érdekes is az a tananyag, amiből felelnem kellett volna. Most már inkább az ismeretterjesztő filmeket fogom nézni a TV-ben, a horror helyett. Abból sokkal szórakoztatóbban lehet tanulni.

szex - szerelem - minek

5. - A fene egye meg az ilyen szemét tantárgyakat. Minek kell ilyen baromságokat tanulni? Az életben úgy sem lesz rá soha szükségem. Deriválás, integrálás? Minek?

szex - szerelem - csöszhetem

6. - Rohadtul fáj az a nyamvadt egyes. Most mi lesz velem. Kész! Vége a jövőmnek, az egész életemnek. Csöszhetem a felvételimet, csöszhetem a jó állásokat. Egy vesztes vagyok. Be kell látnia végre mindenkinek. Egy lúzer. Ezért nem sikerül nekem az életben semmi.

szex - szerelem - heppibb

7. - Na jó előveszem a tankönyveket és módszeresen beosztom, hogy mikor mit és mennyi idő alatt fogok megtanulni. Azért így sokkal heppibb az élet! Nem igaz?

szex - szerelem - könnyebb

Ha tehát akár sportoló vagy, akár diák, akár hőn szerelmes nő vagy férfi - a sérüléseket, a veszteségeket, a vereségeket mindannyian így dolgozzuk fel. Ha már ismered a stációkat sokkal könnyebb, mint azoknak, akiket derült égből érnek az ismeretlen érzéseik.

szex - szerelem - enyhítik

Akik ezeket a folyamatokat nem ismerik, hamar lerekednek a 2. vagy a 3. pontban és a túlsúlyba menekülnek vagy alkohollal, drogokkal enyhítik szenvedéseiket. A 6-dik érzelmi állapot a legveszélyesebb. Sajnos ott már gyakori az önkezűség. És a tragikus vég is.

szex - szerelem - megnyugvás

Te NE KERÜLJ ILYEN HELYZETBE SOHA!
Ugyanis a megoldás! A 7-dik stáció megnyugvása, egész-sége és tenni akarása következik.
Tudd, hogy az 1-ről a 2-re, majd az 5-ről a 6-ra jutni ősi magyar kifejezések. Ősi magyar tapasztalatok. 

szex - szerelem - blog

Figyelj! TE MÁR...

Riporter: Augusztusi második Szex, szerelem blogunkban szinte teljesen összefoglaltuk a hét érzelmi állapotot, stációt, érzelmi fázist. A következő Szex, szerelem blogunkban egy újabb témába is belefogunk...