2014. augusztus 25., hétfő

Szex - Szerelem 08.25

Riporter: Az előző Szex, szerelem blogunkban többek között Szalay Ádám, TV2 Napló főszerkesztőjének motivációs trénerként történő előadását láthattuk. Az előadásáról a felvételt 2011-ben a stúdiónk készítette...

szex - szerelem - tudod

Kornél: Igen. Ádám is elmondja én pedig összefoglalom.
Bármennyire kínlódsz is, nem fog sikerülni egyetlen érzelmi állapotodban sem maradnod örökre. Sokan megpróbálták már, de senkinek sem sikerült! Vagy rosszabb lett vagy jobb. Neked viszont a jobb van megírva. Tudod miért? Mert Te már tudod, hogy...
ELMÚLIK.

szex - szerelem - tenni akarsz

Te már azon kevesek közé tartozol, aki vette a fáradságot és meghallgattál, elolvastál például bennünket. Azaz tenni akarsz Magadért! 
Gratulálok Neked! És szeretettel köszöntelek az építkezők csapatában...

szex - szerelem - írd fel

Lássuk mit üzen Szalay Ádám Neked! 
1. Vegyél elő egy papírt és írd fel rá!
- Új helyzet van!
Vagy azt is írhatod:
- Új lehetőségek adódtak!
Vagy:
- Kész vagyok új párt találni Magamnak!
Emlékszel? 

szex szerelem blog

Egy korábbi Szex, szerelem blogunkban már mutattam, hogy én hogyan kezdtem hozzá. Nem találtam magam körül hirtelen mást. Amikor megszállt az ihlet, csak egy írható CD borítója akadt a kezembe. Arra kezdtem el.

szex - szerelem - betelt

Láthatod, hogy nem sok minden fért rá. Két perc alatt betelt. Aztán mivel két üres oldala is volt megfordítottam és odafolytattam az írást. Amikor pár perc alatt az is betelt, akkor vettem elő aztán egy füzetet. Nem töltöttem az időt azzal, hogy átmásoljam, amiket már leírtam.

szex - szerelem - vonzás

Egyszerűen gémkapoccsal a fedlaphoz tűztem. A lényeg, hogy elkezdtem. Minél kevesebbet tökölsz vele, annál hamarabb lesznek jó dolgok az életeben. Nézd meg Ádám videójában a vonzás törvényére vonatkozó részeket.

szex - szerelem - feltápászkodás

2. Ádám második javaslata a feltápászkodás gyakorlásához. A füzetedben lapozz egy üres oldalhoz. Ha nagy a füzet oszd ketté, ha olyan kicsi füzetet választottál, mint én, akkor pedig lapozz a következő két üres oldalhoz. 

szex - szerelem - tetszett

Írd fel az egyik oldalra vagy a kettéosztás tetejére:
"Ami mellette szól."
Másik oldalra:
"Ami ellene szól." És írd le minél részletesebben a korábbi kapcsolatodra vonatkozóan, hogy mi az ami tetszett benne és mi az, ami nem volt valami jó.

szex - szerelem - mellette szól

Aztán ugyan úgy készítsd el ezt a feljegyzésedet a volt partneredről is! Mi az, ami mellette szól és mi az ami ellene? Ádám azt is elmondta, hogy ez a gyakorlat sok minden más helyzet kielemzéséhez is nagy hatékonysággal alkalmazható. Például munkahelyváltásnál.

szex - szerelem - sikerkód

3. Agykontrollon is oktatják és Szalay Ádámmal is gyakoroltuk a tréningjén a "töröl-töröl" technikát. Ádám külön "Sikerkód" feliratú csuklógumit is adott a résztvevőknek a rossz gondolatok törlésére. Ha azon kapod Magad, hogy már megint a nem jón jár az eszed.

szex - szerelem - fegyelmezed

Ha újra nem jó mederben haladnak a gondolataid, akkor meghúzod a gumit a csuklódon és csatt. Figyelmezteted, fegyelmezed magad. Fizikai fájdalmat okozol. Amíg sajog, addig nem gondolsz hülyeségekre. Mint a királyunk, aki nem ápolta le a tenyerébe égett feliratot.

szex - szerelem - töröl

A másik, amit én magam is már évtizedek óta alkalmazok, az a töröl-töröl technika. Bármi nem jón kavarog az agyam már zsigerből mondom magamnak:
- Töröl-töröl! - és helyette azonnal a képzeletem legszebb helyére viszem a gondolataimat. 

szex - szerelem - karosszékben

A gyerekkorombeli nagyszülői parasztház, árnyékos verandájára. A perzselő napos nyárban. Hatalmas szőlőlevelek között szűrődik be csak a fény. Nagy biztonságot nyújtó, óriás férfiember (Isten-öregapám) pihen ebéd után a karosszékben. Kalapját a szemébe húzva.

szex - szerelem - pihenő

Nekem ez, Neked más. Engem ez tesz határtalanul nyugodttá. Téged viszont lehet, hogy a téli Alpokban a síelés. Mindegy. Legyen meg képzeletedben az ideális pihenő hely! Ahová bármikor visszavonulhatsz. Én a legkritikusabb helyzeteimben is pillanatok alatt ott vagyok.

szex - szerelem - elmúlik

Kizárom a külvilágot és "Bent maga ura, aki rab volt odakint..." - írja Szabó Lőrinc költőnk a egyik versében.

Amikor idáig eljutunk, - az elmúlik vízió gyakorlásán kívül - fel tudjuk gyorsítani a stációk lefolyását.

szex - szerelem - erőforrásunk

Ez fontos! Ugyanis, ahogyan Ádám is mondja az előadásán:
- Egyszerre maximum hat, hét folyamat lehet nyitva egy ember agyában. Főként a lelkében. Egy szakítás, egy szerelmi kapcsolat vége akár az összes erőforrásunkat kinyithatja és totális leállást jelenthet a többi funkciónkra.

szex - szerelem - nem figyel

Így a szerelmes ember nem eszik, nem alszik, nem dolgozik, nem figyel a napi három liter víz fogyasztására. Pszichológiában azt mondják erre az állapotra, hogy:
- Nem képes működni az egyén. Egyszerűen nem funkcionálnak nála a napi rutinjai.

szex - szerelem - stációban

Fiatalok esetében leállhat ilyenkor a tanulás motiváltsága is. Több tantárgyból is elkezd lemaradni. Először csak egy-két leckével. Aztán ha olyan stációban ragad, amelyet nem ismert még eddig, akkor nem érti a lelke reakcióit. Nem ismeri a technikákat, amivel ki tud jönni belőle.

szex - szerelem - tehetséges

Előfordulhat, hogy nem tudja már behozni a lemaradását később. Valamint olyan esetről is tudok, amikor egy tehetséges fiatalnak évet kellett ismételnie.
Felnőtt dolgozó ember a munkáját veszítette el emiatt. Létfontosságú tehát, a stációk lefolyásának felgyorsítása.

szex - szerelem - blog

Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Még néhány, Szalay Ádám által is javasolt gyakorlat:
Egy párkapcsolat vége olykor...

Riporter: A jövő héten már szeptember 1. Elkezdődik az iskola! Első szeptemberi Szex, szerelem blogunkban egy nagyon érdekes gyakorlatot ismertetünk...

2014. augusztus 18., hétfő

Szex - Szerelem 08.18

Riporter: Ezen a héten lesz a nyár legnagyobb magyar ünnepe. Augusztus 20. Két nappal korábbi Szex, szerelem blogunkban, István királyunk kapcsán az ősi magyar titkokról is beszélgetünk...

szex - szerelem - enyhítik

Kornél: Múltkori Szex, szerelem blogunkban a beszélgetést ott fejeztük be, hogy akik a hét lelki folyamatot nem ismerik, lerekedhetnek a 2. vagy a 3. pontban. Akkor aztán a túlsúlyba menekülnek. Esetleg alkohollal, drogokkal enyhítik szenvedéseiket. A 6-dik érzelmi állapot a legveszélyesebb. Sajnos ott már gyakori az önkezűség. És a tragikus vég is.

szex - szerelem - megnyugvás

Te NE KERÜLJ ILYEN HELYZETBE SOHA!
Ugyanis a megoldás! A 7-dik stáció megnyugvása, egész-sége és tenni akarása következik.
Tudd, hogy az 1-ről a 2-re, majd az 5-ről a 6-ra jutni ősi magyar kifejezések. Ősi magyar tapasztalatok.

szex - szerelem - állapot

TE MÁR TUDOD!
Tudod a megoldást! 
***Ott tartottunk korábban, hogy addig nem lesz normális kapcsolatod, amíg több sebből vérzik a lelked. Amíg a hat érzelmi állapoton nem mész keresztül.
Megteheted, hogy

szex - szerelem - kapcsolatban

1. azonnal belemész egy új kapcsolatba, de nem lesz normális. Ugyanúgy keresztül megyünk a hat stáción. Ha kapcsolatban vagyunk hanem. Láttam már nőt is férfit is ilyen helyzetben. Olyanokat, akik nem ismerték a hat érzelmi állapotot.

szex - szerelem - hála

Ismerethiányos helyzetben, a másiktól remélték megmentésüket. A másik szerencsétlen pedig ápolta sebeiket. Abban reménykedett, hogy ha meggyógyul, teljesen övé lesz a nő, a férfi. Nagyon sok olyan kapcsolatról tudok, hogy a másik kitartásából fakadó hála aztán elkötelezte a felgyógyultat.

szex - szerelem - megmentő

Életben maradt és cserébe az életéért mindent megteremtett megmentőjének. Mindent. Akár élete végéig. Még mielőtt bárki pálcát törne bárki felett, elmondom. Láttam több, nagyon harmonikusan élő, családot, nemzettséget-alapító embereket így összejönni.

szex - szerelem - biztonság

Hogy boldogok-e azt nem tudhatjuk. Kifelé azt mutatják. Mindenesetre az látszik rajtuk, hogy biztonságban vannak. Főként az anyagi biztonság a feltétele ezeknek a kapcsolatoknak. Valamint vagy a közös gyermek. Közös vállalkozás. Vagy közös vagyon.

szex - szerelem - bölcsesség

2. Másik. Megpróbáljuk magunkat térben és időben elfoglalni mindenfélével. Tudatosítani magunkban a legeslegnagyobb és leginspirálóbb bölcsességet, a király őseinek bölcsességét, hogy:
"- Bármekkora fájdalom is van most Benned... Gondolj arra, hogy: elmúlik..."

szex - szerelem - elmúlik

Az idő minden sebet begyógyít. Ha megismerjük a lelki folyamatainkat. Minden stációnak, mind a hat érzelmi állomásnak az okát és a lezajlásának módját, akkor elébe tudunk menni a tudattal, hogy elmúlik. Ezzel le tudjuk csökkenteni az időtartamát és a fájdalom erejét.
ELMÚLIK...

szex - szerelem - 7. stáció

Királyunk tehát a hat stáció fájdalmainak elmúlása után a
   7. stáció-ban van.
Velünk együtt. 
A pártalálás folyamata szempontjából fogjuk kielemezni ezt a rendkívül ideális érzelmi állapotot. A hatalom ura is ekkor hirdeti ki országában, hogy újabb asszonyt keres. 

szex - szerelem - Bill Gates

Bizonyára az akkori Facebookon ugyan olyan hamar elterjedt a hír, mintha ma Bill Gates osztaná meg azt, hogy: 
- 177 cm, 76 kg, számítástechnikát, Windowst és utazást kedvelő férfi keresi élete párját. Részletes önéletrajzzal és bemutatkozó videófilmmel jelentkezni lehet a titkárnőmnél@microsoft.com e-mail címen.

szex - szerelem - pártalálás

Viccet félretéve. Ebben az érzelmi állapotban az ember kudarctűrő és sikerremélő képessége a legerősebb. Ilyen érzelmi állapotban szabad igazán elkezdeni a pártalálást.
Ilyenkor érdemes olyan könyveket, DVD-ket, rendezvényeket, tréningeket keresni, amik a pártalásban segítenek.

szex - szerelem - csoportos

# 1/2/2
Másik a csoportos terápiák vagy rendezvények, táborok. Olyan közösségi szerveződések, ahol gyakorta látunk olyanokat, akik sokkal nagyobb gondjukból épültek fel, mint amilyen a mi helyzetünk. Ezeken a csoportos együttléteken nagyon sok gyakorlatot is kapunk.

szex - szerelem - tréning

Annak érdekében, hogy a különböző stációk lefolyását jelentősen fel tudjuk gyorsítani. Jómagam többek között Szalay Ádám tréningjén is részt vettem. Igen jól hallottad. A TV2 Napló főszerkesztője személyiségfejlesztő trénerként is dolgozik feleségével.

szex - szerelem - jó érzés

Ádámmal személyesen először egy másik rendezvényen találkoztunk 2011-ben. Rendező-operatőrként dolgoztam ott. Mi vettük fel Ádám eladást és nagyon tetszett neki. Jó érzés, amikor egy másik szakember is elismeri az ember munkáját.
Íme:

szex - szerelem - edzés

Akkor hívott meg aztán a többnapos személyiségfejlesztő tréningjére. Örömmel vettem részt rajta. Szívesen osztom meg Veletek azokat a gyakorlatokat, amelyeket ott is gyakoroltunk. 
Egy-egy ilyen tréning olyan, mint a sportolóknak az edzés. Rendszeresen edzünk ezért.

szex - szerelem - megcsináljuk

A csoportos edzések mindig sokkal hatékonyabbak, mint például a könyvolvasás vagy a DVD nézés. Ugyanis a kapott feladatokat nem halogatjuk, mint otthon, hanem azonnal megcsináljuk. Ádám bemutató videójában is látsz egy rövid gyakorlást.

szex - szerelem - edzésprogram

Amiket viszont Ádám többnapos tréningjéről megosztok Veled, ezek házi feladtok. Úgynevezett edzésprogramok. Bízom benne lesznek Számodra ismerős, a hogyanra vonatkozó megoldások. Hiszen ezek ismert, egyben az énképedet is fejlesztő gyakorlatok.

szex - szerelem - remény

A személyiségfejlesztő, párterápiás, stb. tréningek programjaiban valamennyi benne van. 
A különböző érzelmi állapotokban különböző feladatokat érdemes végrehajtani. Például, amikor szakítunk valakivel, azzal együtt a remény új alakban is megformálódik bennünk.

szex - szerelem - önfegyelem

Ahogy az Ulti kártyajátékosok mondani szokták egy vesztes leosztás után:
- Új játék, új remények... 
Persze tudom, - hiszen korábban el is meséltem:
- Óriási önfegyelem szükséges - az ember rettenetes fájdalmában - a jövőjének lehetőségeit latolgatni.

szex - szerelem - jövőm

Erre néhányan:
- Most éppen az önsajnálat és az önpusztítás állapotában vagyok. Köszönöm szépen. Éppen halni készülök a következő cigi elszívásával. Úgy hogy hagyj békén a jövőm megtervezésével!
- Dehogy hagylak!

szex - szerelem - építő

Ha kiszívtad a cigid, megittad az utolsó felest, aztán másnap bűnbánóan felébredtél, hagyd abba az önsajnálatot és szedd össze magad kérlek. Nem kell sokáig! Csak egy rövid ideig koncentrálj valami építő jellegű feladatra. Hiszen tudod! Úgy is elmúlik a bánat...

szex - szerelem - blog

Bármennyire kínlódsz is nem fog sikerülni ebben az érzelmi állapotodban maradnod örökre. Sokan megpróbálták már, de senkinek sem sikerült! Vagy rosszabb lett vagy jobb. Neked viszont a jobb van megírva. Tudod miért? Mert Te már tudod, hogy...

Riporter: Az ünnepi hét utáni Szex, szerelem blogunkat a legfontosabb gondolattal folytatjuk... 

2014. augusztus 11., hétfő

Szex - Szerelem 08.11

Riporter: Augusztusi második Szex, szerelem blogunkban, egy 1979-ben készült film segítségével mutatjuk be a különböző érzelmi fázisokat...

szex - szerelem - megtapasztal

Kornél: A 6. stáció bármilyen súlyosan is sújt le ránk, már a nehezén túl vagyunk. A második, harmadik, negyedik, ötödik érzelmi állapotok felidézése már tudatosította elménket arról, hogy:
- Igen! Ezeken a folyamatokon végig kellett mennünk, hogy megtapasztalhassuk, hogy ELMÚLIK.

szex - szerelem - 7. stáció

Azzal együtt pedig a...
   7. stáció-ba érhessünk. - Az egység, az egész-ség állapotába. Tudnunk kell, hogy bármely betegség, fájdalom, veszteség, vereség érzése elsősorban pszichénkre hat. Akár testi, akár lelki. 
Roy Scheider főszereplésével a "Mindhalálig zene" című filmben a hat stációból ötöt egy komikus mutat be.

szex - szerelem - táncos

Hihetetlenül őszinte öniróniával. Meg fogjuk szerezni a jelenetet és e-mailben küldjük csak el. Mindenképpen úgy, hogy a jogdíjakat ne sértsük meg vele. 
A jelenet arról szól, hogy egy táncos rendező-koreográfus hogyan betegszik meg a túlhajszoltságtól.

szex - szerelem - hatból öt

Életveszélyes állapotba kerül és semmi esélye a gyógyulásra, miközben folyamatosan tudatánál van. Ekkor szembesül a hatból öt stációval, amelyet egy stand-up comedy bárban az előbb említett komikus jelenít meg számára, a színpadon. 

szex - szerelem - eljátssza

- Düh, 
- tagadás, 
- alkudozás, 
- depresszió, 
- belenyugvás. 
A komikus egy-egy szóval jellemzi, a különböző fázisokat. Majd eljátssza a szenvedő embert. Eljátssza az egyes stációk, érzelmi állapotok hatásait. Vajon a táncos rendező-koreográfus túléli halálos veszteségeit?

szex - szerelem - végigmentél

"Ami nem öl meg az megerősít!" - Elemezzük ki ezt a mondást. Te már legalább egyszer megtapasztaltad az életben a hat érzelmi elemet, állapotot. ugyanis Te valamikor már tuti, hogy végigmentél a hat stáción. Ha nem zakkantál beleakkor komoly esélyed van. 

szex - szerelem - bátorság

Komoly esélyed van a sikerremélő és nem a kudarckerülő hozzáállás gyakorlására. Azonban a bátorság megszerzéséhez két fontos tényező szükséges.
1. Elfogadni a veszteséggel járó hat stáció, hat érzelmi elem lezajlását! Az már nyerő helyzet, hogy tudsz róla, hogy létezik.

szex - szerelem - sikerremélő

2. Képessé válsz tudatosan csökkenteni a stációk időtartamát. Azzal együtt minél hamarabb eljutni a 7-dik fázisig.
A sikerremélők egy igen fontos mondása, hogy:
"Nem az bátor, aki nem fél, hanem aki letudja küzdeni a félelmét."

szex - szerelem - bátorság

Ugyanis a bátorság megszerzéséhez szükséges ismereteidet csak a magad megtapasztalásai alapján leszel képes megtanulni. A bátorság elsajátítására nem igaz az a mondás, hogy:
- Az okos a másén, hülye a saját kárán tanul.

szex - szerelem - bölcsesség

Szóval királyunk végre a saját tapasztalatival, ősei erejével és évezredes bölcsességével, gyorsan leküzdötte a hatodik stációt. A hatodik rendkívül deprimált érzelmi állapotot és a 7-dik szintre lépett.
A 7-dik szintre lépetünk mi is a nagy király őseinek titkait magunkévá téve.

szex - szerelem - tapasztalat

Természetesen, mint mondtam:
- Saját tapasztalatok nélkül ez nem lehetséges.
Nézzük mi történik! Mi történhet azokkal az emberekkel, akik nem ismerik még a hat érzelmi állapotot és helyzetbe kerülnek.

szex - szerelem - pont én

A legenyhébb helyzetek egyike, amikor a tanár kiszólít bennünket felelésre és mi nem készültünk. Fussunk gyorsan végig, hogy mely - hat plusz egy - lelki fázison megyünk át ilyenkor!
1. - Miért pont én? Miért nem a Kovács Pisti?

szex - szerelem - humorista

2. - Na majd én megmutatom, hogy készületlenül is össze-stand-up-olok egy 2-est. Ahogyan Kiss Ádám humorista igyekezett így kivágni magát az egyik vizsgáján.
Neki sem sikerült.

szex - szerelem - fagyival

3. - Az érzékek kielégítése. Jobb esetben azonnal egy óriás Big mac menüt, tripla sült krumplival, dupla kólával és hétgömbös fagyival. Rosszabb a cigi vagy az egyéb tudatmódosítós szerek. Egyiket sem ajánlom.

szex - szerelem - szórakoztató

4. - Csak jó lett volna azt a pár oldalt elolvasni. Tulajdonképpen érdekes is az a tananyag, amiből felelnem kellett volna. Most már inkább az ismeretterjesztő filmeket fogom nézni a TV-ben, a horror helyett. Abból sokkal szórakoztatóbban lehet tanulni.

szex - szerelem - minek

5. - A fene egye meg az ilyen szemét tantárgyakat. Minek kell ilyen baromságokat tanulni? Az életben úgy sem lesz rá soha szükségem. Deriválás, integrálás? Minek?

szex - szerelem - csöszhetem

6. - Rohadtul fáj az a nyamvadt egyes. Most mi lesz velem. Kész! Vége a jövőmnek, az egész életemnek. Csöszhetem a felvételimet, csöszhetem a jó állásokat. Egy vesztes vagyok. Be kell látnia végre mindenkinek. Egy lúzer. Ezért nem sikerül nekem az életben semmi.

szex - szerelem - heppibb

7. - Na jó előveszem a tankönyveket és módszeresen beosztom, hogy mikor mit és mennyi idő alatt fogok megtanulni. Azért így sokkal heppibb az élet! Nem igaz?

szex - szerelem - könnyebb

Ha tehát akár sportoló vagy, akár diák, akár hőn szerelmes nő vagy férfi - a sérüléseket, a veszteségeket, a vereségeket mindannyian így dolgozzuk fel. Ha már ismered a stációkat sokkal könnyebb, mint azoknak, akiket derült égből érnek az ismeretlen érzéseik.

szex - szerelem - enyhítik

Akik ezeket a folyamatokat nem ismerik, hamar lerekednek a 2. vagy a 3. pontban és a túlsúlyba menekülnek vagy alkohollal, drogokkal enyhítik szenvedéseiket. A 6-dik érzelmi állapot a legveszélyesebb. Sajnos ott már gyakori az önkezűség. És a tragikus vég is.

szex - szerelem - megnyugvás

Te NE KERÜLJ ILYEN HELYZETBE SOHA!
Ugyanis a megoldás! A 7-dik stáció megnyugvása, egész-sége és tenni akarása következik.
Tudd, hogy az 1-ről a 2-re, majd az 5-ről a 6-ra jutni ősi magyar kifejezések. Ősi magyar tapasztalatok. 

szex - szerelem - blog

Figyelj! TE MÁR...

Riporter: Augusztusi második Szex, szerelem blogunkban szinte teljesen összefoglaltuk a hét érzelmi állapotot, stációt, érzelmi fázist. A következő Szex, szerelem blogunkban egy újabb témába is belefogunk...

2014. augusztus 4., hétfő

Szex - Szerelem 08.04

Riporter: Első augusztusi Szex, szerelem blogunkban, a hét érzelmi állapot 5. stációjának második fázisa következik a nagy király életében?

szex - szerelem - hitegetés

Kornél: Igen! Az álmaink csalárd játéka. Euforikus  élmény, ahogy minden vágyunk teljesült. Ahogyan végre együtt vagyunk határtalan szerelemben. Aztán felébredünk és álom volt az egész. Csalárd hitegetése az idegrendszerünknek, tudatalattinknak.

szex - szerelem - beteljesülve

Borzasztóan szemét dolog így felültetni, átverni bennünket. Megcsillantani, megmutatni beteljesülve mindazt, amire tegnap még reménytelenül vágytunk.
Számos költő írt már az 5. stációról. Csokonai Vitéz Mihály "A reményhez" című verséből had idézzek:

szex - szerelem - kecsegtetsz

Földiekkel játszó
Égi tünemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Sima száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.

szex - szerelem - önbecsülésünk

Odavan ismét a nőiességünk a férfiasságunk. Az önbecsülésünk mindenünk, amit addig szépen apránként visszaépítgettünk. Pillanatok alatt újra végig éljük azokat a stációkat, amiken végig mentünk. 
És következik a

szex - szerelem - 6. stáció

   6. stáció. - Ami a valaha érzett legnagyobb fájdalommal hasít belénk. Újra ránk tör ilyenkor a hiábavalóság, az eszement veszteség és elesettség érzése. Napokig újra csak árnyéka vagyunk magunknak. Ugyanabba az állapotba kerülünk mint az első stációban.

szex - szerelem - gyógyultan

Pedig pár nappal ezelőtt már úgy éreztük hogy teljesen meggyógyultunk. Akkor én azt állítottam magamról a szeretteimnek, barátaimnak, rokonaimnak, hogy:
- Kedveseim! Minden rendben van! Jól érzem magam. A műtét jól sikerült. A "beteg" gyógyultan távozik.

szex - szerelem - 6. stációba

A hatodik érzelmi állapotban viszont egyszer csak teljesen váratlanul érezzük úgy, hogy: 
- Francokat! Nem gyógyultunk semmit. Sőt még rosszabb. Elviselhetetlenül rosszabb.

Amikor a nagy király a 6. stációba került újra a tróntermébe zárkózott és látni sem akart senkit.

szex - szerelem - pompa

Összegörnyedve sírt. Majd felegyenesedve tombolt. Majd megint sírt. Majd megint ordított.
Aztán megcsillant elméjében valami. Feltépte a trónterme ajtaját és hatalmasat ordított.
- Fáklyákat! Azonnal!
Szürkület volt a palotában. A szolgák már készítették az esti pompához a tüzeket.

szex - szerelem - keressétek

Rohantak a trónterembe, mindkét kezükben egy-egy fáklyával.
- Keressétek! - parancsolt rájuk a hatalmas úr. És ők keresték. De mivel nem tudták hol és nem tudták mit, a király találta meg a medált a trónterem legsötétebb zugában.

szex - szerelem - uralkodó

- Az ötvöst! Azonnal! - adta ki újabb parancsát. Olyan erővel és elszántsággal, hogy az egész királyi udvarban mindenki meghallotta. Rohantak is az országos főötvösért. Aki ugyan a palotán kívül lakott, mégis szinte egy szempillantás alatt teremtették az uralkodó színe elé.

szex - szerelem - ékszer

Szerszámaival azonnal neki látott a csodás ékszer felnyitásához. Ahogy elkezdett nyílni a két fedél, a termetes úr a tűzforróra hevített ékszert felkapta és fájdalmával dacolva ketté bontotta.
Az aranymedál belső falára egy írás volt vésve:

szex - szerelem - dinasztia

"- Bármekkora fájdalom is van most Benned... Gondolj arra, hogy elmúlik..."

A király leroskadt trónjára. 
- Ősei bölcsessége. 
- A több száz király és királyné. 
- A több ezer éves dinasztia múltja és ereje.
Egyetlen gondolatban összpontosult a még mindig forró aranyban.

szex - szerelem - fájdalma

Átgondolta összes múltbéli fájdalmát. Szorongásait, harci sérüléseit és betegségeit. Minden lelki kínját. Az elvesztett imádott gyermekeit. A tolószékbe kényszerült kisfiát. És a most eltávozott szerelmét.
Igen! Bármekkorák voltak eddigi fájdalmai, mind elmúltak.

szex - szerelem - birodalom

Átgondolta ismét ősei irdatlan erejét. Azt a hatalmas országot, aminek most ő az örökös uralkodója. Eszébe jutottak ősapái, akik megteremtették a birodalma alapjait. Eszébe jutottak azok a történetek ódák és eposzok, amelyek megannyi szenvedést meséltek el.

szex - szerelem - egész-ségünk

Odaadta a medált a megrémült ötvösnek és csak annyit mondott:
- Zárd vissza!
Királyunk a hatodik stációban, a hatodik érzelmi állapotban van még. Abban amibe valamennyien belekerülünk, amikor bármilyen hatalmas veszteség keríti hatalmába testi, lelki egész-ségünket.

szex - szerelem - belenyilallt

A királyon egy újabb seb keletkezett. Tenyerében az igék fordított lenyomata. Hagyta, hogy a teste fájjon inkább, elterelve gondolatait és nem ápolta. Mindannyiszor elolvasta, ahányszor belenyilallt az égetően sajgó érzés. Azonban a fájdalom másnap reggelre ELMÚLT.

szex - szerelem - megtapasztal

A hatodik stáció bármennyire is súlyosabban sújt le ránk, már a nehezén túl vagyunk. A második, harmadik, negyedik, ötödik érzelmi állapotok felidézése már tudatosította elménket arról, hogy:
- Igen! Ezeken a folyamatokon végig kellett mennünk, hogy megtapasztalhassuk, hogy ELMÚLIK.

szex - szerelem - 7. stáció

Azzal együtt pedig a...

Riporter: A következő augusztusi Szex, szerelem blogunkban bemutatjuk egy nagy sikerű Hollywoodi produkció kapcsán ezeket az érzelmi állapotokat összefoglalva.